غزه و بازگشت جنگ بی رحمانه؛ مردم دسته دسته فرار می کند و بیمارستان ها جا ندارند

زن فلسطینی: کی جهان به ما به عنوان انسان نگاه خواهد کرد؟

(رويترز)
(رويترز)
TT

غزه و بازگشت جنگ بی رحمانه؛ مردم دسته دسته فرار می کند و بیمارستان ها جا ندارند

(رويترز)
(رويترز)

مردی وسط آوار خانه اش در شهر رفح در جنوب نوار غزه که پس از یکی از حملات هوایی اسرائیل خراب شد داد می زند «بچه هایم کجا هستند؟ حیف ای دنیا.. بچه ها کجا هستند»؟
به گزارش فرانس پرس، انس ابو دقه، ۲۲ ساله که خانه اش خراب شده گفت «جنگ در نوار محاصره شده غزه در فلسطین با شدت بیشتری جمعه (اول دسامبر) از سر گرفته شد».
وقفه بین اسرائیل و حماس صبح جمعه (اول دسامبر) به پایان رسید و عملیات نظامی از سرگرفته شد و مردان و زنان و کودکان فلسطینی باز از این جنگ در حال فرارند.
وقفه بین اسرائیل و حماس که ۲۴ نوامبر آغاز شد ساعت پنج جمعه به وقت گرینویچ به پایان رسید. ده ها نفر از گروگان ها در نوار غزه آزاد شدند و البته اسیران فلسطینی آزاد شده از زندان های اسرائیل سه برابر گروگان ها بودند.

برخی از اهالی فلسطین به خانه های خرابه پس از یک حمله هوایی اسرائیل در خان یونس در جنوب نوار غزه سر می زنند. این حمله پس از پایان وقفه انسانی ۷ روزه بین اسرائیل و حماس انجام شد (د پ آ)

