کارگردان سعودی هیفاء المنصور: زنان عرب قربانی نیستند

کارگردان سعودی هیفاء المنصور: زنان عرب قربانی نیستند
TT

کارگردان سعودی هیفاء المنصور: زنان عرب قربانی نیستند

کارگردان سعودی هیفاء المنصور: زنان عرب قربانی نیستند

هیفاء منصور کارگردان سعودی روز چهارشنبه (۲۳ ژانویه-۳ بهمن) در نشست مجمع جهانی اقتصاد (داووس) گفت «باید دوره اصلاحات ناشی از سند چشم انداز ۲۰۳۰  سعودی را غنیمت شمرد و در حوزه هنری سرمایه گذاری کرد».
جایزه کریستال امسال داووس به به پاس نقش پیشرو هیفاء منصور در فرآیند تحول فرهنگی در جهان عرب به او تعلق گرفت.
منصور در اظهاراتی خطاب به کشورهای غربی گفت «به زنان عرب به دید قربانی نگاه نکنید. زنان مسلمان و عرب در همه فیلمنامه های پیشنهادی به بنده در نقش قربانی معرفی می شوند.. ما بسیار قوی هستیم».
او افزود که در یکی از فیلم هایش سیمای قدرت زنان در منطقه عربی را به تصویر کشیده است. هیفاء منصور گفت دوست دارد فیلم هایی درباره توانمندسازی زنان و قصه های دلنشین و تاثیرگذار تهیه کند.
هیفاء در گفتگو با هادلی گمبل خبرنگار سی ان بی سی در خاورمیانه به اقدامات دولت سعودی برای تنوع بخشی در فضای کار و بالابردن مشارکت زنان در بازار کار و موقعیت زنان در جهان عرب و فرصت های زنان برای تصدی پست های رده بالا اشاره کرد.
او با اشاره به اینکه زنان دو برابر مردان تلاش می کنند تا حضور خود را ثابت کنند و این ناامید کننده است. هیفاء ابراز امیدواری کرد که نسل های آینده با این مشکلات دست و پنجه نرم نکنند.
اما او در عین حال یادآور شد که موانع و مشکلات زنان در محیط کار تنها محدود به کشورهای عربی نیست و نمونه بارز آن هم هالیوود است. کارگردانان زن در هالیوود نسبت به همکاران مرد با مشکلات بیشتری روبرو هستند.
هیفاء‌ گفت «نوعی بی اعتمادی به قدرت زنان برای اداره بودجه های کلان وجود دارد اما این فضا در حال تغییر است. فیلم هایی که امروزه توسط کارگردانان زن ساخته می شود پرفروش هستند و مورد استقبال گسترده مخاطبان سینما قرار می گیرند».
المنصور افزود «به دنبال رسوایی اخلاقی هاروی واینستین کارگردان آمریکایی حالا هالیوود در صدد تنوع بخشی هستند. پیشنهاد بازی در فیلم ها در گذشته محدود به «مردان سفید پوست و میانسال» بود اما حالا هالیوود به دنبال بهره گیری از کارگردان متنوع تری است».
او گفت «شبکه های اجتماعی این فرصت را به ویژه در سعودی در اختیار جوانان گذاشته تا «استعدادهای خود را کشف کنند». جوانان سعودی در شبکه های اجتماعی هنر شوخی طبعی و طنز خود را به نمایش می گذارند.
هیفاء افزود «ما از هنرها و استعداد هم وطنان خود خبر نداشتیم. زنان در این شبکه های اجتماعی توانمندی هایشان را به نمایش می گذارند».
او در پاسخ به سوالی درباره تصویر کلیشه ای زنان سعودی در غرب گفت «نباید زیاد به این تصویر کلیشه ای اهمیت داد بلکه باید به دنبال بهبود شرایط از درون بود. چیزی که من به دنبالش هستم تولید فیلم های خوب و یافتن سناریوهای موثر درباره توانمندی زنان است».
به دنبال اجرای برنامه های سند چشم انداز ۲۰۳۰، سعودی عرصه تحول در زمینه های گوناگون هنری و موسیقی و فیلم و تئاتر است. هیفاء المنصور بر لزوم استفاده از این فضای باز برای ایجاد این صنایع و فرصت آفرینی و آموزش جوانان تاکید کرد.
 
 



اقتصاد بدون نفت سعودی خوش درخشید؛ سهم ۵۴٪ فعالیت های متنوع از تولید ناخالص داخلی


پرسنل زن در یکی از کارخانه های سعودی (الشرق الاوسط)
پرسنل زن در یکی از کارخانه های سعودی (الشرق الاوسط)
TT

اقتصاد بدون نفت سعودی خوش درخشید؛ سهم ۵۴٪ فعالیت های متنوع از تولید ناخالص داخلی


پرسنل زن در یکی از کارخانه های سعودی (الشرق الاوسط)
پرسنل زن در یکی از کارخانه های سعودی (الشرق الاوسط)

