ریاض چگونه چشم‌انداز روابط استراتژیک نویدبخش با دمشق را ترسیم می‌کند؟

ترافیک سیاسی بی‌سابقه در دو ماه برای طراحی آینده همکاری‌ها

شاهزاده محمد بن سلمان در حال استقبال از الشرع. در این تصویر، مساعد العیبان، وزیر مشاور و دبیرکل شورای امنیت ملی سعودی (در حال دست دادن) و محمد آل شیخ، وزیر دولت و وزیر همراه، دیده می‌شوند
شاهزاده محمد بن سلمان در حال استقبال از الشرع. در این تصویر، مساعد العیبان، وزیر مشاور و دبیرکل شورای امنیت ملی سعودی (در حال دست دادن) و محمد آل شیخ، وزیر دولت و وزیر همراه، دیده می‌شوند
TT

ریاض چگونه چشم‌انداز روابط استراتژیک نویدبخش با دمشق را ترسیم می‌کند؟

شاهزاده محمد بن سلمان در حال استقبال از الشرع. در این تصویر، مساعد العیبان، وزیر مشاور و دبیرکل شورای امنیت ملی سعودی (در حال دست دادن) و محمد آل شیخ، وزیر دولت و وزیر همراه، دیده می‌شوند
شاهزاده محمد بن سلمان در حال استقبال از الشرع. در این تصویر، مساعد العیبان، وزیر مشاور و دبیرکل شورای امنیت ملی سعودی (در حال دست دادن) و محمد آل شیخ، وزیر دولت و وزیر همراه، دیده می‌شوند

احمد الشرع، رئیس‌جمهور دولت انتقالی سوریه، در اولین سفر خارجی خود پس از انتصاب، روز یکشنبه (۲ فوریه) به پادشاهی عربی سعودی سفر کرد.
این سفر که کمتر از چهار روز پس از انتخاب او به عنوان رئیس‌جمهور انجام شد، نشان‌دهنده اهمیت فزاینده روابط بین دو کشور است. الشرع در ریاض با شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و نخست‌وزیر سعودی، دیدار و گفت‌وگو کرد.

این سفر در حالی صورت می‌گیرد که کمتر از دو ماه از سرنگونی بشار اسد، رئیس‌جمهور پیشین سوریه، و تشکیل مجلس قانون‌گذاری موقت پس از انحلال مجلس الشعب و تعلیق قانون اساسی گذشته است. این تحولات، سوالاتی را درباره چگونگی شکل‌گیری روابط استراتژیک جدید بین ریاض و دمشق مطرح کرده است. ناظران بر این باورند که سفر الشرع به ریاض، با توجه به افزایش هماهنگی و همکاری بین دو کشور در دو ماه گذشته، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

یک مقام سعودی پیش‌تر به روزنامه «الشرق الاوسط» گفته بود: «پادشاهی سعودی بر اصول تغییرناپذیر خود تأکید دارد که شامل حفظ امنیت، یکپارچگی و تمامیت ارضی سوریه و عدم دخالت خارجی در امور این کشور است. سعودی معتقد است که سوریه متعلق به مردم آن است و آنها باید از طریق گفت‌وگوی داخلی، راهکارهایی برای خروج از بحران فعلی بیابند.»

احمد الشرع رئیس جمهور دولت موقت سوریه در جریان گفتگو با بیسان الشیخ خبرنگار الشرق الاوسط در دمشق.. دسامبر ۲۰۲۴

حمایت سیاسی اولیه

وزارت امور خارجه پادشاهی سعودی در ۸ دسامبر، همزمان با تسلط «اداره عملیات نظامی» بر دمشق و اعلام تدابیر امنیتی جدید، بیانیه‌ای صادر کرد و از گام‌های مثبت برای حفظ امنیت مردم سوریه، جلوگیری از کشتار و حفاظت از نهادهای حکومتی و اموال دولتی استقبال کرد. در این بیانیه آمده بود: «پادشاهی سعودی در این مرحله سرنوشت‌ساز، کنار مردم سوریه ایستاده است.»

سعودی همچنین از جامعه بین‌الملل خواست تا با حکومت جدید سوریه همکاری کرده و از تلاش‌های آن برای تحقق خواسته‌های مردم حمایت کند. این بیانیه افزود: «مردم سوریه در سال‌های گذشته با مصائب فراوانی، از جمله صدها هزار کشته و میلیون‌ها آواره و مهاجر روبرو بوده‌اند. سوریه در آن سال‌ها صحنه حضور گروه‌های شبه‌نظامی مزدور بود که تلاش می‌کردند پروپاگاندای خارجی خود را بر مردم تحمیل کنند.»

سعودی بار دیگر بر اصل عدم دخالت در امور داخلی سوریه تأکید کرد و اعلام نمود: «زمان آن فرا رسیده که مردم سوریه از زندگی با کرامت برخوردار شوند و همه گروه‌های جامعه در ترسیم آیندهای درخشان مشارکت داشته باشند. سوریه باید جایگاه طبیعی خود را در جهان عرب و اسلام بازیابد.»

ریاض همچنین به طور مکرر «فرصت‌سوزی اسرائیل برای بازیابی امنیت و ثبات در سوریه» را محکوم کرده و بر عربی و سوری بودن جولان تأکید نموده است.

کمک های متنوع سعودی شامل محصولات غذایی و سرپناه و تجهیزات پزشکی است (الشرق الاوسط)

کمک‌های بشردوستانه

بر اساس گزارش‌های خبری متعدد، یک هیئت سعودی به ریاست مشاور دیوان پادشاهی، پیشتر با رئیس‌جمهور دولت انتقالی سوریه در کاخ الشعب در دمشق دیدار کرده بود. احمد الشرع در گفت‌وگو با «الشرق الاوسط» در ۱۹ دسامبر اظهار داشت: «پادشاهی سعودی برنامه‌های جسورانه و چشم‌انداز توسعه محوری دارد. ما امیدواریم بتوانیم از این الگوها برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنیم. نقاط مشترک فراوانی بین سند چشم‌انداز سعودی و اهداف ما وجود دارد که می‌تواند زمینه همکاری در حوزه‌های اقتصادی، توسعه و غیره باشد.»

الشرع در گفت‌وگوهای تلویزیونی خود نیز ابراز کرد که دلش برای سعودی تنگ شده است. او گفت: «من در سعودی متولد و بزرگ شده‌ام و این افتخار بزرگی برای من است.» وی همچنین از موضع سعودی در حمایت از ثبات سوریه و نقش کلیدی این کشور در آینده سوریه تقدیر کرد.

کمک‌های بشردوستانه و پل‌های هوایی و زمینی

پادشاهی سعودی از ابتدای ژانویه ۲۰۲۵، پل هوایی برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به سوریه برقرار کرده است. تاکنون ۱۶ هواپیمای حامل محصولات غذایی و تجهیزات پزشکی به منظور کاهش مشکلات مردم سوریه و تقویت ثبات در این کشور ارسال شده است. علاوه بر این، سعودی یک پل زمینی نیز ایجاد کرده و ۱۱۴ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه از گذرگاه مرزی نصیب وارد سوریه شده‌اند.

سعودی تأکید کرده است که این کمک‌ها تا زمان دستیابی به اهداف مورد نظر، یعنی ثبات و بهبود شرایط انسانی در سوریه، ادامه خواهد یافت.

دولت سعودی بر اهمیت لغو تحریم های یکجانبه و بین المللی بر سوریه تاکید کرد (واس)

تلاش برای لغو تحریم‌ها

پادشاهی سعودی اولین مقصد خارجی هیئت عالی رتبه سوری بود که متشکل از وزیران خارجه، دفاع و رئیس سازمان اطلاعات بود. این هیئت در ژانویه به ریاض سفر کرد و با مقامات سعودی دیدار نمود. اسعد الشیبانی، وزیر خارجه سوریه، در کمتر از ده روز دو بار به سعودی سفر کرد و در جلسات بین‌المللی درباره سوریه شرکت نمود.

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه سعودی، در این جلسات بر اهمیت لغو تحریم‌های یکجانبه و بین‌المللی علیه سوریه تأکید کرد و گفت: «ادامه تحریم‌ها مانعی بر سر راه بازسازی و توسعه سوریه است. آینده سوریه باید توسط مردم این کشور تعیین شود.»

الهام‌بخش

اسعد الشیبانی، وزیر خارجه سوریه، در نشست مجمع جهانی اقتصادی داووس، سند چشم‌انداز ۲۰۳۰ سعودی را به عنوان الگویی الهام‌بخش برای آینده سوریه معرفی کرد. او گفت: «برخی از الگوها، مانند سند ۲۰۳۰ سعودی، می‌توانند به ما در ساختن آینده‌ای بهتر کمک کنند.»

شاهزاده فیصل بن فرحان نیز در سفر خود به دمشق در ۲۴ ژانویه، با احمد الشرع دیدار کرد و بر اهمیت لغو تحریم‌ها و حمایت از ثبات و توسعه سوریه تأکید نمود. اسعد الشیبانی از تلاش‌های سعودی برای استفاده از روابط خود با آمریکا به منظور لغو تحریم‌های سوریه قدردانی کرد.

این تحولات نشان می‌دهد که ریاض و دمشق در مسیر ایجاد روابط استراتژیک نویدبخش گام برمی‌دارند، روابطی که می‌تواند آینده سوریه را به سوی ثبات و توسعه سوق دهد.



سهم بومی‌سازی از هدف ۲۴ درصدی گذشت؛ هدف‌گذاری برای عبور از ۵۰ درصد تا ۲۰۳۰

بندر الخریف، وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و سرپرست سازمان کل صنایع نظامی، در جریان همایش صنایع نظامی (الشرق الأوسط)
بندر الخریف، وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و سرپرست سازمان کل صنایع نظامی، در جریان همایش صنایع نظامی (الشرق الأوسط)
TT

سهم بومی‌سازی از هدف ۲۴ درصدی گذشت؛ هدف‌گذاری برای عبور از ۵۰ درصد تا ۲۰۳۰

بندر الخریف، وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و سرپرست سازمان کل صنایع نظامی، در جریان همایش صنایع نظامی (الشرق الأوسط)
بندر الخریف، وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و سرپرست سازمان کل صنایع نظامی، در جریان همایش صنایع نظامی (الشرق الأوسط)

شاخص‌های سازمان کل صنایع نظامی نشان می‌دهد که سهم بومی‌سازی هزینه‌کرد نظامی در پادشاهی عربی سعودی در سال ۲۰۲۵ به ۲۷٫۳٪ رسیده و از هدف سالانه ۲۴٪ فراتر رفته است. این نتیجه در چارچوب اهداف «چشم‌انداز ۲۰۳۰ پادشاهی» قرار دارد که بومی‌سازی بیش از ۵۰٪ هزینه‌کرد نظامی را دنبال می‌کند.
بندر الخریف، وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و سرپرست سازمان کل صنایع نظامی، گفت بومی‌سازی به «الزامی ملی و راهبردی تبدیل شده است که با افزایش آمادگی نظامی، تقویت استقلال راهبردی و ایجاد توانمندی‌های ملی ارتباط دارد». او بر اهمیت «ادامه همکاری با شرکا، پیشبرد کار بر پایه دستاوردهای حاصل‌شده و حمایت از انتقال این بخش به مرحله‌ای تازه از رشد و رقابت‌پذیری» تأکید کرد.
الخریف در سخنانی در «همایش صنایع نظامی» که روز یکشنبه در ریاض، پایتخت پادشاهی عربی سعودی، برگزار شد، توضیح داد که این کشور در حال «ایجاد پایگاه صنعتی نظامی‌ای است که نیازهای داخلی را تأمین و صادرات را تقویت کند و از موقعیت جغرافیایی خود که سه قاره را به هم پیوند می‌دهد، همچنین از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری و صنعتی و نیروی انسانی متخصص خود بهره ببرد». به گفته الخریف، این تلاش‌ها بر «هم‌افزایی میان راهبردهای صنعت، بومی‌سازی، صادرات، معدن و محتوای داخلی» استوار است.

شاخص‌های بومی‌سازی صنایع نظامی که سازمان کل صنایع نظامی در جریان همایش ارائه کرد (الشرق الأوسط)

اولویت‌بندی دوباره

الخریف، وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و سرپرست سازمان کل صنایع نظامی، اشاره کرد که «تحولات ژئوپلیتیکی و پیشرفت‌های فناوری، از جمله هوش مصنوعی، رباتیک و سامانه‌های بدون سرنشین، کشورها و شرکت‌ها را به بازنگری در اولویت‌های خود و حرکت به سوی زنجیره‌های تأمین انعطاف‌پذیرتر، مشارکت‌های صنعتی جدید و ظرفیت‌های تولیدی متنوع‌تر سوق می‌دهد». او گفت این تحولات فرصت‌هایی برای پادشاهی عربی سعودی فراهم می‌کنند تا حضور خود را در بازارهای منطقه‌ای و جهانی، از جمله بازارهای آسیا و آفریقا، تقویت کند و از تقاضای رو به رشد برای صنایع نظامی بهره ببرد.
او افزود که سازمان کل صنایع نظامی برای «بهبود محیط مقرراتی و عملیاتی این بخش، تسهیل روند کار سرمایه‌گذاران و تقویت هماهنگی میان نهادهای نظامی، امنیتی و دولتی و بخش خصوصی تلاش می‌کند؛ اقداماتی که از مشارکت‌های بین‌المللی، انتقال فناوری و دانش و توسعه صادرات حمایت می‌کنند». او همچنین به انتشار یک راهنمای مدیریت ریسک و یک راهنمای تداوم کسب‌وکار از سوی این سازمان اشاره کرد که با هدف «کمک به بنگاه‌های این بخش برای مواجهه با چالش‌ها و حفظ تداوم فعالیت‌هایشان» تهیه شده‌اند.

محتوای داخلی

بر اساس داده‌ها، سهم محتوای داخلی در بخش نظامی در سال ۲۰۲۵ به ۴۰٫۹۱٪ رسید. بخش هوافضا با ۴۵٫۱۷٪ در صدر قرار گرفت. پس از آن، بخش موشکی با ۴۳٫۳۴٪، بخش دریایی با ۳۶٫۴۶٪، بخش زمینی با ۳۳٫۴۹٪ و بخش الکترونیک دفاعی با ۳۰٫۷۱٪ قرار داشتند.
در زمینه آثار اقتصادی، شاخص‌های سازمان کل صنایع نظامی نشان می‌دهد سهم این بخش در تولید ناخالص داخلی به ۷٫۴۶۸ میلیارد ریال سعودی، معادل ۱٫۹۹ میلیارد دلار، رسیده است؛ در حالی که سهم اقتصادی مرتبط با اشتغال ۵٫۲۴۳ میلیارد ریال سعودی، معادل ۱٫۴۰ میلیارد دلار، بوده است. درآمد شرکت‌های داخلی به‌طور متوسط سالانه ۱۱٫۰۱٪ رشد مرکب داشته است. همچنین سهم شهروندان سعودی از مشاغل بخش خصوصی در این حوزه از ۵۱٪ در سال ۲۰۲۱ به ۵۶٪ در سال ۲۰۲۵ افزایش یافته است.
این ارقام نشان می‌دهد نقش این بخش در حال گسترش است؛ از تأمین نیازهای نظامی گرفته تا ایجاد پایگاه صنعتی داخلی مرتبط با زنجیره‌های تأمین و فراهم کردن زمینه برای شرکت‌های ملی جهت توسعه توان تولیدی و فناوری خود. همچنین سهم بومی‌سازی در قراردادهای پایداری به ۸۴٪ رسیده است. این قراردادها فرصت‌هایی برای شرکت‌های داخلی فراهم می‌کنند تا در پژوهش، توسعه و نوآوری سرمایه‌گذاری کنند، نیروهای ملی را در تخصص‌های دقیق آموزش دهند و با شرکت‌های جهانی مشارکت کنند.
در راستای افزایش خرید از تولیدکنندگان داخلی، سازمان کل صنایع نظامی توافق‌هایی در زمینه پوشاک و تجهیزات نظامی، تفنگ‌های «جی۳۶»، مهمات سبک و تجهیزات حفاظت زمینی منعقد کرده است. ارزش سفارش‌های خرید مرتبط با این توافق‌ها طی پنج سال به ۳٫۴ میلیارد ریال سعودی، معادل حدود ۹۰۷ میلیون دلار، می‌رسد.

افزایش بهره‌وری هزینه‌کرد نظامی

سازمان کل صنایع نظامی از طریق سنجش محتوای داخلی و بومی‌سازی خریدها، در پی افزایش بهره‌وری هزینه‌کرد نظامی و افزایش مشارکت شرکت‌های ملی است. این اقدامات از رشد این بخش حمایت می‌کنند و توانایی آن را برای تأمین نیازهای نهادهای نظامی و امنیتی افزایش می‌دهند.
الخریف تأکید کرد که بخش خصوصی یکی از محرک‌های اصلی رشد صنایع نظامی است. او توضیح داد که توانمندسازی بنگاه‌های این بخش شامل «توسعه قوانین و مقررات، رسیدگی به چالش‌های تأمین مالی، زمین و شهرک‌های صنعتی، و حمایت از سرمایه‌گذاری‌ها و صادرات» می‌شود. او همچنین بر «اهمیت توسعه نیروی انسانی و ارتقای مهارت‌های تخصصی با همکاری آکادمی ملی صنایع نظامی» تأکید کرد؛ اقدامی که به زنان و مردان این کشور امکان می‌دهد در توسعه صنایع و فناوری‌های ملی مشارکت کنند.


نیروی دریایی سعودی دومین کشتی پروژه «السروات» را به آب انداخت


نیروی دریایی سلطنتی پادشاهی عربی سعودی کشتی «ملک نیوم»، دومین کشتی از مرحله دوم پروژه «السروات»، را به آب انداخت (وزارت دفاع)
نیروی دریایی سلطنتی پادشاهی عربی سعودی کشتی «ملک نیوم»، دومین کشتی از مرحله دوم پروژه «السروات»، را به آب انداخت (وزارت دفاع)
TT

نیروی دریایی سعودی دومین کشتی پروژه «السروات» را به آب انداخت


نیروی دریایی سلطنتی پادشاهی عربی سعودی کشتی «ملک نیوم»، دومین کشتی از مرحله دوم پروژه «السروات»، را به آب انداخت (وزارت دفاع)
نیروی دریایی سلطنتی پادشاهی عربی سعودی کشتی «ملک نیوم»، دومین کشتی از مرحله دوم پروژه «السروات»، را به آب انداخت (وزارت دفاع)

نیروی دریایی سلطنتی پادشاهی عربی سعودی، کشتی «ملک نیوم» را که دومین کشتی از مرحله دوم پروژه «السروات» است، در تأسیسات کشتی‌سازی اسپانیا به آب انداخت. این مراسم پس از تکمیل ساخت و مونتاژ بدنه کشتی و با حضور سپهبد ستاد محمد الغریبی، رئیس ستاد نیروی دریایی، و شماری از مقام‌های ارشد دو کشور برگزار شد.
به آب انداختن کشتی یکی از مراحل ساخت آن است و زمینه را برای ادامه کار مطابق برنامه پروژه فراهم می‌کند. این پروژه بخشی از تلاش‌ها برای توسعه توانمندی‌های نیروی دریایی سلطنتی پادشاهی عربی سعودی و افزایش آمادگی آن برای اجرای مأموریت‌های عملیاتی است.

