حجاج آماده ترک منا می‌شوند

معاون امیر مکه در جریان برنامه‌های حرکت زائران در ایام تشریق قرار گرفت



حجاج در حال سنگ زدن به نماد شیطان (عکس: عبدالله الفالح)
حجاج در حال سنگ زدن به نماد شیطان (عکس: عبدالله الفالح)
TT

حجاج آماده ترک منا می‌شوند



حجاج در حال سنگ زدن به نماد شیطان (عکس: عبدالله الفالح)
حجاج در حال سنگ زدن به نماد شیطان (عکس: عبدالله الفالح)

اکثر حجاج بیت الله الحرام در سومین روز عید قربان و روز دوم از ایام تشریق، پس از آن که خداوند توفیق وقوف در روز حج اکبر در سطح عرفات و رجم جمرات و طواف افاضه به آنها داد، مروز جمعه در «روز تعجل» آماده خروج از مشاعر مقدس شدند.

زائران بیت الله الحرام در حال رمی جمره عقبه (عکس: محمد المانع)

حجاج در دومین روز ایام تشریق، برای رمی جمرات سه‌گانه (جمره صغری، سپس وسطی و در نهایت عقبه) با الگوگیری و پیروی از سنت شریف پیامبر به سمت تأسیسات جمرات در منا حرکت کردند.
در سایه برنامه‌های دولت برای تسهیل عملیات رمی و سنگ زدن، مسیرهای متعددی برای توزیع جمعیت در طبقات مختلف تأسیسات جمرات اختصاص داده شده‌است تا از حرکت روان جمعیت اطمینان حاصل شود.
این امر به آمادگی بیشتر پروژه جمرات با نقش آفرینی چندمنظوره کمک می‌کند. این بنا به روشی مهندسی ساخته شده‌است که توزیع تراکم زائران در پرتاب را در نظر گرفته و آن را با پل‌های عابر پیاده با قطار مشاعر و مناطق اطراف اردوگاه‌های زائران در منا متصل می‌کند.
شاهزاده عبدالعزیز بن سعود بن نایف، وزیر کشور و رئیس کمیته عالی حج نیز روز پنجشنبه از مراحل کار در بیمارستان نیروهای امنیتی مکه مکرمه و خدمات بهداشتی و درمانی ارائه شده توسط سامانه خدمات پزشکی وزارت کشور در این موسم، بازدید کرد.
وی در این بازدید تعدادی از بیمارانی که در بیمارستان تحت مراقبت‌های پزشکی قرار دارند عیادت کرد و از وضعیت سلامتی آنها اطمینان یافت و عید را به آنها تبریک گفت.

میهمانان سرزمین وحی در حال رمی جمرات سه‌گانه در روز اول تشریق در منا (عکس: عبدالله الفالح)

از سوی دیگر، شاهزاده بدر بن سلطان معاون امیر مکه مکرمه و نایب رئیس کمیته مرکزی حج در منا با سپهبد محمد البسامی مدیر امنیت عمومی و رئیس کمیته امنیتی حج و تعدادی از فرماندهان امنیتی دیدار کرد.

شاهزاده بدر بن سلطان در این دیدار از نیروهای امنیتی به خاطر تلاشی که برای حفظ امنیت زائران و خدمت به میهمانان سرزمین وحی انجام می‌دهند تشکر و قدردانی کرد. وی همچنین در جریان برنامه‌های تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی در ایام تشریق قرار گرفت.

۱۷ میلیون پیام

زائران منا در حال حرکت به سوی پرتاب جمرات سه‌گانه (عکس: سعد الدوسری)

در حوزه آگاهی بخشی، وزارت امور دعوت و ارشاد اسلامی توانست بیش از ۱۷ میلیون پیامک آموزشی به بیش از ۱۰ زبان بین‌المللی را از طریق تمامی اپراتورهای شرکت‌های مخابراتی در سعودی خطاب به حجاج توزیع کند که از شروع موسم حج تاکنون ۵ میلیون نفر از آن بهره‌مند شده‌اند.
از سوی دیگر، عبدالرحمن السدید رئیس کل امور مسجدالحرام و مسجد پیامبر (ص) بر موفقیت طرح طواف افاضه در اولین روز عید قربان تأکید کرد.

