تظاهرات گسترده دانشجویان الجزایر در اعتراض به تمدید دوره چهارم ریاست جمهوری

الجزایر: طرح گفتگوی حاکمیت و مخالفت اپوزیسیون با اقدامات مخالف قانون اساسی

تظاهرات گسترده دانشجویان الجزایر در اعتراض به تمدید دوره چهارم ریاست جمهوری
TT

تظاهرات گسترده دانشجویان الجزایر در اعتراض به تمدید دوره چهارم ریاست جمهوری

تظاهرات گسترده دانشجویان الجزایر در اعتراض به تمدید دوره چهارم ریاست جمهوری

اعتراضات مردمی در الجزایر روز چهارشنبه (۱۳ مارس) وارد بیستمین روز خود شد و چند هزار مدرسه و ده ها دادگاه دست به اعتصاب زدند.
ناظران می گویند با توجه به این تحولات، اعتراضات فراگیر و گسترده در روز جمعه (۱۵ مارس) دور از انتظار نیست. فعالان و تنظیم کنندگان اعتراضات قرار است تا روز جمعه بار دیگر مخالفت خود را با تصمیم گیری های اخیر رییس جمهوری اعلام کنند.
رییس جمهور الجزایر از تعویق انتخابات ریاست جمهوری و عدم کناره گیری از قدرت و تمایل برای سامان دادن امور ارکان حاکمیت خبر داد و گفت که او حکومت را به رییس جمهور جدید واگذار خواهد کرد. انتخابات ریاست جمهوری الجزایر قرار بود روز ۱۸ آوریل برگزار شود.
به هر حال، اعتراضات و اعتصابات روز چهارشنبه بیانگر این بود که طرح تشکیل «کنفرانس ملی فراگیر» که وظیفه اصلاح قانون اساسی و اعلام تاریخ جدید انتخابات ریاست جمهوری را بر عهده می گیرد با مخالفت گسترده مردم روبرو شده.
معترضان گفتند که چنین طرحی تنها مانوری از سوی حاکمیت برای خرید وقت است. رمضان لعمامره معاون نخست وزیر از گروه های اپوزیسیون و جامعه مدنی خواست تا با حاکمیت برای تشکیل کابینه جدید مذاکره کنند.
منابع نزدیک به تحرکات و اعتراضات مردمی می گویند فعالان معترض تمایلی برای مشارکت در کابینه ای که توسط نور الدین بدوی هدایت می شود ندارند.
گروه های اپوزیسیون روز چهارشنبه در نشستی مخالفت خود را با «اقدامات غیر قانونی و غیر مردمی حاکمیت» اعلام کردند.
شرکت کنندگان در این نشست همچنین با دخالت ارتش مخالفت کرده و گفتند «گروه های مخالف در صدد حفظ اتفاق نظر ملی درباره نقش ارتش ملی و مردمی و وظایف قانونی این نهاد هستند و ورود ارتش به جبهه بندی های سیاسی غیر قابل قبول است. ما خواستار واکنش مثبت ارتش به خواسته های مردم هستیم».



فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
TT

فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵

 

کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین، روز دوشنبه تأکید کرد که واشنگتن از کی‌یف نخواهد خواست هیچ توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای پایان دادن به جنگ با روسیه مذاکره می‌کند، بپذیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کیلگ قرار است روز چهارشنبه وارد اوکراین شود و در جریان یک سفر سه‌روزه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند.

سفر به کی‌یف، همزمان با مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض

این سفر در حالی انجام می‌شود که یک روز پیش از آن، روز سه‌شنبه، مذاکراتی میان مقامات ارشد آمریکایی و مذاکره‌کنندگان روس در عربستان سعودی برگزار خواهد شد. این مذاکرات اولین دور از گفت‌وگوهای مستقیم دو طرف از زمانی است که ترامپ، در اقدامی غیرمنتظره، موافقت خود را با آغاز تلاش‌ها برای صلح با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد.

کیلگ در این باره گفت که مقامات آمریکایی در حال انجام تلاش‌های هم‌زمانی برای نزدیک کردن مسکو و کی‌یف به میز مذاکره هستند، در حالی که او شخصاً مسئول تعامل با اوکراین است.

تصمیم نهایی با زلنسکی است

فرستاده ترامپ تأکید کرد که در نهایت، این زلنسکی است که باید تصمیم بگیرد آیا اوکراین هرگونه توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا در آن میانجی‌گری کند، خواهد پذیرفت یا نه.

او پس از دیدار با متحدان آمریکا در مقر ناتو در بروکسل، به خبرنگاران گفت: «تصمیم با اوکراینی‌هاست. این یک تصمیم اوکراینی خواهد بود.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «زلنسکی رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل است. این تصمیم‌ها باید توسط او گرفته شود و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به یک رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل تحمیل کند.»

کیلگ همچنین اظهار داشت که وظیفه او تسهیل دستیابی به توافقی است که تضمین‌های امنیتی محکمی برای حفظ استقلال اوکراین فراهم کند.

نگرانی اروپا از حاشیه‌نشینی در مذاکرات

رهبران اروپایی روز دوشنبه در پاریس گرد هم آمدند تا یک استراتژی مشترک تدوین کنند، زیرا نگران هستند که در این مذاکرات نادیده گرفته شوند.

کیلگ پیش‌تر گفته بود که اروپایی‌ها مستقیماً در مذاکرات حضور نخواهند داشت، اما می‌توانند در این روند مشارکت داشته باشند. او در این خصوص تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم منطقی یا عملی باشد که همه طرف‌ها پشت یک میز مذاکره بنشینند.»

تمام گزینه‌ها روی میز است

در همین حال، پیت هیگسیت، وزیر دفاع آمریکا، مطالبات اوکراین برای بازپس‌گیری تمامی اراضی خود و پیوستن به ناتو را غیرواقع‌بینانه توصیف کرد. اما کیلگ تأکید کرد که در مذاکرات «همه گزینه‌ها مطرح خواهد شد».

او همچنین احتمال داد که مذاکرات واشنگتن و مسکو به موضوعات گسترده‌تری درباره امنیت اروپا و جهان نیز بپردازد.

وی افزود: «فکر می‌کنم آنچه در این مذاکرات مطرح خواهد شد، هنوز مشخص نیست. اما اگر بحث به مسائل جهانی کشیده شود، تعجب نخواهم کرد.»

او همچنین به احتمال تلاش‌هایی برای قطع روابط روسیه با ایران، کره شمالی و چین اشاره کرد.

جنگ فرسایشی؛ هیچ طرفی پیروز مطلق نیست

کیلگ بر این باور است که پس از سه سال جنگ، هم روسیه و هم اوکراین آماده پایان دادن به درگیری هستند، زیرا هیچ‌کدام قادر به دستیابی به یک پیروزی قاطع در میدان نبوده‌اند.

او گفت: «در حال حاضر می‌توان احساس کرد که هر دو طرف خواهان پایان دادن به این وضعیت هستند.»

و ادامه داد: «وقتی خوب فکر کنید، این جنگ به هیچ وجه قابل ادامه دادن نیست.»