نخستین دو سالانه نمایشگاه جهانی صنایع دفاعی در ریاض یکشنبه (۶ مارس) افتتاح شد. این رویداد مهم در حوزه صنایع دفاعی و امنیتی از ۶ تا ۹ مارس برگزار می شود و برآورد می شود ۳۰ هزار بازدید کننده از این نمایشگاه بازدید کنند.
این دو سالانه تحت نظر اداره کل صنایع نظامی سعودی به منظور شتاب بخشیدن به پیشرفت های صنایع نظامی و دفاعی از طریق به نمایش گذاردن آخرین دستاوردهای فناوری از سراسر جهان برگزار می شود و روی حوزه های پنجگانه دفاعی زمینی و دریایی و هوا و فضا و امنیت اطلاعات تمرکز می کند. ده ها هیات عالی رتبه کشورهای مختلف برای آگاهی درباره تجهیزات و سامانه های مدرن صدها شرکت های صنایع دفاعی سعودی و خارجی از نمایشگاه بازدید می کنند.
مهندس احمد العوهلی رییس اداره کل صنایع نظامی سعودی گفت «این رویداد پیشرو در حوزه صنایع دفاعی و امنیت در سعودی ابزار راهبردی برای حمایت از برنامه این اداره است. هدف ما این است که تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۵۰ درصد بودجه نظامی کشور در صنایع دفاعی داخل کشور هزینه شود. ما شاهد علاقه بین المللی گسترده ای برای شرکت در این نمایشگاه بزرگ هستیم و این بیانگر جایگاه و موقعیت پیشرو سعودی در حوزه دفاعی است».
العوهلی خاطر نشان کرد «این نمایشگاه فضای مساعدی برای ارتباط و تعامل و همکاری های فرامرزی در حوزه های صنایع و نوآوری است. ما منتظر شراکت ها و سرمایه گذاری های شرکت ها و سرویس دهندگان بین المللی هستیم. چشم انداز دولت سعودی و این شرکت ها درباره تقویت انتقال فناوری و توسعه مهارت و بومی سازی صنایع ها مشترک است».
اندرو پیرسی مدیر عامل نمایشگاه جهانی صنایع دفاعی گفت «هدف نمایشگاه جهانی صنایع دفاعی این است که به یکی از بهترین رویدادهای جهانی در حوزه دفاع و امنیت تبدیل شود و فضایی برای دیدارهای بین المللی و شبکه سازی فراهم کند».
او خاطر نشان کرد «تقاضا برای شرکت در اولین نمایشگاه جهانی صنایع دفاعی در سعودی نسبت به نمایشگاه های مشابه دیگر در کشورهای جهان بی سابقه است و این اهمیت حوزه های دفاعی و امنیتی در سعودی و اهداف شفاف دولت برای افزایش تنوع و رشد و توسعه اقتصادی از طریق توسعه این حوزه را نشان می دهد. این نمایشگاه به دنبال تقویت جلسات گفتگو و بحث هدفمند بین شرکت کنندگان و غرفه داران بیش از ۸۰ کشور است».
-فضای گسترده برای شرکت کنندگان
نمایشگاه جهانی صنایع دفاعی ۸۰۰ هزار متر مربع مساحت دارد و فضای مناسبی برای تامین تقاضای فزاینده علاقمندان به حضور در نمایشگاه ایجاد کرد.
این نمایشگاه از ۳ سالن بزرگ و یک باند ۳ کیلومتری فرود هواپیما برای نمایش زنده پروازهای نظامی و تجهیزات نظامی زمینی ثابت و متحرک و یک مرکز فرضی کنترل و فرماندهی مجهز به سامانه ها و فناوری های مدرن با ارایه چشم انداز آینده مراکز کنترل و فرماندهی تشکیل شده است.
برنامه دیدار با شرکا از جمله برنامه های این نمایشگاه فرصتی برای دیدار چهره به چهره با حدود ۶۰۰ نفر از واردکنندگان برتر و طیف وسیعی از خریداران و مراکز تصمیم گیرنده کشورهای مختلف فراهم می کند.
