نتانیاهو سفر خود به مسکو را به دلیل انتشار حکم فساد نیمه کاره گذاشت

نتانیاهو سفر خود به مسکو را به دلیل انتشار حکم فساد نیمه کاره گذاشت
TT

نتانیاهو سفر خود به مسکو را به دلیل انتشار حکم فساد نیمه کاره گذاشت

نتانیاهو سفر خود به مسکو را به دلیل انتشار حکم فساد نیمه کاره گذاشت

دادستان کل اسرائیل آویخای مندلبیت تصمیم گرفته تا حکم خود در خصوص اعلام جرم علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در پرونده های فساد را تا چند روز آینده منتشر کند. از این رو، نتانیاهو سفر خود به مسکو را نیمه تمام رها کرد و دیدار مهم او با جمعی از سران یهود روسیه هم لغو شد. نتانیاهو به محض پایان دیدارش با ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه به تل آویو بازگشت.
منابع نزدیک به مندلبیت گفتند که او قرار است این حکم را قبل از روز دوشنبه آینده علنی کند. او در این حکم به دست داشتن نتانیاهو در پرونده های بزرگ فساد اشاره می کند. گویا مندلبیت در چند روز گذشته گفتگوهای فشرده ای در دفترش با طرف های گوناگون انجام داده که اغلب بر پرونده ۲۰۰۰ تمرکز داشته است. گمان می رود نتانیاهو قراردادی با صاحب امتیاز روزنامه یدیعوت آحارونوت آرنون موزس بسته که به موجب آن مطالبی علیه آن در این روزنامه منتشر نشود. 
نتانیاهو هم در مقابل وعده داده بود از قدرت و نفوذ روزنامه نزدیک به خود یعنی اسرائیل هیوم کم کند. اسرائیل هیوم به شکل رایگان منتشر می شود و دارای خط مشی سیاسی راست است.
منابع گفتند حکم مندلبیت در دو پرونده فساد موسوم به «پرونده ۱۰۰۰» و «پرونده ۴۰۰۰» مختومه است و قرار است بعد از جلسه محاکمه و سوگند نتانیاهو علیه او اعلام جرم کند.
 «رشوه خواری» در «پرونده ۴۰۰۰» یکی از اتهامات نتانیاهو است. گویا نتانیاهو به شائول الوویچ بازرگان برجسته اسرائیلی رشوه داده تا در مقابل تبلیغات رسانه ای برای نتانیاهو در سایت «والا» دو شرکت «بازک» و «ییس» را ادغام کند. الوویچ مدیر سایت والا است.
اتهام دیگر نتانیاهو در «پرونده ۱۰۰۰ » که به پرونده سیگار برگ و شامپاین هم معروف شده این است که نتانیاهو از آرنون میلچن هدایایی دریافت کرده است. اما انتظار می رود که دادستان کل اسرائیل پرونده اتهام علیه سارا همسر بنیامین نتانیاهو در پرونده ۴۰۰۰ را مختومه اعلام کند.
منابع گفتند که اختلاف نظر در مورد پرونده ۲۰۰۰ ادامه دارد. دادستانی به دنبال تهیه کیفرخواست علیه نتانیاهو در این پرونده است اما مندلبیت تا کنون در این باره اظهار نظر نکرده است.
شبکه ۱۳ اسرائیل گفت که مندلبیت به احتمال زیاد در پرونده ۲۰۰۰ علیه نتانیاهو اعلام جرم نمی کند. این در حالیست که مقام های ارشد دفتر دادستانی بر این باورند که رشوه خواری در این پرونده بسیار روشن بوده و مندلبیت برای اعلام جرم علیه نتانیاهو تحت فشار است.

 



گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
TT

گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)

در حالی که وضعیت جنگی در نوار غزه همچنان ادامه دارد، ارتش اسرائیل روز یکشنبه دستور به بزرگ‌ترین عملیات تخلیه طی ماه‌های اخیر داد. این تخلیه مناطق وسیعی از شهر غزه و شمال آن، به‌ویژه محله‌های الزيتون، الصبرة، التفاح و الدرج را در بر می‌گیرد. ارتش از ساکنان خواسته فوراً به منطقه المواصی در جنوب منتقل شوند.

این دستور با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پخش اعلامیه از طریق پهپادها اعلام شد و شامل گسترش تخلیه مناطق پیشین مانند جبالیا البلد، الزرقاء و أبو إسكندر نیز می‌شود. منابع محلی گفته‌اند بسیاری از مردم نمی‌دانند کجا باید بروند، زیرا مناطق غربی غزه نیز از آوارگان پر شده است.

فلسطینی مجروح در حمله هوایی، در بیمارستان ناصر در خان‌یونس واقع در جنوب غزه، با پیکر برادرش که در همان حمله کشته شد، وداع می‌کند (رویترز)

ارتش اسرائیل اعلام کرده قصد دارد وارد عمق شهر غزه و حتی غرب آن شود. اگرچه منطقه المواصی به‌عنوان منطقه انسانی اعلام شده، اما در آنجا هم ارتش اسرائیل حاضر است و گه‌گاه تیراندازی یا بمباران‌هایی صورت می‌گیرد.

احتمال توافق جزئی

با وجود ادامه خشونت‌ها، تلاش‌ها برای آتش‌بس ادامه دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی خواستار تلاش برای دستیابی به توافق آتش‌بس شد. منابع فلسطینی به «الشرق الأوسط» گفته‌اند که احتمال رسیدن به توافقی جزئی در چارچوب طرح پیشنهادی فرستاده آمریکایی، استیو ویتکوف، وجود دارد.

فلسطینی‌ای در کنار پیکر کودکان کشته‌شده در حمله هوایی اسرائیل به خانه‌ای در شهر غزه پیش از مراسم تشییع در روز یکشنبه (رویترز)

این منابع افزودند مقاومت فلسطینی خواستار ضمانت اجرای کامل دوره ۶۰ روزه آتش‌بس بدون نقض آن توسط اسرائیل، و توزیع آزادسازی گروگان‌ها طی روزهای آتش‌بس هستند. همچنین تأکید شده که پروتکل‌های انسانی توافق پیشین در ژانویه ۲۰۲۵ باید رعایت شود؛ موضوعی که اسرائیل در آن زمان به‌طور کامل پایبند نبود.

بن‌بست در مذاکرات و لجبازی اسرائیل

منابع نزدیک به حماس می‌گویند: «رسیدن به توافق ممکن است اگر اسرائیل به خواسته‌های منطقی پاسخ مثبت دهد». به گفته آن‌ها، حماس پیشنهادات متعددی داده، اما هر بار بنیامین نتانیاهو آن را رد کرده و مسیر مذاکرات را مختل کرده است.

منابع تأکید کردند که «حماس» مایل به دستیابی به توافق برای توقف کشتار و محاصره در غزه است، اما نمی‌پذیرد تحت عنوان توافقی «تسلیم‌شده» عمل کند. آن‌ها همچنین از دولت ترامپ خواستند فشار بیشتری بر اسرائیل وارد کند.

پیش‌بینی شده که در صورت پیشرفت گفت‌وگوها، طی روزهای آینده دور جدیدی از مذاکرات در دوحه یا قاهره با حضور هیأت‌های حماس، اسرائیل، میانجی‌ها و نماینده آمریکا برگزار شود.

ترور ابوعمر السوری

در تحولی مرتبط، ارتش اسرائیل جمعه‌شب موفق به ترور «حکم العیسی» معروف به «أبو عمر السوری»، یکی از فرماندهان ارشد «کتائب القسام» شد. وی از نزدیکان محمد الضیف، فرمانده شهید القسام، بود. اسرائیل همچنین چندین فرمانده دیگر از حماس، جهاد اسلامی و گروه‌های مقاومت دیگر را هدف قرار داده است.

با کاهش درگیری مستقیم بین ایران و اسرائیل، تمرکز ارتش اسرائیل بار دیگر بر نوار غزه افزایش یافته و حملات زمینی، هوایی و عملیات‌های هدفمند شدت گرفته‌اند.