وزیر خارجه اوکراین به «الشرق الاوسط»: از عضویت در ناتو کوتاه نمی‌آییم

وزیر خارجه اوکراین به «الشرق الاوسط»: از عضویت در ناتو کوتاه نمی‌آییم
TT

وزیر خارجه اوکراین به «الشرق الاوسط»: از عضویت در ناتو کوتاه نمی‌آییم

وزیر خارجه اوکراین به «الشرق الاوسط»: از عضویت در ناتو کوتاه نمی‌آییم

دیمیترو کوله با، وزیر امور خارجه اوکراین گفت که کشورش آمادگی کوتاه آمدن و منصرف شدن از پذیرش عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو را ندارد.
وی در مصاحبه با روزنامه «الشرق الاوسط» پیوستن کی یف به ناتو را بهترین تضمین امنیتی برای اوکراین، اروپا و فضای یورو آتلانتیک و همچنین روسیه دانست.
وی توضیح داد: روسیه مطمئن خواهد بود که قدرتمندترین ارتش اروپا که ارتش اوکراین است، منحصراً بر دفاع از جناح شرقی در منطقه یورو آتلانتیک تمرکز خواهد کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی اوکراین از صحبت در مورد امتیاز دادن به اوکراین به عنوان راهی برای پایان دادن به جنگ خودداری کرد و این پیشنهاد را «اشتباه» دانست.
در حالی که جبهه‌های شرق و جنوب اوکراین شاهد درگیری‌های شدید است، کوله‌با وضعیت میدانی را «بسیار پویا» توصیف کرد.
وی همچنین آزادسازی تعدادی از روستاها توسط نیروهای مسلح اوکراین را تأیید کرد.
وی هشدار داد که وضعیت متحرک و قابل انتقال است و گفت: «ما در برخی مناطق در یک ضدحمله هستیم، اما روسیه در مناطق دیگر همچنان در حالت حمله است. تنها تفاوت این است که در حالی که ما در حال پیشرفت هستیم، روسیه پیشرفت نمی‌کند».
علیرغم قدرت شراکت چین و روسیه، کوله با ابراز اطمینان کرد که چین علاقه ای به پیروزی روسیه در جنگ ندارد. او بر درک اهمیت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها تأکید کرد.
کوله با در مورد احتمال مداخله نظامی بلاروس در اوکراین پس از پذیرش استقرار کلاهک‌های هسته ای روسیه در خاک خود، دخالت مینسک در حمله نیروهای زمینی به کشورش در آینده نزدیک را رد کرد.
کوله‌با همچنین گفت که پادشاهی عربی سعودی «نقش بسیار مفید و سازنده‌ای در مبادلات اسیران جنگی داشته‌است. ترکیه و سازمان ملل نیز نقش بسیار مهمی در راه اندازی طرح غلات دریای سیاه و رفع محاصره صادرات غلات اوکراین به بازارهای جهانی داشتند».
کوله‌با در مورد مشارکت اوکراین در نشست سران اتحادیه عرب که ماه گذشته در جده برگزار شد، گفت: «رئیس‌جمهور (ولودیمیر) زلنسکی بخش بزرگی از گفت و گوهای خود در نشست سران و همچنین در حاشیه دیدارهای دوجانبه را به فرمول صلح اختصاص داد».
وی ادامه داد: این یک رویداد مهم و یک فرصت مهم برای ما بود؛ زیرا کاملاً با سیاست ما در ارتباط با هر منطقه و هر کشوری، گفت‌وگوی رودررو و توضیح دادن برای چه می‌جنگیم، مطابقت دارد.
وی افزود: دعوت پادشاهی عربی سعودی از رئیس‌جمهور زلنسکی برای شرکت در این اجلاس بسیار مورد استقبال و قدردانی قرار گرفت.

Read also


مقالات مرتبط

محمد بن سلمان و زلنسکی درباره مسائل مشترک گفتگو کردند

خليج ولي العهد السعودي الأمير محمد بن سلمان يستقبل الرئيس الأوكراني فولوديمير زيلينسكي في جدة (واس) play-circle 00:18

محمد بن سلمان و زلنسکی درباره مسائل مشترک گفتگو کردند

شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد سعودی و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین جمعه (۱۹ مه) درباره روابط دو جانبه و مسائل مورد توجه دو کشور گفتگو کردند.

