فاطمه البنوی: با بومی گرایی در فیلم هایم به دنبال مطرح شدن در عرصه بین المللی هستم

سینماگر سعودی در حال نوشتن و فیلمبرداری فیلم جدیدش است

 فاطمه البنوی سینماگر سعودی در حال فیلمبرداری فیلم «حتی نری النور» (برای اینکه روشنایی را ببینیم)
فاطمه البنوی سینماگر سعودی در حال فیلمبرداری فیلم «حتی نری النور» (برای اینکه روشنایی را ببینیم)
TT

فاطمه البنوی: با بومی گرایی در فیلم هایم به دنبال مطرح شدن در عرصه بین المللی هستم

 فاطمه البنوی سینماگر سعودی در حال فیلمبرداری فیلم «حتی نری النور» (برای اینکه روشنایی را ببینیم)
فاطمه البنوی سینماگر سعودی در حال فیلمبرداری فیلم «حتی نری النور» (برای اینکه روشنایی را ببینیم)

فاطمه البنوی سینماگر و فیلم نامه نویس سعودی در حال نوشتن و فیلمبرداری فیلم جدیدش است. موضوع فیلم درباره جامعه سعودی است. البنوی که در فیلم های قبلی خود هم روی این مساله دست گذاشته در گفتگو با الشرق الاوسط درباره آثار جدید خود صحبت کرد و یکی از آنها فیلم سعودی برگرفته از فیلم اسپانیایی «قهرمانان» است. او در این فیلم تحولات و اصلاحات در سعودی در چند سال اخیر را بررسی کرده است.
البنوی گفت اسم فیلم را فعلا «بسمه» (لبخند) گذاشتم که هنوز قطعی نیست. موضوع فیلم درباره روابط بین یک خانواده سعودی و مناسبات بین دختر و پدر در جامعه است که هر کدام از آنها دست دیگری را رو می کند.
او افزود «اولین فیلمی که ساختم فیلم کوتاه ««حتی نری النور» (برای اینکه روشنایی را ببینیم) درباره مادر و پسر کوچک خانواده بود.  فیلم جدید در سعودی فیلمبرداری شده و بازیگران اهل سعودی هستند. همواره در کارهایم بومی گرا هستم چون همین بومی گرایی عامل اصلی برای جهانی شدن است».
البنوی که بازیگر نقش اول فیلم سعودی برگرفته از فیلم اسپانیایی «قهرمانان» است در این باره گفت «بازیگر نقش اصلی بودن در نسخه عربی یک فیلم بین المللی مایه افتخار من است. نقش خانم معلم خوش قلبی را بازی می کنم که موسیقی تدریس می کند. او همواره پایبند ارزش ها و اصول است. کارگردان فیلم اهل اسپانیا است. در حال نوشتن فیلم نامه متناسب با آداب و رسوم سعودی و عربی هستم و پس از اینکه سناریو تکمیل شود فیلم به طور کامل در سعودی فیلمبرداری می شود. یاسر السقاف نقش اصلی مرد است».
البنوی از تحولات فرهنگی و هنری در سعودی ابراز خشنودی کرد. او که به عنوان عضو کمیته داوری جشنواره فیلم های عربی مالمو انتخاب شده شاهد آثار سینمایی از تمام کشورهای عربی و فرهنگ های گوناگون بوده است.
کار فیلمبرداری فیلم دیگر او که محصول مشترک سعودی و امارات است اخیرا پایان یافته اما نام فیلم هنوز قطعی نشده.
فاطمه در این فیلم نقش یک دکتر را بازی می کند که مشکلات فراوانی با برادرش دارد. فیلم در بیابانی در امارات فیلمبرداری شده است. این سینماگر سعودی همچنین یکی از تولید کنندگان یک فیلم مصری جدید خواهد بود.
او در این باره گفت «مناسبات صمیمانه و محکم با سینماگران مصر دارم و امیدوارم محصول مشترک بین سعودی و مصر داشته باشیم چون در نهایت به نفع صنعت فیلم و سینمای عربی خواهد بود».
فاطمه البنوی که به چند لهجه عربی و زبان مسلط است خاطر نشان کرد «هر زبان جدیدی که یاد می گیرم به آن مسلط می شوم. نوگرایی و پیشرفت را دوست دارم. وقتی کاری را شروع می کنم که از موفقیت در آن صد در صد مطمئن باشم. چندین بار در چند سال اخیر به مصر سفر کردم و خیلی دوست داشتم که لهجه مصری را خوب یاد بگیرم و همینطور شد. به لبنان و فرانسه هم که رفتم بر لهجه لبنانی و زبان فرانسوی مسلط شدم. آدم باید در سفرهایش مهارت های جدید یاد بگیرد و فقط به آنچه در کودکی آموخته اکتفا نکند. باید هر روز چیز جدیدی یاد گرفت چون نگرش به زندگی تغییر می کند».
فاطمه در چه گروه هنری قرار دارد؟ او در این باره گفت «هنر را نمی شود تقسیم بندی کرد. دوست ندارم خودم را در این گروه یا آن گروه بگذارم. همواره تمام تجارب و مهارت هایم را عرضه می کنم تا به جامعه سعودی خدمت کنم. ما در سعودی در عصر جدیدی زندگی می کنیم و باید از ظرفیت ها و توانایی هایم برای پرداختن به مسائل و دغدغه های مردم سعودی استفاده کنم. دوست دارم نامم در تاریخ هنر سعودی ماندگار شود».
این هنرمند سعودی درباره رونق هنری در سعودی یادآور شد «این تحولات سهم عمده ای در پیشرفت صنعت هنر سعودی داشت و تاثیر بسزایی بر روی خانواده ها داشته است. همه حالا می خواهند از هر استعداد و مهارتی که دارند برای ارتقای جایگاه هنر سعودی استفاده کنند».
فاطمه البنوی یاد آور شد «تحولات و اصلاحات جاری منجر به افزایش ارتباط بین فرهنگ های غربی و سعودی شده و هنر سعودی از طریق همایش ها و جشنواره های هنری بین المللی در دسترس جهانیان قرار گرفته است».
او تاکید کرد «اصلاحات کنونی همچنین در افزایش حضور زنان در حوزه های خلاقانه و تمامی عرصه ها سهیم است».
فاطمه البنوی بازیگر و کارگردان و نویسنده سعودی است که جامعه سعودی را از طریق فیلم هایش به جهانیان معرفی می کند.
او یکی از بنیانگذاران تئاتر جده است. فاطمه نقش اول دومین فیلم سعودی را بازی کرد. فیلم «برکه یقابل برکه» در ۲۰۱۶ روی پرده رفت و یکی از نامزدهای اسکار بهترین فیلم خارجی شد.
او در ۲۰۱۸ در فهرست «رهبران جوانان» تحول خواه جهان مجله تایم قرار گرفت.



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.