ملک سلمان: اصلاحات بی‌سابقه‌ای را برای توانمندسازی زنان آغاز کردیم

ملک سلمان: اصلاحات بی‌سابقه‌ای را برای توانمندسازی زنان آغاز کردیم
TT

ملک سلمان: اصلاحات بی‌سابقه‌ای را برای توانمندسازی زنان آغاز کردیم

ملک سلمان: اصلاحات بی‌سابقه‌ای را برای توانمندسازی زنان آغاز کردیم

خادم حرمین شریفین ملک سلمان بن عبدالعزیز تأکید کرد که کشورش فرایند اصلاحاتی بی‌سابقه ای را با اذعان جامعه جهانی برای توانمندسازی زنان و حمایت از مشارکت آنها در توسعه ملی از طریق این رویکرد جامع آغاز کرده است، وی همچنین گفت که سعودی به کار برجسته گروه «ارتباطات زنان» زیر مجموعه گروه بیست افتخار می‌کند.
این اظهارت در سخنرانی خادم حرمین شریفین که به نیابت از وی توسط مجاد القصبی، سرپرست وزارت اطلاع‌رسانی، در اجلاس گروه ارتباطات زنان ۲۰ قرائت شد.
ملک سلمان گفت که زنان «منبع رشد هر جامعه ای هستند. بدون زنان، اصلاح جوامع دشوار است. همچنین زنان نیمی از جامعه هستند و مربیان نسل‌ها هستند. آنها در طول تاریخ، نقش برجسته و موثر خود در ایجاد تحول و تصمیم‌گیری را ثابت کرده‌اند».
وی افزود: هدف کلی G20 به ریاست سعودی «استفاده از فرصت‌های قرن بیست و یکم برای همگان است». ریاست این گروه در دوره فعلی خود بر ۳ محور اصلی متمرکز شده‌است که عبارتند از «توانمندسازی مردم از طریق ایجاد شرایطی که آنها، به ویژه زنان و جوانان را قادر به زندگی مناسب، کار و پیشرفت کند، حفظ کره زمین با ترویج تلاش‌های مشترک برای حفاظت از منابع جهانی و همچنین شکل دادن به افق‌های جدید با اتخاذ استراتژی‌های جسورانه و بلندمدت برای تقسیم مزایای نوآوری و پیشرفت فناوری».
وی توضیح داد که دستور کار ریاست سعودی از طریق جلسات کارگروه‌ها و جلسات مختلف وزرا به بحث در مورد سیاست‌های مربوط به زنان توجه ویژه ای داشت. پادشاهی همچنین مشتاق اطمینان از مشارکت زنان در تصمیم‌گیری با به اشتراک گذاشتن توصیه‌های گروه ارتباطات زنان ۲۰ در آن جلسات بود.
خادم حرمین، سال ۲۰۲۰ را یک سال استثنایی از هر نظر توصیف کرد. جایی که همه‌گیری خطرناکی با تهدید زندگی و معیشت، جهانیان را درگیر خود کرد. این بیماری همه گیر باعث شده‌است که بسیاری از کشورها اقدامات پیشگیرانه بهداشتی را برای مهار اثرات آن و محدود کردن گسترش آن انجام دهند که این امر بر رشد اقتصادی محلی و جهانی تأثیر گذاشته‌است. با توجه به این شرایط استثنایی، پادشاهی مسئولیت خود را شناخت و به منظور وحدت چشم‌اندازها و هماهنگی تلاش‌های بین‌المللی برای مبارزه با همه‌گیری و حمایت از اقتصاد جهانی، نقش رهبری خود را به عنوان رئیس دوره فعلی گروه بیست به عهده گرفت.
وی اضافه کرد که اجلاس فوق‌العاده رهبران G20 در مارس گذشته «در نتیجه این تلاش‌ها حاصل شد».
او تصمیماتی که رهبران در آن دوره برای افزایش سطح همکاری‌های بین‌المللی، با تمرکز بر حفاظت از زندگی و معیشت، حفظ ثبات مالی، ضمن کاهش اختلالات در تجارت جهانی گرفته‌اند، علاوه بر حمایت از کشورهای در حال توسعه و هماهنگی ابتکارات و اقدامات بهداشتی را یادآور شد.
وی توضیح داد که «این اجلاس منجر به مجموعه ای از نتایج شد که در تاریخ G20 بی‌سابقه بود، به طوری که بیش از ۱۱ تریلیون دلار تزریق شد تا اقتصاد جهانی با عواقب همه‌گیری روبرو شود، در حالی که کشورهای گروه بیش از ۲۱ میلیارد دلار تعهد کردند که از روند تحقیق، توسعه و توزیع درمان‌ها و ابزارهای تشخیصی و واکسن‌هایی برای ویروس پشتیبانی کنند».
طرح G20 برای به تعویق انداختن بدهی حاکمیت کشورهای در حال توسعه و فقیر، که بیش از ۲۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود، نقش عمده ای در کاهش بار بودجه این کشورها داشته‌است، به طوری که این طرح به بیش از ۷۳ کشور اجازه می‌دهد پس‌انداز خود را برای تقویت بخش بهداشت و حمایت از بخش‌های اقتصادی تحت تأثیر پاندمی سوق دهند.
وی به تأثیر مهم تعهدات رهبران در طی این اجلاس بر جریان فرامرزی داروها، تجهیزات پزشکی، مواد غذایی و سایر اقلام ضروری اشاره کرد و گفت این مسئله به‌طور مستقیم به محافظت از جان افراد و محدود کردن سایر عواقب منفی همه‌گیری کمک می‌کند.
وی افزود، «به لطف این تعهدات و تصمیمات، G20، به ریاست پادشاهی، توانایی خود را در هدایت تلاش‌های بین المللی و کار مشترک برای مبارزه با بیماری همه گیر و خدمت به بشریت نشان داده‌است».
ملک سلمان با تأکید بر این که پادشاهی، به عنوان رئیس G20، «از کار برجسته گروه ارتباطات زنان ۲۰ و نتایج جلسات مختلف آن قدردانی می‌کند»، افزود که زنان با قرار گرفتن در خط مقدم این جنگ، نقش محوری در جهان در مبارزه با بیماری همه گیر کرونا داشتند. زنان بیش از ۷۰ درصد کارکنان مراقبت‌های بهداشتی را تشکیل می‌دهند.
وی گفت، «در این زمینه، به من اجازه دهید تا از این فرصت تشکر و سپاس صمیمانه خود را از همه زنان و مردانی که برای حفاظت از دیگران و ارائه خدمات اساسی در این شرایط استثنایی جان خود را به خطر انداخته‌اند، اعلام کنم».
وی گفت، «برخی از گزارش‌های اولیه نشان می‌دهد که زنان به دلیل عواقب منفی اقتصادی همه گیر، بیش از مردان تحت تأثیر قرار گرفتند زیرا کار بسیاری از آنها در بخش‌هایی است که تقریباً متوقف شده‌اند، مانند گردشگری، حمل و نقل هوایی، مهمان داری، فروش و سایر موارد. این پیامدها در حالی اتفاق می‌افتد که جهان با تغییرات عمده فنی در بخش‌های تجاری، بهداشت، آموزش، صنعت و خدمات دولتی روبرو است که فرصت‌های جدیدی را برای زنان در بازار کار ایجاد می‌کند، از جمله کار از راه دور، اما در عین حال اگر مهارت‌های لازم برای ادامه این کار را کسب نکنند، ممکن است چالش‌های مضاعفی در همراهی با این تحولات برای آنها ایجاد کند».
وی افزود سعودی متقاعد شده‌است که بهبود اقتصادی سالم برای برون رفت از عواقب بیماری همه گیر فقط از طریق برنامه‌های اقتصادی و اجتماعی جامع برای زنان حاصل می‌شود که به عدالت جنسیتی دست یافته و فرصت‌های ممکن برای موفقیت را فراهم می‌کنند. با وجود پرداختن ما به کرونا، ما نباید تعهدات خود را برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد در ارتباط با زنان در سطح بین‌المللی فراموش کنیم؛ زیرا ارتقای آمادگی کشورهای ما برای اقتصاد درخشان آینده نیاز به یک رویکرد جامع برای توانمندسازی زنان در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی، آموزشی، فنی، فرهنگی، سرگرمی، ورزشی و سایر زمینه‌ها دارد.
وی تأکید کرد که «پادشاهی به اذعان جامعه بین‌المللی، یک فرآیند اصلاحی بی‌سابقه برای اصلاح توان و حمایت از مشارکت زنان در توسعه ملی از طریق این رویکرد کلی را آغاز کرد. پادشاهی به خاطر فعالیت‌های برجسته گروه ارتباطات زنان ۲۰ به خود افتخار می‌کند و از توصیه‌های این گروه در زمینه متناسب با رویکرد جامع آن برای توانمندسازی زنان استقبال می‌کند».
ملک سلمان در پایان سخنان خود، از سازمان‌ها و اعضای گروه ارتباطات زنان ۲۰ و هیئت‌های شرکت کننده برای تلاش‌های زیادی که در طول سال انجام دادند، قدردانی کرد.



گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
TT

گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)

در حالی که وضعیت جنگی در نوار غزه همچنان ادامه دارد، ارتش اسرائیل روز یکشنبه دستور به بزرگ‌ترین عملیات تخلیه طی ماه‌های اخیر داد. این تخلیه مناطق وسیعی از شهر غزه و شمال آن، به‌ویژه محله‌های الزيتون، الصبرة، التفاح و الدرج را در بر می‌گیرد. ارتش از ساکنان خواسته فوراً به منطقه المواصی در جنوب منتقل شوند.

این دستور با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پخش اعلامیه از طریق پهپادها اعلام شد و شامل گسترش تخلیه مناطق پیشین مانند جبالیا البلد، الزرقاء و أبو إسكندر نیز می‌شود. منابع محلی گفته‌اند بسیاری از مردم نمی‌دانند کجا باید بروند، زیرا مناطق غربی غزه نیز از آوارگان پر شده است.

فلسطینی مجروح در حمله هوایی، در بیمارستان ناصر در خان‌یونس واقع در جنوب غزه، با پیکر برادرش که در همان حمله کشته شد، وداع می‌کند (رویترز)

ارتش اسرائیل اعلام کرده قصد دارد وارد عمق شهر غزه و حتی غرب آن شود. اگرچه منطقه المواصی به‌عنوان منطقه انسانی اعلام شده، اما در آنجا هم ارتش اسرائیل حاضر است و گه‌گاه تیراندازی یا بمباران‌هایی صورت می‌گیرد.

احتمال توافق جزئی

با وجود ادامه خشونت‌ها، تلاش‌ها برای آتش‌بس ادامه دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی خواستار تلاش برای دستیابی به توافق آتش‌بس شد. منابع فلسطینی به «الشرق الأوسط» گفته‌اند که احتمال رسیدن به توافقی جزئی در چارچوب طرح پیشنهادی فرستاده آمریکایی، استیو ویتکوف، وجود دارد.

فلسطینی‌ای در کنار پیکر کودکان کشته‌شده در حمله هوایی اسرائیل به خانه‌ای در شهر غزه پیش از مراسم تشییع در روز یکشنبه (رویترز)

این منابع افزودند مقاومت فلسطینی خواستار ضمانت اجرای کامل دوره ۶۰ روزه آتش‌بس بدون نقض آن توسط اسرائیل، و توزیع آزادسازی گروگان‌ها طی روزهای آتش‌بس هستند. همچنین تأکید شده که پروتکل‌های انسانی توافق پیشین در ژانویه ۲۰۲۵ باید رعایت شود؛ موضوعی که اسرائیل در آن زمان به‌طور کامل پایبند نبود.

بن‌بست در مذاکرات و لجبازی اسرائیل

منابع نزدیک به حماس می‌گویند: «رسیدن به توافق ممکن است اگر اسرائیل به خواسته‌های منطقی پاسخ مثبت دهد». به گفته آن‌ها، حماس پیشنهادات متعددی داده، اما هر بار بنیامین نتانیاهو آن را رد کرده و مسیر مذاکرات را مختل کرده است.

منابع تأکید کردند که «حماس» مایل به دستیابی به توافق برای توقف کشتار و محاصره در غزه است، اما نمی‌پذیرد تحت عنوان توافقی «تسلیم‌شده» عمل کند. آن‌ها همچنین از دولت ترامپ خواستند فشار بیشتری بر اسرائیل وارد کند.

پیش‌بینی شده که در صورت پیشرفت گفت‌وگوها، طی روزهای آینده دور جدیدی از مذاکرات در دوحه یا قاهره با حضور هیأت‌های حماس، اسرائیل، میانجی‌ها و نماینده آمریکا برگزار شود.

ترور ابوعمر السوری

در تحولی مرتبط، ارتش اسرائیل جمعه‌شب موفق به ترور «حکم العیسی» معروف به «أبو عمر السوری»، یکی از فرماندهان ارشد «کتائب القسام» شد. وی از نزدیکان محمد الضیف، فرمانده شهید القسام، بود. اسرائیل همچنین چندین فرمانده دیگر از حماس، جهاد اسلامی و گروه‌های مقاومت دیگر را هدف قرار داده است.

با کاهش درگیری مستقیم بین ایران و اسرائیل، تمرکز ارتش اسرائیل بار دیگر بر نوار غزه افزایش یافته و حملات زمینی، هوایی و عملیات‌های هدفمند شدت گرفته‌اند.