ترکی الفیصل: سعودی به برکت گشایش به روی جهان، در راه درست گام برمی‌دارد

شرکت کنندگان در همایش «مسک» خواستار وضع قوانین برای برخورد با کسانی شدند که اطلاعات گمراه کننده منتشر کنند

 ترکی الفیصل: سعودی به برکت گشایش به روی جهان، در راه درست گام برمی‌دارد
TT

ترکی الفیصل: سعودی به برکت گشایش به روی جهان، در راه درست گام برمی‌دارد

 ترکی الفیصل: سعودی به برکت گشایش به روی جهان، در راه درست گام برمی‌دارد

شاهزاده ترکی الفیصل رئیس مرکز پژوهش‌ها و مطالعات اسلامی ملک فیصل تأکید کرد، گشایشی که اکنون کشورش رو به جهان تجربه می‌کند به این معنی است که این کشور در راه درست گام برمی‌دارد.
به گزارش الشرق الاوسط، الفیصل با شرکت در اولین جلسه همایش رسانه‌ای «مسک» که دیروز کار خود را با مشارکت 50 سخنگو در 30 جلسه مشورتی در ریاض آغاز کرد، افزود: سعودی از ابتدای تأسیس، از جنگ‌هایی که به دلیل اختلاف در روش، اصول و دین علیه آن برافروخته شد، رنج برده است.
 او به اولین بیانیه ملک پایه گذار در 100 سال پیش در پاسخ به دشمنانش اشاره داشت.
او اشاره کرد، رهبران سعودی از زمان ملک پایه‌گذار تا دوره خادم الحرمین شریفین ملک سلمان بن عبدالعزیز، براساس روش روشن و دقیق حرکت کرده‌اند که قانون اساسی‌اش کتاب خدا و سنت پیامبر است.
شاهزاده ترکی الفیصل در جلسه‌ای که با عنوان «به کارگیری رسانه برای مقابله با آشوب و تقویت ثبات» برگزار شد، بر اهمیت داد و ستد با رسانه‌ها تأکید کرد و یادآور شد رسانه‌ها در غرب بیشتر بر هیجان مبتنی هستند.
شاهزاده الفیصل تأکید کرد که عدم تلاش برای ثابت شدن و تحقق درستی اطلاعات خطر بزرگی است، علاوه بر خطراتی که جنگ‌های سایبریک ایجاد می‌کنند و به بدتر از ویرانی منجر می‌شود.
او یادآور شد، ارائه چهره‌ای درست از سعودی نیازمند بذل تلاش بسیار است و تأکید کرد، دقیقا در همین زمان کشورش از ابزار و کلیدهایی برای برقراری ارتباط با دیگران برخوردار است. 
او به تلاش‌های وزارت اطلاع رسانی در انعکاس چهره حقیقی سعودی اشاره داشت و افزود، راه طولانی است و نیازمند تلاش‌های بیشتر برای ارائه چهره درست هستیم.
الفیصل گفت: «از همه جهان خواستیم و هنوز هم می‌خواهیم که بیایند و پادشاهی و جامعه‌اش را با چهره واقعی‌اش، چهره تسامح از نزدیک ببینند. به همین منظور برنامه‌های مختلفی برگزار کردیم و میزبان جوانانی از سراسر جهان بودیم که دعوت‌شان کردیم تا در جشنواره‌های مختلفی که در خاک پادشاهی برگزار می‌شوند، حضور یابند، مانند جشنواره زمستانی طنطوره که در همه ابعاد موفق بود». او ادامه داد: جوانان سعودی، آینده‌اند. او آنها را برای دفاع از کشورشان در شبکه‌های اجتماعی تشویق کرد و در همان حال بر حفاظت از ارزش‌هایی که ویژه جامعه است و حفظ جامعه از ارزش‌های وارداتی نامناسب با ارزش‌های جامعه سعودی، تأکید کرد.
الفیصل به سختی جلوگیری از دست‌یابی به اطلاعات در این عصر از هر منبعی که باشد اشاره کرد و یادآور شد، درز اطلاعات نه فقط در منطقه بلکه در سطح جهان اتفاق می‌افتد. 
او اشاره کرد که تسلط بر اطلاعات کاری بس دشوار است و خواستار وضع قوانینی برای برخورد با کسانی شد که اطلاعات و اخبار گمراه کنند درز می‌دهند.
الفیصل درباره نظرش پیرامون شبکه‌های اجتماعی توضیح داد، مدیاهای جدید برخی مفیدند و برخی غیرمفید. او اشاره کرد که نوآوری‌ در واقعیت رسانه، وزارت اطلاع رسانی را بی فایده و شاید هم به گفته او به مانع تبدیل کرد. او از تعطیلی وزارت اطلاع رسانی حمایت کرد.



