صباح الخالد برای سومین بار نخست‌وزیر دولت کویت شد.. وعده برای «حل» بحران‌ها

ایجاد دو وزارتخانه جدید «تقویت شفافیت» و «ارتباطات و فناوری اطلاعات»

صباح الخالد برای سومین بار نخست‌وزیر دولت کویت شد.. وعده برای «حل» بحران‌ها
TT

صباح الخالد برای سومین بار نخست‌وزیر دولت کویت شد.. وعده برای «حل» بحران‌ها

صباح الخالد برای سومین بار نخست‌وزیر دولت کویت شد.. وعده برای «حل» بحران‌ها

پس از بیش از یک ماه از استعفای دولت کویت به ریاست شیخ صباح الخالد الحمد الصباح به دلیل بروز اختلافات با پارلمان این کشور، شیخ نواف الاحمد الجابر الصباح امیر کویت شامگاه سه شنبه، طی فرمانی با تشکیل دولت جدید این کشور به نخست‌وزیری شیخ صباح الخالد موافقت کرد.
شیخ صباح الخالد کمتر از دو ماه پیش و به دنبال بروز تنش میان دولت تحت رهبری وی و پارلمان کویت، استعفای دولت را تقدیم امیر این کشور کرده و شیخ نواف الاحمد نیز در ۲۴ ژانویه یعنی یک هفته پس از آن، ضمن موافقت با درخواست استعفا، دستور داد که شیخ صباح الخالد به عنوان نخست‌وزیر مأمور تشکیل کابینه برای سومین بار تعیین شود.
ترکیب دولت جدید شاهد تغییراتی در ۴ وزارتخانه است به طوری که انس الصالح معاون نخست‌وزیر و وزیر امور هیئت دولت، فیصل المدلج وزیر تجارت و صنعت، نواف الیاسین وزیر دادگستری و عبدالله معرفی وزیر خدمات و مسکن در ترکیب وزرای پیشنهادی جای ندارند.
در ترکیب دولت جدید کویت حمد جابر العلی به عنوان معاون نخست‌وزیر و وزیر دفاع و عبدالله الرومی به عنوان معاون نخست‌وزیر و وزیر دادگستری و تقویت شفافیت معرفی شده‌است.
همچنین مشعان العتیبی وزیر برق، آب و انرژی تجدیدپذیر و وزیر امور اجتماعی و توسعه جامعه، شایع الشایع وزیر مشاور در امور مسکن، شهرداری‌ها و و توسعه عمرانی و عبدالله السلمان به عنوان وزیر تجارت و صنعت معرفی شده‌است.
پس از تفکیک وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و آموزش عالی، محمد عبد اللطیف الفارس نیز به عنوان وزیر نفت و وزیر آموزش عالی و رنا عبدالله عبدالرحمن الفارس وزیر کارهای عمومی و وزیر مشاور در امور ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشنهاد شده‌است.
همچنین وزرای بهداشت، امور خارجه، اوقاف، کشور، دارایی و رسانه و جوانان در سمت‌های خود ابقا شده‌اند.
نخست‌وزیر کویت اسامی کابینه جدیدش را به امیر کویت ارائه کرد.
نخست‌وزیر کویت در بیانیه ای گفته‌است که دو وزارتخانه جدید شامل وزارت دولت برای ارتقای شفافیت و وزارت دولت در امور ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت ایجاد شده‌است.
ابراز امیدواری کرده‌است که با تشکیل دولت جدید در این کشور، تلاش‌ها در راستای مبارزه با فساد اداری و مالی در داخل و خارج از دولت افزایش یابد.



نبرد حلب، سوریه را غافلگیر کرد؛ تغییر معادلات داخلی و منطقه‌ای 

نبرد حلب، سوریه را غافلگیر کرد؛ تغییر معادلات داخلی و منطقه‌ای 
TT

نبرد حلب، سوریه را غافلگیر کرد؛ تغییر معادلات داخلی و منطقه‌ای 

نبرد حلب، سوریه را غافلگیر کرد؛ تغییر معادلات داخلی و منطقه‌ای 

گروه‌های مسلح، از جمله «هیئت تحریر الشام» و گروه‌هایی که از سوی ترکیه حمایت می‌شوند، روز گذشته بخش‌هایی از غرب شهر حلب در شمال سوریه را تصرف کردند.
این گروه‌ها، پس از حملاتی که از دو روز پیش علیه نیروهای دولتی آغاز شده بود، پیشروی گسترده و سریعی داشتند. این حملات یکی از شدیدترین درگیری‌های چند سال اخیر بوده است.

این نبردها که نیروهای دولتی سوریه و متحدانش، روسیه و ایران، را غافلگیر کرد، آرامش برقرارشده در شمال غرب سوریه را که از سال 2020 بر اساس توافق آتش‌بس روسیه و ترکیه برقرار شده بود، برهم زد.

