​الزرفی: با قاآنی دیدار نکرده‌ام.. ایرانی‌ها پیغام دادند که در تشکیل دولت دخالت نمی‌کنند

شبه نظامیان عراق برای آمریکا خط و نشان کشیدند.. الزرفی را «مزدور» آمریکا دانستند

​الزرفی: با قاآنی دیدار نکرده‌ام.. ایرانی‌ها پیغام دادند که در تشکیل دولت دخالت نمی‌کنند
TT

​الزرفی: با قاآنی دیدار نکرده‌ام.. ایرانی‌ها پیغام دادند که در تشکیل دولت دخالت نمی‌کنند

​الزرفی: با قاآنی دیدار نکرده‌ام.. ایرانی‌ها پیغام دادند که در تشکیل دولت دخالت نمی‌کنند

عدنان الزرفی مأمور تشکیل کابینه عراق اعلام کرد با اسماعیل قاآنی فرمانده «نیروی قدس سپاه پاسداران» در سفر اخیرش به بغداد دیدار نکرده‌است. به گفته او تعامل با کشورهای جهان از جمله ایالات متحده آمریکا یا ایران براساس سود آنها برای اقتصاد عراق خواهد بود.
به گزارش الشرق الاوسط، الزرفی در نشست خبری در بغداد گفت که برنامه دولتش را تقدیم مجلس کرده و منتظر تعیین موعد برگزاری جلسه رأی اعتماد به وزرا است.
او تأکید کرد که کابینه ای متشکل از چهره‌های اداری شایسته و کارآمد تشکیل داده که همگی آنها از چهره‌های داخل عراق هستند.
 او افزود که ۴۸ ساعت قبل از تعیین موعد برگزاری جلسه رأی اعتماد لیست اعضای کابینه را به مجلس خواهد فرستاد.
نخست‌وزیر مکلف عراق همچنین تأکید کرد: هیچ گونه دیداری با قاآنی نداشتم و هیچ گونه موضع مخالفتی از سوی او در رابطه با نخست‌وزیری من به دست من نرسیده‌است.
الزرفی اضافه کرد: یک پیام از سوی یک طرف صاحب نفوذ ایرانی به من رسیده‌است و در این پیام تأکید شده که ایران به عدم دخالت در گفت‌وگوهای اطراف عراقی برای تشکیل دولت پایبند است.
الزرفی همچنین تأکید کرد که اجازه نخواهم داد تا عراق زمینی برای تسویه حساب دیگران بشود. همچنین هرگونه حمله و تعرض به نیروهای عراقی کاملاً غیرقابل قبول است.
الزرفی افزود که سیاست وی جلوگیری از هر اقدامی است که به عراق ضربه بزند و تأکید کرد که اجازه نخواهد داد نزاع‌های خارجی در خاک عراق انجام شود.
وی افزود که همه جناح‌های نظامی کشور زیر چتر الحشد الشعبی تحت کنترل فرماندهی کل نیروهای مسلح هستند و تحرکات آنها تعیین شده‌است و هرگونه وجود نظامی خارج از این چارچوب، طبق قانون با آن برخورد خواهد شد.
او اقتصاد را اصلی‌ترین موتور محرک دولت آینده این کشور خواند و گفت که امتیازاتی برای طرف‌هایی که در پی سرمایه‌گذاری در عراق باشند در نظر گرفته خواهد شد و آنها در تعاملات دولت اولویت خواهند داشت.
از سوی دیگر، هشت گروه نظامی طرفدار ایران با صدور بیانیه ای در سه بخش خطاب به آمریکا، نیروهای سیاسی و مردم عراق، بر مقابله با «اقدامات تجاوز کارانه» آمریکا تأکید کرد؛ و موضع خود را در مخالفت با نخست‌وزیری عدنان الزرفی اعلام کردند. آنها همچنین الزرفی را «مزدور» واشینگتن قلمداد و خطاب به ملت عراق متعهد شد تا مسیر مقاومت در قبال آمریکا و اسرائیل را ادامه دهد.
بیانیه این جناح‌ها چند روز پس از سفر اسماعیل قاآنی فرمانده جدید سپاه «قدس» به بغداد منتشر شده‌است. قاآنی پس از کشته شدن قاسم سلیمانی فرمانده سابق این شاخه بین‌المللی سپاه توسط یک موشک آمریکایی در اوایل ژانویه در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد، متصدی این پست شده‌است.
به گفته برخی ناظران، این ممکن است فرضیه عدم موفقیت مأموریت قاآنی در بغداد برای متحد کردن نیروهای شیعه در موضوع انتخاب نخست‌وزیر جدید و مسئله مخالفت با تعیین الزرفی را تقویت کند.
ذیل این بیانیه توسط جنبش گردان‌های اهل الحق، جنبش نجبا، گردان‌های سید الشهدا، گردان‌های امام علی، جنبش الاوفیاء، گردان‌های عاشورا، جنبش سربازان امام و گردان‌های خراسانی امضا شده‌است.
در بخشی پیام اول خطاب به نیروهای آمریکایی آمده‌است: «بعد از عدم پذیرش مصوبه ملت، مجلس نمایندگان و دولت عراق و عدم عقب‌نشینی نیروها و استمرار نقض حاکمیت عراق و کشتار ملت آن، ثابت کردید که شما نیروهای اشغالگر هستید و تنها زبان زور می‌فهمید».
همچنین در ادامه آمده‌است: «بدانید تمامی عملیاتی که علیه شما انجام گرفت، واکنش ساده علیه تجاوزها بوده‌است؛ چرا که تصمیم برای عملیات در آن وقت اتخاذ نشد. با این وجود نتوانستید این واکنش ساده را تحمل کنید و به حضور خود در بیشتر پایگاه‌های خود ادامه دهید، لذا مجبور شدید نیروهای خود را از این پایگاه‌ها خارج کرده و در پایگاه‌های معین متمرکز کنید».
از نظر این گروه‌ها، «تمامی تهدیدهای اخیر آمریکا در هدف قرار دادن گروه‌ها و فرماندهان مقاومت، تنها تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر شکست آنها است و زیرا آنها ضعیف تر از آن است که با گروه‌های مقاومت عراقی وارد جنگ شود».
در بیانیه جناح‌های مسلح، غیبت «کتائب حزب‌الله» که قوی‌ترین و فعال‌ترین جناح طرفدار ایرانی علیه نیروهای آمریکایی در عراق مشهود است.
همچنین نام سازمان بدر به ریاست هادی العامری رئیس ائتلاف الفتح و «کتائب السلام» به رهبری مقتدی صدر دیده نمی‌شود.
یک منبع نزدیک به گروه‌های مسلح به «الشرق الاوسط» گفت که «عدم حضور این گروه‌ها به دلیل عصبانیت شدید آن از سایر جناح‌ها بود، زیرا در زمان‌های گذشته در هنگام درگیری با نیروهای آمریکایی در کنار آنها نمی‌ایستادند».
احسان الشمری رئیس مرکز اندیشه سیاسی در این باره در مصاحبه با «الشرق الاوسط» معتقد است که بیانیه این هشت گروه پس از سفر اخیر فرمانده نیروی قدس صورت می‌گیرد و این ممکن است نشانگر عدم موفقیت مأموریت وی در متحد کردن گروه‌های شیعی در رد نخست‌وزیری عدنان الزرفی باشد.
از سوی دیگر، همزمان با تحرکات نظامی آمریکا و ادامه مذاکرات در مورد تشکیل دولت جدید در بغداد، احتمال درگیری بین نیروهای آمریکایی از یک طرف، و جناح‌های مورد حمایت ایران از سوی دیگر در عراق در حال افزایش است.