بیمارستان‌های مشاعر

حجاج در حال پرتاب کردن سنگ ریزه به سوی جمره (عکس: سعد الدوسری)

در بعد بهداشتی نیز بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی وابسته به وزارت بهداشت سعودی به ارائه خدمات درمانی به زائران ادامه می‌دهند، به طوری که در منا ۴ بیمارستان با ظرفیت بالینی بیش از ۵۶۰ تخت در حال فعالیت هستند. علاوه بر این تعدادی مراکز بهداشتی و درمانی و ۱۶ مرکز اورژانس در تأسیسات پل جمرات نیز خدمات رسانی می‌کنند.
وزارت بهداشت سعودی تعداد زائرانی که از طریق بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی درمانی در مکه مکرمه و مدینه منوره از روز اول ماه ذی القعده تا روز نهم ماه ذی الحجه سال جاری هجری، خدمات درمانی دریافت کردند را بیش از ۱۱۱ هزار حاجی اعلام کرد.



ریاض از میزبانی عمان برای گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد

کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات  مسقط (رویترز)
کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات مسقط (رویترز)
TT

ریاض از میزبانی عمان برای گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد

کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات  مسقط (رویترز)
کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات مسقط (رویترز)

پادشاهی عربی سعودی روز شنبه از میزبانی سلطان‌نشین عمان برای برگزاری گفت‌وگوهای میان ایران و آمریکا استقبال کرد و با تأکید بر حمایت خود از این تلاش‌ها، اعلام کرد که راه گفت‌وگو را بهترین مسیر برای پایان‌دادن به اختلافات منطقه‌ای و بین‌المللی می‌داند.

وزارت خارجه سعودی در بیانیه‌ای ابراز امیدواری کرد که نتایج این گفت‌وگوهای ایران و آمریکا بتواند به تقویت همکاری‌های مشترک برای برقراری امنیت، ثبات و صلح در منطقه و جهان منجر شود.

از سوی دیگر، جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج، نیز تأکید کرد که میزبانی عمان از این گفت‌وگوها در چارچوب سیاست خردمندانه این کشور برای ترویج زبان گفت‌وگو و ایجاد پل‌های تفاهم بین کشورهاست. او گفت که عمان همواره در تلاش برای تقویت امنیت و ثبات منطقه بوده است.

البدیوی توضیح داد که کشورهای شورای همکاری خلیج همیشه با استفاده از روابط نزدیک و مستحکم خود با سایر کشورها، در پی یافتن راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز برای اختلافات هستند و طرح‌هایی ارائه می‌دهند که به نفع ملت‌های منطقه و جهان باشد و برای تقویت صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی تلاش می‌کنند.

دبیرکل شورا همچنین ابراز امیدواری کرد که این گفت‌وگوهای سازنده به نتایج مثبتی منجر شود و زمینه‌های تازه‌ای برای همکاری میان ایران و آمریکا فراهم آورد، همکاری‌ای که به سود امنیت و ثبات منطقه باشد.

این گفت‌وگوها میان وزیر خارجه ایران، عباس عراقچی، و نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، در پایتخت عمان، مسقط، برگزار شد و پس از دو ساعت تبادل پیام‌ها و دیدگاه‌ها، با توافق برای بازسازی مسیر مذاکرات پایان یافت.

هدف این گفت‌وگوها، آغاز مذاکرات تازه‌ای درباره برنامه هسته‌ای ایران بود؛ برنامه‌ای که سرعت پیشرفت آن افزایش یافته و قرار است گفت‌وگوها هفته آینده برای تعیین «چارچوب کلی توافق احتمالی» ادامه یابد.