اطلاعات آلمان تلاش‌های ایران برای توسعه برنامه هسته‌ای‌اش را تأیید کرد

پیشنهاد به جداشدگان؛ جاسوسی یا انتقام از بستگان آنها

اطلاعات آلمان تلاش‌های ایران برای توسعه برنامه هسته‌ای‌اش را تأیید کرد
TT

اطلاعات آلمان تلاش‌های ایران برای توسعه برنامه هسته‌ای‌اش را تأیید کرد

اطلاعات آلمان تلاش‌های ایران برای توسعه برنامه هسته‌ای‌اش را تأیید کرد

سرویس اطلاعاتی محلی ایالت زارلاند آلمان، وزن جدیدی به گزارش‌های اطلاعاتی دریافت شده از سایر کشورها اضافه کرد که قبلاً گزارش داده‌اند ایران تلاش کرده‌است تا سلاح‌های کشتار جمعی و سیستم‌های موشک بالستیک را در سال ۲۰۱۹ به دست آورد.
گزارش‌های اطلاعاتی متعدد آلمان از ایالت‌های مختلف، تلاش ایران برای خرید اجزای مورد استفاده در تولید سلاح‌های هسته ای و موشکی در طول سال ۲۰۱۹ را تأیید کرد.
به عنوان مثال، سند آژانس اطلاعاتی ایالت بادن-وورتمبرگ در ۱۸۱ صفحه، در فصلی با عنوان «گسترش» بیان می‌کند که ایران، پاکستان، کره شمالی و سوریه «هنوز در این زمینه در تلاش هستند».
این گزارش می‌افزاید: «آنها با هدف تکمیل زرادخانه‌های خود، بهبود برد، کاربرد و کارایی سلاح‌های خود و توسعه سیستم‌های جدید تسلیحاتی خود هستند. آنها در تلاشند محصولات و دانش فنی لازم را از طریق خرید غیرقانونی در آلمان به دست آورند».
از سوی دیگر، روزنامه «جروزالم پست» نوشت که گزارش ۱۱۲ صفحه ای اطلاعات آلمان تحت عنوان «مروری بر وضعیت» را بررسی کرده‌است که به تهدیدهای امنیتی ایالت زارلاند آلمان می‌پرداخت.
مقامات اطلاعاتی آلمان در گزارش خود گفتند که «هم ایران و هم پاکستان و به میزان کمتری سوریه، برای خرید مواد برای کمک به آنها در توسعه بیشتر سلاح‌های کشتار جمعی و سیستم‌های تحویل آنها تلاش کرده‌اند» که معمولاً به معنی توانایی پرتاب موشک است.
ایالات متحده و بسیاری از کشورهای خلیج بر این باورند که رژیم ایران سال‌ها به دنبال تولید سلاح هسته ای بوده‌است.
کاترین توماس سخنگوی آژانس اطلاعاتی محلی در ایالت زارلاند در پاسخ از طریق ایمیل گفته‌است «قانون اساسی ایالت اجازه نمی‌دهد هیچ گونه اطلاعاتی دربارهٔ فعالیت گروه‌ها یا افراد رسانه ای شود».
در این گزارش آمده‌است که «اعضای سرویس‌های اطلاعاتی خارجی در آلمان در مکان‌های مختلف مانند مأموریت‌های رسمی و نیمه رسمی مانند سفارت یا سرکنسولگری یا نمایندگی نیمه رسمی مانند خبرگزاری و شرکت‌های هواپیمایی در کشور میزبان به عنوان نقطه شروع فعالیت‌های اطلاعاتی حضور دارند».
براساس سند اطلاعاتی زارلند، «کارکنان اطلاعاتی در کشورهای خارجی که قرار است به عنوان دیپلمات یا روزنامه‌نگار در آلمان فعالیت کنند، خودشان اطلاعات باز یا پنهانی را جمع می‌کنند، یا در عملیات اطلاعاتی که مستقیماً توسط دفتر ستادهای اطلاعاتی کشورهای مبدأ آنها انجام می‌شود، پشتیبانی می‌کنند. . تمرکز فعالیت‌های تدارکاتی آنها بر اساس الزامات سیاسی یا اولویت‌های اقتصادی کشورهایشان است».
مقامات اطلاعاتی اظهار کردند که چین و ایران در حال تکرار تاکتیک‌های تهاجمی روسیه در هدف قرار دادن مخالفان در داخل آلمان هستند.
 در این گزارش آمده‌است که ایران برای دستیابی به هدف خود «با افراد موردنظر مخالف تماس گرفته و به آنها در ازای عفو و تأمین پول به آنها، همکاری اطلاعاتی به آنها پیشنهاد می‌دهد. در صورت رد، مقامات خویشاوندان آنها در داخل ایران را به انتقام تهدید می‌کند».
رژیم ایران از خاک آلمان برای عملیات رصد و ترور استفاده کرد که مخالفان ایرانی و وفاداران به اسرائیل و نهادهای اسرائیلی و یهودی را هدف قرار داد.
ریچارد گرینل سرپرست سابق اطلاعات ملی آمریکا، اتهامی سرسختانه علیه دولت آلمان پس از عدم رای‌گیری به نفع تمدید تحریم تسلیحاتی ایران مطرح کرد و نوشت: «این یک تصمیم نگران کننده از سوی آلمان بود، که اخیراً با تعیین همه (حزب‌الله) به عنوان یک سازمان تروریستی گامی جسورانه برای دور زدن سیاست اتحادیه اروپا برداشت».



