​دو پهپاد حوثی هدایت‌شده به سوی سعودی سرنگون شدند

​دو پهپاد حوثی هدایت‌شده به سوی سعودی سرنگون شدند
TT

​دو پهپاد حوثی هدایت‌شده به سوی سعودی سرنگون شدند

​دو پهپاد حوثی هدایت‌شده به سوی سعودی سرنگون شدند

ائتلاف عربی حمایت از دولت قانونی یمن پنجشنبه ۲۲ اوت دو پهپاد را که توسط شبه نظامیان حوثی مورد حمایت ایران از استان عمران یمن به سوی شهر سعودی خمیس مشیط هدایت شده بود را رهگیری و سرنگون کرد.
به گزارش الشرق الاوسط، سرهنگ ستاد ترکی المالکی سخنگوی ائتلاف عربی اعلام کرد، نیروهای ائتلاف صبح روز پنجشنبه توانستند دو پهپاد شبه نظامیان تروریست حوثی مورد حمایت ایران را بر فراز شهر خمیس‌مشیط در خاک سعودی رهگیری و سرنگون کنند.
سرهنگ المالکی توضیح داد «تمامی تلاش‌های شبه‌نظامیان تروریست حوثی مورد حمایت ایران در به پرواز درآوردن پهپادها ناکام خواهند ماند».
المالکی تأکید کرد، «ائتلاف عربی تمامی تدابیر عملیاتی و بهترین اقدامات قواعد درگیری را به منظور محافظت از غیرنظامیان و تعامل با چنین پهپادهایی به کار می‌گیرد».
المالکی همچنین بیان کرد که «تلاش‌های مکرر تروریست‌های حوثی نشانه دهنده حالت ناامیدی این گروه تروریستی و دلیلی آشکار بر جنایت‌های آنها که نمایندگی ایران در منطقه و حامیان آنها است».
او گفت که تلاش‌های مکرر تروریستی حوثی‌ها «تأکید کننده حجم تلفات در میان عناصر تروریستی است که آنها را هر روز وارد درگیری‌های بازندهای می‌کند که خشم اجتماعی و مردمی علیه این گروه را به دنبال داشته‌است».
سخنگوی ائتلاف عربی همچنین تأکید کرد که رهبری مشترک ائتلاف عربی مطابق با قانون بین‌المللی انسانی و قواعد عرفی آن با قاطعیت تمام اقدام به اجرای تدابیر بازدارندهای علیه این شبه‌نظامیان تروریست و نابودی و از کار انداختن توانایی‌های آنها کرد.



گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
TT

گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)

در حالی که وضعیت جنگی در نوار غزه همچنان ادامه دارد، ارتش اسرائیل روز یکشنبه دستور به بزرگ‌ترین عملیات تخلیه طی ماه‌های اخیر داد. این تخلیه مناطق وسیعی از شهر غزه و شمال آن، به‌ویژه محله‌های الزيتون، الصبرة، التفاح و الدرج را در بر می‌گیرد. ارتش از ساکنان خواسته فوراً به منطقه المواصی در جنوب منتقل شوند.

این دستور با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پخش اعلامیه از طریق پهپادها اعلام شد و شامل گسترش تخلیه مناطق پیشین مانند جبالیا البلد، الزرقاء و أبو إسكندر نیز می‌شود. منابع محلی گفته‌اند بسیاری از مردم نمی‌دانند کجا باید بروند، زیرا مناطق غربی غزه نیز از آوارگان پر شده است.

فلسطینی مجروح در حمله هوایی، در بیمارستان ناصر در خان‌یونس واقع در جنوب غزه، با پیکر برادرش که در همان حمله کشته شد، وداع می‌کند (رویترز)

ارتش اسرائیل اعلام کرده قصد دارد وارد عمق شهر غزه و حتی غرب آن شود. اگرچه منطقه المواصی به‌عنوان منطقه انسانی اعلام شده، اما در آنجا هم ارتش اسرائیل حاضر است و گه‌گاه تیراندازی یا بمباران‌هایی صورت می‌گیرد.

احتمال توافق جزئی

با وجود ادامه خشونت‌ها، تلاش‌ها برای آتش‌بس ادامه دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی خواستار تلاش برای دستیابی به توافق آتش‌بس شد. منابع فلسطینی به «الشرق الأوسط» گفته‌اند که احتمال رسیدن به توافقی جزئی در چارچوب طرح پیشنهادی فرستاده آمریکایی، استیو ویتکوف، وجود دارد.

فلسطینی‌ای در کنار پیکر کودکان کشته‌شده در حمله هوایی اسرائیل به خانه‌ای در شهر غزه پیش از مراسم تشییع در روز یکشنبه (رویترز)

این منابع افزودند مقاومت فلسطینی خواستار ضمانت اجرای کامل دوره ۶۰ روزه آتش‌بس بدون نقض آن توسط اسرائیل، و توزیع آزادسازی گروگان‌ها طی روزهای آتش‌بس هستند. همچنین تأکید شده که پروتکل‌های انسانی توافق پیشین در ژانویه ۲۰۲۵ باید رعایت شود؛ موضوعی که اسرائیل در آن زمان به‌طور کامل پایبند نبود.

بن‌بست در مذاکرات و لجبازی اسرائیل

منابع نزدیک به حماس می‌گویند: «رسیدن به توافق ممکن است اگر اسرائیل به خواسته‌های منطقی پاسخ مثبت دهد». به گفته آن‌ها، حماس پیشنهادات متعددی داده، اما هر بار بنیامین نتانیاهو آن را رد کرده و مسیر مذاکرات را مختل کرده است.

منابع تأکید کردند که «حماس» مایل به دستیابی به توافق برای توقف کشتار و محاصره در غزه است، اما نمی‌پذیرد تحت عنوان توافقی «تسلیم‌شده» عمل کند. آن‌ها همچنین از دولت ترامپ خواستند فشار بیشتری بر اسرائیل وارد کند.

پیش‌بینی شده که در صورت پیشرفت گفت‌وگوها، طی روزهای آینده دور جدیدی از مذاکرات در دوحه یا قاهره با حضور هیأت‌های حماس، اسرائیل، میانجی‌ها و نماینده آمریکا برگزار شود.

ترور ابوعمر السوری

در تحولی مرتبط، ارتش اسرائیل جمعه‌شب موفق به ترور «حکم العیسی» معروف به «أبو عمر السوری»، یکی از فرماندهان ارشد «کتائب القسام» شد. وی از نزدیکان محمد الضیف، فرمانده شهید القسام، بود. اسرائیل همچنین چندین فرمانده دیگر از حماس، جهاد اسلامی و گروه‌های مقاومت دیگر را هدف قرار داده است.

با کاهش درگیری مستقیم بین ایران و اسرائیل، تمرکز ارتش اسرائیل بار دیگر بر نوار غزه افزایش یافته و حملات زمینی، هوایی و عملیات‌های هدفمند شدت گرفته‌اند.