روایت کامل ربایش و آزادی شهروند سعودی در لبنان

آدم ربایان او را به یک لبنانی در سوریه «فروختند» و کارت بانکی اش او را نجات داد

روایت کامل ربایش و آزادی شهروند سعودی در لبنان
TT

روایت کامل ربایش و آزادی شهروند سعودی در لبنان

روایت کامل ربایش و آزادی شهروند سعودی در لبنان

روزنامه «الشرق الأوسط» به گزارش کامل ربوده شدن و آزادی مشاری المطیری شهروند سعودی در لبنان دست یافت.
آزادسازی این شهروند یکی از موارد موفق اطلاعات ارتش لبنان در رویارویی با باندهای جنایتکار سازمان یافته محسوب می‌شود.
همان‌طور که شاهد بودیم برای اولین بار دستگیری تعدادی از آدم ربایان پس از اکثر عملیات‌ها با آزادی ربوده شدگان بدون دستگیری به پایان رسید.
این عملیات شبکه سازمان‌دهی شده‌ای از آدم‌ربایی‌ها را متلاشی کرد که از کافه‌های بیروت شروع می‌شود و به سرزمین‌های سوریه ختم می‌شود و از چندین منطقه لبنان می‌گذرد که قربانیان آن معمولاً «اتباع خارجی تنها» هستند.
گروهی پنج نفره با لباس نظامی، المطیری را در حالی که در قهوه‌خانه ای در بیروت بود تحت نظر داشتند.
آنها با موسی جعفر که تحت تعقیب امنیتی لبنان است تماس گرفتند و توافق حاصل شد و قربانی «فروخته شد».
پس از خروج المطیری از کافه، پنج آدم‌ربا به تعقیب او می‌پرداختند و برای توقف او در منطقه‌ای متروک به خودروی او ضربه زدند و به او هجوم آوردند و او را از آن بیرون کشیدند و بلافاصله به منطقه بقاع بردند.
آدم ربایان پس از تعویض خودرو به سمت محله الشراونه در حوالی شهر بعلبک حرکت کردند و در آنجا ربوده شده به حزب متعلق به جعفر تحویل داده شد و «حق‌الزحمه» آنها اخذ شد و از آنجا به آن سوی مرز لبنان و سوریه منتقل شد.
راه اطلاعات ارتش لبنان برای تعیین محل اختفای المطیری کارت بانکی وی بود که توسط آدم ربایان ضبط شده بود؛ بعد از اینکه او به آنها رمز عبور اشتباه داد، آن را تحت فشار قرار دادند و رمز صحیح را دریافت کردند.
آنها توانستند چند هزار دلار برداشت کنند. سپس از تلفن او پیامک فرستادند و ۴۰۰ هزار دلار باج خواستند.
برداشت پول اولین سیگنال‌ها و سرنخ‌ها را به نیروهای امنیتی داد و بازشدن خط موبایل فرد ربوده شده برای مدتی شواهد جدیدی به آنها داد.
ارتش شروع به اعمال فشار بر خانواده جعفر در لبنان و خانواده او در محله الشراونه کرد.
در نتیجه این حملات، هفت نفر از افراد دخیل در آدم‌ربایی دستگیر شدند، در حالی که بقیه به عمق خاک سوریه گریختند.
ارتش در حال حاضر به دنبال افراد بیشتری از جمله فردی است که پس از حمله به یک مرکز ذخیره‌سازی کاپتاگون در الشراونه، به سمت یک ایستگاه ارتش تیراندازی کرد.
او علاوه بر افرادی که گمان می‌رود عملیات آدم ربایان را تسهیل کرده‌اند، یکی از دست‌اندرکاران این آدم‌ربایی است.



گفت‌وگوی وزرای خارجه سعودی و مصر برای تقویت هماهنگی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
TT

گفت‌وگوی وزرای خارجه سعودی و مصر برای تقویت هماهنگی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه پادشاهی عربی سعودی، و همتای مصری‌اش، بدر عبدالعاطی، روز گذشته در ریاض ریاست نشست «کمیته پیگیری و مشورت سیاسی» را در سطح وزرای خارجه بر عهده گرفتند. در این دیدار، دو طرف درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف و راه‌های افزایش هماهنگی در خصوص مسائل مورد علاقه دو کشور و تأمین منافع مشترکشان گفت‌وگو کردند.

وزرای خارجه سعودی و مصر در این جلسه، تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و تلاش‌های جاری در این زمینه‌ها، به‌ویژه وضعیت نوار غزه را مورد بررسی قرار دادند.

