غیرنظامیان برای فرار از آخرین بازمانده های «داعش» در صحرا پا روی جسدها گذاشتند

کوچ ساکنان روستای الباغوز در میان «آتش‌بس» غیررسمی

غیرنظامیان برای فرار از آخرین بازمانده های «داعش» در صحرا پا روی جسدها گذاشتند
TT

غیرنظامیان برای فرار از آخرین بازمانده های «داعش» در صحرا پا روی جسدها گذاشتند

غیرنظامیان برای فرار از آخرین بازمانده های «داعش» در صحرا پا روی جسدها گذاشتند

در تپه مشرف به روستای الباغوز سوریه و در جهت شمالی، عناصری از «نیروهای دموکراتیک سوریه» ایستاده‌اند و افرادی از سازمان «فری بورما رینجرز» آمریکا از افراد جنگ زده استقبال می‌کنند.
به گزارش «الشرق الاوسط»، آنها از اینکه چگونه داعش از آغاز درگیری‌ها تاکنون مانع خروج غیرنظامی‌ها شده سخن می‌گویند، تا از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده کند، اما اکنون و به دلیل فشار افرادی که می‌خواهند از این سرزمین‌ها خارج شوند، دیگر قادر به کنترل اوضاع نیستند.
صدها تن شب چهارشنبه- پنج‌شنبه گذشته که اکثراً عراقی هستند، از چند متری که در شرق سوریه تحت کنترل داعش باقی مانده، فرار کردند. تعدادی از خانواده‌های افراط گرایان نیز در میان این افراد دیده می‌شوند.
«نیروهای دموکراتیک سوریه» با حمایت ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا از ۲۳ ژانویه گذشته (۳ بهمن) آخرین مرحله حملات پی‌درپی خود برای نابودی و حذف کامل این گروه افراط گرا را آغاز کرده‌است.
آمنه (۴۰ ساله) که از شهر موصل است و روز چهارشنبه موفق شد به همراه ۳۰۰ شخص دیگر خارج شده و به نقطه امن برسد می‌گوید: «ما بر روی اجساد راه می‌رفتیم، مرگ در همه جا دیده می‌شد، روزهای بسیار سختی را با ترس و وحشت زندگی کردیم».
این افراد ساعت‌های طولانی را در صحرا و در معرض باران و سرمای سخت سپری کردند، در حالی که بدن‌های آنها در اثر کمبود غذا و آب آشامیدنی بسیار ضعیف شده بود، «نیروهای دموکراتیک سوریه» در آغاز ماه جاری توانستند گذرگاهی امن را برای آنان افتتاح کنند و یک گروه پزشکی آمریکایی در بالای تپه روبروی روستای محاصره شده الباغوز از آنها استقبال کرده و شناسنامه و اثر انگشت این افراد را بررسی می‌کنند تا از عدم وجود عناصر داعش در میان آنان اطمینان حاصل کنند، سپس آنها را به اردوگاه الهول واقع در شمال منتقل کنند.
سوزانا دختر ۲۳ ساله ایزدی از عراق که در سال ۲۰۱۴ ربوده شده بود، توانست از چنگ این سازمان افراط گرا بگریزد. او چنین می‌گوید: «این امر باور کردنی نیست. واقعیت این است که من فکر می‌کردم جزو مردگان هستم، عناصر داعش مرا فروختند و من سالهای سال اسیر بودم و امروز توانستم بار دیگر طعم آزادی را بچشم».
احمد ۵۰ ساله که به همراه خانواده خود آمده بود گفت: «به محض ورود به منطقه امن زنان و کودکان را از مردان و خارجی‌ها را نیز از عرب‌ها جدا کردند و از همه بازجویی کردند، افراد غیرنظامی را به اردوگاه الهول و عناصر داعش را به یک خودرو زرهی منتقل کردند».
به گزارش یکی از رهبران «نیروهای دموکراتیک سوریه» روز گذشته و در آخرین گروه حدود ۲۰ تن از عناصر خارج شدند و خود را تسلیم کردند.
وی گفت: «اکثر آنها عرب عراقی و خلیجی بودند، ۷ تن دیگر خارجی و از ملیت‌های اویغور، چچن و کشورهای اروپایی بودند».
مصطفی بالی مسئول دفتر رسانه‌ای «نیروهای دموکراتیک سوریه» اشاره کرد: «افرادی که گریخته‌اند از وجود هزاران غیرنظامی در درگیری‌ها خبر دادند، این امر ما را به توقف عملیات جنگی و بمباران هوایی ائتلاف بین‌المللی علیه داعش واداشت، چرا که نیروهای ما از لحاظ اخلاقی به جدا کردن افراد غیرنظامی از درگیری‌ها و احتیاط در این زمینه پایبند هستند».
ماری (۳۳ ساله) از فرانسه که عبایی سیاه بر تن کرده گفت: «در ابتدا و در سال ۲۰۱۵ که به سوریه آمدم بسیار مشتاق بودم که تحت لوای «حکومت اسلامی» زندگی کنم، آنها ما را فریب دادند من می‌دیدم و می‌شنیدم که سر مردم را از تن آنها جدا می‌کردند و پیش از این بارها سعی کردم از آنجا بگریزم، اما موفق نشدم».



فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
TT

فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵

 

کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین، روز دوشنبه تأکید کرد که واشنگتن از کی‌یف نخواهد خواست هیچ توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای پایان دادن به جنگ با روسیه مذاکره می‌کند، بپذیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کیلگ قرار است روز چهارشنبه وارد اوکراین شود و در جریان یک سفر سه‌روزه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند.

سفر به کی‌یف، همزمان با مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض

این سفر در حالی انجام می‌شود که یک روز پیش از آن، روز سه‌شنبه، مذاکراتی میان مقامات ارشد آمریکایی و مذاکره‌کنندگان روس در عربستان سعودی برگزار خواهد شد. این مذاکرات اولین دور از گفت‌وگوهای مستقیم دو طرف از زمانی است که ترامپ، در اقدامی غیرمنتظره، موافقت خود را با آغاز تلاش‌ها برای صلح با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد.

کیلگ در این باره گفت که مقامات آمریکایی در حال انجام تلاش‌های هم‌زمانی برای نزدیک کردن مسکو و کی‌یف به میز مذاکره هستند، در حالی که او شخصاً مسئول تعامل با اوکراین است.

تصمیم نهایی با زلنسکی است

فرستاده ترامپ تأکید کرد که در نهایت، این زلنسکی است که باید تصمیم بگیرد آیا اوکراین هرگونه توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا در آن میانجی‌گری کند، خواهد پذیرفت یا نه.

او پس از دیدار با متحدان آمریکا در مقر ناتو در بروکسل، به خبرنگاران گفت: «تصمیم با اوکراینی‌هاست. این یک تصمیم اوکراینی خواهد بود.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «زلنسکی رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل است. این تصمیم‌ها باید توسط او گرفته شود و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به یک رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل تحمیل کند.»

کیلگ همچنین اظهار داشت که وظیفه او تسهیل دستیابی به توافقی است که تضمین‌های امنیتی محکمی برای حفظ استقلال اوکراین فراهم کند.

نگرانی اروپا از حاشیه‌نشینی در مذاکرات

رهبران اروپایی روز دوشنبه در پاریس گرد هم آمدند تا یک استراتژی مشترک تدوین کنند، زیرا نگران هستند که در این مذاکرات نادیده گرفته شوند.

کیلگ پیش‌تر گفته بود که اروپایی‌ها مستقیماً در مذاکرات حضور نخواهند داشت، اما می‌توانند در این روند مشارکت داشته باشند. او در این خصوص تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم منطقی یا عملی باشد که همه طرف‌ها پشت یک میز مذاکره بنشینند.»

تمام گزینه‌ها روی میز است

در همین حال، پیت هیگسیت، وزیر دفاع آمریکا، مطالبات اوکراین برای بازپس‌گیری تمامی اراضی خود و پیوستن به ناتو را غیرواقع‌بینانه توصیف کرد. اما کیلگ تأکید کرد که در مذاکرات «همه گزینه‌ها مطرح خواهد شد».

او همچنین احتمال داد که مذاکرات واشنگتن و مسکو به موضوعات گسترده‌تری درباره امنیت اروپا و جهان نیز بپردازد.

وی افزود: «فکر می‌کنم آنچه در این مذاکرات مطرح خواهد شد، هنوز مشخص نیست. اما اگر بحث به مسائل جهانی کشیده شود، تعجب نخواهم کرد.»

او همچنین به احتمال تلاش‌هایی برای قطع روابط روسیه با ایران، کره شمالی و چین اشاره کرد.

جنگ فرسایشی؛ هیچ طرفی پیروز مطلق نیست

کیلگ بر این باور است که پس از سه سال جنگ، هم روسیه و هم اوکراین آماده پایان دادن به درگیری هستند، زیرا هیچ‌کدام قادر به دستیابی به یک پیروزی قاطع در میدان نبوده‌اند.

او گفت: «در حال حاضر می‌توان احساس کرد که هر دو طرف خواهان پایان دادن به این وضعیت هستند.»

و ادامه داد: «وقتی خوب فکر کنید، این جنگ به هیچ وجه قابل ادامه دادن نیست.»