حملات هوایی اسرائیل درست ساعت هفت صبح به وقت محلی از سرگرفته شد. حملات و بمباران هوایی اسرائیل پشت سر هم به مدت ۷ هفته قبل از وقفه ادامه داشت و جمع انبوهی از اهالی غزه فرار کردند.
مردم غزه سوار بر دوچرخه یا موتور یا بعضا خودرو فرار می کنند اما عمدتا با پای پیاده برخی وسایلشان را حمل می کنند و در صف طولانی راه می روند و گاهی جمعیت به دلیل هرج و مرج حاکم به کندی پیش می رود.
«خواب بودیم»
مروه صالح ، ۴۷ ساله، که از غزه به شهر خان یونس در جنوب نوار غزه فرار کرده می گوید «همه جا را بمباران می کنند. نه غذا داریم نه آب نه لباس. فروشگاه ها خالی هستند. هوا سرد است و گذرگاه مرزی با مصر بسته».
او در گفتگو با فرانس پرس پرسید «کی دنیا به چشم آدمیزاد به ما نگاه خواهد کرد؟ من و خانواده ام غیر نظامی هستیم و طرف درگیر در این جنگ نیستیم».
اسرائیل متعهد شده که جنبش حماس را «از میان بردارد». حمله بی سابقه ۷ اکتبر حماس در خاک اسرائیل ۱۲۰۰ کشته برجا گذاشت که به گفته مقامات اسرائیل قربانیان عمدتا غیر نظامی بودند و روز اول حمله جان باختند.
اسرائیل در پاسخ به حمله حماس بمباران ویرانگر و حمله زمینی گسترده ای را آغاز کرد که تا کنون باعث کشته شدن بیش از ۱۵ هزار نفر از جمله بیش از ۶ هزار کودک شده است.
وزارت بهداشت حماس چند ساعت پس از پایان وقفه جنگ و از سرگیری حمله اسرائیل گفت بیش از ۶۰ نفر از جمله چندین کودک در این حملات هوایی اسرائیل در نوار غزه جان باختند.
سازمان ملل می گوید ۱.۷ میلیون ساکن شمال غزه از جمعیت ۲.۴ میلیون نفری غزه آواره شده و مجبور شدند به جنوب غزه بروند و بیش از ۵۰ درصد خانه ها به دلیل جنگ دچار تخریب جزئی یا کلی شده اند. بیشترین حجم خسارت و ویرانی در شمال غزه رخ داده است.
انس ابو دقه در بیمارستان ناصر در خان یونس به فرانس پرس گفت «خانه هایمان بمباران شدند. ما در خانه بودیم. ۷ زخمی داریم. ما در خانه هایمان بودیم و روی سرمان خراب شدند».
جمیل ابو دقه از خویشاوندان انس ابو دقه که سرش باند پیچی شده توضیح داد «وقتی بمباران شروع شد در خانه بودیم. خانه ها را بمباران کردند. خانه ام خراب شد. این خانه دوم ماست که خراب می شود».
جمعی از اهالی در حال خارج کردن مردم از زیر آوار پس از حمله روز جمعه اسرائیل به اردوگاه پناهجویان در خان یونس در نوار غزه هستند (آسوشیتد پرس)
از سوی دیگر، آمال ابو دقه با روسری خونی گفت «توی خانه هایمان خواب بودیم که یکدفعه بمباران کردند». او با گریه ادامه داد «نمی دانم چه بلایی سر دخترها و پسرهایم آمد.. منطقه محل سکونت ما را کاملا نابود کردند».
لینا حمدان، ۱۰ ساله روی یکی از تخت های بیمارستان پر از زخمی نشسته و با گریه تعریف می کند «با صدای بمباران از خواب پریدم.. برادرانم جیغ می زدند».
بیمارستان با ۲۰۰ درصد فوق ظرفیتش کار می کند
جیمز الدر سخنگوی یونیسف در ژنو در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از غزه برگزار شد هشدار داد «عدم دست به کار شدن چراغ سبز دادن برای کشتار کودکان است. فکر کردن به از سرگیری حملات علیه مردم غزه مسئولانه نیست و نتیجه ای به جز قتل عام نخواهد داشت».
الدر در یک ویدئو که یک ساعت قبل از پایان وقفه جنگ در بیمارستانی در نوار غزه گرفته شده بود گفت «از الان داریم صدای بمباران را می شنویم. منطقه ای در فاصله ۵۰ متری ما را زدند».
او ادامه داد «این بزرگ ترین بیمارستانی است که همچنان و با ۲۰۰ درصد بیشتر از ظرفیتش کار می کند. این بیمارستان دیگر توان پذیرش کودکان زخمی بر اثر جنگ را ندارد. وقتی منطقه واقع در ۵۰ متری بیمارستان را بمباران کردند در گوشه گوشه این بیمارستان بچه ها خوابیده بودند».
از سوی دیگر منال محمد که از شهر غزه آوار شده و با ده ها نفر از قوم و خویش خود در خانه ای در محله تل السلطان در رفح زندگی می کند می گوید که دیگر نمی داند چه باید کرد.
او در گفتگو با فرانس پرس افزود «فکر کردیم وقفه در جنگ ادامه پیدا می کند و ما به خانه هایمان برمی گردیم اما آنها نمی خواهند ما حتی زنده باشیم».
منال خاطر نشان کرد «به مردم می گویند بروید جنوب نوار غزه بعد به اهالی جنوب می گویند بروید غرب شهر غزه.. بعد بمباران می کنند.. خب کجا برویم»؟
مره صالح تنها به یک چیز فکر می کند «نمی خواهم بمیرم و نمی خواهم کسی از عزیزانم را از دست بدهم».