خليج رئیس جمهور اوکراین برای شرکت در اجلاس سران عرب وارد جده شد play-circle 00:43

رئیس جمهور اوکراین برای شرکت در اجلاس سران عرب وارد جده شد

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین ظهر جمعه (۱۹ مه) برای مشارکت در سی و دومین نشست سران عرب وارد شهر جده واقع در غرب سعودی شد

«الشرق الأوسط» (جده)

فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
TT

فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵

 

کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین، روز دوشنبه تأکید کرد که واشنگتن از کی‌یف نخواهد خواست هیچ توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای پایان دادن به جنگ با روسیه مذاکره می‌کند، بپذیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کیلگ قرار است روز چهارشنبه وارد اوکراین شود و در جریان یک سفر سه‌روزه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند.

سفر به کی‌یف، همزمان با مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض

این سفر در حالی انجام می‌شود که یک روز پیش از آن، روز سه‌شنبه، مذاکراتی میان مقامات ارشد آمریکایی و مذاکره‌کنندگان روس در عربستان سعودی برگزار خواهد شد. این مذاکرات اولین دور از گفت‌وگوهای مستقیم دو طرف از زمانی است که ترامپ، در اقدامی غیرمنتظره، موافقت خود را با آغاز تلاش‌ها برای صلح با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد.

کیلگ در این باره گفت که مقامات آمریکایی در حال انجام تلاش‌های هم‌زمانی برای نزدیک کردن مسکو و کی‌یف به میز مذاکره هستند، در حالی که او شخصاً مسئول تعامل با اوکراین است.

تصمیم نهایی با زلنسکی است

فرستاده ترامپ تأکید کرد که در نهایت، این زلنسکی است که باید تصمیم بگیرد آیا اوکراین هرگونه توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا در آن میانجی‌گری کند، خواهد پذیرفت یا نه.

او پس از دیدار با متحدان آمریکا در مقر ناتو در بروکسل، به خبرنگاران گفت: «تصمیم با اوکراینی‌هاست. این یک تصمیم اوکراینی خواهد بود.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «زلنسکی رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل است. این تصمیم‌ها باید توسط او گرفته شود و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به یک رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل تحمیل کند.»

کیلگ همچنین اظهار داشت که وظیفه او تسهیل دستیابی به توافقی است که تضمین‌های امنیتی محکمی برای حفظ استقلال اوکراین فراهم کند.

نگرانی اروپا از حاشیه‌نشینی در مذاکرات

رهبران اروپایی روز دوشنبه در پاریس گرد هم آمدند تا یک استراتژی مشترک تدوین کنند، زیرا نگران هستند که در این مذاکرات نادیده گرفته شوند.

کیلگ پیش‌تر گفته بود که اروپایی‌ها مستقیماً در مذاکرات حضور نخواهند داشت، اما می‌توانند در این روند مشارکت داشته باشند. او در این خصوص تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم منطقی یا عملی باشد که همه طرف‌ها پشت یک میز مذاکره بنشینند.»

تمام گزینه‌ها روی میز است

در همین حال، پیت هیگسیت، وزیر دفاع آمریکا، مطالبات اوکراین برای بازپس‌گیری تمامی اراضی خود و پیوستن به ناتو را غیرواقع‌بینانه توصیف کرد. اما کیلگ تأکید کرد که در مذاکرات «همه گزینه‌ها مطرح خواهد شد».

او همچنین احتمال داد که مذاکرات واشنگتن و مسکو به موضوعات گسترده‌تری درباره امنیت اروپا و جهان نیز بپردازد.

وی افزود: «فکر می‌کنم آنچه در این مذاکرات مطرح خواهد شد، هنوز مشخص نیست. اما اگر بحث به مسائل جهانی کشیده شود، تعجب نخواهم کرد.»

او همچنین به احتمال تلاش‌هایی برای قطع روابط روسیه با ایران، کره شمالی و چین اشاره کرد.

جنگ فرسایشی؛ هیچ طرفی پیروز مطلق نیست

کیلگ بر این باور است که پس از سه سال جنگ، هم روسیه و هم اوکراین آماده پایان دادن به درگیری هستند، زیرا هیچ‌کدام قادر به دستیابی به یک پیروزی قاطع در میدان نبوده‌اند.

او گفت: «در حال حاضر می‌توان احساس کرد که هر دو طرف خواهان پایان دادن به این وضعیت هستند.»

و ادامه داد: «وقتی خوب فکر کنید، این جنگ به هیچ وجه قابل ادامه دادن نیست.»