پیش از این دیدار، شاهزاده فیصل بن فرحان از عبدالعاطی در مقر وزارت خارجه در ریاض استقبال کرده بود. آن‌ها در این دیدار، روابط برادرانه مستحکم و همکاری‌های مشترک میان سعودی و مصر را مرور کرده و درباره مسائل مورد اهتمام مشترک گفت‌وگو کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان استقبال از دکتر بدر عبدالعاطی در ریاض (واس)

ایهاب ابوسریع، سفیر مصر در سعودی، در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق‌ الاوسط» تأکید کرده بود که مهم‌ترین موضوعات مطرح در این نشست، روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای مورد توجه دو کشور خواهد بود. او افزود که این موضوعات اکنون «داغ و فوری» شده‌اند و نیاز به هماهنگی در بالاترین سطح میان دو کشور دارند و بسیاری از جزئیات آن در آینده مشخص‌تر خواهد شد.

وزارت خارجه مصر نیز روز گذشته اعلام کرد که بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه این کشور، برای شرکت در نشست «کمیته پیگیری و مشورت سیاسی میان مصر و سعودی» و همچنین برای انجام دیدارهایی با شماری از مقامات بلندپایه سعودی به ریاض رفته است. این سفر با هدف «تقویت و گسترش روابط دوجانبه و رایزنی درباره چالش‌های منطقه‌ای مشترک» صورت گرفته است.

در ابتدای سال گذشته میلادی، قاهره میزبان نشست قبلی این کمیته در سطح وزرای خارجه بود. در آن نشست نیز دو طرف درباره تقویت سازوکارهای همکاری دوجانبه در زمینه‌های مختلف و راه‌های هماهنگی در خصوص مسائل مورد علاقه مشترک، از جمله تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و به‌ویژه وضعیت غزه، گفت‌وگو کرده بودند.

در نشست اخیر، شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه سعودی، بر تمایل کشورش برای تقویت روابط دوجانبه در همه زمینه‌ها تأکید کرد و سطح روابط فعلی را در پرتو رهنمودهای رهبران دو کشور ستود. همتای مصری‌اش نیز تأکید کرد که قاهره و ریاض بر استمرار سالانه نشست‌های کمیته مشورت سیاسی در سطح وزرای خارجه تأکید دارند. او افزود: «در این شرایط دشوار، اهمیت هماهنگی میان برادران و تکامل نقش‌ها بیشتر می‌شود.»

کمیته پیگیری و مشورت سیاسی همچنین در سطح مقامات ارشد وزارتخانه‌های خارجه دو کشور نیز برگزار می‌شود.

تشکیل این کمیته در چارچوب اهتمام دو کشور به تقویت چشم‌انداز همکاری‌های دوجانبه در همه زمینه‌ها و در راستای اجرای رهنمودهای رهبران سعودی و مصر و نیز براساس مفاد تفاهم‌نامه تشکیل این کمیته، که در ۲۶ ژوئن ۲۰۰۷ در قاهره به امضا رسیده، صورت می‌گیرد.

در ماه اوت سال گذشته، شاهزاده فیصل بن فرحان در ریاض از بدر عبدالعاطی استقبال کرد. این دیدار، نخستین سفر رسمی عبدالعاطی به سعودی از زمان آغاز به کارش به‌عنوان وزیر خارجه بود.

نمایی از نشست کمیته پیگیری و مشاوره سیاسی میان عربستان سعودی و مصر در سطح وزارتی در ریاض (واس)

در ماه سپتامبر گذشته نیز، شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان سفر رسمی به قاهره با عبدالعاطی دیدار و نشست رسمی برگزار کرد. در این نشست، دو طرف روابط دوجانبه در زمینه‌های گوناگون را مرور کرده و راه‌های تقویت این روابط برای پاسخگویی به انتظارات رهبران و ملت‌های دو کشور را بررسی کردند.

وزرای خارجه پادشاهی عربی سعودی و مصر همچنین بر ضرورت افزایش همکاری دوجانبه و چندجانبه در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد اهتمام مشترک، به‌ویژه بحران غزه، تأکید کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان این دیدار گفت که همکاری میان سعودی و مصر در حفظ امنیت و ثبات منطقه‌ای نقش محوری دارد و این همکاری، سابقه‌ای تاریخی و ریشه در باور عمیق هر دو کشور دارد. او افزود که گفت‌وگوهای رسمی در سفر به قاهره، محورهایی چون روابط دوجانبه، به‌ویژه موضوعات اقتصادی، تجاری، توسعه‌ای و راه‌های پیشبرد این همکاری‌ها در همه حوزه‌ها را دربر می‌گرفته است.