غمیقه؛ اسپا در چشمه های آب گرم با استانداردهای جهانی در سعودی

با ۱۹ چشمه آب گرم


فضای سبز غمیقه اوقات خوش و دلپذیری برای بازدید کنندگان فراهم می کند (الشرق الاوسط)
فضای سبز غمیقه اوقات خوش و دلپذیری برای بازدید کنندگان فراهم می کند (الشرق الاوسط)
TT

غمیقه؛ اسپا در چشمه های آب گرم با استانداردهای جهانی در سعودی


فضای سبز غمیقه اوقات خوش و دلپذیری برای بازدید کنندگان فراهم می کند (الشرق الاوسط)
فضای سبز غمیقه اوقات خوش و دلپذیری برای بازدید کنندگان فراهم می کند (الشرق الاوسط)

سعودی عرصه تحول همه گیر و همه جانبه شده که مشخصا در حوزه توریسم و سرگرمی به چشم می خورد و این حوزه را از لحاظ کمی و کیفی دگرگون کرده است. مراکز اسپا و آب درمانی با چشمه های آب گرم یکی از همین سرویس های اسپا در سعودی است که دولت برای تنوع بخشی به آن برای حال و آینده می کوشد تا به مقاصد پرطرفدار گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شوند. مراکز اسپا در سعودی با خدمات متنوع بی نظیرند و توسط ارگان های مختلف در راستای تبلیغات تفریحی و تاریخی و گردشگری ساپورت می شوند.

اسپای غمیقه در سعودی با سرویس های متنوع یکی از همین مراکز است که در استان اللیث در جنوب غرب مکه قرار دارد. در این مرکز حدود ۱۹ چشمه آب گرم با دمای ۸۰ درجه سانتیگراد وجود دارد که ارتفاع آنها از سطح دریا ۱۶۵ متر بوده و دسترسی به آنها در تمام فصل های سال امکان پذیر است. به همین دلیل این اسپا بسیار طرفدار دارد چون در تمام سال هوای معتدل داشته و گردشگران به راحتی می توانند به این منطقه برسند.

شهرداری غمیقه طرح توسعه چشمه سارهای منطقه را اجرا کرد (الشرق الاوسط)

ویژگی هااین مراکز اسپا یا آب درمانی طبیعی در غمیقه سعودی که خیلی هم طرفدار دارد در طبیعت بسیار زیبایی واقع شده اند. چشمه های آب گرم از غمیقه با تنوع طبیعی اش سرازیر می شود. یک رشته کوه مراکز اسپای غمیقه را از دو طرف احاطه کرده و در کنار آنها دره اللیث با جنگل های همیشه سبز و رودهای روانش در تمام سال واقع شده است. نتایج آزمایش آب این چشمه های آب گرم نشان داده که آب آن دارای کلر و سولفات و نیترات و نیتریت و فلوراید با غلظت بالاست اما غلظت عناصر شیمیایی بور و اورانیوم و پسیلیوم این چشمه های آب گرم در حد مجاز است و فواید بسیاری دارد.

جریان آب چشمه های آب گرم تنظیم شده است . شهرداری غمیقه (الشرق الاوسط)

توسعه سایت

شهرداری غمیقه طرح توسعه این سایت و تعمیرات و بازسازی پارک العین الحاره را اجرا کرده است که شامل نصب روکش سنگی و پیاده رو و مسیرهای مختلف و سایه ساز و محوطه بازی کودکان و تفریحات خانوادگی و ساخت چندین سونا و یک استخر و فضاهای سبز می شود.این پروژه که توسط کمیسیون توسعه منطقه مکه و استانداری جده و شهرداری غمیقه اجرا می شود در واقع یک فرصت سرمایه گذاری ویژه به حساب می آید که بخشی از پروژه جاده توریسم مندرج در برنامه های سند چشم انداز ۲۰۳۰ سعودی است. کمیسیون توسعه منطقه مکه برای توسعه جاده توریسم در مکه تلاش می کند. این جاده مجموعه ای از سایت های طبیعی و گردشگری را به هم ربط و توسعه می دهد و هدف اصلی توسعه زیست محیطی و اقتصادی است. پارک آب گرم غمیقه در استان اللیث بخشی از طرح یاد شده است.مهندس عبد الله السید شهردار غمیقه به «الشرق الاوسط» گفت «این پارک یکی از پروژه های مورد توجه شهرداری است. مطالعات مختلفی در حوزه زیست محیطی با همکاری ارگان های گوناگون درباره این پارک انجام شده و شهرداری طرح تعمیرات و بازسازی پارک را اجرا می کند».

