سودانی‌ها در انتظار آتش‌بس جدید؛ نقض‌ها ادامه دارد

ریاض و لندن در حال گفت و گو دربارهٔ راه حل‌های سیاسی برای بحران

لم تختف من سماء الخرطوم أعمدة الدخان حتى إبان الهُدن (أ.ف.ب)
لم تختف من سماء الخرطوم أعمدة الدخان حتى إبان الهُدن (أ.ف.ب)
TT

سودانی‌ها در انتظار آتش‌بس جدید؛ نقض‌ها ادامه دارد

لم تختف من سماء الخرطوم أعمدة الدخان حتى إبان الهُدن (أ.ف.ب)
لم تختف من سماء الخرطوم أعمدة الدخان حتى إبان الهُدن (أ.ف.ب)

با وجود نقض‌های متعدد آتش‌بس در سودان، از جمله آتش‌بس ۷ روزه گذشته که پس از بحث‌های طولانی در شهر جده توسط دو طرف درگیری با میانجیگری سعودی و آمریکا حاصل شد، سودانی‌ها منتظر تمدید آتش‌بس هستند.
در همین حال، شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه پادشاهی عربی سعودی دیروز با همتای بریتانیایی خود، جیمز کلورلی، دربارهٔ تلاش‌های پادشاهی با هدف حمایت از راه حل‌های سیاسی در سودان گفت و گو کرد.
خبرگزاری سعودی اعلام کرد که این دو وزیر به صورت تلفنی دربارهٔ تلاش‌های پادشاهی برای ایجاد پل ارتباطی بین طرف‌های سودانی از طریق میزبانی از نمایندگان این کشور در مذاکرات جده و توافق‌های حاصل از آن در مورد آتش‌بس گفت و گو کردند.
پادشاهی عربی سعودی و ایالات متحده روز یکشنبه از ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع خواستند تا به گفت و گو برای دستیابی به توافق بر سر تمدید آتش‌بس ادامه دهند.
دو طرف توافق‌نامه ای را در جده امضا کرده بودند که بر اساس آن یک آتش‌بس بشردوستانه به مدت هفت روز وجود دارد که می‌تواند تمدید شود.
از سوی دیگر، آمریکا، نروژ، بریتانیا و اتحادیه اروپا در بیانیه ای که روز گذشته توسط وزارت خارجه آمریکا منتشر شد، از بیانیه اتحادیه آفریقا پس از نشست شورای صلح و امنیت دربارهٔ سودان استقبال کردند.
این کشورها اقدامات دو طرف متخاصم و رنجی که آنها برای مردم سودان وارد کردند را محکوم کردند.
این سه کشور و اتحادیه اروپا حمایت خود را از «رهبری آفریقا و نقشه راه اتحادیه آفریقا برای حل مناقشه در سودان» تأیید کردند.

آنها همچنین از تلاش‌های اتحادیه آفریقا برای ایجاد یک مکانیسم توسعه‌یافته برای اطمینان از اقدام جامع و هماهنگ منطقه‌ای و بین‌المللی به سمت یک روند صلح پایدار و از سرگیری انتقال به حکومت غیرنظامی و دموکراسی در سودان استقبال کردند.
بیانیه پایانی نشست شورای صلح و امنیت آفریقا در ۲۷ مه از طرف‌های متخاصم خواسته‌است که فوراً بدون هیچ پیش‌شرطی آتش‌بس اعلام و بسیج نیروها را متوقف کنند.
این بیانیه همچنین خواستار «تصویب راه حل مسالمت آمیز برای درگیری‌ها، اجازه دسترسی بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه، و از سرگیری روند انتقال سیاسی شد که به برگزاری انتخابات برای انتقال به یک دولت دموکراتیک با رهبری غیرنظامی ختم شود».
بیانیه نهایی «نقشه راه اتحادیه آفریقا برای حل مناقشه در سودان، با هدف خاموش کردن سلاح‌ها در سودان» را تصویب کرد و از طرف‌های سودانی و جامعه بین‌المللی خواست تا از اجرای نقشه راه حمایت کنند.
سودان در ۱۵ آوریل به ورطه نبرد بین ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع فرورفت، در حالی که احزاب نظامی و غیرنظامی در حال دست زدن به آخرین اقدامات در روند سیاسی بودند که قرار بود به تشکیل یک دولت غیرنظامی منجر شود.



امارات عملیات قاچاق تسلیحات به ارتش سودان را کشف و خنثی کرد

 نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)
نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)
TT

امارات عملیات قاچاق تسلیحات به ارتش سودان را کشف و خنثی کرد

 نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)
نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)

خبرگزاری رسمی امارات روز (چهارشنبه) اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور، تلاش «غیرقانونی» برای انتقال سلاح و تجهیزات نظامی به ارتش سودان را ناکام گذاشتند.

این خبرگزاری به نقل از «حمد سیف الشامسی»، دادستان کل امارات، گزارش داد که نیروهای امنیتی کشور پس از بازداشت اعضای یک هسته که در زمینه واسطه‌گری، دلالی و تجارت غیرقانونی تجهیزات نظامی فعالیت می‌کردند و بدون دریافت مجوزهای لازم از نهادهای ذی‌ربط، اقدام به این کار کرده بودند، موفق به خنثی‌سازی این عملیات شدند.

بر اساس این گزارش، متهمان در حالی دستگیر شدند که در حال بررسی مقدار زیادی مهمات داخل یک هواپیمای خصوصی بودند. این هواپیما در یکی از فرودگاه‌های امارات فرود آمده و حامل حدود ۵ میلیون قطعه فشنگ بود. همچنین بخشی از پول حاصل از این معامله در اتاق‌های دو نفر از متهمان در یک هتل کشف شد.

دادستان کل اعلام کرد که تحقیقات نشان داده اعضای این شبکه با برخی فرماندهان ارتش سودان در ارتباط بودند. این افراد شامل «صلاح قوش» رئیس پیشین سازمان اطلاعات سودان، یک افسر سابق این سازمان، مشاور وزیر پیشین دارایی، یک چهره سیاسی نزدیک به «عبدالفتاح البرهان» فرمانده ارتش سودان و «یاسر العطا»، و همچنین تعدادی از بازرگانان سودانی بودند.

به گفته دادستان، متهمان معامله‌ای برای خرید تجهیزات نظامی شامل سلاح‌هایی مانند کلاشنیکف، فشنگ، تیربار و نارنجک به ارزش میلیون‌ها دلار انجام داده بودند که این اقلام از سوی ارتش سودان به یک شرکت واردکننده در داخل امارات تحویل داده شده بود.

در ادامه تحقیقات مشخص شد که این محموله نظامی در یک هواپیمای خصوصی کشف شده که از یک کشور خارجی آمده بود و به بهانه سوخت‌گیری در امارات فرود آمده بود. در مدارک رسمی، محموله آن تجهیزات پزشکی عنوان شده بود، اما پس از بررسی‌های دقیق و تحت نظارت دادستانی، تسلیحات نظامی کشف شد.