در همین راستا، آمریکایی‌ها پایگاه نظامی الحبانیة در استان الانبار، که محل حضور نیروهای آمریکایی و ائتلاف بین‌المللی ضد داعش بود، را تحویل دادند.
پیش از این، نیروهای ائتلاف بین‌المللی پایگاه کی وان در کرکوک و قبل از آن پایگاه هوایی القیارة در جنوب موصل در استان نینوی را تحویل داده بودند.
پیشتر نیز نیروهای امنیتی عراق پایگاه القائم را از نیروهای ائتلاف بین‌المللی تحویل گرفتند.
آمریکا با عقب‌نشینی از برخی پایگاه‌های نظامی عراق در حال تجمیع نیروها و تجهیزات خود در دو پایگاه نظامی اصلی در این کشور است.
 در واقع نیروهای آمریکایی از پایگاه‌های کوچک خارج شده‌اند و قرار است در مراکزی بزرگتر یعنی دو پایگاه عین الاسد در الانبار و حریر در منطقه کردستان مستقر شوند تا فرصت‌های بهتری برای تأمین امنیت آنها در قبال حملات احتمالی موشکی فراهم شود.
منابع دیپلماتیک غربی در این باره گفتند که این اقدامات ارتش آمریکا به دلیل وجود اطلاعاتی نزد واشینگتن در مورد وقوع حملات به این پایگاه‌ها است.
به گفته این منابع، این در حالی است که برخی از مقامات مسئول در وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) از جمله ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش این کشور و ژنرال کنت فرانک مکنزی فرمانده نیروهای سنتکام (ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا)، پیشنهاد می‌دهند که عملیات‌هایی سری علیه گردانهای حزب‌الله عراق انجام شود.
حتی برخی منابع از وجود یک فهرست شامل ۱۰ هدف واشینگتن در عراق که شامل سایر گروه‌های نزدیک به تهران در این کشور نیز می‌شود، خبر می‌دهند.
دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در این باره توییت کرد: «ایران یا گروه‌های مورد حمایت آن در حال برنامه‌ریزی برای حمله به نیروها یا منافع آمریکا در عراق است، اگر اتفاق بدی بیفتد این‌بار ایران هزینه بسیار سنگین‌تری را متحمل خواهد شد».
در واکنش به این هشدار، سردار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران گفت که حملات شبه نظامیان عراقی به اهداف آمریکا در عراق «عکس العمل طبیعی مردم عراق و نیروهای مقاومت آن» به قتل قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس توسط ارتش آمریکا است.
براساس این منابع، دو چیز درگیری ایران و آمریکا در حال حاضر «فرمول وار» کرده‌است؛ اول، تصمیم رئیس‌جمهور ترامپ مبنی بر «حمله به گروه‌های نیابتی ایران اما بدون وارد شدن به جنگ مستقیم با ایران»، به عبارت دیگر، این تشدید تنش باید با توجه به پیچیدگی‌های منطقه ای و آمریکایی و جنگ با کرونا کنترل شود.
نکته دیگر این است که رایزنی‌های مداوم برای تشکیل دولت عراق از بین نرود این در حالی است که نگرانی وجود دارد که این امر به‌طور کلی بر سیستم سیاسی عراق تأثیر بگذارد.