سوناهای غمیقه در کنار چشمه های آبگرم احداث شده اند (الشرق الاوسط)

او افزود «این طرح توسط شاهزاده خالد الفیصل مشاور خادم حرمین شریفین و امیر منطقه مکه افتتاح شد. کمیسیون توسعه منطقه پارک آبگرم را به عنوان بخشی از طرح جاده توریسم مورد توجه قرار داده و با ارگان های مختلف مثل کمیسیون توسعه منطقه مکه و استانداری جده و شهرداری غمیقه همکاری صورت می گیرد. این پروژه یک فرصت سرمایه گذاری است. شهرداری تلاش گسترده ای برای تعمیرات و توجه به این سایت انجام می دهد و یک کارگروه به طور شبانه روزی در پارک حضور دارند چون این پارک مقصد شلوغ گردشگری داخلی و خارجی در تمام فصول شده است».پارک آبگرم در غمیقه یکی از مقاصد توریسم درمانی و اسپا شده و تعداد بازدید کنندگانی که گمشده خود را در این سایت پیدا کردند در حال افزایش است. تعداد بازدید کنندگان از این پارک با افزایش سرمایه گذاری کارآفرینان در اقامتگاه تفریحی و اسپا بیشتر نیز خواهد شد و پیش بینی شده خدمات لجستیکی و پشتیانی برای ارایه سرویس های با کیفیت در این منطقه افزایش پیدا کند.



راه اندازی برنامه ملی درختکاری در سعودی

کاشت ده میلیارد اصله نهال در چند دهه آینده در سعودی (واس) 
کاشت ده میلیارد اصله نهال در چند دهه آینده در سعودی (واس) 
TT

راه اندازی برنامه ملی درختکاری در سعودی

کاشت ده میلیارد اصله نهال در چند دهه آینده در سعودی (واس) 
کاشت ده میلیارد اصله نهال در چند دهه آینده در سعودی (واس) 

عبد الرحمان الفضلی وزیر محیط زیست و آب و کشاورزی و رئیس هیئت مدیره «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی و بیابان زدایی» در سعودی از آغاز اجرای برنامه ملی درختکاری در راستای اهداف سند چشم انداز ۲۰۳۰ خبر داد. حفظ محیط زیست و منابع طبیعی و کاشت ده میلیارد اصله درخت در چند دهه آینده در قالب «ابتکار سعودی سبز» از جمله اهداف برنامه ملی درختکاری است.
«مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» پژوهشی درباره فواید علمی و راهبردی و نحوه تطبیق هدف کاشت ده میلیارد درخت و شیوه آبیاری پایدار این درختان و سازگاری درختان مد نظر با اقلیم سعودی انجام داده و این پژوهش دو سال طول کشیده است.
دکتر خالد العبد القادر رئیس اجرایی «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی و بیابان زدایی» در سعودی گفت «برنامه ملی درختکاری در سعودی به منظور افزایش فضای سبز و بیابان زدایی و دست یابی به اهداف «ابتکار سعودی سبز» اجرا می شود و کاشت ده میلیارد درخت معادل احیای ۴۰ میلیون هکتار زمین موات و بایر است».

این طرح در احیای ۴۰ میلیون هکتار زمین موات و بایر سهیم است (واس)

دکتر العبد القادر افزود «این یک برنامه کلیدی و مهم برای رسیدن به اهداف سند چشم انداز ۲۰۳۰ سعودی است که برای حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی می کوشد و ۴ درصد از اهداف این ابتکار جهانی برای اصلاح زمین های موات و بایر را اجرا می کند».
او خاطر نشان کرد «سعودی بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ گونه گیاهی وحشی دارد که ۳۵۰ گونه آن در این طرح درختکاری در ۱۳ منطقه در سعودی استفاده می شود. سیستم آبیاری بارانی و پساب تصفیه شده در این طرح به کار گرفته می شود. جنگل های مانگرو نیز دریازی هستند و به همین روش در سعودی احداث می شوند».
العبد القادر یاد آور شد «این نهاد برای افزایش پوشش گیاهی و حفاظت و اصلاح و بازسازی آنها می کوشد و مراتع و جنگل ها و پارک های ملی تحت مدیریت ما هستند و در راستای حفظ منابع طبیعی و تنوع زیستی می کوشیم».
دولت سعودی پیشتر برنامه کاشت ده میلیارد درخت را اعلام کرده بود و گفت که این برنامه بخشی از تعهدات ملی و بین المللی سعودی برای مقابله با مشکلات زیست محیطی و تغییر آب و هوا و ارتقای سطح زندگی شهروندان است که فواید اقتصادی و اجتماعی دارد و در بلند مدت اجرا می شود.
برنامه ملی درختکاری و کاشت ده میلیارد درخت در قالب ابتکار «سعودی سبز» اجرا می شود که خود این ابتکار نیز یک برنامه پایدار و بلند مدت برای مقابله با تغییر اقلیم بوده و ۳ هدف اصلی کاهش گازهای گلخانه ای و افزایش درختکاری در سعودی و حفاظت از مناطق طبیعی در خشکی و دریا را دنبال می کند.