محتـــــــــــــــــــوى مـــــــــروج

وحشت افغان‌ها از فتوای طالبان برای از سرگیری سنگسار زنان

ملا هبت‌الله: کار جنبش با کنترل کابل به پایان نرسیده است

ملا هبت الله آخوندزاده، رهبر جنبش طالبان (AP)
ملا هبت الله آخوندزاده، رهبر جنبش طالبان (AP)
محتوى مـروج
TT

وحشت افغان‌ها از فتوای طالبان برای از سرگیری سنگسار زنان

ملا هبت الله آخوندزاده، رهبر جنبش طالبان (AP)
ملا هبت الله آخوندزاده، رهبر جنبش طالبان (AP)

فعالان می‌گویند که بازگشت رژیم افغانستان به سنگسار و شلاق‌زدن علنی به دلیل نبود ناظر و «کسی است که آنها را در قبال تخلفات پاسخگو کند».
به گزارش گاردین، گروه‌های حقوق بشر گفتند که اعلام طالبان برای از سرگیری سنگسار زنان تا حد مرگ در ملاء عام به دلیل سکوت جامعه جهانی امکان‌پذیر شده است.
صفیه عریفی، وکیل و رئیس سازمان حقوق بشر افغانستان «پنجره امید برای زنان» گفت که این اعلامیه نشان دهنده بازگشت زنان افغان به سیاه‌ترین روزهای حکومت طالبان در دهه ۱۹۹۰ است.

عریفی گفت: با اعلام رهبر طالبان، فصل جدیدی از تحریم‌های ویژه و رنج زنان افغان از انزوای عمیق آغاز شده است.
وی سپس افزود: «اکنون هیچ‌کس در کنار آنها نمی‌ایستد تا آنها را از مجازات طالبان نجات دهد. جامعه بین‌المللی ترجیح داده است در مقابل این نقض حقوق زنان سکوت کند».
هبت الله آخوندزاده، رهبر ارشد طالبان در آخر هفته اعلام کرد که این جنبش اجرای تفسیر خود از قوانین اسلامی از جمله احیای شلاق و سنگسار زنان برای زنان را در افغانستان آغاز خواهد کرد.
آخوندزاده شنبه گذشته در یک فایل صوتی از رادیو افغانستان که تحت کنترل طالبان است، گفت: "ما زنان را شلاق می‌زنیم و آنها را (به اتهام زنا) در ملاء عام سنگسار می‌کنیم.
هبت الله آخوندزاده گفت: کار طالبان با کنترل کابل تمام نشده، بلکه تازه آغاز شده است.

شرکت دختران در یک جلسه آموزشی در یک مکتب روباز در کابل (EPA)

او گفت: «شما می‌توانید آن را نقض حقوق زنان بنامید که ما آنها را در ملاء عام سنگسار می‌کنیم یا آنها را به دلیل ارتکاب زنا شلاق می‌زنیم زیرا این با اصول دموکراتیک شما در تضاد است». وی افزود: «اما من نماینده خدا هستم و شما نماینده شیطان».
او این اقدام را ادامه مبارزه طالبان علیه نفوذ غرب توجیه کرد و گفت: «کار طالبان به کنترل کابل ختم نشد، بلکه تازه شروع شده بود».
با انتشار این خبر رعب و وحشت در بین زنان گسترش یافت، اما برای گروه‌های حقوق زنان افغان عجیب نبود، زیرا آنها می‌گویند سلب هرگونه حقوق و حمایت از ۱۴ میلیون زن و دختر این کشور اکنون تقریباً کامل شده است.

یک جنگجوی طالبان هنگام دریافت جیره غذایی که توسط یک گروه کمک‌های بشردوستانه در کابل توزیع می‌شود، از زنان محافظت می‌کند (AP)

سحر فیترات، پژوهشگر افغان در دیده‌بان حقوق بشر، گفت: «دو سال پیش، طالبان شهامت امروز را نداشتند که قول سنگسار کردن زنان در ملاء عام را بدهند، و اکنون این کار را انجام می‌دهند».
وی سپس افزود: آنها سیاست‌های وحشیانه خود را یکی پس از دیگری آزمایش کردند و به این نقطه رسیدند زیرا کسی نیست که آنها را در قبال تخلفات بازخواست کند.
او توضیح می‌دهد: «طالبان از طریق بدن زنان افغان، دستورات اخلاقی و اجتماعی را تحمیل و کنترل می‌کنند. همه ما باید مراقب باشیم که اگر اکنون متوقف نشود، بیشتر و بیشتر خواهد شد».
طالبان از زمان به قدرت رسیدن در آگوست ۲۰۲۱، قانون اساسی افغانستان را که مورد حمایت غرب است منحل کرده، قوانین کیفری موجود را به حالت تعلیق درآورده و این قوانین را با تفسیری دقیق و بنیادگرایانه از قوانین اسلامی جایگزین کرده است.
طالبان همچنین فعالیت وکیل و قاضی زن را ممنوع اعلام کردند و بسیاری از آنها را به خاطر کارشان در دولت قبل هدف قرار دادند.

