تصویب قطعنامه «مقابله با نفرت پراکنی مذهبی به عنوان بسترساز نژاد پرستی یا خصومت ورزی و خشونت» در جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل با استقبال گسترده کشورهای عربی و اسلامی روبرو شد که این قطعنامه را نقطه عطف و مهمی در مسیر تقویت تلاش گروهی به منظور مهار این پدیده و امثال آن تلقی کردند.دولت سعودی ضمن استقبال از این قطعنامه گفت «این قطعنامه پس از پیگیری گسترده دولت سعودی و تعدادی از کشورهای جهان تصویب شد و بیانگر اصول احترام به ادیان و فرهنگ ها و تقویت کننده ارزش های انسانی درج شده در قانون بین الملل است. تلاش های دولت سعودی برای حمایت از گفتمان گفتگو و بردباری و میانه روی و مخالفت با تمامی جنبه های بنیادگرایی مبتنی بر نفرت پراکنی و ترویج تندروی ادامه دارد».سازمان همکاری اسلامی در بیانیه ای از تصویب قطعنامه « مقابله با نفرت پراکنی مذهبی به عنوان بسترساز نژاد پرستی یا خصومت ورزی و خشونت» در جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل استقبال و از آن به عنوان نقطه عطف در مسیر تقویت تلاش گروهی به منظور مهار این پدیده و امثال آن و اراده برای رد هتک حرمت به کتاب های مقدس و تعصب مذهبی یاد کرد.سازمان همکاری اسلامی گفت «ما به شدت بر این باوریم که صدور این قطعنامه یک اقدام تاریخی در شورای حقوق بشر بوده و فصل نوینی از گفتگو و تلاش گروهی به منظور مهار جنبه های نفرت پراکنی مذهبی و تشویق به خشونت ورزی باز می کند».
استقبال جهان اسلام
سازمان همکاری اسلامی خواهان محکوم و رد کردن اقدامات ناپسند اسلام ستیزی که بستر نفرت پراکنی و حذف و نژاد پرستی اند شد و گفت این اقدامات انسجام بین پیروان ادیان و مذاهب و گفتگو و همزیستی مسالمت آمیز بین جوامع متنوع را از بین می برد. این اقدامات عمدی با توجه به قانون غیر قابل قبول و ناموجه هستند و در چارچوب حق آزادی بیان یا آزادی عقیده نمی گنجند.حسین ابراهیم طه دبیر کل سازمان همکاری اسلامی از همه کشورها که در ارایه این طرح پیشنهادی شرکت کردند تشکر و قدردانی کرد که سعودی نیز یکی از این کشورهاست و طرح پیشنهادی مزبور به تایید این کشور به عنوان رئیس فعلی نشست سران کشورهای اسلامی و رئیس کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی رسیده بود و سعودی طرح ابتکاری برگزاری نشست فوری کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی برای بررسی این موضوع را پیشنهاد و اجرا کرد که در نهایت منجر به موفقیت ارایه این پیشنهاد در شورای حقوق بشر سازمان ملل شد.حسین ابراهیم طه افزود «سازمان همکاری اسلامی بار دیگر از جامعه جهانی می خواهد با قاطعیت در برابر جنبه های نژاد پرستی و تعصب و تشویق به نفرت پراکنی موضع گیری کند و در تقویت ارزش هایی مثل بردباری و همزیستی مسالمت آمیز بین ملت ها و تمدن ها بکوشد».
استقبال عربی
اتحادیه عرب از قطعنامه صادره در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل استقبال کرد. احمد ابو الغیط دبیر کل اتحادیه عرب گفت «این قطعنامه بار دیگر تاکید می کند که محکوم کردن علنی نفرت پراکنی مذهبی از جمله هتک حرمت به کتاب های آسمانی و پیگیری بازخواست عاملان آن یک مسئولیت همگانی است». ابو الغیط روز پنجشنبه (۱۳ ژوئیه) در بیانیه ای از همه کشورها خواست تا ضمن اجرای این قطعنامه با بازنگری در برخی قوانین و سیاست هایی که قاطعنانه در برابر نفرت پراکنی مذهبی نمی ایستند در راستای مقابله با افزایش جریان های نفرت پراکنی بین ملت ها و پیروان ادیان بکوشند و عاملان اقدامات نفرت پراکنی را بازخواست کرده و اقدامات فوری برای پیگیری خلاهای قانونی در این زمینه انجام دهند. طرح مقابله با نفرت پراکنی مذهبی در دستور کار فوری پنجاه و سومین جلسه شورای حقوق بشر قرار گرفت. این طرح از سوی گروهی از کشورهای شورای همکاری اسلامی پیشنهاد شده بود که در حقیقت واکنش به اقدامات زنجیره ای توهین و هتک حرمت قرآن در برخی کشورهای اروپایی و غیر اروپایی است.این قطعنامه بین المللی اقدام اخیر درباره هتک حرمت قرآن را محکوم و بر لزوم بازخواست عاملان نفرت پراکنی مذهبی با توجه به تعهدات کشورها درباره منشور بین المللی حقوق بشر تاکید کرد.این قطعنامه از کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواسته تا گزارشی علیه نفرت پراکنی مذهبی منتشر کند و همچنین از دولت ها می خواهد تا قوانین خود را بازنگری کرده و شکاف هایی را که ممکن است مانع از پیشگیری و تعقیب و همچنین ترویج نفرت پراکنی مذهبی شوند برطرف کنند.این قطعنامه از کشورها خواسته تا قوانین و سیاست های ملی برای جلوگیری و مقابله با نفرت پراکنی مذهبی و ترویج آن اعمال کنند. سازمان همکاری اسلامی همواره از جامعه جهانی خواسته تا در برابر تکرار موارد هتک حرمت قرآن و افزایش مهاجرستیزی و اسلام ستیزی و نژاد پرستی بر اساس عقیده و گفتمان نژاد پرستی و خشونت ورزی موضع قاطع اعلام کند.






