یک سفیر اروپایی در بیروت توصیه میکند که دولت حسان دیاب استعفا دهد، زیرا تلاشها برای دادن نفس مصنوعی به این آن به بنبست رسیده و این دولت دیگر قادر به مقابله با چالشها و تحقق وعدههای مقرر در بیانیه وزراتی خود برای متوقفکردن فروپاشی مالی نیست.
برخی از دیدارکنندگان با این سفیر به الشرق الاوسط نقل میکنند که او میگوید در این باره قضاوتهای خودسرانه ای درباره دولت انجام نمیدهد.
او میگوید که «دولت نتوانستهاست اعتماد مردم لبنان را به دست آورد، بنابراین او چگونه میخواهد اعتماد جامعه بینالمللی را به دست آورد؟ این در حالی است که برنامه نجات با وجود گذشت بیش از ۵ ماه از اعلام، هنوز هم روی کاغذ مانده است».
وی اضافه میکند که مشکل دولت این است که نتوانستهاست رفتار (حزبالله) را به گونه ای نرم کند که درگیری آن با جامعه بینالمللی را فیصله دهد، با اینکه رهبری آن هنوز هم به بیانیه وزیران این کشور برای بیطرفی لبنان در آتش اختلاف منطقهای و عدم ضمیمهکردن آن با هیچیک از محورها پایبند نیست».
این سفیر اروپایی میپرسد، «آیا موضع آتشین نخستوزیر در شروع آخرین جلسه کابینه، به اصلاح روابط لبنان با جامعه جهانی و شماری از کشورهای عربی کمک میکند، یا بیش از پیش با او را با (حزبالله) هماهنگتر میکند؟».
وی همچنین میپرسد: «آیا رئیسجمهور دیاب مجبور شده بود تا موضع خود را در برابر برخی از طرفهای عربی و همچنین ایالات متحده تشدید کند، در حالی که دولت به فریادهای بشاره الراعی سراسقف کلیسای مارونی لبنان بیتوجهی میکند، در حالیکه باید به عنوان نقشه راه برای رفع محاصره تحمیل شده به مشروعیت از آن استفاده کند؟».
سفیر اروپایی از خطرات منطقه ای محاصرهکننده لبنان هشدار میدهد و معتقد است «گام اول فهم و پذیرش آنها و محدودکردن پیامدهای منفی آن بر اوضاع داخلی فقط با ابتکارعمل (حزبالله) برای گرفتن موضعی است که در را برای متمرکزشدن آن در داخل و توقف مداخلات در امور داخلی کشورهای عربی و برهمزدن ثبات آنها در راستای محور مقاومت به رهبری ایران باز کند».
در همین زمینه، الشرق الاوسط مطلع شد که مذاکراتی که وزیر امور خارجه ناصیف حتی در واتیکان برگزار کرد، به «مواضع اخیر بشاره الراعی، که از دیدگاه اتحادیه اروپا، به بازگرداندن پروژه دولت کمک میکند، پروژهای که در معرض تهدید فروپاشی قرار گرفتهاست» پرداخته است.
از سوی دیگر، یک منبع برجسته در پارلمان اذعان میکند که «دولت قادر به مقابله با چالشها نیست، و راهی برای غلبه بر فروپاشی نیست، مگر با تشکیل دولت وحدت ملی».
این منبع به الشرق الاوسط میگوید: «به محض دستکشیدن از این دولت در سایه نبود تفاهم، کشور وارد یک هرج و مرج و خلأ طولانی میشود، بنابراین این دولت با وجود اینکه ثابت کردهاست که قادر به رسیدگی به پروندهها برای یافتن راه حل برای مشکلات اجتماعی نیست، اما کماکان برقرار است».
در همین زمینه، یک منبع برجسته از مخالفان میگوید «یکی از شرطهای تشکیل دولت جدید ابتکار عمل (حزبالله) برای منحرف کردن توجهات از حضور نمایندگان آن در دولت است. این اقدام نشان گر میل لبنان برای تصحیح روابط عربی و بینالمللی خود است؛ زیرا بدون کمک جامعه جهانی، لبنان نمیتواند از پرتگاه سقوط خارج شود».
توصیه یک سفیر اروپایی برای استعفای دولت دیاب و هشدار از خطر نفوذ حزبالله
توصیه یک سفیر اروپایی برای استعفای دولت دیاب و هشدار از خطر نفوذ حزبالله
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة