با توجه به هدف گذاری میزبانی از ۴۰ میلیون بازدیدکننده از محل پیشنهادی نمایشگاه ریاض اکسپو ۲۰۳۰، علاوه بر افزایش تعداد بازدیدکنندگان سالانه گردشگری از پادشاهی عربی سعودی به ۱۰۰ میلیون بازدیدکننده تا همان سال ۲۰۳۰، انتظار میرود که این کشور شاهد حضور بیسابقه گردشگران بینالمللی باشد که برای بازدید از این نمایشگاه یا گشت و گذار در مکانهای گردشگری کشور میآیند.
علاوه بر این، میزبانی احتمالی ریاض از «اکسپوی بینالمللی ۲۰۳۰"» میتواند مزایای بزرگی را بر سعودی بهطور خاص و منطقه بهطور کلی منعکس کند.
بهرهمندی از ترکیبی غنی و متنوع
«الشرق الاوسط» مطلع شد، با بهرهگیری از موقعیت جغرافیایی استراتژیک ریاض که کمتر شهر دیگری در جهان میتواند در غنا و تنوع سایتهای تاریخی، فرهنگی و میراث طبیعی داشته باشد، به طوری که میتوان به همه آنها در کمتر از سه ساعت با هواپیما از هر نقطه از سعودی یا از امارات، عمان، قطر، بحرین، مصر و لبنان رسید، برگزارکنندگان اکسپو با همکاری نزدیک با آژانسهای مسافرتی بینالمللی و موسسات ملی مدیریت مقصد همکاری خواهند کرد تا بستههای سفارشی تهیه کنند تا بازدید از اکسپو ۲۰۳۰ را با تجربیات گردشگری و سایر رویدادهای فرهنگی ترکیب شود.
مهمتر از آن، ارزش اسمی بلیط اکسپو ۲۰۳۰ از طریق انعقاد قراردادهای ویژه با سازمانهای همکار به منظور ردیابی و حفاظت از سهم ناشی از دفتر نمایشگاههای بینالمللی از قیمت هر بلیط انجام میشود.
پروژه مسیر ورزشی با مسیرهای سبز پیاده، مسیرهای اسب سواری و دو مسیر دوچرخه سواری مشخص میشود و به طول ۱۳۵ کیلومتر در دو طرف و در سراسر شهر ریاض امتداد دارد (الشرق الاوسط)
«کارت پادشاهی ۲۰۳۰»
در همین چارچوب، این سیاست «بستهها» از طریق معرفی کارت ویژه موسوم به «کارت پادشاهی ۲۰۳۰» اجرا خواهد شد.
این امر بر اساس یک سیستم فروش بلیط متمرکز خواهد بود که اطلاعات بلادرنگ در مورد در دسترس بودن بلیط برای رویدادهای فردی و خدمات جانبی مرتبط را ارائه میدهد.
برگزارکنندگان «اکسپو» با ترکیب جذابیت «اکسپو ۲۰۳۰» با قابلیتهای «کارت پادشاهی ۲۰۳۰»، مشتاقانه منتظر رویکردی گسترده هستند که مزایای زیادی برای بازدیدکنندگان به همراه داشته باشد و در نتیجه تعداد کل آنها را افزایش دهد.
پادشاهی عربی سعودی به دنبال ایجاد یک مشارکت قوی در زمینه گردشگری با کشورهای همسایه و سایر کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است (الشرق الاوسط)
استراتژی همکاری با کشورهای منطقه
سعودی در چارچوب اولویتهای بسیار خود، به دنبال ایجاد یک مشارکت قوی در زمینه گردشگری با کشورهای همسایه و سایر کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا با تکیه بر روابط تاریخی و ارزشهای مشترک بین سعودی و این کشورهاست. این مشارکت بالقوه بهطور ویژه بازدیدکنندگان خارجی که ممکن است مایل باشند دورههای طولانی تری را در منطقه سپری کنند و از چندین کشور در طول مسیر بازدید کنند را هدف قرار میگیرد.
منابع به «الشرق الأوسط» اعلام کردند که یکی از راههای دیگری که سعودی برای تعمیم منافع حاصل از میزبانی اکسپو اتخاذ خواهد کرد «توسعه یک استراتژی برای تقویت همکاری با مقاصد گردشگری ترجیحی بینالمللی در هر یک از امارات، سلطنت عمان، بحرین، قطر، کویت، اردن، لبنان و مصر است. این امر با هدف تشویق گردشگرانی که عمدتاً در این مقاصد هستند تا فرصت منحصر به فرد بازدید از اکسپو در پایتخت سعودی، ریاض را کشف کنند».
مشارکتهای طراحی شده به نفع «اکسپو»
به لطف نزدیکی محل برگزاری «اکسپو» به فرودگاه بینالمللی ملک خالد، فرودگاه اصلی ریاض، بازدیدکنندگانی که صبح به مقصد میآیند و شبها از طریق هوایی خارج میشوند، فرصتی برای بازدید از اکسپو برای یک روز کامل خواهند داشت.
به گفته همین منابع، وزارت گردشگری سعودی در این راستا با همتایان خود در کشورهای همکار مورد نظر برای اجرای قراردادهای مشارکتی که بهطور خاص برای این منظور طراحی شدهاند، همکاری خواهد کرد.
«پروژه دریای سرخ» یک مقصد لوکس است که پیرامون یکی از آخرین گنجینههای طبیعی پنهان جهان و یکی از مقاصد پیشنهادی برای بازدیدکنندگان «اکسپو» ساخته شدهاست (الشرق الاوسط)
پروژههای جسورانه برای جلب توجه جهانیان
علاوه بر گزینههای بیشمار گردشگری، چشمانداز سعودی ۲۰۳۰ پروژههای جسورانه زیادی را پیشنهاد میکند که در حال توسعه هستند تا توانایی این کشور را برای جلب توجه جهانی افزایش دهند.
این پروژهها شامل گردهماییها و اجتماعات با کاربریهای مختلف و چندمنظوره همچون مراکز تحقیقاتی، امکانات ورزشی، مقاصد تفریحی و گردشگری و ... طراحی شده متناسب با نیازهای انسان و با اولویت راحتی زندگی، سلامتی و رفاه مانند (العلا، شهرک اقتصادی ملک عبدالله، الدرعیه، نیوم، پروژه دریای سرخ، امالا، پیست ورزشی و القدیه) میشود.
همچنین دسترسی آسان به اماکن متبرکه و حرمین شریفین در شهر مکه مکرمه و مدینه منوره از دیگر مزایای قابل وصف است.
سعودی و کشورهای همسایه شورای همکاری خلیج و سایر کشورهای خاورمیانه با توجه به تاریخ ثبت شده توسط مراکز آمار گردشگری مملو از مقاصد گردشگری جذاب هستند. این وضعیت به بازدیدکنندگان بینالمللی این فرصت را میدهد تا گزینههای مختلف را ترکیب کرده و از یک تجربه گردشگری متنوع لذت ببرند.