پرونده ویژه «الشرق‌الاوسط» برای «روز جهانی زن»: اخبار از دیدگاه زنان

برای بزرگداشت زنان جهان عرب از جمله روزنامه‌نگاران، تصمیم‌گیرندگان، زنان تاجر، دانشمندان، هنرمندان و ورزشکاران… و برای اولین بار در منطقه



جمانا راشد الراشد مدیر اجرایی گروه پژوهش و بازاریابی سعودی
جمانا راشد الراشد مدیر اجرایی گروه پژوهش و بازاریابی سعودی
TT

پرونده ویژه «الشرق‌الاوسط» برای «روز جهانی زن»: اخبار از دیدگاه زنان



جمانا راشد الراشد مدیر اجرایی گروه پژوهش و بازاریابی سعودی
جمانا راشد الراشد مدیر اجرایی گروه پژوهش و بازاریابی سعودی

به منظور بزرگداشت «روز جهانی زن» در ۸ مارس، گروهی از روزنامه‌نگاران زن و چهره‌های رسانه‌ای، بر امور تحریریه و تهیه مطالب مطبوعاتی برای این روز در روزنامه «الشرق الاوسط»، شامل گفتگوها، مقالات، اخبار، گزارش‌های تحقیقی و پوشش‌های ویژه نظارت می‌کنند.
علاوه بر این، مجموعه‌ای از ابتکارات در قالب طرح «از زن به همگان» آغاز شده و توسط سیستم عامل‌های رسانه‌ای «گروه تحقیق و بازاریابی سعودی» همچون «الشرق الاوسط» (روزنامه بین‌المللی عرب)، «عرب نیوز» (روزنامه انگلیسی‌زبان)، و «سیّدتی / بانوی من» و «هِی / او» (دو مجله عربی ویژه زنان) و «الشرق نیوز» (سرویس خبری چندسکویی) پوشش داده می‌شود.
این ابتکارعمل‌ها در راستای «چشم‌انداز پادشاهی ۲۰۳۰» و در چارچوب اهداف توسعه پایدار و اهمیت مشارکت مؤثر زنان در زندگی عمومی است. همچنین بیانگر میزان تعهد «گروه تحقیق و بازاریابی سعودی» نسبت به مسائل زنان و اهمیت توانمندسازی، حمایت و مشارکت آنها در پادشاهی عربی سعودی و جهان عرب است.
در این باره، جمانا راشد الراشد مدیر اجرایی گروه پژوهش و بازاریابی سعودی گفت: «جهان عرب ما به‌طور کلی و پادشاهی عربی سعودی به‌طور خاص، پر از داستان‌های الهام بخش زنان و ابتکارات خلاقانه است که محور اصلی نقشی است که زنان در زندگی روزمره ما و جوامع ما در بعد اجتماعی، در بخش مالی و بازرگانی و از طریق بخش‌های آموزشی و بهداشتی و سایر بخشهای مختلف کار، تولید و رهبری، ایفا می‌کنند».
جمانا الراشد ادامه داد: «ما امسال (روز جهانی زن) را از طریق بسترهای مختلف رسانه‌ای این گروه، همراه با زنان خلاق در زمینه‌ها و رشته‌های مختلف و همچنین همکاران زن رسانه ای خود که واجد شرایط تصدی اجرایی، اداری در مجموعه هستند، جشن می‌گیریم. به موازات این، ما برای زنان عربی که در گذشته، حال و آینده کشورها و جوامع ما نقش‌های مهمی ایفا کرده و بازی کرده‌اند، ارزش قائل هستیم».
جمانا الراشد در پایان اظهار کرد: «ما خوشحال و مفتخریم که شاهد تعهد و حمایت قاطعانه از زنان و مسائل آنها با چشم‌انداز رهبری جوان و بصیر در پادشاهی عربی سعودی هستیم. بیش از هر زمان دیگری، زنان سعودی امروز به بخشی جدایی ناپذیر از معادله رشد، شکوفایی، توسعه، تغییر و رهبری تبدیل شده‌اند که کشور ما در همه سطوح شاهد آن است. ما، در گروه، کاملاً آماده هستیم تا در این زمینه نقش خود را ایفا کنیم».
 «گروه تحقیق و بازاریابی سعودی» توجه ویژه ای به توانمندسازی زنان با به‌کارگیری افراد شایسته و دادن فرصت‌های برتر به آنها نشان داده‌است، بنابراین برای به عهده گرفتن نقش‌های اجرایی، سمت‌های اداری و عملکردی در بسیاری از شرکت‌ها، ادارات و تقسیمات گروه، با اولویت دادن بیشتر به زنان ذیصلاح سعودی گام می برمی‌دارد.

- مسائل زنان

«گروه تحقیق و بازاریابی سعودی» به بسیاری از موضوعات مورد علاقه زنان و امور آنها، چه به مناسبت «روز جهانی زن» یا سایر روزهای سال، از طریق سیستم عامل‌های رسانه ای خود توجه دارد.
این گروه همچنین نقش دولت‌ها و بخش خصوصی در تحقق عدالت برای زنان را در زمینه‌های مختلف، مانند مطبوعات، رسانه‌ها، امور عمومی، بخش مالی و بازرگانی، کارآفرینی شرکت‌های کوچک و متوسط، بخش‌های تجاری و همچنین، در بخش پزشکی و بهداشتی، بخش «فرهنگ و صنایع ابتکاری»، جهان زیبایی، لوکس، مد، طراحی و بسیاری جنبه‌های دیگر برجسته می‌کند.

«روز جهانی زن ۲۰۲۱» … و سیستم عامل‌های «گروه تحقیق و بازاریابی سعودی»

- «الشرق الاوسط»

تیم کاملی از زنان روزنامه‌نگار و چهره‌های رسانه ای بر امور تحریریه نظارت می‌کنند و مطالب مطبوعاتی را در روزنامه الشرق الاوسط برای امروز آماده می‌کنند. علاوه بر این، روزنامه، مقالات، مصاحبه‌ها و داستان‌های خبری الهام بخشی زیادی را منتشر می‌کند که زنان شاخص در بخشها و تجارب مختلف برجسته می‌کند.

- «الشرق نیوز»

شبکه خبری الشرق در طول شبانه روز، از طریق صفحه نمایش خود و برنامه‌ها و سیستم عامل‌های مختلف خود، روی روزنامه نگاران برجسته زن تمرکز کرده‌است، زنانی که با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند و تلاش می‌کنند تا اخبار را به دریافت کنندگان در تمام بخش‌های منطقه و جهان تحویل دهند.
الشرق همچنین مصاحبه‌های بسیاری را با زنان پیشگام انجام می‌دهد تا موفقیت‌های آنها را گرامی بدارد و ابعاد چالش‌های آینده را با آنها پیش‌بینی کند. الشرق صفحه خاصی را به همین مناسبت در وب سایت خود راه اندازی کرد.

- «عرب نیوز» - Arab News

عرب نیوز پوشش‌های خبری ویژه ای از جمله مصاحبه‌ها، داستان‌ها و ستون‌های یادداشت با محوریت زنان همزمان با این مناسبت اختصاص داده‌است.

- «سیّدتی» و «هِی» … و سیستم عامل‌های دیجیتالی آنها

این دو مجله برجسته در منطقه در طول سال و به‌طور ویژه «روز جهانی زن» به زنان عرب می‌پردازند:

سیدتی و سیستم عامل‌های دیجیتالی آن طیف گسترده‌ای از مصاحبه‌ها و همچنین پوشش‌ها و موضوعاتی با محوریت زنان، موفقیت‌های آنها و داستان‌های الهام بخش را انجام می‌دهد.
این مطالب همچنین شامل زنانی می‌شود که صاحبان مارک‌های برجسته، زنان خلاق و «مدیران خلاق» برجسته‌ترین مارک‌های جهان در جواهرات و مد هستند. سینما از نگاه ۸ کارگردان و تولیدکننده زن عرب. زنان جوان سعودی و عرب در بخش‌های فناوری، فرهنگ، طراحی، ورزش و تناسب اندام، مد و لباس، زیبایی و سبک زندگی مدرن در همه زمینه‌ها در این پوشش جایگاه ویژه ای دارند… علاوه بر این به موضوع مربوط به یک زوج سعودی که یک تیم فوتبال زنان از ۱۲۰ بازیکن ایجاد کردند و موضوعات مختلف دربارهٔ مادر و کودک می‌پردازد.

- مجله «هی» نیز ضمن برجسته سازی مهم‌ترین اختراعات و نوآوری‌های زنان در جهان، در «روز جهانی زن» به زنان شاخص حوزه مد و طراحی بین‌المللی مد می‌پردازد.
 علاوه بر این، نسخه دیجیتالی این مجله به جنبه مختلف، از جمله مد، زیبایی، جواهرات، سلامتی، تغذیه، دکوراسیون، سفر، موضوعات عروسی و لباس عروس و سایر مقالات و داستان‌های مربوط به زنان در روز جهانی خود منتشر می‌کند.



چگونه عراق از «تهدیدی وجودی خطرناک‌تر از داعش» نجات یافت؟

مشایخ عراقی در تظاهراتی در حمایت از ایران، سه‌شنبه در مسیر منتهی به منطقه سبز که سفارت عراق در بغداد در آن واقع شده است (AP)
مشایخ عراقی در تظاهراتی در حمایت از ایران، سه‌شنبه در مسیر منتهی به منطقه سبز که سفارت عراق در بغداد در آن واقع شده است (AP)
TT

چگونه عراق از «تهدیدی وجودی خطرناک‌تر از داعش» نجات یافت؟

مشایخ عراقی در تظاهراتی در حمایت از ایران، سه‌شنبه در مسیر منتهی به منطقه سبز که سفارت عراق در بغداد در آن واقع شده است (AP)
مشایخ عراقی در تظاهراتی در حمایت از ایران، سه‌شنبه در مسیر منتهی به منطقه سبز که سفارت عراق در بغداد در آن واقع شده است (AP)

منابع دیپلماتیک در بغداد به روزنامه «الشرق الاوسط» گفتند مقام‌های عراقی نگران کشیده شدن کشور به جنگ میان ایران و اسرائیل بودند و آن را «تهدیدی وجودی برای عراق» توصیف کردند که خطرناک‌تر از تهدید داعش بود؛ همان گروهی که زمانی یک‌سوم خاک کشور را اشغال کرده بود.