حمله اسرائیل به تدمر... انتقال فرماندهان ایرانی از سوریه به عراق


 
مراسم خاکسپاری روز جمعه دو نفر از جان باختگان حمله به تدمر در الحطابیه در استان حمص
  مراسم خاکسپاری روز جمعه دو نفر از جان باختگان حمله به تدمر در الحطابیه در استان حمص
TT

حمله اسرائیل به تدمر... انتقال فرماندهان ایرانی از سوریه به عراق


 
مراسم خاکسپاری روز جمعه دو نفر از جان باختگان حمله به تدمر در الحطابیه در استان حمص
  مراسم خاکسپاری روز جمعه دو نفر از جان باختگان حمله به تدمر در الحطابیه در استان حمص

آمار قربانیان حمله هوایی اسرائیل به تدمر سوریه به ۹۳ نفر رسید. خبرها حاکی از این است که جمعی از فرماندهان رده بالای سپاه و گروه های شبه نظامی ایران به دلیل نگرانی از اینکه هدف حمله اسرائیل قرار بگیرند سوریه ترک کردند و راهی عراق شدند. همچنین نیروهای ائتلاف بین المللی تجهیزات نظامی و نیرو به پایگاه میدان نفتی العمر در حومه شرقی دیر الزور آورده است تا برای رویارویی با تهدیدهای فزاینده در منطقه آماده باشد.
مراسم خاکسپاری کشته شدگان حمله اسرائیل به تدمر روز جمعه (۲۲ نوامبر) برای دومین روز متوالی در اکثر شهرستان ها و روستاهای عمدتا شیعه نشین در حومه های حلب و حمص و دمشق و دیر الزور ادامه داشت و عکس های منتشر شده در شبکه های اجتماعی بیانگر جمعیت انبوه شرکت کنندگان نظامی و غیر نظامی در مراسم تشییع جنازه است.

مراسم تشییع جنازه برخی از کشته شدگان در شهرستان الزهراء در حومه حلب

سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه جمعه (۲۲ نوامبر) گفت جمعیت انبوهی در روستای الربوه در حومه غربی حمص که عمدتا شیعه نشین است در مراسم خاکسپاری چند نفر از اعضای «حزب الله» لبنان شرکت کردند و صدها نفر نظامی و غیر نظامی در تشییع جنازه ۴ نفر از اعضای «حزب الله» حضور داشتند. این افراد در حملات هوایی اسرائیل به شهر تدمر کشته شدند. شرکت کنندگان در این مراسم با چهره های اندوهناک و غم زده با پرچم های «حزب الله» لبنان به نفع «حزب الله» و در ستایش از اعضای این گروه شعار دادند و نیز شعارهای مذهبی مثل «خوش به حالتان ای سربازان مهدی منتظر که در بهشتید. شما حزب الله هستید» سر دادند. تشییع جنازه بقیه قربانیان این حمله با حضور پرتعداد جمعیت در شهرستان الحطانیه در حومه حمص و شهرستان الزهراء در حومه حلب و منطقه سیده زینب در جنوب دمشق و در حومه دیر الزور برگزار شد.
برخی منابع آگاه به این مراسم در دمشق به «الشرق الاوسط» گفتند جمعیت انبوه در چند مراسم خاکسپاری جان باختگان حمله به تدمر دارای پیام است که نشانگر حضور پررنگ و گسترده مردمی هواداران و سرسپردگان به ایران و «حزب الله» لبنان در مناطق تحت نفوذشان در سوریه است و نیز پاسخی است به خبرهایی که منتشر شدند مبنی بر اینکه «نقش شبه نظامیان ایران در سوریه کم رنگ» شده است.

این منابع خاطر نشان کردند حمله هوایی اسرائیل به تدمر چند روزی پس از آن انجام شد که رسانه های داخلی سوریه از افزایش حضور گروه های شبه نظامی ایران در سوریه برای مقابله با تشدید تنش نظامی از سوی اسرائیل خبر دادند و گروه های نظامی وابسته به ایران تهدید کردند که مسیر تهران – بیروت را می بندند. سپاه پاسداران نیز همچنان در حال برگزاری آموزش های نظامی گسترده در پادگان ها برای گروه های شبه نظامی به ویژه گروه عراقی «جنبش نجبا» در منطقه بیابانی السخنه در شرق حمص است.