غزهٔ غرق در باران، دو ماه از آتش‌بس شکننده را پشت سر می‌گذارد

مادری فلسطینی، دیروز در بیمارستان ناصر در خان‌یونس، پس از مرگ دختر شیرخوارش بر اثر سرما بر او شیون می‌کند (رويترز)
مادری فلسطینی، دیروز در بیمارستان ناصر در خان‌یونس، پس از مرگ دختر شیرخوارش بر اثر سرما بر او شیون می‌کند (رويترز)
TT

غزهٔ غرق در باران، دو ماه از آتش‌بس شکننده را پشت سر می‌گذارد

مادری فلسطینی، دیروز در بیمارستان ناصر در خان‌یونس، پس از مرگ دختر شیرخوارش بر اثر سرما بر او شیون می‌کند (رويترز)
مادری فلسطینی، دیروز در بیمارستان ناصر در خان‌یونس، پس از مرگ دختر شیرخوارش بر اثر سرما بر او شیون می‌کند (رويترز)

روز گذشته، نوار غزه وارد ماه سوم آتش‌بس شکننده‌ای شد که برای توقف درگیری میان اسرائیل و «حماس» از اکتبر گذشته آغاز شده بود. ساکنان آسیب‌دیده غزه دو ماهی را پشت سر گذاشته‌اند که با نقض‌های مکرر اسرائیل و رنج ناشی از کمبود کمک‌ها همراه بوده است.
هوای بد و موج باران‌های سنگینی که بر این منطقه می‌بارد، بار دیگر نیاز به تسریع ورود مواد لازم برای مقابله با شرایط سخت جوی را افزایش داده است؛ شرایطی که به مرگ یک نوزاد بر اثر سرما انجامید.
آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی «آنروا» توضیح داد که رنجِ فزایندهٔ ناشی از باران‌ها «با ورود بدون مانع کمک‌های بشردوستانه، از جمله تدارکات پزشکی و وسایل مناسب سرپناه، قابل پیشگیری است».
در همین حال، ایتمار بن گویر، وزیر امنیت ملی دست‌راستی افراطی اسرائیل، روز گذشته تهدید کرد که قبر رهبر تاریخی، عزالدین قسام، را که در داخل سرزمین‌های تحت کنترل اسرائیل قرار دارد و شاخهٔ نظامی «حماس» نام او را بر خود دارد، از میان برخواهد داشت.
بن‌گفیر ویدئویی منتشر کرد که در آن در کنار نیروهای امنیتی و یک جرثقیل دیده می‌شود که در حال برچیدن چادری بودند که برای نماز خواندن در کنار قبر قسام ــ که زادهٔ سوریه است ــ برپا شده بود.
«حماس» تأکید کرد که اقدام وزیر امنیت «تجاوزی بی‌سابقه به حرمت‌ها و نقض مقدسات» است.


عراق از تصمیمِ طبقه‌بندی «حوثی‌ها» و «حزب‌الله» لبنان به‌عنوان دو گروه تروریستی عقب‌نشینی کرد

حامیان «حزب‌الله» لبنان پرچم‌های این حزب را در بیروت در دست دارند (رویترز)
حامیان «حزب‌الله» لبنان پرچم‌های این حزب را در بیروت در دست دارند (رویترز)
TT

عراق از تصمیمِ طبقه‌بندی «حوثی‌ها» و «حزب‌الله» لبنان به‌عنوان دو گروه تروریستی عقب‌نشینی کرد

حامیان «حزب‌الله» لبنان پرچم‌های این حزب را در بیروت در دست دارند (رویترز)
حامیان «حزب‌الله» لبنان پرچم‌های این حزب را در بیروت در دست دارند (رویترز)

عراق پس از آن‌که روزنامهٔ رسمی این کشور فهرستی را منتشر کرد که در آن «حوثی‌های» یمن و «حزب‌الله» لبنان در شمار گروه‌های تروریستی گنجانده شده بودند، از این طبقه‌بندی عقب‌نشینی کرد.
یک کمیتهٔ دولتی عراقی اعلام کرد فهرستی که منتشر شده، نسخهٔ ویرایش‌نشدهٔ گروه‌های تروریستی بوده و این کمیته در حال اصلاح خطا است. کمیته افزود که فهرست مورد نظر، تنها مربوط به نهادها و افرادی بوده که با دو گروه «القاعده» و «داعش» مرتبط‌اند.
و پیش از این عقب‌نشینی، ساعاتی پیش عراق «حوثی‌ها» و «حزب‌الله» لبنان را روز پنج‌شنبه در فهرست تروریسم قرار داده بود.
روزنامهٔ رسمی اعلام کرده بود که یک کمیتهٔ دولتی تصمیم گرفته است اموال اشخاص و نهادهای مرتبط با «حوثی‌ها» و «حزب‌الله» را مسدود کند.
عراق همچنین بیش از ۱۰۰ نهاد و شخصیت را در سراسر جهان در فهرست تروریسم قرار داده است.
این کمیتهٔ دولتی اشاره کرد که برخی از افرادی که در فهرست تروریسم قرار گرفته‌اند، طبق قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد تحت تحریم هستند.

روزنامهٔ رسمی همچنین اعلام کرد که «به‌روزرسانی فهرست تروریسم بر اساس تصمیمات رسمی صادرشده از سوی کمیتهٔ مسدودسازی اموال انجام می‌شود؛ تصمیماتی که به تعیین نهادها و افرادی مربوط است که مشمول اقدامات مقابله با تروریسم و تأمین مالی آن هستند».
این تصمیم یک روز پس از آن صادر شد که مایکل ریغاس، معاون وزیر خارجهٔ آمریکا، از کسانی که آنها را «شریکان عراقی» توصیف کرد، خواست تا «میلیشیاهای ایرانی را مهار کنند و مانع تهدید آنها علیه عراقی‌ها و آمریکایی‌ها شوند».
حسین مؤنس، رئیس جنبش «حقوق» وابسته به «کتائب حزب‌الله»، روز پنج‌شنبه در واکنش به این تصمیم به دولت عراق حمله کرد و آن را «متزلزل، وابسته و بی‌کرامت» توصیف کرد.

