اسرائیل بمباران غزه را از سر گرفت

پس از پایان آتش‌بس موقت

TT

اسرائیل بمباران غزه را از سر گرفت

حمله هوایی اسرائیل به شهر غزه در ۸ اکتبر (آرشیویی AP)
حمله هوایی اسرائیل به شهر غزه در ۸ اکتبر (آرشیویی AP)

ارتش اسرائیل امروز (جمعه) دقایقی پس از پایان هفتمین روز آتش‌بس میان دو طرف در نوار غزه، اعلام کرد که جنگ علیه حماس در نوار غزه را از سر گرفته‌است.
بر اساس آنچه از سوی وزارت بهداشت غزه اعلام شده‌است، جنگنده‌ها و توپخانه‌های اسرائیل چندین منطقه در شمال، جنوب و مرکز نوار غزه را بمباران کردند که منجر به کشته شدن ۹ نفر در اردوگاه نصیرات و ۹ نفر در رفح شد.

یک سرباز اسرائیلی پس از پایان آتش‌بس موقت بین اسرائیل و حماس، سلاح خود را به سمت مکانی در داخل نوار غزه نشانه می‌گیرد (رویترز)

خبرگزاری فلسطین اعلام کرد که توپخانه اسرائیل به سمت خانه‌های شهروندان در غرب شهر غزه شلیک می‌کند، در حالی که وزارت کشور غزه گزارش داده‌است که اسرائیل حملاتی را در جنوب نوار غزه انجام داده‌است.
همچنین گزارش شد که هواپیماهای اسرائیلی مناطق مختلف نوار غزه را بمباران کردند. به گفته وزارت کشور غزه، هواپیماهای اسرائیل شرق شهرک عبسان در شرق خان یونس در جنوب نوار غزه را هدف قرار دادند.
ارتش اسرائیل در بیانیه ای اعلام کرد که حماس توقف عملیات را نقض کرده و به سمت خاک اسرائیل آتش گشوده‌است.

در ساعت هفت صبح امروز جمعه، آتش‌بس موقت بین اسرائیل و حماس در غزه پس از آنکه هیچ‌یک از طرفین توافقی برای تمدید آن اعلام نکردند، پایان یافت.
یک ساعت قبل از پایان آتش‌بس، اسرائیل اعلام کرد که موشکی را که از غزه شلیک شده بود رهگیری کرده‌است و رسانه‌های حماس نیز از شنیدن صداهای انفجار و تیراندازی در نوار غزه خبر دادند.
آتش‌بس هفت روزه که از ۲۴ نوامبر آغاز شد دو بار تمدید شد و امکان تبادل ده‌ها گروگان در غزه را با صدها اسیر فلسطینی فراهم و ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار را تسهیل کرد.
وزارت کشور در نوار غزه پس از پایان آتش‌بس اعلام کرد که هواپیماهای اسرائیلی در حریم هوایی غزه در حال پرواز بوده و خودروهای آن در شمال غربی نوار غزه شلیک می‌کنند.
مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین از پرواز هواپیماهای جاسوسی اسرائیل در ارتفاعات پایین در آسمان مناطق مختلف نوار غزه خبر داد.



منابع: اسرائیل ۳۵ هدف را برای حمله در عراق مشخص کرده است

محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، در میان عمار حکیم (راست) و رئیس‌جمهور عبداللطیف رشید (چپ) در جلسه‌ای در بغداد (عکس از رسانه‌های دولتی)
محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، در میان عمار حکیم (راست) و رئیس‌جمهور عبداللطیف رشید (چپ) در جلسه‌ای در بغداد (عکس از رسانه‌های دولتی)
TT

منابع: اسرائیل ۳۵ هدف را برای حمله در عراق مشخص کرده است

محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، در میان عمار حکیم (راست) و رئیس‌جمهور عبداللطیف رشید (چپ) در جلسه‌ای در بغداد (عکس از رسانه‌های دولتی)
محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، در میان عمار حکیم (راست) و رئیس‌جمهور عبداللطیف رشید (چپ) در جلسه‌ای در بغداد (عکس از رسانه‌های دولتی)

منابع عراقی روز سه‌شنبه فاش کردند که محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، از شخصیت‌های شیعه خواسته است میانجی‌گری کرده و جلوی گروه‌های مسلح را بگیرند تا درگیر جنگ بین حزب‌الله لبنان و اسرائیل نشوند.
این درخواست پس از انتشار اخباری در داخل ائتلاف حاکم صورت گرفت که اسرائیل ۳۵ هدف در عراق را برای حمله شناسایی کرده است.
گروه‌های وابسته به ایران اعلام کرده‌اند که در پاسخ به ترور حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله لبنان، آماده هستند در کنار مقاومت در جنوب لبنان بجنگند.