برنامه «آشنایی با سعودی و رویکردهای راهبردی کشور در حوزه دفاعی» این نمایشگاه به معرفی زمینه های عظیم همکاری و سرمایه گذاری در صنایع دفاعی و امنیتی سعودی می پردازد. سازمان های سعودی و غرفه داران خارجی می توانند با این برنامه با نهادهای دولتی سعودی در حوزه دفاعی و آخرین تحولات درباره مقررات خرید و فروش و سرمایه گذاری و شراکت با توجه به برنامه های راهبردی و اهداف صنایع دفاعی سعودی آشنا شوند.
نمایندگانی از اداره کل صنایع نظامی و وزارت دفاع و وزارت سرمایه گذاری سعودی و شرکت صنایع نظامی سعودی از جمله سخنران جلسات هستند.
نمایشگاه جهانی صنایع دفاعی برای اولین بار از طریق ۶ نمایش ۲۰ دقیقه ای در روز به معرفی اصول و عملکرد «مراکز کنترل و فرماندهی» می پردازد.
بخش دیگری هم به شرکت های نوپا و استارت آپ ها اختصاص دارد که میزبان فناوری های خلاقانه و نوآورانه شرکت های کوچک و متوسط جهان است. این بخش فرصت ویژه ای برای ارتباط و گفتگو بین سرمایه گذاران و تصمیم سازان در خصوص دریافت حمایت و تامین مالی فراهم می کند.
میزگردهای روزانه و جلسات گفتگو درباره ایده های فناوری های به نمایش گذاشته شده از دیگر برنامه های این نمایشگاه است.
طیف وسیعی از نهادها و مراکز سعودی که در حوزه صنایع و اقتصاد کشور سهیم هستند در میزگردها شرکت می کنند که عمدتا درباره تحول پرشتاب صنایع دفاعی و امنیتی سعودی است.
برنامه «زنان در حوزه دفاعی» هم در این نمایشگاه برگزار می شود و طیف وسیعی از زنان پیشرو و کارآفرین در حوزه صنایع دفاعی جهان در روز جهانی زن در آن شرکت می کنند. ميزگردها و سخنرانی های متنوع و جامع درباره نقش کلیدی زنان در این حوزه آینده دار از جمله بخش های دیگر است.
برنامه «چهره های با استعداد آینده» در روز آخر نمایشگاه برگزار می شود و با اهداف دولت برای توسعه مهارت های نیروهای بومی همسویی دارد.
این برنامه شامل معرفی توسعه مهارت ها و دوره های مهارت آموزی است که با حضور ۵ هزار نفر از دانش آموختگان دختر و پسر در رشته های علمی و فناوری و مهندسی و حسابداری برگزار می شود.
عبد الله الملیحی سرمایه گذار در حوزه صنایع دفاعی و پهپادی در گفتگو با «الشرق الاوسط» گفت «در نمایشگاه جهانی صنایع دفاعی شاهد شراکت ها و قراردادهای بین المللی چندین ملیارد دلاری خواهیم بود که فرصت مناسبی برای بازرگانان در راستای همکاری و شراکت با شرکت های خارجی و تامین نیازمندی های نظامی کشور است».
الملیحی یاد آور شد «این نمایشگاه شاخص قدرتمند برای نشان دادن اقتصاد قدرتمند سعودی و جایگاه این کشور در حوزه دفاعی جهان است».
الملیحی افزود «برآورد من این است که شرکت های سعودی به دنبال امضای قرارداد و توافقنامه در حوزه صنایع دفاعی و فناوری های پیشرفته و هوش مصنوعی هستند. ارزش بازار صنایع نظامی سعودی تا ۲۰۳۰ به ۲۰ میلیارد دلار خواهد رسید. به نظرم این رویداد زمینه های بی سابقه ای برای همکاری و ارتباط و شراکت های بین المللی فراهم خواهد کرد».
الملیحی افزود «نمایشگاه جهانی دفاعی در تحقق اهداف سند چشم انداز ۲۰۳۰ سهیم خواهد بود چرا که منجر به تنوع اقتصادی و اشتغال زایی می شود. شرکت های فناوری سعودی هم در این نمایشگاه به دنبال امضای توافقنامه با شرکت های بین المللی برای ایجاد مراکز پژوهش و توسعه فناوری های پهپادی و بومی سازی ساخت پهپاد در سعودی هستند».