یک جنگجوی طالبان در ۲۶ دسامبر ۲۰۲۲ هنگام عبور یک زن در کابل، پایتخت، نگهبانی می‌دهد... کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل افزایش محدودیت‌ها بر حقوق زنان در افغانستان را محکوم کرد (AP)

سمیره حمیدی، فعال افغان و افسر کمپین عفو بین‌الملل، گفت: «طالبان در دو سال و نیم گذشته برای از بین بردن مؤسساتی که به زنان افغان خدمات ارائه می‌کردند، تلاش کرده است. با این حال، تأکید اخیر رهبر آنها از سنگسار عمومی تا سرحد مرگ زنان، نقض آشکار قوانین بین‌المللی حقوق بشر، از جمله کنوانسیون رفع همه اشکال تبعیض علیه زنان است».
حمیدی گفت که در حقیقت، زنان افغان اکنون قادر به دفاع از خود در برابر آزار و اذیت و بی عدالتی نیستند.
به گفته گروه حقوق بشری افغان ویتنس، به عنوان یک سازمان تحقیقاتی که بر حقوق بشر در افغانستان نظارت می‌کند، تنها سال گذشته، قضات منصوب از سوی طالبان دستور شلاق و اعدام ۴۱۷ نفر را صادر کردند. در این میان ۵۷ زن بودند. اخیراً، در ماه فوریه، طالبان در ورزشگاه‌های ولایت‌های جوزجان و غزنی مردم را در ملاء عام اعدام کردند. این گروه مسلح مردم را به حضور در اعدام‌ها و مجازات‌ها به عنوان یک «عبرت» تشویق کرده است، اما فیلمبرداری یا عکاسی را ممنوع کرده است.



روسیه حملات بی‌سابقه‌ای به اوکراین آغاز کرد؛ تهدید به حملات بیشتر 

سربازان اوکراینی از تیپ ۴۳ توپخانه مواضع روسیه در خط مقدم منطقه دونتسک را هدف قرار می دهند(ا.ف.ب)
سربازان اوکراینی از تیپ ۴۳ توپخانه مواضع روسیه در خط مقدم منطقه دونتسک را هدف قرار می دهند(ا.ف.ب)
TT

روسیه حملات بی‌سابقه‌ای به اوکراین آغاز کرد؛ تهدید به حملات بیشتر 

سربازان اوکراینی از تیپ ۴۳ توپخانه مواضع روسیه در خط مقدم منطقه دونتسک را هدف قرار می دهند(ا.ف.ب)
سربازان اوکراینی از تیپ ۴۳ توپخانه مواضع روسیه در خط مقدم منطقه دونتسک را هدف قرار می دهند(ا.ف.ب)

مسئولان اوکراینی روز سه‌شنبه گفتند که نیروهای روسی بزرگترین حمله خود را با استفاده از پهپادها علیه اوکراین شب گذشته انجام دادند. این حمله موجب قطع برق در بخش‌های زیادی از غرب کشور و آسیب به ساختمان‌های مسکونی در منطقه کیف شد.
در همین حال، ناتو و اوکراین روز سه‌شنبه جلسه‌ای در بروکسل در سطح سفرا برگزار کردند تا درباره تشدید تنش‌ها در جبهه‌ها و پرتاب یک موشک بالیستیک هایپرسونیک روسی به اوکراین بحث کنند. این موشک باعث افزایش تنش‌ها میان اعضای ناتو و مسکو شد. این در حالی است که پیشروی نیروهای روسی با سریع‌ترین سرعت خود از روزهای اولیه حمله در سال 2022، ادامه دارد و آنها طی ماه گذشته مناطق وسیعی را تصرف کرده‌اند.
وزیران امور خارجه گروه هفت در بیانیه‌ای مشترک روز سه‌شنبه گفتند که پرتاب موشک هایپرسونیک روسی به اوکراین در هفته گذشته، نشان‌دهنده "رفتار بی‌پروا و تشدیدکننده" مسکو است.
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه تهدید کرده است که به کشورهایی که به اوکراین موشک‌هایی برای حمله به عمق روسیه می‌دهند، حمله خواهد کرد و جنگ در اوکراین را "دارای ابعاد جهانی" خوانده است.
دیوید لامی، وزیر امور خارجه بریتانیا در واکنش گفته است که بریتانیا نیرو به اوکراین نخواهد فرستاد. این اظهارات پس از آن بیان شد که گزارشی خبری حاکی از آن بود که فرانسه و بریتانیا "ارسال نیروهای نظامی و شرکت‌های دفاعی خصوصی به اوکراین را رد نکرده‌اند".