نگرانی‌هایی که نمی‌توان نادیده گرفت

با وجود تأکید سخنگوی دولت عراق، باسم العوادی، مبنی بر اینکه "طرف‌های عراقی از تشدید تنش دوری کرده‌اند"، اما پشت پرده‌های سیاسی نشان می‌دهند که نگرانی‌های جدی‌ای در مورد کشیده شدن به جنگ، محمد السودانی و نیروهای شیعی «چارچوب هماهنگی» را به خود مشغول کرده است.
گروه‌های مسلح اعلام کرده‌اند که تقریباً هر روز عملیات‌هایی علیه اهداف اسرائیلی انجام می‌دهند و دوشنبه شب نیز پایگاه ویکتوریا در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد را هدف قرار دادند. دولت عراق نگران است که این حملات موجب واکنش آمریکا و اسرائیل علیه این گروه‌ها در عراق شود.
به گفته منابع آگاه، با وجود اصرار گروه‌ها برای دخالت در جنگ، توانایی دولت السودانی برای مهار این گروه‌ها همواره زیر سوال بوده است. برخی نشانه‌ها در بغداد حاکی از آن است که گروه‌های عراقی منتظر دستوراتی از تهران هستند تا از حزب‌الله لبنان حمایت کنند.

اسرائیل ۳۵ هدف عراقی شناسایی کرده

یک منبع اعلام کرد که اطلاعاتی در میان احزاب و گروه‌های چارچوب هماهنگی وجود دارد که نشان می‌دهد تل‌آویو ۳۵ هدف در عراق را برای حمله شناسایی کرده که شامل رهبران سیاسی برجسته و فرماندهان گروه‌های مسلح است.
به گفته این منابع، دولت السودانی در تلاش است تا با اقدامات سیاسی از حملات احتمالی اسرائیل جلوگیری کند. به همین دلیل، نخست‌وزیر سه شخصیت تأثیرگذار را برای برقراری ارتباط با رهبران گروه‌های مسلح مأمور کرده است تا آن‌ها را قانع کنند که از دخالت در جنگ خودداری کنند.
السودانی همچنین میزبان جلسه ائتلاف «اداره دولت» بود که در آن بیشتر رهبران سیاسی عراق شرکت داشتند. در این جلسه تحولات منطقه و تأثیرات آن بر عراق بررسی شد.
یکی از منابع اضافه کرد که السودانی از عمار الحکیم، رهبر جریان حکمت، به‌عنوان واسطه‌ای برای مذاکره با گروه‌های مسلح برای جلوگیری از تشدید تنش استفاده کرده است.

شخصیت دینی تأثیرگذار

السودانی در این شرایط حساس تلاش می‌کند پیام‌هایی ارسال کند که خطرات ناشی از تشدید تنش‌های نظامی را گوشزد کند. به گفته منابع، او در کنار الحکیم، به یک شخصیت دینی تأثیرگذار و فرمانده یکی از گروه‌های مسلح نیز روی آورده و از آن‌ها خواسته تا فعالانه برای آرام کردن اوضاع اقدام کنند.
با این حال، یکی از منابع احتمال می‌دهد که برخی از رهبران گروه‌های مسلح به تلاش‌های السودانی پاسخ ندهند. آن‌ها این نبرد را نبردی حیاتی می‌دانند که مستقیماً محور مقاومت را هدف قرار داده است.
منابعی در لندن نیز اعلام کرده‌اند که در بغداد نگرانی‌هایی وجود دارد که دخالت بیشتر گروه‌های مسلح عراقی در جنگ با اسرائیل، پیامدهای سختی را برای عراق به همراه داشته باشد.
همچنین این منابع افزودند که دولت عراق نگران است گروه‌های وابسته به «حشد الشعبی» حملات خود علیه اسرائیل را تشدید کنند، به‌ویژه پس از کشته شدن حسن نصرالله. با این حال، این گروه‌ها از حمایت مالی دولت عراق برخوردار هستند و برخلاف حزب‌الله که در نزدیکی مرزهای اسرائیل است، از لحاظ جغرافیایی از اسرائیل دورتر هستند.