ابو فهد السعودی پنجاه و اندی سال دارد. او تعریف می کند که وقتی بیست سالش بود چه فعالیت های تفریحی انجام می داد و اینکه الان که ۳۰ سال گذشته چقدر برنامه های سرگرمی و تفریحی دستخوش تحول شده است.
ابو فهد تعریف می کند که هم نسلی هایش در روزگار جوانی به چه برنامه های تفریحی و گردشگری علاقه داشتند و اینکه حالا چه برنامه های متنوعی جوانان و مردم را به سمت مناطق مختلف کشور حتی مناطق بیابانی جذب می کند. ماجرا از یکی از برنامه هایی شروع شد که به تازگی در تپه های شنی در شمال ریاض، پایتخت سعودی کلید خورده است. ابو فهد با دیدن این برنامه خاطرات گذشته را مرور کرد تا درباره متحول شدن مفهوم سفرهای زمینی بگوید؛ سفرهایی که هم نسلی هایش حدود ۳۰ سال پیش تجربه نکردند چون آن زمان برنامه های تفریحی و گردشگری مثل الان رواج نداشتند. مثلا کویر گردی با خانواده و دوستان به ویژه در زمستان. البته آن زمان سفر به کویر ساده بود و ابو فهد روزهای مرخصی یا تعطیلات آخر هفته به مناطق کویری می رفت.
در سعودی به کویر گردی می گویند «کشته». مردم به دل کویر می زنند یا به تپه های شنی می روند و با خود وسایل آشپزی ساده می برند. تجهیزات هم معمولا به اندازه ای است که برای دوره سفر کافی باشد به اضافه یک سایه بان پایه دار.
الشرق الاوسط این گفتگو درباره کویرنوردی را با این شهروند پنجاه ساله انجام داده و با او در دفتر برنامه اوآسیس ریاض گپ زدیم. پروژه اوآسیس توسط اداره کل تفریح و سرگرمی راه اندازی شده است. پروتکل های بهداشتی به طور کامل در اوآسیس اجرا می شود. دولت سعودی موفق به کنترل شیوع ویروس کرونا شده و واکسیناسیون در مناطق گوناگون کشور انجام می شود.
ابو فهد درباره تفاوت بین اوآسیس ریاض و مفهوم قدیمی کویرگردی که در دوره جوانی اش رایج بوده گفت «بیابان گردی ۳۰ سال پیش بسیار ساده بود و تجهیزات کمی می بردیم که هزینه چندانی نداشت. اما زحمت آشپزی و تدارکات خیلی زیاد بود و خیلی وقت ها یک دفعه وقتی به وسط بیابان و کویر می رسیدیم می دیدیم که مثلا فلان چیز کم است. اما حالا همه چیز فرق کرده چون مثلا چادرها و سایه بان های بزرگ تجهیزات کامل بهداشتی و غذایی و لجستیکی و غیره دارند و لوکس ترین غذاهای جهان آنجا تهیه می شود».
اوآسیس ریاض چندین رستوران از کشورهای گوناگون دارد و یک تئاتر در فضای باز که بالای تپه های شنی واقع شده است. یک درمانگاه بزرگ هم وسط تپه های شنی دایر شده که از تمام تجهیزات پزشکی و دارویی برخوردار است. سرویس های بهداشتی و خیلی موارد دیگر در این مکان احداث شده است. مردم دستکم یک سال پیش تصور امکان ساخت چنین مکانی را نمی کردند.
حدود یک سال پیش یا اندکی بیشتر این مکان یک منطقه شنی بود. نه نخل داشت نه چادر. حالا که روال عادی پس از محدودیت های کرونا به تدریج بازگشته ایده احداث این منطقه تفریحی به وجود آمد و تپه های شنی به نخلستان و حوض های آب و رستوران های لوکس و دیگر خدمات تبدیل شدند.
اوآسیس ریاض اولین پروژه ای نیست که پس از برداشتن قرنطینه در سعودی کلید خورد اما طولانی ترین پروژه تفریحی است که تا آوریل ادامه دارد. برنامه های تفریحی گوناگون مثل سایه بان های بزرگ لوکس و فروشگاه های گوناگون و جلسه های گفتگو با طراحی های خلاقانه و خدمات لوکس و آنچنانی در اینجا جریان دارد. مسیرهای رفت و آمد به این منطقه راحت است و بدون دردسر می توان به وسط تپه های شنی رسید. بازدید از این منطقه که در مدت کوتاهی احداث شد تجربه فراموش نشدنی خواهد بود.
اوآسیس؛ وقتی «تپه های شنی» «مجموعه گردشگری» می شود
پیوند نسلی بیانگر متحول شدن صنعت تفریحی در سعودی است
اوآسیس؛ وقتی «تپه های شنی» «مجموعه گردشگری» می شود
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة