افتتاح نسل چهارم صنایع توسط ولیعهد سعودی؛ بزرگ‌ترین برنامهٔ «چشم‌انداز ۲۰۳۰»

​امضای ۶۶ توافقنامه به ارزش بیش از ۵۴ میلیارد دلار

افتتاح نسل چهارم صنایع توسط ولیعهد سعودی؛  بزرگ‌ترین برنامهٔ «چشم‌انداز ۲۰۳۰»
TT

افتتاح نسل چهارم صنایع توسط ولیعهد سعودی؛ بزرگ‌ترین برنامهٔ «چشم‌انداز ۲۰۳۰»

افتتاح نسل چهارم صنایع توسط ولیعهد سعودی؛  بزرگ‌ترین برنامهٔ «چشم‌انداز ۲۰۳۰»

پادشاهی سعودی روز گذشته برنامهٔ «توسعه صنایع ملی و خدمات لجیستیکی» را در راستای اجرای «چشم‌انداز ۲۰۳۰» آغاز کرد.
به گزارش الشرق الاوسط، این برنامه که شامل ۴ بخش اصلی اقتصاد سعودی از جمله صنعت، معدن، انرژی و خدمات لجیستیک است باعث بهبود عملکرد رقابتی جهت جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی خواهد شد.
در مراسم افتتاحیه حدود ۶۶ توافقنامه به ارزش ۵۴٫۴ میلیارد دلار امضا شد که ۳۷ عدد از آنها در حضور ولیعهد سعودی صورت گرفت که در زمینه‌های یاد شده میان سازمان‌های سعودی و هیئت‌های دولتی از جمله «آرامکو»، «سابک»، «معادن»، وزارت انرژی، گمرک و … بود.
این برنامه روی نسل چهارم صنعت متمرکز است که شامل برنامه‌های کاربردی پیشرفته روباتیک است و از طریق افزایش تولید، کاهش هزینه‌ها و نقش داشتن در جذب سرمایه‌های بین‌المللی باعث فراهم آوردن مزایای رقابتی برای سعودی خواهد شد.
سعودی در تلاش است که تا سال ۲۰۳۰ حدود ۴۵۳ میلیارد دلار سرمایه برای تزریق در بخش خطوط راه‌آهن، فرودگاه‌ها و صنعت جذب کند که از طریق طرحی اقتصادی صورت می‌گیرد که هدف از آن تنوع منابع درآمدی از طریق کسب میلیاردها دلار توسط بخش‌های صنعت، معادن، سرگرمی و گردشگری است؛ ولیعهد سعودی در مراسم افتتاحیه وعدهٔ تحقق بسیاری از امور را داد که از جملهٔ آنها هزینهٔ ۱۱٫۷ میلیارد دلار برای تشویق و ملی کردن صنعت ماشین‌سازی، راه‌اندازی برنامهٔ حمایت از صنعت برای افزایش رقابت کارخانه‌های داخلی، هزینهٔ یک میلیارد دلار برای اکتشافات معادن و نوسازی سیستم معادن جهت تسهیل اقدامات و کاهش زمان صدور مجوزها است.
از جمله دیگر وعده‌ها؛ راه‌اندازی برنامهٔ جامع برای انقلاب صنعتی چهارم به ارزش ۱٫۴ میلیارد دلار، راه‌اندازی ۵ منطقهٔ اقتصادی خصوصی، موافقت بر افزایش سرمایهٔ صندوق صنعت تا ۲۸ میلیارد دلار، راه‌اندازی برنامه تأمین مالی فوری صادرات با سرمایه‌ای ۸ میلیارد دلاری، راه‌اندازی بسته‌های تشویقی برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی جهت ایجاد صنعتی پیشرفته در زمینهٔ معادن، داروسازی و مواد شیمیایی، هزینهٔ ۸۰۰ میلیون دلار برای زیرساخت‌ها و مهیا کردن میزان گاز بیشتر برای بخش صنعت تا ۷۰ درصد است.



وزارت‌های دفاع سعودی و اسپانیا توافقی برای ساخت سه کشتی جنگی امضا کردند


گوشه ای از مراسم امضای موافقتنامه بین سعودی و اسپانیا (واس)
گوشه ای از مراسم امضای موافقتنامه بین سعودی و اسپانیا (واس)
TT

وزارت‌های دفاع سعودی و اسپانیا توافقی برای ساخت سه کشتی جنگی امضا کردند


گوشه ای از مراسم امضای موافقتنامه بین سعودی و اسپانیا (واس)
گوشه ای از مراسم امضای موافقتنامه بین سعودی و اسپانیا (واس)

وزارت دفاع سعودی و وزارت دفاع سعودی سه شنبه (۲۹ اکتبر) در مادرید موافقتنامه اجرایی برای ساخت ۳ کشتی رزمی چند منظوره «کوروت آوانته ۲۲۰۰» و همکاری در بخش آموزش و تبادل تجربیات و حمایت فنی و لجستیکی از نیروهای دریایی سلطنتی سعودی امضا کردند. این موافقتنامه بخشی از قرارداد توسعه «طرح سروات» است که مرحله اول آن با ساخت و تحویل دادن ۵ کشتی رزمی به پایان رسید.

این موافقتنامه به منظور گسترش همکاری مشترک بین وزارت دفاع سعودی و اسپانیا برای توسعه «طرح سروات» نیروهای دریایی سلطنتی سعودی و ساخت و وارد کردن ۳ کشتی رزمی «کوروت آوانته ۲۲۰۰» امضا شد.
موافقتنامه یاد شده در توان افزایی و افزایش آمادگی نیروهای دریایی برای دفاع از سعودی و حفاظت از منافع حیاتی و استراتژیک و گسترش امنیت دریایی در منطقه و اجرای اهداف استراتژیک دفاع ملی در سند چشم انداز ۲۰۳۰ سهیم خواهد بود.

سپهبد محمد الغریبی فرمانده نیروی دریایی سعودی و فرمانده نیروی دریایی اسپانیا سپهبد آنتونیو سانچز (واس)

طبق این موافقتنامه نیروی دریایی اسپانیا حمایت فنی برای ساخت ۳ کشتی رزمی به سعودی می دهد و اقدامات پیگیری و معاینات لازم و ارزیابی سیستم ها را به عهده می گیرد. نیروی دریایی اسپانیا همچنین آموزش های تئوری و عملی به تیم کشتی های «آوانته ۲۲۰۰» در سعودی می دهد و آموزش های عملی و تاکتیکی در مرحله دریانوردی بعد از تحویل کشتی ها را به نیروهای دریایی سلطنتی سعودی ارایه خواهد داد.

موافقتنامه اجرایی توسط سپهبد محمد الغریبی فرمانده نیروی دریایی سعودی و فرمانده نیروی دریایی اسپانیا سپهبد آنتونیو سانچز امضا شد.

این سه کشتی رزمی از نظر ویژگی های فنی و رزمی به پنج کشتی «طرح سروات» که در مرحله اول طرح تحویل گرفته شدند شباهت دارند کما اینکه سه کشتی رزمی جدید با برخورداری از سیستم های رزمی و مهندسی به روز دنیا از توان مقابله با تهدیدهای هوایی و دریایی و زیردریایی برخوردارند