​کمیته چهارجانبه عربی دخالت‌های منطقه‌ای ایران را محکوم کرد

ایران واکنش نشان داد

​کمیته چهارجانبه عربی دخالت‌های منطقه‌ای ایران را محکوم کرد
TT

​کمیته چهارجانبه عربی دخالت‌های منطقه‌ای ایران را محکوم کرد

​کمیته چهارجانبه عربی دخالت‌های منطقه‌ای ایران را محکوم کرد

کمیته وزارتی چهارجانبه کشورهای پادشاهی عربی سعودی، مصر، بحرین و امارات متحده عربی مربوط به پیگیری تنش با ایران، در دوازدهمین دوره نشست خود در قاهره پایتخت مصر مداخله تهران در امور داخلی کشورهای عربی را محکوم و راه‌های مقابله با این دخالت‌ها را بررسی کرد.
به گزارش الشرق‌الاوسط، در بیانیه گروه چهارجانبه گفته شده که ادامه پشتیبانی ایران از حوثی‌ها محکوم است و بر اهمیت مقابله با ایران در منطقه تأکید شده‌است.
به گفته این بیانیه، شبه نظامیان حوثی با تسلیحات بالستیک ساخت ایران به مناطق مسکونی و مقدس در سعودی حمله می‌کنند.
در نشست این کمیته که احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب نیز مشارکت داشت، از اقدامات ریاض و منامه برای مقابله با اقدامات خصمانه ایران حمایت و استقبال شده و آنها را در راستای محافظت از امنیت و ثبات کشورهای خود خوانده‌است.
کمیته مذکور همچنین در بیانیه خود سخنان حسن نصرالله دبیرکل «حزب‌الله» لبنان را خصمانه و تحریک آمیز و دخالت آشکار در امور کشورهای سعودی، یمن، امارات و بحرین دانست و افزود این اظهارات به امنیت و ثبات در منطقه صدمه می‌زند.
این کمیته، این حزب لبنانی را تروریست، منبع اصلی تنش، بازوی ایران و امتداد نقش آن دانست و بر ضرورت مقابله با آن و حامیان آن تأکید کرد.
بر اساس گفته این چهار کشور، حزب‌الله باید هرچه سریعتر از بیان اظهارات و اقداماتی که منجر به ایجاد موانع در تحقق صلح در منطقه است، دست بکشد و دولت لبنان نیز در چارچوب پایبندی به روابط برادری میان این کشور و کشورهای عربی باید این اظهارات را محکوم کند.
سعودی، مصر، بحرین و امارات در نشست دیروز خود با طرح این مسئله که ایران و گروه‌های تروریستی و نیابتی خود همچون شبه نظامیان حوثی خطوط کشتی‌رانی در آب‌های خلیج عربی، تنگه هرمز و دریای سرخ را تهدید می‌کند، بر ضرورت مقابله قاطعانه و با قدرت در برابر هرگونه تلاش‌های ایران تأکید کردند؛ تلاش‌هایی که امنیت انرژی، آزادی و امنیت تأسیسات دریایی در خلیج و گذرگاه‌های آبی را تهدید می‌کند.
این کمیته همچنین اظهارات مقام‌های ایران در خصوص کشورهای عربی را دخالت در امور این کشورها دانست و آن را محکوم کرد.
چهار کشور عربی نام‌برده شده همچنین بر افزایش و تقویت تلاش‌های دیپلماتیک بین کشورهای عربی و سایر کشورها و سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به منظور توجه بیشتر به اقدامات تهدید کننده ایران تأکید کردند.
کمیته چهار جانبه عربی در بخش مربوط به بحرین، بار دیگر ایران را به کمک به تروریسم و آموزش تروریست‌ها و پناه دادن به آن‌ها متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی ایرنا، در مقابل، عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران روز پنج‌شنبه ۲۱ شهریور، به بیانیه نشست اخیر کمیته چهارجانبه عربی در قاهره واکنش نشان داد و آن را «فرافکنی»، «اتهامات تکراری» و «ادعاهای بی اساس» توصیف کرد.



امارات عملیات قاچاق تسلیحات به ارتش سودان را کشف و خنثی کرد

 نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)
نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)
TT

امارات عملیات قاچاق تسلیحات به ارتش سودان را کشف و خنثی کرد

 نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)
نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)

خبرگزاری رسمی امارات روز (چهارشنبه) اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور، تلاش «غیرقانونی» برای انتقال سلاح و تجهیزات نظامی به ارتش سودان را ناکام گذاشتند.

این خبرگزاری به نقل از «حمد سیف الشامسی»، دادستان کل امارات، گزارش داد که نیروهای امنیتی کشور پس از بازداشت اعضای یک هسته که در زمینه واسطه‌گری، دلالی و تجارت غیرقانونی تجهیزات نظامی فعالیت می‌کردند و بدون دریافت مجوزهای لازم از نهادهای ذی‌ربط، اقدام به این کار کرده بودند، موفق به خنثی‌سازی این عملیات شدند.

بر اساس این گزارش، متهمان در حالی دستگیر شدند که در حال بررسی مقدار زیادی مهمات داخل یک هواپیمای خصوصی بودند. این هواپیما در یکی از فرودگاه‌های امارات فرود آمده و حامل حدود ۵ میلیون قطعه فشنگ بود. همچنین بخشی از پول حاصل از این معامله در اتاق‌های دو نفر از متهمان در یک هتل کشف شد.

دادستان کل اعلام کرد که تحقیقات نشان داده اعضای این شبکه با برخی فرماندهان ارتش سودان در ارتباط بودند. این افراد شامل «صلاح قوش» رئیس پیشین سازمان اطلاعات سودان، یک افسر سابق این سازمان، مشاور وزیر پیشین دارایی، یک چهره سیاسی نزدیک به «عبدالفتاح البرهان» فرمانده ارتش سودان و «یاسر العطا»، و همچنین تعدادی از بازرگانان سودانی بودند.

به گفته دادستان، متهمان معامله‌ای برای خرید تجهیزات نظامی شامل سلاح‌هایی مانند کلاشنیکف، فشنگ، تیربار و نارنجک به ارزش میلیون‌ها دلار انجام داده بودند که این اقلام از سوی ارتش سودان به یک شرکت واردکننده در داخل امارات تحویل داده شده بود.

در ادامه تحقیقات مشخص شد که این محموله نظامی در یک هواپیمای خصوصی کشف شده که از یک کشور خارجی آمده بود و به بهانه سوخت‌گیری در امارات فرود آمده بود. در مدارک رسمی، محموله آن تجهیزات پزشکی عنوان شده بود، اما پس از بررسی‌های دقیق و تحت نظارت دادستانی، تسلیحات نظامی کشف شد.