کمیساریای انتخابات عراق: افزایش مشارکت در مناطق روستایی پس از رفع مشکل اثرانگشت

کمیساریای انتخابات عراق: افزایش مشارکت در مناطق روستایی پس از رفع مشکل اثرانگشت
TT

کمیساریای انتخابات عراق: افزایش مشارکت در مناطق روستایی پس از رفع مشکل اثرانگشت

کمیساریای انتخابات عراق: افزایش مشارکت در مناطق روستایی پس از رفع مشکل اثرانگشت

کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق اعلام کرد که مشکل شناسایی اثرانگشت برخی رأی‌دهندگان در سیستم بیومتریک برطرف شده است و پس از آن، میزان مشارکت در مناطق روستایی به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است.

عماد جمیل، رئیس تیم اطلاع‌رسانی، در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی عراق اظهار کرد: «اوج مشارکت انتخاباتی معمولاً پس از ساعت ۱۰ صبح آغاز می‌شود و تا عصر ادامه دارد، در حالی که اوج دوم بین ساعت ۴ تا ۶ عصر مشاهده می‌شود.»

او افزود: «در نواحی پیرامونی و مناطق روستایی، شاهد حضور پرشور رأی‌دهندگان در پایگاه‌های رأی‌گیری هستیم و روند استقبال از شهروندان همچنان ادامه دارد. امیدواریم میزان مشارکت در پایان روز، رضایت‌بخش باشد.»

جمیل همچنین گفت: «میزان حضور در رأی‌گیری ویژه، نشانه‌ای مثبت بود و پیش‌بینی می‌کنیم که مشارکت عمومی نیز در سطح خوبی قرار گیرد.» او از همه شهروندان، صرف‌نظر از گرایش مذهبی، خواست تا «در انتخابات شرکت کنند و با رأی خود آینده عراق را رقم بزنند.»

در توضیح رفع مشکل فنی، جمیل اظهار کرد: «برای حل مشکل عدم شناسایی اثرانگشت، از دوربین‌های ویژه همراه دستگاه‌های تأیید هویت استفاده شد؛ در صورت عدم تطبیق اثرانگشت، از تصویر چهره رأی‌دهنده و مقایسه آن با داده‌های موجود در پرونده بیومتریک بهره گرفته می‌شود. این روند برای همه دارندگان کارت بیومتریک ادامه دارد.»

او در پایان تأکید کرد که «کارکنان مراکز رأی‌گیری آموزش‌های لازم را به‌طور کامل فرا گرفته‌اند و ارتقای نرم‌افزارها و به‌روزرسانی تجهیزات نقش مهمی در بهبود عملکرد سیستم‌ها داشته است.»


سازمان عراقی: ازدحام نمایندگان احزاب در مراکز رأی‌گیری، روند نظارت را مختل کرد


فیان شیخ علی، رئیس سازمان تموز برای نظارت بر انتخابات (الشرق‌ الاوسط)
فیان شیخ علی، رئیس سازمان تموز برای نظارت بر انتخابات (الشرق‌ الاوسط)
TT

سازمان عراقی: ازدحام نمایندگان احزاب در مراکز رأی‌گیری، روند نظارت را مختل کرد


فیان شیخ علی، رئیس سازمان تموز برای نظارت بر انتخابات (الشرق‌ الاوسط)
فیان شیخ علی، رئیس سازمان تموز برای نظارت بر انتخابات (الشرق‌ الاوسط)

فیان شیخ علی، رئیس سازمان «تموز» برای نظارت بر انتخابات، روز سه‌شنبه اعلام کرد که روند حضور رأی‌دهندگان در مراکز رأی‌گیری تا نیمه روز طبیعی بوده است، اما کمتر از سطح مشارکتی است که در این ساعت از روز انتظار می‌رفت.

او در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق‌ الاوسط» گفت: «مراکز رأی‌گیری با ازدحام قابل‌توجهی روبه‌رو بودند که ناشی از حضور گسترده ناظران و نمایندگان احزاب و گروه‌های سیاسی بود؛ این وضعیت، کار ما و سایر ناظران مستقل را با دشواری روبه‌رو کرد.»

شیخ علی توضیح داد که احزاب سیاسی معمولاً برای تقویت حضور و نفوذ انتخاباتی خود، شمار ناظران‌شان را افزایش می‌دهند و در ازای آن به آنان دستمزد روزانه پرداخت می‌کنند.

او افزود: «سازمان ما در ساعات نخست صبح مشاهده کرد که شماری از ساکنان اقلیم کردستان به استان کرکوک آمده‌اند تا رأی دهند. این افراد در اصل از اهالی کرکوک هستند، اما در مناطق اقلیم زندگی می‌کنند.»

رئیس سازمان تموز همچنین درباره اوضاع شهر صدر، مهم‌ترین پایگاه جریان صدر، گفت: «امور در این منطقه بدون مشکل جریان دارد، اما میزان مشارکت در مراکز رأی‌گیری به اندازه یا تراکم دوره‌های انتخاباتی گذشته نیست.»

خبرنگار «الشرق‌ الاوسط» در بغداد نیز گزارش داد که جنب‌وجوش انتخاباتی در مناطق تحت نفوذ جریان صدر در پایتخت عراق در ساعات نخست آغاز رأی‌گیری تقریباً متوقف بوده است.


ورود تبلیغات نامزدهای عراقی به بازار کالای دست‌دوم؛ پایان فصل انتخابات، آغاز کار «تُک‌تُک»

EPA
EPA
TT

ورود تبلیغات نامزدهای عراقی به بازار کالای دست‌دوم؛ پایان فصل انتخابات، آغاز کار «تُک‌تُک»

EPA
EPA

با پایان فصل انتخابات، صاحبان «تُک‌تُک» (سه‌چرخه) و خودروهای بزرگ شروع به جمع‌آوری قاب‌های فلزی کردند که برای آویزان کردن تصاویر و شعارهای نامزدها در خیابان‌ها و محله‌های شهرها استفاده می‌شود.

اغلب افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند از خانواده‌های کم‌درآمد ساکن محله‌های مردمی هستند و از دوره‌های پارلمانی گذشته به جمع‌آوری این قاب‌ها و فروش آن‌ها در بازار کالای دست‌دوم با قیمتی کمتر از نصف ارزش اصلی‌شان عادت دارند.

با وجود کوچک بودن حجم کار، به‌دست آوردن بیشترین تعداد ممکن از «قاب‌های فلزی» فرصت کسب درآمد قابل توجهی نسبت به درآمد روزانه آن‌ها فراهم می‌کند که معمولاً از ۲۵ هزار دینار (حدود ۱۸ دلار) فراتر نمی‌رود.

سرعت و مهارت این کارگران در انجام کار، توجه ناظران را جلب می‌کند، بر خلاف کندی که نامزدها و دستگاه‌های مربوطه در جمع‌آوری تبلیغات پس از پایان انتخابات نشان می‌دهند.

این افراد فقیر تقریباً با هیچ اقدام قانونی مواجه نمی‌شوند، مگر اینکه هنگام جمع‌آوری تابلوها قبل از روز رأی‌گیری دستگیر شوند.

در اکثر موارد، صاحبان «تُک‌تُک» خدمات خود را به‌صورت رایگان به نامزدهایی ارائه می‌کنند که موظف به جمع‌آوری شعارهای خود پس از انتخابات هستند، در حالی که کمیسیون عالی انتخابات در صورت تخطی از مهلت مقرر، جریمه‌ای تا یک میلیون دینار (حدود ۷۵۰ دلار) اعمال می‌کند.

فرایند جمع‌آوری تبلیغات خالی از رقابت میان صاحبان وسایل نقلیه نیست، که تلاش می‌کنند در آستانه پایان روز انتخابات درآمد اضافی کسب کنند، و با وجود تراکم تبلیغات انتخاباتی در خیابان‌ها و میادین عمومی، مداخله این کارگران باعث ایجاد رضایت عمومی در میان ساکنان می‌شود، زیرا خیابان‌ها و پیاده‌روهایشان در روز بعد از رأی‌گیری از تصاویر نامزدها خالی می‌گردد.