فعالیت های غیر نفتی سعودی نقش کلیدی در اقتصاد این کشور در راستای تنوع منابع درآمد و کاهش وابستگی به نفت دارد. در این میان اقدامات دولت مثل وضع قوانین و ضوابط برای فعالیت های غیر نفتی به رونق گرفتن بخش غیر نفتی کمک کرده و سهم بخش غیر نفتی از تولید ناخالص داخلی در سال گذشته بیش از ۵۴ درصد بوده است.
دولت سعودی که درهای این کشور را به روی دنیا باز کرد قوانین و مقررات دیجیتالی متنوعی برای تامین نیازمندی های سرمایه گذاران وضع نمود و وضع سرمایه گذاری در کشور را جذاب کرد. هدف اصلی دست یابی به اهداف اصلی یعنی قطع وابستگی کشور به درآمدهای نفتی است.
کارشناسان اقتصادی تاکید می کنند که اصلاحات اقتصادی اخیر بستر خوبی برای بخش خصوصی و داخلی و بین المللی ایجاد کرده است.

برنامه های نوید بخش

دکتر محمد مکنی استاد مدیریت مالی و سرمایه گذاری دانشگاه اسلامی امام محمد بن سعود در گفتگو با «الشرق الاوسط» به بخش غیر نفتی پررونق که مورد توجه دولت است اشاره می کند و گفت «حجم سرمایه گذاری و پیشرفت در بخش هایی مثل گردشگری و سرگرمی و ورزش پرشتاب و کلان است. استراتژی ملی صنایع در حال متحول کردن ۱۳ بخش مثل خودرو و ماشین آلات برقی و تجهیزات نظامی است که در افزایش رشد ناخالص غیر نفتی سهیم هستند».
سازمان آمار سعودی در گزارش تازه خود گفت تولید ناخالص داخلی غیر نفتی در سه ماه اول سال جاری رشد بیش از ۴ درصدی داشته و پیش بینی می شود که این رشد همچنان افزایش پیدا کند. نرخ بومی سازی در بخش هایی مثل صنایع نظامی به حدود ده درصد و دارو سازی به حدود ۴۰ درصد رسیده و صادرات غیر نفتی افزایش قابل ملاحظه دارد.
مکنی خاطر نشان کرد که چالش های ژئوپلیتیکی در پرتو جنگ تجاری آمریکا و چین شاید باعث کاهش فعالیت های غیر نفتی به خصوص در بخش صنعتی شود. شاخص مدیران خرید بانک ریاض در ماه مه ۵۵.۸ واحد افزایش یافته و این بیانگر بهبود چشمگیر کسب و کارهاست.
مکنی توضیح داد که تصور می شود همه زیر شاخه ها مثل سفارشات و صادرات جدید نیز بهبود پیدا کردند.

زیر ساختارها

از سوی دیگر فدوی البواردی پژوهشگر اقتصادی و مشاور فنی به «الشرق الاوسط» گفت «سرمایه گذاری داخلی در زیرساختارها نقش کلیدی در توسعه بخش های غیر نفتی دارد که شامل توسعه شهرهای صنعتی و مناطق لجستیکی و زیرساختارهای دیجیتالی برای جذب سرمایه گذاری می شود. این سرمایه گذاری ها در افزایش تنوع سازی در بخش هایی مثل گردشگری و تکنولوژی و انرژی های تجدید پذیر و خدمات سلامت و آموزشی سهیم هستند که در نهایت درآمدهای غیر نفتی را افزایش می دهند».
افزون بر این، دولت سعودی با بهبود فضای کسب و کارها و ایجاد تسهیلات برای سرمایه گذاران و تقویت ابتکارعمل های کارآفرینی دست به توسعه بخش غیر نفتی خصوصی می زند.
فدوی البواردی اضافه کرد تحول دیجیتالی و فناوری از جمله ابزارهای مهم در راستای بهبود کارآرایی و افزایش نوآوری هستند. دولت مقررات و سیاست های تشویقی نیز وضع کرده و قوانین و ضوابط مشوق بیشتری مثل قانون شرکت های تجاری و سیستم های حمایت از سرمایه گذاران برای تشویق فعالیت های غیر نفتی صادر خواهند شد.

ابتکار و کارآفرینی

فدوی البواردی بر لزوم ساده کردن اقدامات و ارایه مشوق های مالیاتی و اهمیت افزایش همکاری بین بخش های دولتی و خصوصی برای تامین مالی پروژه های زیرساختی و توسعه صنعتی و دست یابی به یکپارچگی در اجرای ابتکار عمل ها تاکید کرد.
افزایش سرمایه گذاری در بخش های آموزشی و مهارت آموزی برای توسعه مهارت های نیروی های انسانی سعودی نیز همگام با رونق بخش غیر نفتی دنبال می شود. تشویق ابتکار و کارآفرینی با برنامه حمایت استارت آپ ها و تامین مالی و هدایت فنی در کانون تلاش دولت سعودی هستند.
فدوی البواردی پیش بینی می کند که تلاش های تنوع سازی همچنان باعث نتایج قابل ملاحظه می شود. افزایش سهم بخش غیر نفتی از تولید ناخالص داخلی به خصوص بخش های گردشگری و سرگرمی و تکنولوژی و منابع تجدید پذیر در کنار ادامه اصلاحات و بهبود کسب و کارها از جمله برنامه های دیگر دولت سعودی است.