رامی عبدالرحمن، مدیر «دیده‌بان حقوق بشر سوریه»، به خبرگزاری فرانسه گفت: «این گروه‌ها وارد مناطق جنوبی‌غربی و غربی شهر حلب شده‌اند.» دو شاهد عینی از حلب نیز به خبرگزاری فرانسه گفتند که افراد مسلح را در مناطق خود دیده‌اند. این اتفاق باعث ایجاد وحشت در شهر شده است.

پیشروی این گروه‌ها ممکن است با مناطقی که تحت کنترل گروه‌های وابسته به ایران و حزب‌الله هستند، برخورد کند.

شب گذشته، با پیشروی گروه‌های مسلح، «دیده‌بان حقوق بشر سوریه» گزارش داد که یک کاروان نظامی شامل 40 خودروی متعلق به «لشکر الباقر»، وابسته به ایران، از دیرالزور به سمت حلب حرکت کرده است.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، در تماس تلفنی با همتای سوری خود، بسام الصباغ، بر «حمایت مداوم ایران از دولت، ملت و ارتش سوریه در مبارزه با تروریسم» تأکید کرد.

طبق آمار دیده‌بان حقوق بشر، این درگیری‌ها تاکنون جان 255 نفر را گرفته است. بیشتر قربانیان از نیروهای طرفین جنگ بوده‌اند، اما 24 نفر از کشته‌شدگان، غیرنظامیانی بوده‌اند که بیشترشان بر اثر حملات هوایی روسیه جان باخته‌اند.

تا روز جمعه، گروه‌های مسلح بیش از 50 روستا و شهرک در شمال سوریه را تصرف کرده‌اند. این پیشروی بزرگ‌ترین دستاورد آن‌ها در چند سال اخیر است.

یک منبع امنیتی سوری به خبرگزاری فرانسه گفت که نیروهای تقویتی ارتش سوریه به دومین شهر بزرگ این کشور، حلب، اعزام شده‌اند.

پیش از گزارش دیده‌بان حقوق بشر درباره ورود گروه‌های مسلح به حلب، این منبع از «درگیری‌های شدید در غرب حلب» خبر داده بود و افزود: «نیروهای کمکی رسیده‌اند، اما برای حفظ روند عملیات، جزئیات بیشتری اعلام نمی‌شود. می‌توانیم بگوییم حلب کاملاً امن است و هیچ تهدیدی متوجه آن نخواهد بود.»

هم‌زمان با این درگیری‌ها، جنگنده‌های روسی و سوری بیش از 23 حمله هوایی به ادلب و روستاهای اطراف آن انجام دادند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، اعلام کرد که روسیه این حملات را نقض حاکمیت سوریه دانسته و خواستار بازگشت سریع نظم از سوی دولت سوریه است.

ترکیه خواستار توقف حملات به ادلب و اطراف آن شد. ادلب پایگاه اصلی گروه‌های مسلح سوری در شمال غرب این کشور است.

وزارت خارجه ترکیه در پلتفرم «ایکس» نوشت: «ما خواهان توقف این حملات هستیم. درگیری‌های اخیر باعث افزایش تنش‌های ناخواسته در مناطق مرزی شده است.»

سرمد، یکی از ساکنان 51 ساله حلب، به خبرگزاری فرانسه گفت: «صدای موشک‌ها، توپخانه و گاهی هواپیماها را به طور مداوم می‌شنویم. آخرین بار چنین نبردهایی را 5 سال پیش شنیده بودیم.»

او که کارمند یک شرکت ارتباطاتی است، افزود: «نگران تکرار سناریوهای جنگ و آوارگی دوباره هستیم. از این وضعیت خسته شده‌ایم و فکر می‌کردیم تمام شده است، اما به نظر می‌رسد دوباره شروع شده است.»

عباس عراقچی تحولات اخیر سوریه را «توطئه‌ای آمریکایی-صهیونیستی» خواند که هدف آن برهم زدن امنیت و ثبات منطقه است.

نیک هراس، تحلیلگر مؤسسه «نیو لاینز»، معتقد است که ترکیه بر این باور است که «دولت بشار اسد به دلیل عدم اطمینان از آینده حضور ایران در سوریه در وضعیت سختی قرار دارد.»

رامی عبدالرحمن نیز گفت ارتش سوریه برای این حمله آماده نبود و با وجود حمایت هوایی روسیه، ضربات سختی دریافت کرده است. او پرسید: «آیا ارتش روی حزب‌الله که درگیر اوضاع لبنان است، حساب کرده بود؟»

یک مقام سازمان ملل روز جمعه اعلام کرد که در سه روز گذشته 27 غیرنظامی، از جمله 8 کودک، در درگیری‌های شمال غرب سوریه جان خود را از دست داده‌اند. این درگیری‌ها یکی از شدیدترین موج‌های خشونت بین نیروهای دولتی و مخالفان در سال‌های اخیر بوده است.