و به‌احتمال زیاد این اقدام با استقبال واشنگتن روبه‌رو خواهد شد؛ واشنگتنی که در پی کاهش نفوذ ایران در عراق و دیگر کشورهای خاورمیانه است؛ کشورهایی که در آنها متحدانی برای تهران وجود دارد.
ایران، که عراق را همسایه و هم‌پیمان خود می‌داند، این کشور را عنصری حیاتی برای تداوم مقاومت اقتصادش در برابر تحریم‌ها تلقی می‌کند. اما بغداد، که شریک هر دو طرفِ ایالات متحده و ایران است، نگران آن است که در تیررس سیاست فشار دولت رئیس‌جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ، علیه تهران قرار گیرد.
ایران از طریق گروه‌های مسلح شیعهٔ قدرتمند و احزاب سیاسیِ مورد حمایت خود در بغداد، از نفوذی گستردهٔ نظامی، سیاسی و اقتصادی در عراق برخوردار است. اما افزایش فشارهای آمریکا طی سال گذشته در زمانی روی می‌دهد که ایران به‌دلیل حملات اسرائیل علیه «حزب‌الله» لبنان و «جنبش مقاومت اسلامی فلسطین» (حماس)، که متحدان تهران به‌شمار می‌روند، تضعیف شده است.


فشار آمریکا، سردرگمی «چارچوب هماهنگی» عراق را افزایش داد

رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، و نخست‌وزیر عراق، محمد شیاع السودانی، در عکس یادگاری حاشیه اجلاس شرم‌الشیخ، ۱۳ اکتبر ۲۰۲۵ (رسانه دولتی)
رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، و نخست‌وزیر عراق، محمد شیاع السودانی، در عکس یادگاری حاشیه اجلاس شرم‌الشیخ، ۱۳ اکتبر ۲۰۲۵ (رسانه دولتی)
TT

فشار آمریکا، سردرگمی «چارچوب هماهنگی» عراق را افزایش داد

رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، و نخست‌وزیر عراق، محمد شیاع السودانی، در عکس یادگاری حاشیه اجلاس شرم‌الشیخ، ۱۳ اکتبر ۲۰۲۵ (رسانه دولتی)
رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، و نخست‌وزیر عراق، محمد شیاع السودانی، در عکس یادگاری حاشیه اجلاس شرم‌الشیخ، ۱۳ اکتبر ۲۰۲۵ (رسانه دولتی)

منابع عراقی می‌گویند مرجعیت دینی در نجف در هیچ اقدامی برای تعیین نهایی نامزد نخست‌وزیری نقش ندارد، در حالی که «چارچوب هماهنگی» به دلیل آنچه فشارهای مستمر آمریکا خوانده شده، در برنامه‌های خود درباره آینده روابط بغداد و واشنگتن دچار سردرگمی شده است.

پس از برگزاری چند جلسه برای انتخاب نامزد پست اجرایی، آخرین جلسه روز دوشنبه برگزار شد. در این نشست، «چارچوب هماهنگی» نتایج دو کمیته خود را بررسی کرد: یکی برای دیدار با نامزدها و دیگری برای بررسی مکانیزم انتخاب نامزد نهایی توسط رهبران چارچوب، اما میان طرف‌های این چارچوب توافقی حاصل نشد.

رسانه‌های نزدیک به «چارچوب هماهنگی» گزارش دادند که دلیل مراجعه به مرجعیت علی‌ سیستانی در نجف، ناتوانی رهبران این چارچوب در انتخاب نامزد مشخص به دلیل اختلافات عمیق سیاسی میان آنها بوده است.

رهبران «چارچوب هماهنگی» پس از اعلام خود به‌عنوان بزرگ‌ترین فراکسیون پارلمان عراق (واع)

موضع نجف

گزارش‌ها حاکی است مرجعیت دینی نجف از دخالت در انتخاب نامزد خودداری کرده است، اما تحلیلگران می‌گویند درخواست نظر از مرجعیت، بازتاب ناتوانی نیروهای برنده انتخابات در تصمیم‌گیری میان نامزدهای غیررسمی است.

