نخست‌وزیر هند وارد امارات شد

گفت و گوی نارندرا مودی با شیخ محمد بن زاید دربارهٔ تحکیم شراکت راهبردی جامع


مودی امروز بعد از ورود به ابوظبی مورد استقبال شیخ خالد بن محمد بن زاید آل نهیان ولیعهد امارات متحده عربی قرار گرفت (وام)
مودی امروز بعد از ورود به ابوظبی مورد استقبال شیخ خالد بن محمد بن زاید آل نهیان ولیعهد امارات متحده عربی قرار گرفت (وام)
TT

نخست‌وزیر هند وارد امارات شد


مودی امروز بعد از ورود به ابوظبی مورد استقبال شیخ خالد بن محمد بن زاید آل نهیان ولیعهد امارات متحده عربی قرار گرفت (وام)
مودی امروز بعد از ورود به ابوظبی مورد استقبال شیخ خالد بن محمد بن زاید آل نهیان ولیعهد امارات متحده عربی قرار گرفت (وام)

نارندرا مودی نخست‌وزیر هند طی سفری رسمی وارد امارات متحده عربی شد و در بدو ورود مورد استقبال شیخ خالد بن محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی قرار گرفت.
دو طرف دربارهٔ عمق روابط تاریخی بین دو کشور و ملت رایزنی و نسبت به سطح همکاری استراتژیک میان طرفین ابراز خرسندی کردند.
مودی، برای پیشبرد روابط دوجانبه، با شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی و حاکم ابوظبی دیدار خواهد کرد.
وزارت امور خارجه هند اعلام کرد، موضوع اصلی سفر جاری نارندرا مودی به امارات متحده عربی، تجارت انرژی، تعاملات در حوزه آموزش، مراقبت‌های بهداشتی، امنیت غذایی، فناوری و فرهنگ خواهد بود.

همکاری استراتژیک

به گزارش خبرگزاری وام، ثانی الزیودی، وزیر تجارت خارجی امارات متحده عربی در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما مصمم برای تجارت با معاملات تجاری بزرگ با هند و دیگران بودیم که نشان دادیم می‌خواهیم در خط مقدم شروع یک اقتصاد پس از کووید باشیم. امارات در نیمه اول سال جاری میلادی با هند قرارداد تجارت آزاد امضا کرد.
الزیودی تأکید کرد که انتخاب هند به عنوان اولین کشوری که امارات با آن قرارداد مشارکت اقتصادی جامع منعقد می‌کند تصادفی نبوده‌است، بلکه گامی برگرفته از عمق روابط راهبردی دو کشور است، زیرا هند یکی از مهم‌ترین متحدان و شرکای امارات در تجارت و سرمایه‌گذاری است و دو کشور دارای روابط تاریخی ریشه ای هستند.
در سال ۲۰۲۱ میلادی ارزش تجارت غیرنفتی میان دو کشور به ۱۶۵ میلیارد درهم امارات (۴۵ میلیارد دلار) رسیده‌است که این رقم نسبت به سال پیش از آن افزایش ۶۶ درصدی را نشان می‌دهد.
حجم تجاری دوجانبه میان هند و امارات به ۸۴٫۵ میلیارد دلار در سال مالی ۲۰۲۲–۲۰۲۳ رسید.
هند پس از چین دومین شریک تجاری امارات به‌شمار می‌رود که ۹ درصد از حجم تجارت خارجی امارات را به خود اختصاص داده‌است.

۱۰۰ میلیارد دلار

الزیودی ابراز اطمینان کرد که توافقنامه مشارکت امارات و هند به اهداف خود برای دوبرابر کردن تجارت داخلی غیرنفتی به حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در سال طی پنج سال آینده ادامه خواهد داد.



ریاض از میزبانی عمان برای گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد

کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات  مسقط (رویترز)
کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات مسقط (رویترز)
TT

ریاض از میزبانی عمان برای گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد

کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات  مسقط (رویترز)
کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات مسقط (رویترز)

پادشاهی عربی سعودی روز شنبه از میزبانی سلطان‌نشین عمان برای برگزاری گفت‌وگوهای میان ایران و آمریکا استقبال کرد و با تأکید بر حمایت خود از این تلاش‌ها، اعلام کرد که راه گفت‌وگو را بهترین مسیر برای پایان‌دادن به اختلافات منطقه‌ای و بین‌المللی می‌داند.

وزارت خارجه سعودی در بیانیه‌ای ابراز امیدواری کرد که نتایج این گفت‌وگوهای ایران و آمریکا بتواند به تقویت همکاری‌های مشترک برای برقراری امنیت، ثبات و صلح در منطقه و جهان منجر شود.

از سوی دیگر، جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج، نیز تأکید کرد که میزبانی عمان از این گفت‌وگوها در چارچوب سیاست خردمندانه این کشور برای ترویج زبان گفت‌وگو و ایجاد پل‌های تفاهم بین کشورهاست. او گفت که عمان همواره در تلاش برای تقویت امنیت و ثبات منطقه بوده است.

البدیوی توضیح داد که کشورهای شورای همکاری خلیج همیشه با استفاده از روابط نزدیک و مستحکم خود با سایر کشورها، در پی یافتن راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز برای اختلافات هستند و طرح‌هایی ارائه می‌دهند که به نفع ملت‌های منطقه و جهان باشد و برای تقویت صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی تلاش می‌کنند.

دبیرکل شورا همچنین ابراز امیدواری کرد که این گفت‌وگوهای سازنده به نتایج مثبتی منجر شود و زمینه‌های تازه‌ای برای همکاری میان ایران و آمریکا فراهم آورد، همکاری‌ای که به سود امنیت و ثبات منطقه باشد.

این گفت‌وگوها میان وزیر خارجه ایران، عباس عراقچی، و نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، در پایتخت عمان، مسقط، برگزار شد و پس از دو ساعت تبادل پیام‌ها و دیدگاه‌ها، با توافق برای بازسازی مسیر مذاکرات پایان یافت.

هدف این گفت‌وگوها، آغاز مذاکرات تازه‌ای درباره برنامه هسته‌ای ایران بود؛ برنامه‌ای که سرعت پیشرفت آن افزایش یافته و قرار است گفت‌وگوها هفته آینده برای تعیین «چارچوب کلی توافق احتمالی» ادامه یابد.