ولیعهد سعودی پروژه «The Line» را افتتاح کرد.. شهر بدون آلودگی کربنی

این شهر ۴۸ میلیارد دلار به تولید ناخالص داخلی اضافه و ۳۸۰ هزار فرصت شغلی ایجاد می‌کند

ولیعهد سعودی پروژه «The Line» را افتتاح کرد.. شهر بدون آلودگی کربنی
TT

ولیعهد سعودی پروژه «The Line» را افتتاح کرد.. شهر بدون آلودگی کربنی

ولیعهد سعودی پروژه «The Line» را افتتاح کرد.. شهر بدون آلودگی کربنی

- شاهزاده محمد بن سلمان: چرا باید منابع طبیعی را برای توسعه قربانی کرد؟ و چرا سالانه ۷ میلیون نفر به دلیل آلودگی می‌میرند؟ چرا باید سالانه یک میلیون انسان در تصادفات رانندگی جانشان را از دست بدهند؟

- پروژه «The Line» صد و هفتاد کیلومتر عرض دارد و ۹۵ درصد انرژی مصرفی آن تجدیدپذیر است و یک میلیون نفر در آن امکان زندگی دارند.

شاهزاده محمد بن سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد سعودی و رئیس هیئت مدیره «نیوم» روز یکشنبه پروژه عظیم «The Line» را در شهر نیوم شمال غرب پادشاهی عربی سعودی افتتاح کرد.
این پروژه الگویی برای جوامع شهری آینده است و طرحی است که تعادل در زندگی با طبیعت را تضمین می‌کند.
شهر «ذا لاین» شامل جوامع شناختی متصل به هوش مصنوعی در طی ۱۷۰ کیلومتر در محیط بدون سر و صدا، و عاری از آلودگی و ماشین و ازدحام است.
این شهر همچنین پاسخی مستقیم به چالش‌های شهرنشینی که مانع پیشرفت بشریت، مانند زیرساخت‌های فرسوده، آلودگی محیط زیست و گسترش شهرها و جمعیت می‌شود.
این شهر با تأمین ۳۸۰ هزار فرصت شغلی به اهداف چشم‌انداز ۲۰۳۰ پادشاهی عربی سعودی از نظر تنوع اقتصادی دست می‌یابد.
این پروژه تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ۱۸۰ میلیارد ریال (۴۸ میلیارد دلار) به تولید ناخالص داخلی اضافه خواهد کرد.
شاهزاده محمد بن سلمان روز گذشته گفت: «در دوره‌های گذشته، شهرها به منظور محافظت از مردم در فضاهای باریک ساخته شده‌اند، و پس از انقلاب صنعتی شهرهایی ساخته شده‌اند که دستگاه، و ماشین و کارخانه را قبل از بشر قرار دهند».
او در مراسم افتتاحیه این پروژه که هدفش بهره‌برداری از انرژی پاک و حفظ محیط زیست است گفت: «این انقلابی در شهرسازی است برای انسان‌ها، جایی که انسان‌ها در اولویت‌اند… چرا باید منابع طبیعی را برای توسعه قربانی کرد؟ و چرا سالانه ۷ میلیون نفر به دلیل آلودگی می‌میرند؟ چرا باید سالانه یک میلیون انسان در تصادفات رانندگی جانشان را از دست بدهند؟ و چرا باید بپذیریم که سال‌ها از عمر یک انسان در مسیر و تردد به هدر رود؟»
ولیعهد سعودی ادامه داد: «ما نیازمند بازتعریف شهر به شهرهای آینده هستیم».
او با افتتاح پروژه The Line، آن را «شهری میلیونی که ۱۷۰ کیلومتر طول دارد و ۹۵ درصد از طبیعت منطقه نیوم محافظت می‌کند»، توصیف کرد.
او همچنین اعلام کرد که The Line شهری است که در آن «هیچ خودرویی و هیچ خیابانی وجود ندارد و هیچ گاز گلخانه‌ای هم تولید نخواهد شد».
مدیریت نیوم در بیانیه ای که روز گذشته صادر شد، تأکید کرد که The Line معنای جدیدی به زندگی در زمین می‌بخشد، و منعکس کننده رویکردی بی نظیر در توسعه شهرهای آینده در هماهنگی با طبیعت است، جایی که کاملاً به ۱۰۰ درصد انرژی پاک وابستگی خواهد داشت، در حالی که برای دستیابی به کربن مثبت تلاش خواهد کرد.
طبق وب سایت رسمی نیوم، طراحی The Line ابتدا بر اساس افراد است و از زیرساخت‌های پیشرفته ای استفاده می‌کند که شامل جدیدترین فن آوری‌ها می‌باشد و به عنوان یک مدل مؤثر برای حل چالش‌های پیش روی جهان امروز مؤثر است.
پروژه The Line همچنین از NEOM برای تبدیل شدن به یک موتور اقتصادی برای منطقه و جهان، از طریق نوآوری در توسعه بخش‌های مختلف مانند تحرک، انرژی پاک، محیط زیست و فناوری (مانند هوش مصنوعی و رباتیک) با یک روش پایدار، پشتیبانی خواهد کرد.
در همین رابطه، نظمی النصر مدیرعامل پروژه NEOM به نوبه خود در اظهارات تلویزیونی خود که روز گذشته منتشر شد، اظهار داشت، پروژه The Line یک شاخه برای اقتصاد پادشاهی خواهد بود.
او با تأکید بر اینکه مشخصات این پروژه انقلابی در تجربه شهری آینده را رقم خواهد زد، افزود: «ما با شرکت‌های محلی توافق نامه مشارکت امضا کردیم».

