دستیار رئیس‌جمهور آذربایجان: به دنبال رابطه راهبردی با سعودی هستیم

وی به «الشرق الاوسط» اعلام کرد برای غلبه بر تنش‌ها با ایران تماس خواهد گرفت

TT

دستیار رئیس‌جمهور آذربایجان: به دنبال رابطه راهبردی با سعودی هستیم



شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی سعودی با همتای آذربایجانی خود در جریان امضای قرارداد همکاری (واس)
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی سعودی با همتای آذربایجانی خود در جریان امضای قرارداد همکاری (واس)

حکمت حاجی‌اف، دستیار رئیس‌جمهور آذربایجان گفت که کشورش در حال برقراری روابط استراتژیک مستحکم با پادشاهی عربی سعودی است.
وی اعلام کرد که سفر وی به پادشاهی در چارچوب گفت‌وگو در خصوص وظایف توسعه روابط دوجانبه و تقویت همکاری‌های همه‌جانبه دو کشور در همه زمینه‌ها به ویژه پروژه انرژی‌های تجدیدپذیر انجام می‌شود.
حاجی‌اف در گفت‌وگو با «الشرق الاوسط» افزود: ما می‌خواهیم روابط خود را در زمینه‌های اقتصادی و تجاری توسعه دهیم و سرمایه‌گذاری‌ها و همکاری‌ها را در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر، کشاورزی و امنیت غذایی و همچنین گردشگری افزایش دهیم.
وی ادامه داد: ما از تلاش‌های سعودی برای حفظ صلح و امنیت در منطقه و جهان بسیار قدردانی می‌کنیم.
او تأکید کرد: چشم‌انداز خوبی برای همکاری بین آذربایجان، آسیای میانه و کشورهای خلیج به ویژه پادشاهی وجود دارد و ما مشتاق همکاری با ریاض در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر هستیم؛ در عین حال شرکت (سعودی ACWA Power) در حال سرمایه‌گذاری در این بخش در آذربایجان است.
وی در پاسخ به سؤالی دربارهٔ روابط کشورش با ایران گفت: ایران همسایه آذربایجان است. آذربایجان روابط خود را با همسایگان خود بر اساس اصول احترام متقابل به تمامیت ارضی و حاکمیت خود و عدم مداخله در امور داخلی برقرار می‌کند. آذربایجان و ایران روابط همسایگی تاریخی دارند، اما حمله اخیر به سفارت آذربایجان در ایران و کشته شدن یکی از اعضای سفارت باعث تنش و سوء تفاهم در روابط ما شد. در حال حاضر تماس‌ها از طریق مجاری دیپلماتیک انجام می‌شود و همچنین سفرهای مرتبط مقامات ایرانی به آذربایجان انجام می‌شود. گفت وگو در سطح وزرای امور خارجه برای جلوگیری از این تنش‌ها و سوء تفاهم‌ها ادامه دارد.
حاجی اف در مورد امنیت انرژی آینده گفت: «آذربایجان صادرکننده سنتی انرژی کربن-هیدروژن است، اما همان‌طور که رئیس‌جمهور آذربایجان اعلام کرد، امروز این کشور به سمت تولید و صادرات انرژی سبز پیش می‌رود. این بخشی از استراتژی ما برای تنوع بخشیدن به اقتصاد در دست اقدام است. آذربایجان دارای پتانسیل عظیم انرژی سبز است.
وی افزود: در حال توسعه همکاری‌های بین‌المللی در این زمینه هستیم و بر اساس توافقنامه منعقد شده بین آذربایجان، گرجستان، رومانی و مجارستان، خط کابلی زیر دریای سیاه ایجاد می‌شود و مبنای آن انتقال انرژی سبز خواهد بود.



ریاض از میزبانی عمان برای گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد

کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات  مسقط (رویترز)
کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات مسقط (رویترز)
TT

ریاض از میزبانی عمان برای گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد

کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات  مسقط (رویترز)
کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات مسقط (رویترز)

پادشاهی عربی سعودی روز شنبه از میزبانی سلطان‌نشین عمان برای برگزاری گفت‌وگوهای میان ایران و آمریکا استقبال کرد و با تأکید بر حمایت خود از این تلاش‌ها، اعلام کرد که راه گفت‌وگو را بهترین مسیر برای پایان‌دادن به اختلافات منطقه‌ای و بین‌المللی می‌داند.

وزارت خارجه سعودی در بیانیه‌ای ابراز امیدواری کرد که نتایج این گفت‌وگوهای ایران و آمریکا بتواند به تقویت همکاری‌های مشترک برای برقراری امنیت، ثبات و صلح در منطقه و جهان منجر شود.

از سوی دیگر، جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج، نیز تأکید کرد که میزبانی عمان از این گفت‌وگوها در چارچوب سیاست خردمندانه این کشور برای ترویج زبان گفت‌وگو و ایجاد پل‌های تفاهم بین کشورهاست. او گفت که عمان همواره در تلاش برای تقویت امنیت و ثبات منطقه بوده است.

البدیوی توضیح داد که کشورهای شورای همکاری خلیج همیشه با استفاده از روابط نزدیک و مستحکم خود با سایر کشورها، در پی یافتن راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز برای اختلافات هستند و طرح‌هایی ارائه می‌دهند که به نفع ملت‌های منطقه و جهان باشد و برای تقویت صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی تلاش می‌کنند.

دبیرکل شورا همچنین ابراز امیدواری کرد که این گفت‌وگوهای سازنده به نتایج مثبتی منجر شود و زمینه‌های تازه‌ای برای همکاری میان ایران و آمریکا فراهم آورد، همکاری‌ای که به سود امنیت و ثبات منطقه باشد.

این گفت‌وگوها میان وزیر خارجه ایران، عباس عراقچی، و نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، در پایتخت عمان، مسقط، برگزار شد و پس از دو ساعت تبادل پیام‌ها و دیدگاه‌ها، با توافق برای بازسازی مسیر مذاکرات پایان یافت.

هدف این گفت‌وگوها، آغاز مذاکرات تازه‌ای درباره برنامه هسته‌ای ایران بود؛ برنامه‌ای که سرعت پیشرفت آن افزایش یافته و قرار است گفت‌وگوها هفته آینده برای تعیین «چارچوب کلی توافق احتمالی» ادامه یابد.