گوشه ای از مراسم خاکسپاری جمعه برخی از کشته شدگان حمله تدمر که در منطقه سیده زینب برگزار شد

این منابع خاطر نشان کردند که اسرائیل دست به حمله پیشگیرانه کوبنده به گروه های شبه نظامی ایران زده که این پیام هشدار را به ایران می دهد که گروه های شبه نظامی عراق نباید علیه اسرائیل فعال شده و دست به حمله بزنند.

این منابع افزودند که اسرائیل اصرار دارد که خط انتقال اسلحه و نیرو به خاک سوریه را کاملا تعطیل کند و شاید دامنه این اقدام اسرائیل به خط انتقال اسلحه و نیرو به عراق نیز برسد.
در این راستا خبرها حاکی از این است که شماری از فرماندهان «سپاه» و گروه های شبه نظامی ایران از سوریه راهی عراق شدند تا هدف حملات هوایی اسرائیل قرار نگیرند به خصوص اینکه حملات هوایی اسرائیل به تازگی در سوریه شدت پیدا کرده است. خبرگزاری «نورث پرس» سوریه به نقل از یک منبع نظامی گزارش داد «۱۱ تن از فرماندهان رده اول سپاه و شبه نظامیان ایران سوار بر سه خودرو خاک سوریه را ترک کرده و از گذرگاه مرزی قائم وارد عراق شدند». این خبرگزاری افزود این فرماندهان سپاه و گروه های شبه نظامی در حمص و تدمر و دمشق حضور داشتند و همگی ایرانی و عراقی هستند.

بالگرد آمریکایی بر فراز مقر ائتلاف بین المللی

اسرائیل روز چهارشنبه (۲۰ نوامبر) در چندین حمله هوایی سه موضع در شهر تدمر در حومه شرقی حمص را مورد هدف قرار داد. گفته می شود این حملات هوایی عمدتا محل نشست شماری از فرماندهان گروه های شبه نظامی ایران و «جنبش نجبا»ی عراق و یکی از اعضای ارشد «حزب الله» لبنان را هدف قرار دادند. اسرائیل همچنین به دو منطقه در محله «الجمعیه» حمله کرد که یکی انبار اسلحه نزدیک منطقه صنعتی است. خانواده های شبه نظامیان عراقی و خارجی وابسته به ایران در منطقه صنعتی سکونت دارند. «سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه» جمعه (۲۲ نوامبر) گزارش داد آمار تلفات جانی حمله هوایی اسرائیل به تدمر به ۹۲ نفر رسید که ۶۱ نفر از اعضای گروه های شبه نظامی ایران هستند و تابعیت سوری دارند و در این میان ۱۱ تن افسر و نیروهای درجه دارند که برای «حزب الله» لبنان کار می کردند. ۲۷ نفر از قربانیان این حمله غیر سوری و عمدتا اعضای «جنبش نجبا»ی عراق و ۴ تن از اعضای «حزب الله» لبنان بودند. حدود ۲۱ نفر نیز زخمی شدند که ۷ نفر غیر نظامی هستند.
در راستای تشدید تنش در منطقه فعالان سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه گفتند که چندین هواپیمای لجستیک نظامی نیروهای «ائتلاف بین المللی» در پایگاه میدان نفتی العمر در حومه شرقی دیر الزور به زمین نشستند. این پایگاه بزرگ ترین پایگاه نظامی آمریکا در سوریه است. هواپیماها حامل تجهیزات نظامی و لجستیک هستند.

نیروهای ائتلاف بین المللی برای تقویت توان دفاعی و افزایش آمادگی رزمی برای مقابله با تهدیدهای فزاینده ایران و شبه نظامیانش در منطقه تلاش می کنند.