۹ نیروی وابسته به ایران در حملات هوایی اسرائیل در دمشق کشته شدند

بخش های شرقی سوریه در معرض حملات هوایی اسرائیل قرار گرفت (آرشیو- رسانه های سوریه)
بخش های شرقی سوریه در معرض حملات هوایی اسرائیل قرار گرفت (آرشیو- رسانه های سوریه)
TT

۹ نیروی وابسته به ایران در حملات هوایی اسرائیل در دمشق کشته شدند

بخش های شرقی سوریه در معرض حملات هوایی اسرائیل قرار گرفت (آرشیو- رسانه های سوریه)
بخش های شرقی سوریه در معرض حملات هوایی اسرائیل قرار گرفت (آرشیو- رسانه های سوریه)

به گزارش دیده بان حقوق بشر سوریه ۹ نفر از نیروهای مسلح وابسته به ایران بامداد دوشنبه (۱۵ فوریه) بر اثر حملات هوایی اسرائیل در برخی از مواضع نزدیک دمشق کشته شدند.

رسانه های حکومتی سوریه گزارش دادند که پدافندهای هوایی سوریه بامداد دوشنبه موفق به رهگیری موشک های اسرائیلی شدند. برخی تاسیسات واقع در اطراف دمشق هدف این حملات بودند.

به گزارش رویترز این آخرین حمله به اهداف ایران در سوریه در دو ماه گذشته است.
خبرگزاری حکومتی سوریه (سانا) به نقل از یک منبع نظامی گزارش داد «دشمن اسرائیلی درست ساعت ۱:۱۸ دقیقه بامداد دوشنبه چندین حمله موشکی از سمت منطقه اشغالی جولان سوریه و الجلیل انجام داد و برخی تاسیسات واقع در اطراف شهر دمشق هدف قرار گرفتند».

این منبع نظامی افزود «پدافند هوایی ما موفق به رهگیری موشک های دشمن و انهدام اغلب آنها شدند».

به گزارش فرانس پرس منبع نظامی سوریه به جزئیات بیشتر در این باره اشاره نکرد.
در این راستا، سازمان دیده بان حقوق بشر گفت «برخی تاسیسات نیروهای رژیم سوریه مورد حمله هوایی اسرائیل قرار گرفت. چندین قرارگاه که انبارهای تسلیحات و موشک های ایرانی و شبه نظامیان هوادارانشان در آن بودند مورد حمله قرار گرفتند».

این سازمان افزود «در این چند حمله ۹ نیروی مسلح غیر سوری هوادار رژیم ایران کشته شدند. سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه نمی تواند هویت کشته شدگان را شناسایی کند».
اسرائیل تا کنون درباره این حمله ها اظهار نظر نکرده است.
یک نیروی منشعب از نیروهای رژیم سوریه به رویترز گفت «یک کاروان بزرگ نظامی در شهر الکسوه، در فاصله حدود ۱۴ کیلومتری جنوب پایتخت مورد حمله هوایی اسرائیل قرار گرفت. این منطقه شاهد حضور گسترده گروه های مسلح مورد حمایت ایران است».
ساکنان این منطقه گفتند که صدای چند انفجار مهیب در مکان استقرار گروه های مسلح مورد حمایت رژیم ایران در بخش جنوبی دمشق شنیده شد.

در چند ماه گذشته حملات هوایی اسرائیل به مواضع نظامی نیروهای ایرانی و گروه های هوادار ایران در چند منطقه در سوریه افزایش یافته است.

در ۱۳ ژانویه دستکم ۵۷ نفر از نیروهای رژیم سوریه و گروه های مورد حمایت ایران در چند حمله اسرائیل به انبارهای اسلحه و تاسیسات نظامی در شرق سوریه کشته شدند. این حمله اسرائیل به سوریه بیشترین تلفات انسانی را از آغاز حملات تا کنون به همراه داشت.
دولت اسرائیل معمولا درباره حمله های هوایی به اسرائیل اظهار نظر نمی کند اما ارتش اسرائیل چند هفته پیش در گزارش سالانه خود اعلام کرد که حدود ۵۰ هدف در سوریه را در ۲۰۲۰ بمباران کرده است. ارتش اسرائیل به جزئیات بیشتر در این باره اشاره نکرد.

اسرائیل به کرات اعلام کرده که نمی گذارد تلاش های رژیم ایران برای تثبیت حضور نظامی در سوریه به جایی برسد.



آمادگی پاکستان برای حمله‌ی «نزدیک‌الوقوع» هند

نیروهای شبه‌نظامی هند در منطقه بازار شهر سریناگر در ایالت جامو و کشمیر هند نگهبانی می‌دهند – ۲۸ آوریل ۲۰۲۵ (AFP)
نیروهای شبه‌نظامی هند در منطقه بازار شهر سریناگر در ایالت جامو و کشمیر هند نگهبانی می‌دهند – ۲۸ آوریل ۲۰۲۵ (AFP)
TT

آمادگی پاکستان برای حمله‌ی «نزدیک‌الوقوع» هند

نیروهای شبه‌نظامی هند در منطقه بازار شهر سریناگر در ایالت جامو و کشمیر هند نگهبانی می‌دهند – ۲۸ آوریل ۲۰۲۵ (AFP)
نیروهای شبه‌نظامی هند در منطقه بازار شهر سریناگر در ایالت جامو و کشمیر هند نگهبانی می‌دهند – ۲۸ آوریل ۲۰۲۵ (AFP)

پاکستان روز چهارشنبه اعلام کرد که «اخبار اطلاعاتی موثقی» دریافت کرده که نشان می‌دهد هند قصد دارد به‌زودی حمله‌ای نظامی انجام دهد. پاکستان هشدار داد که در صورت وقوع این حمله پاسخ قاطعی خواهد داد. این خبر در حالی منتشر می‌شود که نگرانی‌ها درباره‌ی تشدید تنش میان دو کشور به‌دنبال حمله‌ای که منجر به کشته شدن ۲۶ نفر در کشمیر شد، رو به افزایش است.

روابط میان این دو همسایه‌ی مجهز به سلاح هسته‌ای پس از آن رو به وخامت گذاشت که دهلی‌نو، اسلام‌آباد را مسئول حمله‌ی هفته‌ی گذشته در پاهالگام در بخش هندی کشمیر دانست؛ حمله‌ای که مرگبارترین حمله به غیرنظامیان در این منطقه در ۲۵ سال گذشته بوده است. یک منبع ارشد دولتی به خبرگزاری فرانسه گفت که نخست‌وزیر هند، نارندرا مودی، در جلسه‌ای غیرعلنی در روز سه‌شنبه «اختیارات کامل» را به ارتش برای واکنش به این حمله داده است.

دولت پاکستان هرگونه دخالت در حمله‌ی کشمیر را رد کرد. عطاءالله طارر، وزیر اطلاعات پاکستان، در بیانیه‌ای که بامداد چهارشنبه منتشر شد، گفت: «هرگونه اقدام تهاجمی با پاسخ قاطع مواجه خواهد شد.» او افزود: «پاکستان اطلاعات اطلاعاتی موثقی در اختیار دارد که نشان می‌دهد هند ظرف ۲۴ تا ۳۶ ساعت آینده با استفاده از حادثه‌ی پاهالگام، که بهانه‌ای بی‌اساس است، قصد دارد حمله‌ی نظامی انجام دهد.» با این حال، اسحاق دار، وزیر امور خارجه‌ی پاکستان، تأکید کرد که کشورش آغازگر هیچ حمله‌ای نخواهد بود.

سران چند کشور جهان نگرانی عمیق خود را ابراز کرده و از این دو همسایه که در گذشته چندین جنگ با یکدیگر داشته‌اند، خواستند که خویشتنداری نشان دهند. منطقه‌ی کشمیر با جمعیتی حدود ۱۵ میلیون نفر که اکثراً مسلمان هستند، میان پاکستان و هند تقسیم شده، ولی هر دو کشور کل این منطقه را متعلق به خود می‌دانند.

حدود ۱.۵ میلیون نفر در نزدیکی خط آتش‌بس در سمت پاکستانی مرز زندگی می‌کنند. بسیاری از ساکنان این مناطق، در حال آماده‌سازی پناهگاه‌های زیرزمینی ساده با دیوارهای گِلی تقویت‌شده با بتن هستند. محمد جوید، مردی ۴۲ ساله در روستای چاکوتی، به خبرگزاری فرانسه گفت: «در حال تمیز کردن پناهگاه هستیم تا اگر دشمن ناگهان حمله کرد، غافلگیر نشویم و بتوانیم جان بچه‌هایمان را نجات دهیم.»

تبادل آتش
ارتش هند روز چهارشنبه اعلام کرد که برای ششمین شب متوالی با نیروهای پاکستانی در امتداد خط آتش‌بس تبادل آتش داشته است. این منطقه‌ی به‌شدت نظامی‌شده دارای پایگاه‌هایی در ارتفاعات بالای کوه‌های هیمالیا بوده و مرز واقعی کشمیر محسوب می‌شود. یک منبع امنیتی پاکستانی نیز به خبرگزاری فرانسه گفت که روز سه‌شنبه دو پهپاد را که به حریم هوایی پاکستان وارد شده بودند، ساقط کرده‌اند.

تنش‌ها در هفته‌ی پس از حمله‌ی پاهالگام از جمله رد و بدل شدن اتهامات، اقدامات دیپلماتیک، اخراج اتباع کشور مقابل و بستن گذرگاه‌های مرزی به‌سرعت بالا گرفته است.

بالگرد نظامی هند بر فراز آسمان سریناگر در منطقه جامو و کشمیر هند – ۲۸ آوریل ۲۰۲۵ (AFP)

مودی هفته‌ی گذشته وعده داد که عاملان این حمله و پشتیبانان آن‌ها را تحت تعقیب قرار خواهد داد. او پنج‌شنبه گفت: «به همه‌ی جهان می‌گویم: هند هویت هر تروریست و حامی‌اش را شناسایی خواهد کرد، آن‌ها را تعقیب و مجازات خواهد کرد... حتی اگر تا دوردست‌ترین نقاط زمین بروند، تعقیب‌شان می‌کنیم.»

این اظهارات نگرانی‌ها را درباره‌ی تشدید تنش نظامی بیشتر کرده است.

وزارت امور خارجه‌ی آمریکا اعلام کرد که وزیر مارکو روبیو به‌زودی با همتایان پاکستانی و هندی خود تماس خواهد گرفت تا آن‌ها را به «عدم تشدید وضعیت» ترغیب کند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز سه‌شنبه با شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، و سوپرامانیام جایشانکار، وزیر خارجه‌ی هند، تماس گرفت و طبق گفته‌ی سخنگوی او، آمادگی خود را برای «میانجی‌گری جهت کاهش تنش» اعلام کرد. دفتر نخست‌وزیر پاکستان بعداً اعلام کرد که شهباز شریف از گوترش خواسته «هند را به خویشتنداری ترغیب کند» و تأکید کرده که در صورت اقدام نسنجیده‌ی هند، پاکستان از «حاکمیت و تمامیت ارضی‌اش با تمام قوا دفاع خواهد کرد».

پوسترهای افراد تحت تعقیب
هند و پاکستان از زمان استقلال از حکومت بریتانیا در سال ۱۹۴۷ بر سر منطقه‌ی کشمیر با یکدیگر مناقشه دارند؛ زمانی که مرزها خانواده‌هایی را از هم جدا کرد که نسل‌ها در کنار هم زندگی می‌کردند. در بخش تحت کنترل هند، شورشیان از سال ۱۹۸۹ برای استقلال یا پیوستن به پاکستان دست به قیام زده‌اند.

گشت‌های ارتش هند در حال حرکت به سمت هاباتنار در منطقه انانتناگ در جنوب کشمیر – ۲۹ آوریل ۲۰۲۵ (AFP)

پلیس هند پوسترهایی از سه مرد منتشر کرده که به اتهام اجرای حمله‌ی کشمیر تحت تعقیب‌اند. دو نفر از آن‌ها پاکستانی و یک نفر هندی است. هند می‌گوید آن‌ها اعضای گروه «لشکر طیبه» هستند؛ گروهی که مقرش در پاکستان است و سازمان ملل آن را یک گروه تروریستی معرفی کرده است. همچنین برای اطلاعاتی که منجر به دستگیری هر یک از آن‌ها شود، پاداشی معادل دو میلیون روپیه (حدود ۲۳۵۰۰ دلار) در نظر گرفته شده و عملیات گسترده‌ای برای بازداشت افراد مشکوک به ارتباط با این گروه آغاز شده است.

در آخرین مورد از تشدید تنش‌ها در کشمیر، در حمله‌ی پولواما در سال ۲۰۱۹ در منطقه‌ی تحت کنترل هند، یک بمب‌گذار انتحاری با خودرو به کاروان نیروهای امنیتی حمله کرد که منجر به کشته شدن ۴۰ نفر و زخمی شدن ۳۵ تن شد. کمتر از دو هفته بعد، جنگنده‌های هندی حملاتی هوایی به خاک پاکستان انجام دادند.