رایزنی‌های سیاسی میان مصر و ایران برای توسعه روابط دوجانبه

کنفرانس خبری میان وزیران امور خارجه مصر و ایران در قاهره («وزارت امور خارجه مصر»)
کنفرانس خبری میان وزیران امور خارجه مصر و ایران در قاهره («وزارت امور خارجه مصر»)
TT

رایزنی‌های سیاسی میان مصر و ایران برای توسعه روابط دوجانبه

کنفرانس خبری میان وزیران امور خارجه مصر و ایران در قاهره («وزارت امور خارجه مصر»)
کنفرانس خبری میان وزیران امور خارجه مصر و ایران در قاهره («وزارت امور خارجه مصر»)

مصر و ایران توافق کردند مسیر بررسی و شناسایی ظرفیت‌های روابط دوجانبه را ادامه دهند.
وزیر خارجه و مهاجرت مصر، بدر عبدالعاطی، در یک نشست خبری مشترک با همتای ایرانی‌اش، عباس عراقچی، در قاهره در روز دوشنبه اعلام کرد: «مسیر جدیدی برای مشورت‌های سیاسی بین دو کشور آغاز شده که در سطحی پایین‌تر از وزیران خارجه برگزار خواهد شد و ابعاد مختلف روابط دوجانبه را بررسی خواهد کرد.»

عباس عراقچی روز دوشنبه به قاهره سفر کرد و با رئیس‌جمهور مصر، عبدالفتاح السیسی، دیدار داشت. همچنین دو نشست، یکی دوجانبه و دیگری گسترده‌تر، با وزیر خارجه مصر، بدر عبدالعاطی برگزار کرد. این دیدارها به‌عنوان نشانه‌ای از حرکت روابط دو کشور به‌سوی گام‌های نزدیک‌تر تلقی شد.

بر اساس بیانیه رسمی دفتر ریاست‌جمهوری مصر، السیسی و عراقچی «بر اهمیت ادامه مسیر فعلی برای بررسی چشم‌اندازهای توسعه مشترک روابط بین دو کشور تأکید کردند.»

وزیر خارجه مصر در این نشست خبری گفت که گفتگوها «بر لزوم گسترش روابط دوجانبه تمرکز داشت، با در نظر گرفتن نگرانی‌های هر دو طرف»، و تأکید کرد که «تمایل متقابل برای توسعه روابط وجود دارد.» او افزود که دیدارهای متقابل دو طرف «نشان‌دهنده تحول مثبتی در روابط دوجانبه است.»

از سوی دیگر، عباس عراقچی در این نشست خبری گفت: «این چهارمین دیدار من با رئیس‌جمهور السیسی است و بیش از ۱۰ دیدار نیز با وزیر خارجه مصر داشته‌ام. این نشان می‌دهد که کشورم چقدر به گسترش روابط با مصر اهمیت می‌دهد.»

او اضافه کرد: «اراده‌ای برای توسعه روابط و گسترش همکاری‌ها در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و دیگر زمینه‌ها وجود دارد.» عراقچی ادامه داد: «ما اراده‌ای داریم برای تقویت روابط و رفع موانع آن. مسیر اکنون بیش از هر زمان دیگری برای توسعه روابط باز است.»

وی همچنین به «ادامه گفت‌وگوهای سیاسی و توافق بر افزایش مبادلات تجاری و همکاری در چارچوب سازمان‌های بین‌المللی، به‌ویژه در موضوعات منطقه‌ای» اشاره کرد و گفت: «سطح اعتماد بین قاهره و تهران هیچ‌گاه تا این حد بالا نبوده است.»

ایران و مصر در سال ۱۹۷۹ روابط دیپلماتیک خود را قطع کردند و پس از ۱۱ سال، تنها در سطح کاردار روابط را از سر گرفتند. در دو سال گذشته، چندین دیدار میان وزیران دو کشور برای بررسی امکان توسعه روابط انجام شد. در مه ۲۰۲۳، دولت ایران به وزارت خارجه دستور داد تا گام‌هایی برای تقویت روابط با مصر بردارد.