 

چگونه می‌توان جوامع شناختی را بدون وسایل نقلیه و خیابان ساخت؟

برای پاسخ به این سؤال، پروژه «The Line / خط» براساس روش «نیوم» در زمینه طراحی شهری برای قرن بیست و یکم روشن می‌سازد که در وهله اول تمرکز بر روی عابر پیاده است به طوری که جوامع در اطراف افراد و با محوریت آنها ساخته می‌شوند، نه وسایل نقلیه و جاده‌های شلوغ. جوامعی با زیرساخت‌هایی که با محیط هماهنگ و سازگار هستند و یک فرد در طی ۵ دقیقه پیاده‌روی می‌تواند کار خود را انجام دهد.
در عمل، لایه زیرساخت‌های هوشمند در پروژه «ذا لاین» فضایی را ایجاد می‌کند که طبیعت با مردم هماهنگ باشد، تا اطمینان و آسایش بیشتری را برای مردم ایجاد کند، این در حالی است که تا پیش از این جاده‌های آسفالت شده برای اتومبیل‌ها طراحی شهرهای معاصر را شکل داده‌اند.
این پروژه همه نیازها، مکان‌های حیاتی و مراکز جذاب را در فاصله کمی پیاده‌روی از هر نقطه در امتداد «خط» قرار می‌دهد، در همین حال، امکانات و خدمات، حمل و نقل عمومی پرسرعت، تدارکات و زیرساخت‌های دیجیتال - به‌طور یکپارچه ادغام می‌شوند، به طوری که معیشت تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد.
این طراحی به خط اجازه می‌دهد تا به‌طور مداوم، به ویژه از نظر فنی، بدون ایجاد مزاحمت برای ساکنان توسعه یابد.
جوامع شناختی همچنین در چارچوب دیجیتال یکپارچه و فناوری بی‌سیم تأسیس خواهند شد، زیرا زیرساخت دیجیتال در دسترس بودن همه نیازهای موجود، همراه با توسعه مداوم و یادگیری جوامع را تضمین می‌کند.
 



گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
TT

گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)

در حالی که وضعیت جنگی در نوار غزه همچنان ادامه دارد، ارتش اسرائیل روز یکشنبه دستور به بزرگ‌ترین عملیات تخلیه طی ماه‌های اخیر داد. این تخلیه مناطق وسیعی از شهر غزه و شمال آن، به‌ویژه محله‌های الزيتون، الصبرة، التفاح و الدرج را در بر می‌گیرد. ارتش از ساکنان خواسته فوراً به منطقه المواصی در جنوب منتقل شوند.

این دستور با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پخش اعلامیه از طریق پهپادها اعلام شد و شامل گسترش تخلیه مناطق پیشین مانند جبالیا البلد، الزرقاء و أبو إسكندر نیز می‌شود. منابع محلی گفته‌اند بسیاری از مردم نمی‌دانند کجا باید بروند، زیرا مناطق غربی غزه نیز از آوارگان پر شده است.

فلسطینی مجروح در حمله هوایی، در بیمارستان ناصر در خان‌یونس واقع در جنوب غزه، با پیکر برادرش که در همان حمله کشته شد، وداع می‌کند (رویترز)

ارتش اسرائیل اعلام کرده قصد دارد وارد عمق شهر غزه و حتی غرب آن شود. اگرچه منطقه المواصی به‌عنوان منطقه انسانی اعلام شده، اما در آنجا هم ارتش اسرائیل حاضر است و گه‌گاه تیراندازی یا بمباران‌هایی صورت می‌گیرد.

احتمال توافق جزئی

با وجود ادامه خشونت‌ها، تلاش‌ها برای آتش‌بس ادامه دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی خواستار تلاش برای دستیابی به توافق آتش‌بس شد. منابع فلسطینی به «الشرق الأوسط» گفته‌اند که احتمال رسیدن به توافقی جزئی در چارچوب طرح پیشنهادی فرستاده آمریکایی، استیو ویتکوف، وجود دارد.

فلسطینی‌ای در کنار پیکر کودکان کشته‌شده در حمله هوایی اسرائیل به خانه‌ای در شهر غزه پیش از مراسم تشییع در روز یکشنبه (رویترز)

این منابع افزودند مقاومت فلسطینی خواستار ضمانت اجرای کامل دوره ۶۰ روزه آتش‌بس بدون نقض آن توسط اسرائیل، و توزیع آزادسازی گروگان‌ها طی روزهای آتش‌بس هستند. همچنین تأکید شده که پروتکل‌های انسانی توافق پیشین در ژانویه ۲۰۲۵ باید رعایت شود؛ موضوعی که اسرائیل در آن زمان به‌طور کامل پایبند نبود.

بن‌بست در مذاکرات و لجبازی اسرائیل

منابع نزدیک به حماس می‌گویند: «رسیدن به توافق ممکن است اگر اسرائیل به خواسته‌های منطقی پاسخ مثبت دهد». به گفته آن‌ها، حماس پیشنهادات متعددی داده، اما هر بار بنیامین نتانیاهو آن را رد کرده و مسیر مذاکرات را مختل کرده است.

منابع تأکید کردند که «حماس» مایل به دستیابی به توافق برای توقف کشتار و محاصره در غزه است، اما نمی‌پذیرد تحت عنوان توافقی «تسلیم‌شده» عمل کند. آن‌ها همچنین از دولت ترامپ خواستند فشار بیشتری بر اسرائیل وارد کند.

پیش‌بینی شده که در صورت پیشرفت گفت‌وگوها، طی روزهای آینده دور جدیدی از مذاکرات در دوحه یا قاهره با حضور هیأت‌های حماس، اسرائیل، میانجی‌ها و نماینده آمریکا برگزار شود.

ترور ابوعمر السوری

در تحولی مرتبط، ارتش اسرائیل جمعه‌شب موفق به ترور «حکم العیسی» معروف به «أبو عمر السوری»، یکی از فرماندهان ارشد «کتائب القسام» شد. وی از نزدیکان محمد الضیف، فرمانده شهید القسام، بود. اسرائیل همچنین چندین فرمانده دیگر از حماس، جهاد اسلامی و گروه‌های مقاومت دیگر را هدف قرار داده است.

با کاهش درگیری مستقیم بین ایران و اسرائیل، تمرکز ارتش اسرائیل بار دیگر بر نوار غزه افزایش یافته و حملات زمینی، هوایی و عملیات‌های هدفمند شدت گرفته‌اند.