این منابع توضیح دادند:
«داعش یک پدیده بیگانه بود که در نهایت باید از بدن عراق به‌ویژه با توجه به حمایت منطقه‌ای و بین‌المللی از بغداد برای مقابله با آن طرد می‌شد. اما جنگ ایران و اسرائیل، وحدت عراق را تهدید می‌کرد.»

شرح تهدید وجودی از نگاه منابع دیپلماتیک:

همزمان با آغاز جنگ، بغداد پیام‌هایی از اسرائیل از طریق جمهوری آذربایجان و کانال‌های دیگر دریافت کرد. در این پیام‌ها آمده بود که اسرائیل در صورت حمله‌ای از خاک عراق، پاسخ‌هایی «سخت و دردناک» خواهد داد. اسرائیل مسئولیت هرگونه حمله از خاک عراق را متوجه دولت عراق دانسته بود.

آمریکا نیز از زبان توصیه‌آمیز قبلی عبور کرد و مستقیماً نسبت به عواقب وخیم حملات احتمالی گروه‌های وابسته به ایران هشدار داد.

مقام‌های عراقی نگران «سناریوی فاجعه» بودند. سناریویی که در آن، گروه‌های عراقی به اسرائیل حمله می‌کردند و اسرائیل نیز با موجی از ترورهای هدفمند مشابه آنچه علیه فرماندهان حزب‌الله لبنان و ژنرال‌ها و دانشمندان ایرانی در آغاز جنگ انجام داد، پاسخ می‌داد.

به گفته این منابع، اگر اسرائیل حملات دردناکی علیه این گروه‌ها انجام می‌داد، خشم در میان شیعیان عراق شعله‌ور می‌شد. این وضعیت ممکن بود مرجعیت شیعه را وادار به اتخاذ موضعی جدی کند و در نتیجه، بحران به شکل تقابل مستقیم شیعیان با اسرائیل درمی‌آمد.

این سناریو باعث شد نگرانی‌هایی شکل گیرد مبنی بر اینکه سایر گروه‌های عراقی، شیعیان را مسئول کشاندن کشور به جنگی بدانند که می‌شد از آن دوری کرد. در چنین شرایطی، احتمال بروز شکاف دوباره میان شیعیان و سنی‌ها و تهدید دوباره برای وحدت عراق وجود داشت.

خطر دیگر، موضع احتمالی کردها بود. این احتمال وجود داشت که کردها اعلام کنند دولت مرکزی فقط نماینده یک گروه است، کشور از جنگ‌ها خسته شده و اقلیم دیگر نمی‌خواهد خود را با بغداد درگیر کند؛ چراکه نزدیکی به بغداد، اقلیم را وارد جنگ‌هایی می‌کند که نمی‌خواهد در آن‌ها شرکت داشته باشد.

نقش دولت السودانی

دولت محمد شیاع السودانی با ترکیبی از قاطعیت و تدبیر عمل کرد. به گروه‌ها هشدار داد که تحمل هیچ تلاشی برای کشاندن کشور به جنگی که وحدتش را تهدید می‌کند، ندارد. همزمان، کانال‌های ارتباطی با قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، به‌ویژه آمریکا، را باز نگه داشت.

موضع ایران و موازنه داخلی
دولت عراق از موضع تهران هم بهره برد. ایران نه‌تنها از گروه‌ها نخواست وارد جنگ شوند، بلکه آن‌ها را به خویشتنداری تشویق کرد. برخی معتقدند تهران نمی‌خواست پس از از دست دادن سوریه، روابطش با عراق را نیز قربانی کند.

عامل مهم دیگر، درک گروه‌ها از بزرگی جنگ بود. آن‌ها می‌دانستند این نبرد از توانشان فراتر است؛ به‌ویژه با توجه به شرایط حزب‌الله در لبنان و نفوذ اطلاعاتی اسرائیل درون ایران. اسرائیل نشان داده بود که اطلاعات دقیقی از گروه‌های دشمن دارد و با برتری تکنولوژیک خود، می‌تواند به اهدافش برسد.

سه حمله ناکام

با وجود فشارها، به گفته منابع دیپلماتیک، گروه‌های بی‌انضباط تلاش کردند سه حمله را طراحی و اجرا کنند؛ اما نیروهای امنیتی عراق توانستند پیش از اجرا آن‌ها را خنثی کنند.

منابع همچنین گفتند که ایران زخمی عمیق برداشت؛ چراکه اسرائیل جنگ را به خاک ایران کشاند و آمریکا را به هدف گرفتن تأسیسات هسته‌ای آن ترغیب کرد. به‌گفته این منابع، اگر ایران در پرونده هسته‌ای امتیاز ندهد، احتمال دور تازه‌ای از درگیری وجود دارد.