چند شرکت بیمه نروژی در گزارشی که در اختیار خبرگزاری رویترز قرار دادهاند، گفتند به احتمال زیاد سپاه پاسداران ایران حمله به نفتکشهای اماراتی و سعودی را طراحی کردهاست.
به گزارش الشرق الاوسط، سعودی به همراه امارات و نروژ در زمینه حمله به این کشتیها، از جمله یک کشتی اماراتی که پرچم نروژ را برافراشته بود، تحقیق میکنند.
بنا بر گزارش محرمانه اتحادیه مشترک کشتیداران نروژ برای بیمه ریسک جنگ (دیانکی) که در هفته جاری منتشر شده، احتمالاً زیردریاییهای کوچ کنترل از راه دور که بین ۳۰ تا ۵۰ کیلوگرم مواد منفجره حمل میکردند برای این خرابکاری استفاده شدند.
این حملات همزمان با بالا گرفتن تنش میان ایران و آمریکا صورت گرفت.
از ابتدای ماه جاری آمریکا مجموعه اقداماتی را در پیش گرفت که هدف از آنها به صفر رساندن صادرات نفت ایران و افزایش حضور نظامی ایالات متحده در خلیج، برای پاسخگویی به تهدیدات ایران بود.
نهاد بیمهای منتشر کننده گزارشی که رویترز به آن دست یافته، توضیح داده که به احتمال زیاد سپاه پاسداران این حملات را طراحی کردهاست. برای این موضوع نکات زیر مطرح شدهاند:
- به احتمال زیاد سپاه پیش از این به همپیمانان حوثی خود قایقهای تندروی انفجاری داده که با استفاده از سیستمهای مکانیاب ماهوارهای امکان اصابت دقیق به هدف را دارند.
- شباهت ترکشهای یافت شده در کشتی نروژی با ترکشهای قایقهای تندروی مورد استفاده حوثیها در سواحل یمن. البته شناورهای مورد استفاده حوثیها روی آب حرکت میکردند ولی گمان میرود در حملات فجیره از زیرآبی استفاده شده باشد.
- ایران و به ویژه سپاه پاسداران پیش از این به استفاده از نیروی نظامی تهدید کرده بود و با توجه به اینکه با حریف نیرومندتری روبرو هستند احتمال میرود دست به اقداماتی بزنند که به آسانی بتوان آنها را انکار کرد.
این گزارش با استناد به تهدید اخیر ایران مبنی بر بستن تنگه هرمز، گفتهاست که این خرابکاری احتمالاً برای فرستادن پیغامی به آمریکا انجام شدهاست.
ایران اما پیشتر، این اظهارات را رد کرده بود، به طوری که محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران گفته بود اینها «سیاستهای خطرناکی که افراد تندرو در داخل حکومت آمریکا و در منطقه تلاش دارند که تحمیل کنند».
از سوی دیگر، دو مقام دولت ایالات متحده نیز در روزهای اخیر گفتهاند دولت ایران گروه شبهنظامی حوثیها یا شبهنظامیان در عراق را برای حمله به کشتیهای تجاری در آبهای بندر فجیره امارات متحده عربی تشویق کردهاست.
در این میان، سعودی و امارات در نامهای به شورای امنیت نسبت به خطر حملات تهدیدکننده امنیت تجارت بینالمللی هشدار داده بودند.
در این نامه آمده بود: این حملات تهدیدکننده امنیت تجارت بینالمللی و دریانوردی و تهدیدکننده جان سرنشینان کشتیها است و موجب افزایش خطر فاجعه زیستمحیطی میشود.
ایالات متحده آمریکا در ماه گذشته سپاه پاسداران را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد.
پیش از آن، آمریکا فرماندهان و شرکتهای متعدد وابسته به سپاه پاسداران را بارها در فهرست تحریم قرار داده بود.
در واکنش به این اقدام، مجلس ایران نیز طی مصوبهای فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) را در شمار نیروهای تروریستی قرار داد.
شرکتهای بیمه: به احتمال زیاد سپاه حمله به نفتکشها را طراحی کردهاست

شرکتهای بیمه: به احتمال زیاد سپاه حمله به نفتکشها را طراحی کردهاست

لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة