ریاست سعودی بر گروه ۲۰ بر تلاشهای خود را برای تقویت توانمندی زنان در اقتصاد جهانی، در چارچوب هدف اصلی خود «استفاده از فرصتهای قرن بیست و یکم برای همه» تأکید کرد.
مقامات گروه ارتباط با زنان G20، بر برنامههای زنان را به عنوان یک عامل اصلی برای احیای اقتصاد در سطح جهانی، پرداختن به موضوعات مربوط به آنها و تقویت نقش آنها در تضمین دسترسی به همه فرصتها، از جمله تصدی سمتهای رهبری و نمایندگی تجاری تأکید کردند.
هلا التویجری رئیس گروه اقدام زنان، روز گذشته در جلسه هماندیشی در حاشیه آمادهسازی برای میزبانی اجلاس سران G20، گفت: «توانمندسازی زنان یک چالش بزرگ جهانی در سراسر جهان است و زنان هنوز با موانعی روبرو هستند که مانع از دستیابی آنها به فرصتها میشود. مشارکت جهانی فعلی در نیروی کار برای زنان نزدیک به ۴۹ درصد در مقایسه با مردان است».
التویجری با تأکید بر مسئولیت جمعی برای توانمندسازی زنان امروز و نیاز به همکاری جهانی که از اهمیتی بیسابقه برخوردار است، افزود: کشورهای جی ۲۰ مسئولیت مشترکی برای ارتقای نقش و توانمندسازی زنان در تمام نقاط جهان دارند.
به گفته او، گروه بیست دستاوردها و تعهدات قابل توجهی را اتخاذ کردهاست که طی ۵ سال گذشته مورد توافق قرار گرفتهاست و هدف گذاری کرده که تا سال ۲۰۲۵ شکاف مشارکت جنسیتی در نیروی کار را ۲۵ درصد کاهش دهد.
التویجری تأکید کرد که موضوع «توانمندسازی زنان» با در نظر گرفتن آنها بهطور جامع در چندین جریان کاری از اولویتهای اصلی ریاست سعودی در گروه G20 برای سال ۲۰۲۰ است.
از سوی دیگر، رانیا نشار رئیس ائتلاف بخش خصوصی برای توانمند سازی و حمایت از نمایندگی اقتصادی زنان، گفت: «ما دادههای جنسیتی را جمع میکنیم تا تحول در پیشرفت زنان در پستهای رهبری را اندازهگیری کنیم … و ما از فرهنگهای حمایتی و فراگیر برای مقابله با بسیاری از موانع، از جمله کلیشهها و حذف موانع، نفوذ و پایان دادن به انواع تبعیضها را در نظر داریم».
النشار تأکید کرد؛ ما خواهان همکاری مؤثر به عنوان اعضا هستیم تا امکان به اشتراک گذاری روشهای خوب را ایجاد شود، روشهایی که موجبات اشتغال زنان و ارتقا موقعیتهای رهبری زنان را فراهم میسازند.
النشار در ادامه گفت: «اگر شرکتها در استخدام زنان همکاری کنند، تفاوتهای زیادی را خواهیم دید. در یک دهه گذشته، موقعیتهای رهبری زنان فقط ۸ درصد بود».
گروه «ارتباطی زنان» تأثیر ویروس کرونا بر وضعیت زنان از نظر اقتصادی و اجتماعی را مورد بحث قرار داد، زیرا این اوضاع باعث تشدید حجم کار فعلی مراقبتهای بدون حقوق شدهاست.
این گروه اظهار کرد که زنان در سطح جهان، با ۷۶ درصد از کل ساعات کار مراقبتهای بدون حقوق، در معرض خطرات اقتصادی قرار دارند و نزدیک به ۱٫۳ میلیارد زن و دختر در جهان به دلیل محدودیتهای عمومی در معرض خطرات قرار دارند.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، ۶۷ درصد از کارمندان بهداشت و درمان فعال در خط مقدم مبارزه با کرونا، زنان هستند.
تلاش بینالمللی ریاست سعودی برای توانمندسازی اقتصادی زنان
اذعان به موانع عمده در راه دسترسی به فرصتهای رهبری و نمایندگی تجاری

تلاش بینالمللی ریاست سعودی برای توانمندسازی اقتصادی زنان

لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة