تجربه سفر با رزان مغربی هنرمند عرب

سفر؛ مدرسه زندگی است و هزینه اش هر چقدر باشد می ارزد

تجربه سفر با رزان مغربی هنرمند عرب
TT

تجربه سفر با رزان مغربی هنرمند عرب

تجربه سفر با رزان مغربی هنرمند عرب

سفر کردن هفت فایده دارد اما رزان مغربی هنرمند لبنانی و مجری رادیو و تلویزیون بر این باور است که فواید مسافرت فراتر از اینهاست. او می گوید «سفر کردن یک فرصت طلایی و فوق العاده برای آشنایی با افراد دیگر با فرهنگ و آداب و رسوم و عادت های غذایی متفاوت است».
رزان در گفتگو با الشرق الاوسط افزود که عاشق سفر است و اگر تنها یک ریال داشته باشد بدون هیچ درنگی آن را خرج مسافرت می کند.
او خاطر نشان کرد سفر یکی از شیوه های کسب معرفت یا دستکم یادگیری زبان جدید است. اغلب آدم هایی که سفر می کنند معمولا با توشه ای از خاطرات خوب و هدیه و عکس باز می گردند و حتی دستور پخت غذاهای جدید را یاد می گیرند.
-سفر برای من تنها یک مسافرت شیک و اقامت در هتل ۵ ستاره نیست. سفر تجربه ای است بی نظیر از ارتباط با مردم محلی گرفته تا گفتگو با راننده تاکسی و گردش در بازارهای محلی و خوردن غذاهای ناآشنا. این چیزی است که تجربه سفر را زیباتر می کند و به همین دلیل مسافرت یک مدرسه برای یادگیری و تجربه اندوزی است. من به جای اینکه پسرم را در کلاس زبان فرانسه در تابستان ثبت نام کنم او را با خودم به یک مسافرت سه ماه به فرانسه می برم تا در آنجا تجربه غنی و بسیار خوبی را بگذراند.
-وقتی سفر می روم زیاد فکرم را مشغول حمل و نقل و بودجه نمی کنم. می توانم با هواپیما یا ماشین سفر کنم یا حتی با قطار و کشتی. زیاد به فکر خرج و مخارج آنجا هم نیستم. نمی خواهم لذت مسافرت را با این جزئیات از بین ببرم.
یادم می آید که در یکی از سفرها در مسافرخانه ارزان تر از هتل در مراکش اقامت کردم و این بهترین تصمیم بود. من با اقامت در آنجا از نزدیک با فرهنگ مردم مراکش آشنا شدم. در جریان سفر به دمشق نیز در یکی از خانه های قدیمی شهر اقامت کردم.
-سفرهایم سه دسته هستند: سفر به مناطق شهری در زمستان. در جریان این سفرها به موزه و نمایشگاه و آثار باستانی می روم. سفرهای تابستانه که خیلی دوستشان دارم چرا که هوا گرم است و از گرما و آفتاب و دریا لذت می برم. سفرهای ماجراجویانه که شامل بازدید از مناطق عجیب و غریب یا تجربه بی نظیر می شود مثل کوهنوردی در کنیا یا بازدید از یک صومعه در رومانی.

-همه سفرهایم را دوست دارم اما خاطره لندن و رم و سیشل و مالدیو و بالی در ذهنم مانده است. با توجه به شرایط جنگ در لبنان من از بچگی همواره در سفر بودم و برای ادامه تحصیل به همراه خانواده ام به سوئیس و آلمان و انگلیس و فرانسه سفر کردم. اوضاع لبنان که آرام می شد دوباره به لبنان برمی گشتیم و به مدرسه می رفتم.
-قبل از اینکه به قاهره بروم عاشق این شهر بودم. پدربزرگم خیلی قاهره را دوست داشت. پدر و مادرم ماه عسل خود را در قاهره گذراندند. مردم کشورهای حاشیه مدیترانه را خیلی دوست دارم. مردم خوبی هستند و خوش برخورد. حس می کنم به من شباهت دارند. من عاشق غذاهای این منطقه هستم به ویژه ماهی تازه کبابی.
-اگر تا پایان سفر پولی بماند ترجیح می دهم به تماشاخای برادوی در نیویورک بکنم تا اینکه مبلغ را صرف خرید یک کیف پول یا لباس یا شام در هتل ۵ ستاره بکنم. مشکلی با خوردن یک ساندویچ یا غذاهای محلی ندارم. مثلا به مصر که سفر می کنم هیچ گاه پاستا را به کوشری (محبوب ترین غذای محلی) ترجیح نمی دهم.
-گوشی موبایل ضروری ترین وسیله در سفرهایم است که می توانم از گوگل و جی پی اس در اماکن گوناگون استفاده کنم. ترجیح می دهم ماشین اجاره ای را خودم برانم تا مناطق بیشتری را ببینم.
-خرید کردن آخرین چیزی است که در سفر دنبالش می روم. برندهای جهانی همه جا هستند و به جای آن می توانم صنایع دستی و محلی بخرم.



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.