حمله به کنگره چهره آمریکا را متزلزل کرد.. تأیید پیروزی بایدن در کنگره

بایدن ناراحت و شوکه است و ترامپ طرفداران خود را به عقب‌نشینی فراخواند.. بوش: این هرج و مرج فقط در جمهوری‌های ناپایدار اتفاق می‌افتد.. دموکرات‌ها اکثریت مجلس سنا را به دست آوردند.. برخی وزرا به دنبال برکناری ترامپ


حامیان رئیس‌جمهور ترامپ روز گذشته در یورش به کنگره (رویترز)
حامیان رئیس‌جمهور ترامپ روز گذشته در یورش به کنگره (رویترز)
TT

حمله به کنگره چهره آمریکا را متزلزل کرد.. تأیید پیروزی بایدن در کنگره


حامیان رئیس‌جمهور ترامپ روز گذشته در یورش به کنگره (رویترز)
حامیان رئیس‌جمهور ترامپ روز گذشته در یورش به کنگره (رویترز)

پایتخت آمریکا شاهد درگیری بین نیروهای امنیتی از یک سو و طرفداران دونالد ترامپ رئیس‌جمهور از سوی دیگر بود که صدها نفر از آنها با حمله به ساختمان کنگره مانع از تأیید پیروزی رئیس‌جمهور منتخب جو بایدن شدند.
این اقدام که تحولی خطرناک و غیرمعمول در تاریخ سیاسی آمریکا بود، برای خود آمریکایی‌ها و بسیاری از کشورهای جهان تعجب آور بود.
این تحولات پس از «سرکشی» مایک پنس معاون رئیس‌جمهور مستقر و سناتور میچ مک کانل رهبر اکثریت جمهوری‌خواه در مجلس سنا و امتناع آنها از همراهی با خواسته‌های ترامپ برای برگرداندن نتایج انتخابات ۳ نوامبر اتفاق افتاد.
جو بایدن رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، هجوم به ساختمان کنگره را «شورش بی‌سابقه» به دموکراسی ایالات متحده خواند و آن را محکوم کرد. او گفت: «از این جمع می‌خواهم هر چه زودتر محوطه کنگره را ترک کنند».
وی افزود: من بسیار شوکه و ناراحت هستم. این لحظه تاریکی است. اجازه دهید صریح بگویم هرج و مرجی که در کنگره شاهد آن هستیم بیانگر آمریکای واقعی نیست. باید الان خاتمه یابد.
دونالد ترامپ بعد از آن با انتشار پیامی ویدئویی در توییتر ادعاها دربارهٔ تقلب در انتخابات را تکرار کرد اما از هوادارانش خواست با حفظ آرامش «به خانه بروند.»
پس از آنکه ترامپ از حامیان خود خواست تا از کاپیتول خارج شوند، مقامات آمریکایی اعلام کردند که ساختمان کنگره دوباره در امنیت است، در حالی که نیروهای امنیتی شروع به عقب راندن جمعیت طرفدار ترامپ از داخل کردند.
جورج اچ دبلیو بوش رئیس‌جمهور اسبق آمریکا به رهبران جمهوری‌خواه که به «شورش و سرکشی» در ساختمان کاپیتول دامن زدند حمله کرد و گفت: «عجیب نبود اگر در یک کشور ناپایدار (جمهوری موز) شاهد زیر سؤال بردن نتایج انتخابات به این شکل بودیم - نه در جمهوری دمکراتیک آمریکا».
او گفت که رفتار «بی خردانه برخی رهبران سیاسی از زمان انتخابات و بی حرمتی امروز آنها به نهادها، سنن و حاکمیت قانون در کشور مایه حیرت است».
اکنون و درحالی که کنگره آمریکا صحنه رویداد عجیب حمله حامیان ترامپ و تسخیر ساختمان مجلسین آمریکا است، دموکرات‌ها با پیروزی در ایالت جورجیا و تصاحب ۲ کرسی باقی مانده سنا، اکثریت را در این مجلس هم از آن خود ساختند.
چند ساعت پس از خشونت‌های مرگباری که در پی هجوم هواداران دونالد ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا رخ داد، مجلس نمایندگان و سنا پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری را تأیید کردند.
در نشست مشترک سنا و مجلس نمایندگان ایالات متحده آرای کالج انتخاباتی خوانده شد و مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، تاییدیه تمامی ۵۰ ایالت آمریکا را اعلام کرد.
در جلسه مشترک نمایندگان سنا و مجلس نمایندگان آمریکا، پیروزی نهایی بایدن با کسب ۳۰۶ رأی الکترال در مقابل ترامپ با ۲۳۲ رأی الکترال پیروز شد.
از سوی دیگر، منابع خبری در واشینگتن گزارش دادند که وزراء دولت آمریکا در نظر دارند، ترامپ را دو هفته مانده به پایان دوره ریاست جمهوری وی، با استناد به ماده ۲۵ اصلاحی قانون اساسی ایالات متحده برکنار کنند. بر اساس این ماده، معاون رئیس‌جمهوری و اکثریت کابینه دولت قادر خواهند بود رئیس‌جمهوری را فاقد صلاحیت تصدی قدرت اعلام کنند.
سه شبکه تلویزیونی سی ان ان، سی بی اس و ای بی سی در این باره اعلام کردند: اعضای هیئت دولت آمریکا در مورد احتمال برکناری ترامپ از قدرت پس از کودتای طرفدارانش در کنگره، بحث و تبادل نظر کرده‌اند.
 خبرنگاران رسانه‌های دیگر آمریکایی نیز اعلام کردند که مقامات در حال بحث دربارهٔ این احتمال هستند.



فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
TT

فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵

 

کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین، روز دوشنبه تأکید کرد که واشنگتن از کی‌یف نخواهد خواست هیچ توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای پایان دادن به جنگ با روسیه مذاکره می‌کند، بپذیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کیلگ قرار است روز چهارشنبه وارد اوکراین شود و در جریان یک سفر سه‌روزه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند.

سفر به کی‌یف، همزمان با مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض

این سفر در حالی انجام می‌شود که یک روز پیش از آن، روز سه‌شنبه، مذاکراتی میان مقامات ارشد آمریکایی و مذاکره‌کنندگان روس در عربستان سعودی برگزار خواهد شد. این مذاکرات اولین دور از گفت‌وگوهای مستقیم دو طرف از زمانی است که ترامپ، در اقدامی غیرمنتظره، موافقت خود را با آغاز تلاش‌ها برای صلح با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد.

کیلگ در این باره گفت که مقامات آمریکایی در حال انجام تلاش‌های هم‌زمانی برای نزدیک کردن مسکو و کی‌یف به میز مذاکره هستند، در حالی که او شخصاً مسئول تعامل با اوکراین است.

تصمیم نهایی با زلنسکی است

فرستاده ترامپ تأکید کرد که در نهایت، این زلنسکی است که باید تصمیم بگیرد آیا اوکراین هرگونه توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا در آن میانجی‌گری کند، خواهد پذیرفت یا نه.

او پس از دیدار با متحدان آمریکا در مقر ناتو در بروکسل، به خبرنگاران گفت: «تصمیم با اوکراینی‌هاست. این یک تصمیم اوکراینی خواهد بود.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «زلنسکی رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل است. این تصمیم‌ها باید توسط او گرفته شود و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به یک رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل تحمیل کند.»

کیلگ همچنین اظهار داشت که وظیفه او تسهیل دستیابی به توافقی است که تضمین‌های امنیتی محکمی برای حفظ استقلال اوکراین فراهم کند.

نگرانی اروپا از حاشیه‌نشینی در مذاکرات

رهبران اروپایی روز دوشنبه در پاریس گرد هم آمدند تا یک استراتژی مشترک تدوین کنند، زیرا نگران هستند که در این مذاکرات نادیده گرفته شوند.

کیلگ پیش‌تر گفته بود که اروپایی‌ها مستقیماً در مذاکرات حضور نخواهند داشت، اما می‌توانند در این روند مشارکت داشته باشند. او در این خصوص تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم منطقی یا عملی باشد که همه طرف‌ها پشت یک میز مذاکره بنشینند.»

تمام گزینه‌ها روی میز است

در همین حال، پیت هیگسیت، وزیر دفاع آمریکا، مطالبات اوکراین برای بازپس‌گیری تمامی اراضی خود و پیوستن به ناتو را غیرواقع‌بینانه توصیف کرد. اما کیلگ تأکید کرد که در مذاکرات «همه گزینه‌ها مطرح خواهد شد».

او همچنین احتمال داد که مذاکرات واشنگتن و مسکو به موضوعات گسترده‌تری درباره امنیت اروپا و جهان نیز بپردازد.

وی افزود: «فکر می‌کنم آنچه در این مذاکرات مطرح خواهد شد، هنوز مشخص نیست. اما اگر بحث به مسائل جهانی کشیده شود، تعجب نخواهم کرد.»

او همچنین به احتمال تلاش‌هایی برای قطع روابط روسیه با ایران، کره شمالی و چین اشاره کرد.

جنگ فرسایشی؛ هیچ طرفی پیروز مطلق نیست

کیلگ بر این باور است که پس از سه سال جنگ، هم روسیه و هم اوکراین آماده پایان دادن به درگیری هستند، زیرا هیچ‌کدام قادر به دستیابی به یک پیروزی قاطع در میدان نبوده‌اند.

او گفت: «در حال حاضر می‌توان احساس کرد که هر دو طرف خواهان پایان دادن به این وضعیت هستند.»

و ادامه داد: «وقتی خوب فکر کنید، این جنگ به هیچ وجه قابل ادامه دادن نیست.»