تعداد بانوان عطرساز و فروشندگان عطر سعودی در این روزها افزایش یافته و نام برخی از آنها مطرح شده است. این عطرها در سعودی تولید می شود. نت های تشکیل دهنده آنها عمدتا عود و مشک و عنبر و چوب خوشبو است.
عطرهای محلی رواج پیدا کرده چون بسیاری از مردم سعودی هستند که دوست دارند عطرهای خاص و کمیاب بخرند و رغبتی به برندهای معروف ندارند.
بانوان عطرساز سعودی می گویند که دیدگاه مردم سعودی درباره عطرهای ساخت کشور تغییر کرده و حالا این کالاها از نظر خرید با عطرهای وارداتی رقابت می کنند.
اگرچه بانوان سعودی در حوزه عطرسازی تازه کار هستند اما خیلی از آنها که عطرهایشان در کشورهای خلیجی و عربی دیگر طرفدار پیدا کرده به دنبال یک موقعیت بین المللی هستند.
نوف القحطانی که به عنوان بانوی عطرساز برتر سعودی اتاق بازرگانی الشرقیه در ۲۰۱۴ معرفی شد در گفتگو با «الشرق الاوسط» گفت «تا چند سال پیش مردم سعودی عطرهای تولید سعودی نمی خریدند اما وضع در سه سال گذشته تغییر کرد».
او افزود «عطرهای سعودی نه تنها از سوی مردم طرفدار پیدا کرده بلکه توجه شرکت ها و موسسات دولتی هم به این عطرها جلب شده است».
نوف القحطانی یادآور شد «تغییر دیدگاه مردم و روی آوردن به عطرهای سعودی به دلیل طرح «ساخت سعودی» است که به حمایت از صنایع ملی می پردازد».
او درباره تعداد فراوان عطرسازان خانم و آقای سعودی در این روزها گفت «تعداد فراوان عطرسازان قبلا مزیت بود اما حالا بی رویه و غیر هدفمند شده و کارکرد تخریبی پیدا کرده پس باید نهادهای ذیربط ساز و کار ویژه ای برای ورود عطرسازان به این حوزه تنظیم کنند تا بخش عطرسازی شکست نخورد».
القحطانی عطرسازی را در سال ۲۰۰۵ شروع کرد تا یک برند تجاری به اسم «نشق» تاسیس کند.
او گفت «شروع کردم به قاطی کردن عطرهای مختلف در خانه. کارم از همین جا شروع شد تا اینکه الان به یکی از عطرسازان معروف خلیج تبدیل شدم».
او افزود «هدفم این است که اعتبار و موقعیت جهانی پیدا کنم و برنامه راهبردی ام این است که عطرهایم در برندهای معروف جهان به فروش برسد».
نوف النفیسه عطرسازی سعودی دیگری است که کارش را حدود ده سال پیش شروع کرد. او در ابتدا چون عاشق عطر بود وارد فروش عطر شد. در آن زمان هنوز اپلیکیشن ها و فروشگاه های آنلاین نبودند.
او گفت «اینستاگرام وسیله موثری برای بازاریابی عطرهای ساخت سعودی و معرفی آنها شده است».
نوف النفیسه توضیح داد که هدفش شناخته شدن در سطح بین المللی است و اینکه یک برند تجاری موفق مثل طراح معروف فرانسوی کوکو شنل داشته باشد».
او در گفتگو با «الشرق الاوسط» یادآور شد «عطرسازی مثل صنعت فشن شده و تاجران و بازرگانان ویژه خود را پیدا کرده چون اینطور جا افتاده که حوزه عطرسازی سودآور است».
النفیسه درباره مشکلات عطرسازی می گوید «مهم ترین چیز کیفیت نت های عطر و دسترسی به آنها است».
او اظهار کرد «برخی از فروشگاه های عطر در سعودی به دلیل کرونا ضرر کرده و ورشکست شدند اما بسیاری هم ماندند و ادامه دادند اما فکر می کنم که عطرهای سعودی تا چند سال دیگر در سطح جهان عرضه می شود و طرفدار پیدا می کند».