الجزایر: نگرانی از اعتصاب عمومی و عصیان علیه دورهٔ پنجم ریاست بوتفلیقه

تلاش دولت الجزایر برای شکستن اعتراضات دانشگاهیان

الجزایر: نگرانی از اعتصاب عمومی و عصیان علیه دورهٔ پنجم ریاست بوتفلیقه
TT

الجزایر: نگرانی از اعتصاب عمومی و عصیان علیه دورهٔ پنجم ریاست بوتفلیقه

الجزایر: نگرانی از اعتصاب عمومی و عصیان علیه دورهٔ پنجم ریاست بوتفلیقه

دولت الجزایر در راستای شکستن تظاهرات دانشگاهیان علیه تلاش عبدالعزیز بوتفلیقه جهت تصدی ریاست جمهوری برای پنجمین بار، تصمیم به شروع زودهنگام تعطیلات بهاری دانشگاه‌ها گرفت.
به گزارش الشرق الاوسط، نسخه‌ای از این قانون که عبدالقادر حجار وزیر آموزش الجزایر امضا کرده بود به دست رسانه‌ها رسید که به موجب آن تعطیلات ۱۰ روز زودتر از موعد از امروز (یکشنبه ۱۹ اسفند) آغاز و تا ۴ آوریل (۱۵ فروردین) ادامه دارد در حالی که هر سال از ۲۱ مارس آغاز می‌شد و مدت آن تنها ۱۰ روز بود.
از سوی دیگر دو روز پیش تظاهراتی در پایتخت سرکوب شد که منجر به دستگیری ۱۹۵ نفر شد که متهم به سوزاندن یک مدرسهٔ ابتدایی و یک موزهٔ کوچک هنری شدند.
پلیس الجزایر نیز در بیانیه‌ای ضمن اشاره به اعمال تخریبی تظاهرکنندگان به زخمی شدن ۱۱۲ نیروی پلیس در درگیری میان تظاهرکنندگان و پلیس خبر داد و کشته شدن یک نیروی پلیس را رد کرد.
در این میان بسیاری از شهروندان الجزایری از ترس اعتصابی که شبکه‌های اجتماعی دعوت به آن کردند، به فروشگاه‌ها ریخته و مواد غذایی خود را تهیه کردند.
همچنین در رزوهای اخیر از عصیان مدنی بزرگ صحبت شد که ممکن است در صورت عدم پاسخ دولت به مطالبهٔ تظاهرکنندگان برای کناره‌گیری بوتفلیقه از دورهٔ پنجم ریاست جمهوری اتفاق بیفتد.
در واقع عصیان مدنی برای الجزایری‌ها تداعی کنندهٔ اعتصابی است که «جبههٔ رستگاری اسلامی» الجزایر در سال ۱۹۹۱ فراخوان آن را داد و پیش‌درآمد خشونتی بود که سه سال طول کشید و الجزایری‌ها تاکنون بارها تبعات آن را به دوش می‌کشند.
خبرگزاری فرانسه نیز اعلام کرد یک وکیل سوئیسی دادخواستی به یک دادگاه ذیربط ارائه داد تا بوتفلیقه را برای حفاظت از سلامت جسمانی‌اش تحت حمایت خود قرار دهد.
ساسکیا دیتیشایم رئیس بخش سوئیسی سازمان وکلای بدون مرز در این دادخواست ادعا کرد که بوتفلیقه به دلیل وضعیت جسمی‌اش مورد سوء استفادهٔ نزدیکانش قرار می‌گیرد.
در این دادخواست که به نام یک وکیل الجزایری که نامش فاش نشده، ارائه شده‌است، خواسته شده‌است تا پزشکان بیمارستان دانشگاه ژنو قانون محرمانه بودن اطلاعات بیمار را کنار گذاشته و به آنها اجازه داده شود که میزان توانایی بوتفلیقه را برای دورهٔ پنجم ریاست جمهوری عنوان کنند.
این خبرگزاری عنوان کرد که به موجب توافقنامهٔ لاهه مقامات قانونی الجزایر تشخیص می‌دهند که یک شهروند تحت حمایت قرار بگیرد یا نه اما اگر دادگاه سوئیس تشخیص دهد نیازی به حمایت از یک شخص که با اوضاع نابسامانی روبرو است وجود داشته باشد، امکان مداخله دارد.



فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
TT

فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵

 

کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین، روز دوشنبه تأکید کرد که واشنگتن از کی‌یف نخواهد خواست هیچ توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای پایان دادن به جنگ با روسیه مذاکره می‌کند، بپذیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کیلگ قرار است روز چهارشنبه وارد اوکراین شود و در جریان یک سفر سه‌روزه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند.

سفر به کی‌یف، همزمان با مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض

این سفر در حالی انجام می‌شود که یک روز پیش از آن، روز سه‌شنبه، مذاکراتی میان مقامات ارشد آمریکایی و مذاکره‌کنندگان روس در عربستان سعودی برگزار خواهد شد. این مذاکرات اولین دور از گفت‌وگوهای مستقیم دو طرف از زمانی است که ترامپ، در اقدامی غیرمنتظره، موافقت خود را با آغاز تلاش‌ها برای صلح با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد.

کیلگ در این باره گفت که مقامات آمریکایی در حال انجام تلاش‌های هم‌زمانی برای نزدیک کردن مسکو و کی‌یف به میز مذاکره هستند، در حالی که او شخصاً مسئول تعامل با اوکراین است.

تصمیم نهایی با زلنسکی است

فرستاده ترامپ تأکید کرد که در نهایت، این زلنسکی است که باید تصمیم بگیرد آیا اوکراین هرگونه توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا در آن میانجی‌گری کند، خواهد پذیرفت یا نه.

او پس از دیدار با متحدان آمریکا در مقر ناتو در بروکسل، به خبرنگاران گفت: «تصمیم با اوکراینی‌هاست. این یک تصمیم اوکراینی خواهد بود.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «زلنسکی رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل است. این تصمیم‌ها باید توسط او گرفته شود و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به یک رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل تحمیل کند.»

کیلگ همچنین اظهار داشت که وظیفه او تسهیل دستیابی به توافقی است که تضمین‌های امنیتی محکمی برای حفظ استقلال اوکراین فراهم کند.

نگرانی اروپا از حاشیه‌نشینی در مذاکرات

رهبران اروپایی روز دوشنبه در پاریس گرد هم آمدند تا یک استراتژی مشترک تدوین کنند، زیرا نگران هستند که در این مذاکرات نادیده گرفته شوند.

کیلگ پیش‌تر گفته بود که اروپایی‌ها مستقیماً در مذاکرات حضور نخواهند داشت، اما می‌توانند در این روند مشارکت داشته باشند. او در این خصوص تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم منطقی یا عملی باشد که همه طرف‌ها پشت یک میز مذاکره بنشینند.»

تمام گزینه‌ها روی میز است

در همین حال، پیت هیگسیت، وزیر دفاع آمریکا، مطالبات اوکراین برای بازپس‌گیری تمامی اراضی خود و پیوستن به ناتو را غیرواقع‌بینانه توصیف کرد. اما کیلگ تأکید کرد که در مذاکرات «همه گزینه‌ها مطرح خواهد شد».

او همچنین احتمال داد که مذاکرات واشنگتن و مسکو به موضوعات گسترده‌تری درباره امنیت اروپا و جهان نیز بپردازد.

وی افزود: «فکر می‌کنم آنچه در این مذاکرات مطرح خواهد شد، هنوز مشخص نیست. اما اگر بحث به مسائل جهانی کشیده شود، تعجب نخواهم کرد.»

او همچنین به احتمال تلاش‌هایی برای قطع روابط روسیه با ایران، کره شمالی و چین اشاره کرد.

جنگ فرسایشی؛ هیچ طرفی پیروز مطلق نیست

کیلگ بر این باور است که پس از سه سال جنگ، هم روسیه و هم اوکراین آماده پایان دادن به درگیری هستند، زیرا هیچ‌کدام قادر به دستیابی به یک پیروزی قاطع در میدان نبوده‌اند.

او گفت: «در حال حاضر می‌توان احساس کرد که هر دو طرف خواهان پایان دادن به این وضعیت هستند.»

و ادامه داد: «وقتی خوب فکر کنید، این جنگ به هیچ وجه قابل ادامه دادن نیست.»