رسانه‌های محلی ده‌ها نامزد را فاش کرده‌اند و از نوسانات شدید در فهرست نامزدهای پیشنهادی خبر می‌دهند؛ گاهی فهرست کوتاه شامل پنج نفر و گاهی شامل ده‌ها شخصیت شیعی است.

عباس راضی، دبیرکل چارچوب هماهنگی، پیش‌تر گفته بود که «نامزدها محدود به شخصیت‌های رهبری هستند» و ائتلاف از افراد مشخصی خواسته تا برای این پست اعلام آمادگی کنند.

طالب محمد کریم، پژوهشگر مسائل سیاسی، به «الشرق الأوسط» گفت: «وضعیت پیچیده و بی‌سابقه است و نیازمند رویکرد جدیدی برای تسریع در تشکیل دولت آینده است؛ معیار اصلی حفظ منافع مالی و سیاسی عراق است، نه منافع جناحی».

او افزود: «لازم است تفاهم‌های آرام با آمریکا و پایتخت‌های منطقه‌ای برقرار شود تا دولت آینده متعهد شود از خاک عراق برای مناقشات دیگران استفاده نکند و با طرحی عملی، سلاح‌ها کنترل و منافع مشترک حفظ شود».

ائتلاف «عمران و توسعه» بیشترین کرسی‌ها را در مقایسه با احزاب «چارچوب هماهنگی» کسب کرده است (ایکس)

ترامپ و السودانی

اختلاف درباره نامزد مورد نظر «چارچوب هماهنگی» پس از اظهارات جنجالی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، افزایش یافت. او گفته بود: «عراق پس از حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران، کشور دوست آمریکا شد» و فاش کرد که نخست‌وزیر عراق، محمد شیاع السودانی، برای دریافت جایزه صلح نوبل به او رأی داده است.

این اظهارات در محافل شیعی بغداد بحث‌برانگیز شد، به ویژه که بسیاری ترامپ را رئیس آمریکایی می‌دانند که دستور ترور قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، را در ژانویه ۲۰۲۲ صادر کرد.

السودانی در پلتفرم «ایکس» چهارشنبه نوشت: «همیشه سعی کرده‌ام روابطی بسازم که به کشور خدمت کند. از همان ابتدا دریافتم که دوستی، نه خصومت، ثبات و پیشرفت کشور را تضمین می‌کند».

انتظار سافایا

در این وضعیت پیچیده، رهبران چارچوب هماهنگی منتظر رسیدن نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا، ماراک سافایا، به عراق هستند. او پیام‌های هشداردهنده‌ای به برخی نیروهای چارچوب هماهنگی داده است، به ویژه کسانی که هنوز جناح‌های مسلح دارند و تحت تحریم‌های آمریکا هستند.

پیش‌تر، تام باراک، نماینده آمریکا در لبنان و سوریه، به طور کوتاه به بغداد سفر کرده بود و طبق منابع مطلع، پیام‌های مهمی درباره مسائل داخلی و منطقه‌ای منتقل کرد.

منابع به «الشرق الأوسط» گفتند که سه موضوع اصلی توسط باراک با السودانی مطرح شده است: اقدامات آمریکا برای خلع سلاح حزب‌الله، اهمیت کنترل مرزهای عراق و سوریه و جلوگیری از ورود شخصیت‌های وابسته به گروه‌های مسلح به دولت آینده عراق.

در همین راستا، مذاکراتی نیز میان فؤاد حسین، معاون نخست‌وزیر و وزیر خارجه عراق، با مایکل ریگاس، معاون وزیر خارجه آمریکا، انجام شد. سفارت آمریکا در بغداد با انتشار دوباره بیانیه مشترک وزارت خارجه عراق، تأکید کرد که «آمریکا به صراحت بر خلع سلاح میلیشیاهای تحت حمایت ایران که به حاکمیت عراق ضربه می‌زنند، تهدیدی برای آمریکایی‌ها و عراقی‌ها هستند و منابع عراق را به نفع ایران می‌برند، ادامه خواهد داد».