افزون بر دیدارهای وزرای خارجه، دیدار میان السیسی و رئیس‌جمهور فقید ایران، ابراهیم رئیسی، در نوامبر ۲۰۲۴ در ریاض نیز از جمله نقاط عطف در این مسیر بود.

هدی رؤوف، استاد علوم سیاسی و رئیس بخش مطالعات ایران در مرکز مطالعات استراتژیک مصر، به روزنامه «الشرق الاوسط» گفت: «سفر عراقچی به قاهره با هدف تداوم گفت‌وگوها و بررسی امکان نزدیکی بیشتر میان دو کشور انجام شده، به‌ویژه در شرایطی که ایران در سال‌های اخیر تلاش‌هایی برای بهبود روابط انجام داده و مصر نیز با احتیاط به این موضوع نگاه کرده است.»

او افزود: «این سفر حاکی از تحول مثبت در روابط و نشانگر گام‌هایی عملی در جهت نزدیکی بیشتر دو کشور در آینده است، به‌ویژه در زمینه گردشگری و تجارت، و نیز همکاری در پرونده‌های منطقه‌ای، به‌ویژه جنگ غزه و امنیت دریای سرخ.»

در دیدار میان السیسی و عراقچی، تحولات شتاب‌زده منطقه بررسی شد. رئیس‌جمهور مصر بر موضع کشورش مبنی بر رد گسترش دایره درگیری تأکید کرد و هشدار داد که «تشدید بحران ممکن است به جنگی فراگیر در سطح منطقه بینجامد که پیامدهای خطرناکی برای امنیت و منابع کشورهای منطقه خواهد داشت.» او همچنین بر اهمیت مذاکرات جاری بین ایران و آمریکا تأکید کرد.

السیسی همچنین خواستار «توقف فوری درگیری‌ها در نوار غزه و ارسال کمک‌های انسانی» شد و تأکید کرد که «بازگشت وضعیت عادی در تنگه باب‌المندب و دریای سرخ ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.»

عبدالعاطی و عراقچی در مشورت‌های سیاسی خود، علاوه بر روابط دوجانبه، به وضعیت در غزه، سوریه، لبنان، امنیت دریایی در دریای سرخ و مذاکرات ایران و آمریکا پرداختند.

وزیر خارجه مصر بر لزوم «حفظ آزادی کشتیرانی در دریای سرخ و بازگرداندن آرامش به منطقه» تأکید کرد و گفت: «مصر بیشترین آسیب را از تنش‌های نظامی منطقه دیده است.» او همچنین از توافق اخیر یمن و آمریکا و تأثیر مثبت احتمالی آن بر امنیت دریایی و تجارت جهانی استقبال کرد.

عراقچی نیز گفت: «مذاکرات درباره یمن و دریای سرخ به‌طور جزئی بررسی شد» و تأکید کرد که «حوثی‌ها همانند حماس و حزب‌الله گروه‌هایی مستقل هستند که تصمیمات خود را مستقل از تهران می‌گیرند.» او افزود: «حملات حوثی‌ها علیه اسرائیل و در حمایت از فلسطین است.»

از نوامبر ۲۰۲۳، حوثی‌ها در حمایت از غزه، به کشتی‌ها در دریای سرخ حمله کرده‌اند. این حملات موجب اختلال در تجارت جهانی و کاهش شدید درآمدهای کانال سوئز شده است.

عبدالعاطی همچنین گزارش همتای ایرانی‌اش درباره نتایج پنج دور مذاکرات میان ایران و آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای ایران را شنید و ابراز امیدواری کرد که این گفت‌وگوها به موفقیت برسد و «راه‌حلی مسالمت‌آمیز، جامع و پایدار برای کاهش تنش‌ها و برقراری آرامش در منطقه حاصل شود.»

او تأکید کرد که مصر مصمم است از هرگونه تنش و آشوب بیشتر در منطقه جلوگیری کند، چراکه این منطقه هم‌اکنون نیز با بحران‌های بزرگی دست‌وپنجه نرم می‌کند. عبدالعاطی گفت که قاهره کاملاً از مذاکرات برای کاهش تنش حمایت می‌کند و این مذاکرات را «فرصتی مناسب برای جلوگیری از تشدید بحران» دانست و از نقش مثبت عمان در این زمینه تمجید کرد.

او افزود: «در صورت وقوع درگیری نظامی، همه بازنده‌اند. این گزینه‌ای عاقلانه نیست. مصر همواره تأکید کرده که راه‌حل‌ها باید سیاسی باشد و نگرانی‌های همه طرف‌ها را در نظر بگیرد.»