سپهبد ستاد محمد الغریبی، رئیس ستاد نیروی دریایی (وزارت دفاع سعودی)

در مرحله بعد، تجهیز کشتی به سامانه‌های مختلف، نصب آن‌ها و یکپارچه‌سازی‌شان در داخل پادشاهی عربی سعودی تکمیل خواهد شد. پس از آن، آزمایش‌های پذیرش کشتی در خاک این کشور و آب‌های آن انجام می‌شود. این اقدامات به انتقال فناوری و بومی‌سازی صنایع نظامی دریایی کمک می‌کنند.
کشتی‌های دو پروژه «السروات» و «طویق» تحولی مهم در روند نوسازی نیروی دریایی سلطنتی پادشاهی عربی سعودی به شمار می‌روند. این کشتی‌ها به‌عنوان «شناورهای رزمی» چندمنظوره طراحی شده‌اند و به جدیدترین سامانه‌های رزمی و فناوری‌های پیشرفته دفاعی مجهزند تا بتوانند با همه تهدیدهای هوایی، سطحی و زیرسطحی با کارایی بالا مقابله کنند.
این سامانه‌های دریایی برای تقویت توان دفاعی پادشاهی، حفاظت از امنیت گذرگاه‌های آبی آن و کمک به ثبات منطقه‌ای توسعه یافته‌اند. این اقدامات هم‌زمان با اهداف «چشم‌انداز ۲۰۳۰ پادشاهی» برای بومی‌سازی صنایع نظامی، انتقال دانش و فناوری‌های نوین و تربیت نیروهای متخصص بومی دنبال می‌شوند.
نیروی دریایی سعودی در حال توسعه سامانه‌های رزمی، افزایش آمادگی عملیاتی و ارتقای توانمندی‌های انسانی و فنی خود است. این اقدامات از طریق اجرای پروژه‌های راهبردی شاخص انجام می‌شوند که از ارکان اصلی نوسازی نیروی دریایی به شمار می‌روند. پروژه‌های «السروات» و «طویق» از جمله این طرح‌ها هستند.
دو پروژه «السروات» و «طویق» تحولی مهم در توسعه توانمندی‌های دریایی ایجاد می‌کنند. این تحول با نوسازی سامانه‌های رزمی، انتقال فناوری، بومی‌سازی صنایع نظامی، تربیت نیروهای متخصص بومی و توسعه زیرساخت‌های دریایی دنبال می‌شود. این اقدامات با اهداف «چشم‌انداز ۲۰۳۰ پادشاهی» برای ایجاد یک پایگاه صنعتی دفاعی ملی و پایدار و تقویت آمادگی عملیاتی نیروهای مسلح هم‌راستا هستند.

هدف این پروژه، ساخت ۸ شناور رزمی مدرن از نوع «کوروت آوانته ۲۲۰۰» مجهز به جدیدترین سامانه‌های رزمی است (وزارت دفاع)

«السروات»؛ تحولی مهم در توسعه توانمندی‌های دریایی

پروژه «السروات» بازتاب‌دهنده چشم‌انداز وزارت دفاع برای توسعه نیروی دریایی است. این پروژه بر ایجاد یک سامانه یکپارچه دریایی استوار است که در آن، در اختیار داشتن شناورهای رزمی چندمنظوره، انتقال فناوری و دانش، افزایش آمادگی نیروی دریایی و بومی‌سازی صنایع نظامی در اولویت قرار دارند.
هدف این پروژه، ساخت هشت شناور رزمی مدرن از نوع «کوروت آوانته ۲۲۰۰» مجهز به جدیدترین سامانه‌های رزمی است. همچنین مجموعه‌ای یکپارچه از خدمات پشتیبانی لجستیکی، پشتیبانی فنی، تأمین و پشتیبانی بلندمدت، تأسیسات تعمیر و نگهداری، شبیه‌سازهای آموزشی و برنامه‌های آموزشی و مهارت‌افزایی در این پروژه پیش‌بینی شده است.
این پروژه در دو مرحله اجرا می‌شود. مرحله نخست شامل ساخت پنج شناور رزمی با نام‌های «ملک الجبیل»، «ملک الدرعیه»، «ملک حائل»، «ملک جازان» و «ملک عنیزه» بود. این مرحله همچنین آموزش بهره‌برداری از کشتی‌ها و نگهداری سامانه‌های رزمی و سکوهای اصلی، آموزش عملی با استفاده از شبیه‌سازهای پیشرفته و آموزش عملیاتی در دریا را شامل می‌شد. افزون بر این، مراکز آزمایش زمینی تجهیز شدند و تجهیزات تعمیر و نگهداری، خدمات لجستیکی و پشتیبانی بلندمدت فراهم آمدند تا آمادگی کشتی‌ها و تداوم کارایی عملیاتی آن‌ها تضمین شود.
مرحله دوم پروژه شامل ساخت کشتی‌های «ملک المدینه»، «ملک نیوم» و «ملک العلا» و همچنین مجموعه‌ای یکپارچه از خدمات پشتیبانی لجستیکی است. این مجموعه شامل آموزش خدمه کشتی‌ها، اجرای برنامه‌ای جامع برای آموزش بیش از ۱۰۰ مهندس سعودی، بومی‌سازی ساخت شناورهای دریایی جدید، یکپارچه‌سازی سامانه‌های رزمی و انجام امور تعمیر و نگهداری است. این اقدامات با هدف تقویت محتوای داخلی، تربیت نیروهای متخصص بومی و ایجاد پایگاهی صنعتی و دفاعی پایدار در حوزه دریایی انجام می‌شوند.
شناورهای این پروژه به سامانه‌های رزمی پیشرفته‌ای مجهزند که امکان مقابله با تهدیدهای هوایی، سطحی و زیرسطحی را فراهم می‌کنند. آن‌ها همچنین از سامانه‌های پیشرفته جنگ الکترونیک برای پایش حوزه دریایی برخوردارند. هدف از این قابلیت‌ها، حفاظت از منافع راهبردی پادشاهی، تأمین امنیت گذرگاه‌های حیاتی دریایی و پشتیبانی از امنیت دریایی در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی است.


انهدام ۵ موشک بالستیک و ۴ پهپاد حوثی شلیک‌شده به سمت سعودی

خسارت به یک خودرو بر اثر سقوط ترکش‌های دو موشک بالستیک پس از رهگیری آن‌ها در ریاض (واس)
خسارت به یک خودرو بر اثر سقوط ترکش‌های دو موشک بالستیک پس از رهگیری آن‌ها در ریاض (واس)
TT

انهدام ۵ موشک بالستیک و ۴ پهپاد حوثی شلیک‌شده به سمت سعودی

خسارت به یک خودرو بر اثر سقوط ترکش‌های دو موشک بالستیک پس از رهگیری آن‌ها در ریاض (واس)
خسارت به یک خودرو بر اثر سقوط ترکش‌های دو موشک بالستیک پس از رهگیری آن‌ها در ریاض (واس)

ائتلاف حمایت از دولت قانونی یمن روز سه‌شنبه اعلام کرد که سه موشک بالستیک شلیک‌شده از سوی شبه‌نظامیان تروریست حوثیِ مورد حمایت ایران به سمت منطقه شرقی و دو موشک دیگر به سمت ریاض را رهگیری و منهدم کرده است. این ائتلاف همچنین چهار پهپاد را که قصد داشتند منطقه جنوبی را هدف قرار دهند، رهگیری و منهدم کرد.

از سوی دیگر، دفاع مدنی سعودی اعلام کرد که روز سه‌شنبه، پس از رهگیری و انهدام دو موشک بالستیک در شهر ریاض، در پی سقوط ترکش‌های آن‌ها وارد عمل شده است. این ترکش‌ها به یک ساختمان، یک پروژه در حال ساخت و یک خودرو خسارت وارد کردند. دفاع مدنی تأکید کرد که اقدامات مصوب برای چنین مواردی اجرا شده است.

آثار ترکش‌های دو موشک بالستیک پس از رهگیری آن‌ها در ریاض (واس)

دفاع مدنی پیش‌تر در همان روز، برای هشدار درباره خطر، هشدار زودهنگام را در ریاض، الخرج، الحریق، ابها، خمیس مشیط و نجران فعال کرده بود. این نهاد چند دقیقه بعد اعلام کرد که خطر برطرف شده است.
دفاع مدنی همچنین بر اهمیت دریافت اطلاعات از منابع رسمی تأکید کرد و درباره انتشار شایعات و ویدئوهایی با منابع نامشخص هشدار داد. این نهاد بر ضرورت پیروی از دستورالعمل‌های صادرشده از سوی مراجع ذی‌صلاح از طریق کانال‌های رسمی نیز تأکید کرد.