حجاج رمی جمرات را ادا کردند

TT

حجاج رمی جمرات را ادا کردند

مراسم رمی جمرات در روز عید قربان در منا (رويترز)
مراسم رمی جمرات در روز عید قربان در منا (رويترز)

زائران خانه خدا با طلوع آفتاب امروز چهارشنبه رمی جمرات و ذبح قربانی را در مشعر منا آغاز کردند تا به مهم‌ترین بخش از مناسک حج امسال پایان دهند؛ آنها پس از غروب آفتاب دیروز (سه‌شنبه)، با سرزمین عرفات وداع کرده و راهی مزدلفه شده بودند.
حج امسال شاهد حضور بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار حاجی از سراسر جهان است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، برای کاهش گرمای شدید، دستگاه‌هایی در کنار مسیر تعبیه شده که برای خنک شدن فضا، آب می‌پاشند. موسم حج امسال در هوای بسیار گرم و با دمای ۴۸ درجه سانتیگراد روز سه شنبه در عرفات برگزار می‌شود.
هنگامی که زائران به منا رسیدند، در روز عید قربان باید رمی جمره عقبه کبری انجام دهند، سپس موهای خود را بتراشند و قربانی ذبح کنند که به معنای تحلل اول از احرام است.
آنگاه برای ادای طواف افاضه که یکی از ارکان پنج‌گانه حج است، به مکه می‌روند که پس از آن تحلل دوم رخ می‌دهد. سپس اعمال مربوط به سعی بین صفا و مروه را انجام می‌دهند. مسیرهای عابران پیاده در مشاعر مقدس از منطقه جبل الرحمه (کوه رحمت) در عرفات می‌گذرد و به مزدلفه می‌رسد که طول آن ۲۵ کیلومتر است.

الحجاج خلال رمي الجمرات (أ.ب)

پس از پایان مراسم رمی جمرات، حجاج برای طواف وداع به مکه مکرمه می‌روند و مناسک حج پایان می‌پذیرد.
مقامات سعودی روز سه شنبه از مشارکت بیش از ۱٫۸ میلیون زائر خبر دادند که ۱٫۶۶ میلیون آنها از خارج از این کشور هستند.
در سال ۲۰۱۹، تعداد ۲٫۵ میلیون مسلمان از سراسر جهان به حج مشرف شدند، اما این تعداد در سال ۲۰۲۰ به چند هزار نفر، در سال ۲۰۲۱ به ۶۰ هزار نفر و در سال ۲۰۲۲ به ۹۲۶ هزار نفر کاهش یافت.



ریاض از میزبانی عمان برای گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد

کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات  مسقط (رویترز)
کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات مسقط (رویترز)
TT

ریاض از میزبانی عمان برای گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد

کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات  مسقط (رویترز)
کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات مسقط (رویترز)

پادشاهی عربی سعودی روز شنبه از میزبانی سلطان‌نشین عمان برای برگزاری گفت‌وگوهای میان ایران و آمریکا استقبال کرد و با تأکید بر حمایت خود از این تلاش‌ها، اعلام کرد که راه گفت‌وگو را بهترین مسیر برای پایان‌دادن به اختلافات منطقه‌ای و بین‌المللی می‌داند.

وزارت خارجه سعودی در بیانیه‌ای ابراز امیدواری کرد که نتایج این گفت‌وگوهای ایران و آمریکا بتواند به تقویت همکاری‌های مشترک برای برقراری امنیت، ثبات و صلح در منطقه و جهان منجر شود.

از سوی دیگر، جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج، نیز تأکید کرد که میزبانی عمان از این گفت‌وگوها در چارچوب سیاست خردمندانه این کشور برای ترویج زبان گفت‌وگو و ایجاد پل‌های تفاهم بین کشورهاست. او گفت که عمان همواره در تلاش برای تقویت امنیت و ثبات منطقه بوده است.

البدیوی توضیح داد که کشورهای شورای همکاری خلیج همیشه با استفاده از روابط نزدیک و مستحکم خود با سایر کشورها، در پی یافتن راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز برای اختلافات هستند و طرح‌هایی ارائه می‌دهند که به نفع ملت‌های منطقه و جهان باشد و برای تقویت صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی تلاش می‌کنند.

دبیرکل شورا همچنین ابراز امیدواری کرد که این گفت‌وگوهای سازنده به نتایج مثبتی منجر شود و زمینه‌های تازه‌ای برای همکاری میان ایران و آمریکا فراهم آورد، همکاری‌ای که به سود امنیت و ثبات منطقه باشد.

این گفت‌وگوها میان وزیر خارجه ایران، عباس عراقچی، و نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، در پایتخت عمان، مسقط، برگزار شد و پس از دو ساعت تبادل پیام‌ها و دیدگاه‌ها، با توافق برای بازسازی مسیر مذاکرات پایان یافت.

هدف این گفت‌وگوها، آغاز مذاکرات تازه‌ای درباره برنامه هسته‌ای ایران بود؛ برنامه‌ای که سرعت پیشرفت آن افزایش یافته و قرار است گفت‌وگوها هفته آینده برای تعیین «چارچوب کلی توافق احتمالی» ادامه یابد.