«حزب الله» دو روز پیش از عادت خود در زمینه امتناع از دادن رأی به دولتهای الحریری عدول کرده و در پارلمان به دولت سعد الحریری رأی اعتماد دادند.
به گزارش «الشرق الاوسط» برخی و به ویژه همپیمانان حزب این رویکرد جدید را از جمله سیاستهای توجه به امور داخلی لبنان قلمداد کردند که قبل از انتخابات پارلمانی آغاز شد.
این در حالی است که مخالفان این اقدام را در راستای رفتارهای حزب الله طی چند سال اخیر برای قرار دادن لبنان تحت سلطه خود برشمردند تا اینکه دولت را بر اساس «شروط خود» تشکیل دهند.
برخی معتقدند که دولت جدید «دولت حزب الله» است.
پطرس حرب وزیر و نماینده سابق پارلمان معتقد است که حزب نمیتواند با خود مخالفت کند، چرا که دو سوم کابینه دولت و قدرت در لبنان را در دست دارد.
علی الامین تحلیلگر سیاسی مخالف حزب نیز در گفتگو با «الشرق الاوسط» گفت: «موضع اخیر حزب الله در خصوص دولت هیچ نتیجهای جز پیروزی در تشکیل دولتی بر اساس شروط خود و در غیاب هرگونه مخالفتی ولو اندک در پی نداشت».
در مقابل قاسم قصیر تحلیلگر سیاسی نزدیک به حزب گفت: «این تغییر بازنگری و بازسازی اولویتهای حزب و تکمیل سیاستها در دوره اخیر در راستای توجه به لبنان است، چرا که طی سالهای اخیر فقط بر «مقاومت» علیه اسرائیل و درگیریهای سوریه تمرکز داشت. امروز حزب الله به ناآرامیهای داخلی از جمله مشکلات اجتماعی و اقتصادی در جوامع مختلف لبنان روی آورده است».
الامین ضمن ابراز تعجب از این مطلب که حزب الله سیاستهای خود را تغییر داده است، گفت: «از زمان انتخابات ریاستجمهوری که نامزد حزب به قصر بعبدا رسید تا قانون انتخابات که به موجب آن در مناطقی که قادر به پیروزی نبود، موفق شد و سپس اصرار بر شروط خود در دولت تا اینکه تصمیمگیرنده اساسی و بیشترین تعداد وزرا را داشته باشد، نشان میدهد که حزب الله دیگران را وادار به پذیرش خواستههای خود میکند».
رأی اعتماد مشروط «حزب الله» به دولت لبنان پس از تشکیل آن
حزب الله به امتناع از رأی دادن به «دولتهای الحریری» عادت کرده است
رأی اعتماد مشروط «حزب الله» به دولت لبنان پس از تشکیل آن
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة