آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل گفت کارشناسان این سازمان برای آگاهی از شواهد و اطلاعات مربوط به حملات تاسیسات نفتی آرامکو راهی سعودی شدند. این حمله ها روز شنبه (۱۴ سپتامبر) در بقیق و خریص در سعودی اتفاق افتاد.
این بازدید طبق قطعنامه ۲۲۳۱ در مورد توافق هسته ای و قطعنامه ۲۱۴۰ درباره تحریم های یمن انجام می شود.
به دنبال حمله به تاسیسات نفتی آرامکو «کارشناسان فنی» سازمان ملل بنا به دعوت ریاض در تاریخ ۱۶ سپتامبر راهی سعودی شدند.
یک منبع آگاه گفت «بخشی از این کارشناسان عضو تیم کارشناسی از یمن و بخش دیگر عضو تیمی هستند که وظیفه بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را به عهده دارد».
او افزود «این کارشناسان با توجه به صلاحیتی که در اختیار آنها گذاشته شده اطلاعات و شواهد این حمله را بررسی و نتایج تحقیق خود را در صورت نیاز به شورای امنیت ارسال می کنند».
این منبع درباره آمادگی سعودی برای استقبال از کارشناسان بین المللی گفت «با توجه به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که در آن آشکارا به اختیارات کارشناسان اشاره شده حالا کارشناسان گروه امور سیاسی و صلح به سعودی سفر کرده اند».
او خاطر نشان کرد «آنها وظیفه خود را طبق اختیاراتی که شورای امنیت داده انجام می دهند».
او یادآور شد «این اقدام بی سابقه ای نیست... شورای امنیت آشکارا به آن اشاره کرده است».
او در ادامه گفت «حملات علیه سعودی باید به شدت محکوم شود» و «حملات تشدید دراماتیک تنش در خلیج» است. او بر این باور است که «توقف تنش آفرینی های این چنینی نیاز مبرم به شمار می رود و باید فضا را برای خودداری از درگیری اصلی در خلیج ایجاد کرد. این درگیری تاثیر مستقیمی بر بازار نفت خواهد داشت و چنانکه دیدیم عواقب ویرانگری بر منطقه و جهان دارد».
گوترش در مورد نقش احتمالی شورای امنیت افزود «شورای امنیت وظیفه دارد با همه عوامل تهدیدکننده امنیت و صلح مقابله کند و تصور نمی کنم که تهدیدی بزرگ تر از آنچه اینک در خلیج هست برای صلح و ثبات بین الملل وجود داشته باشد».
او افزود شورای امنیت اکنون «نقش عمده ای» بر عهده دارد. و مارتین گریفیتس فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن «در لحظات دشوار» منطقه «تسلیم نخواهد شد».
او یاد آور شد «مردم یمن شرایط دراماتیکی دارند که باید برای اجرای توافق استکهلم تلاش کنیم».
گوترش در مورد تاریخ اعلام نتایج سفر کارشناسان گفت «این گزارش به شورای امنیت ارسال می شود. شورای امنیت در مورد تاریخ انتشار نتایج و اقدامات بعدی تصمیم گیری می کند».
گوترش در پاسخ به سوال «الشرق الاوسط» در مورد اینکه نظر او درباره «اقدام جنگی» خواندن حملات در سعودی چیست گفت «این حمله ها تنش دراماتیکی بودند که باید آنها را محکوم کرد. حمله ها قوانین انسانی بین المللی را نقض کردند و آنچه بسیار اهمیت دارد این است که دیگر تکرار نشوند».
گوترش تاکید کرد «بی گمان این حملات در راستای برقراری صلح انجام نشده اند». او افزود «حوثی وقتی مسئولیت حملات را پذیرفتند از آنها به عنوان «اقدام جنگی» یاد کردند».
گوترش با محکوم کردن «تشدید دراماتیک تنش» در خلیج درباره «عواقب ویرانگر» هشدار داد
کارشناسان بین المللی آماده ارسال اسناد «حمله آرامکو» به شورای امنیت هستند
گوترش با محکوم کردن «تشدید دراماتیک تنش» در خلیج درباره «عواقب ویرانگر» هشدار داد
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة