پادشاهی عربی سعودی بر نقش خود در ارتقای حمایت از اقتصاد جهانی از طریق مشارکت فعال در کار گروه بیست به ریاست ایتالیا تأکید کرد و گفت که ما ابتکار عمل را برای گسترش همکاریهای بینالمللی، حمایت از شراکتهای استراتژیک به عنوان گامی در جهت کمک به دستیابی به رشد اقتصادی پایدار، حفاظت از اقتصاد جهانی به منظور مقابله با تغییرات آب و هوایی و توانمندسازی افراد برای شکلدادن به چشماندازهای آینده امیدبخش به عهده میگیریم.
فیصل الابراهیم وزیر اقتصاد و برنامهریزی سعودی تأکید کرد که پادشاهی یکی از مهمترین قدرتهای اقتصادی در جهان است و به دستیابی به رشد پایدار کمک میکند.
وی افزود: شرکت پادشاهی در اجلاس سران G20 که در ایتالیا برگزار میشود، زمینه گسترش همکاریهای بینالمللی و حمایت از مشارکتهای استراتژیک را به گونه ای افزایش میدهد که ارتباطات را بیشتر و تبادل ایدهها و تجربیات از جمله تدوین سیاستهایی با هدف توسعه راه حلهای مؤثر برای چالشهای پیش روی جهان را فعال تر میکند.
- عضویت در ترویکا
الابراهیم اشاره کرد که نقش این وزارتخانه در کار گروه کاری توسعه تحت ریاست ایتالیا شامل مشارکت در مذاکرات و مدیریت در چارچوب عضویت سعودی در تروئیکا است.
وی با اشاره به اینکه کار بر روی توصیهها و ابتکارات پیشنهادی از ریاست پادشاهی در سال ۲۰۲۰ تکمیل شدهاست، گفت: خروجیهای کارگروه توسعه بر پتانسیل ابزارهای مالی نوآورانه مانند مکانیسمهای تأمین مالی ترکیبی، تضمینهای سرمایهگذاری، اهداف توسعه پایدار و اوراق قرضه سبز و حمایت از اجرای چارچوبهای مالی یکپارچه ملی متمرکز بود.
الابراهیم اضافه کرد که کار این گروه در ادامه کارهایی که در زمان ریاست پادشاهی و ریاستهای قبلی ارائه شد، از اهمیت همکاری بین کارگروه توسعه و مسیر مالی برای پیشبرد تأمین مالی برای توسعه پایدار حمایت کردهاست.
او اظهار کرد که کارگروه توسعه ارتباط بین مناطق شهری و روستایی و نقش شهرهای میانی را به عنوان بازیگران اصلی توسعه پایدار و بومی سازی اهداف توسعه پایدار مورد بحث و بررسی قرار داد.
وزیر اقتصاد و برنامهریزی سعودی افزود: «گروه کاری توسعه برای ارزیابی نقش این بازیگران در واکنش به همهگیری و رفع نقاط ضعف برای اطمینان از بهبودی پایدارتر و فراگیر کار کردهاست».
وی افزود: این گروه همچنین به نقش اصلی شهرهای میانی در فقرزدایی از طریق تقویت پیوندهای روستایی و شهری و توانمندسازی خانوادههای روستایی برای تنوع بخشیدن به منابع درآمد خود توجه کردند. آنها همچنین به عنوان مراکزی برای ارائه خدمات و جذب مناطق فرآوری صادرات و به عنوان مکانهای استراتژیک برای توسعه زنجیره ارزش کشاورزی مهم هستند.
- بهبودی … نقش سعودی
در بحبوحه آغاز به کار اجلاس سران G20 در رم که محورهای (انسان، سیاره و سعادت) را به عنوان شعار دوره خود قرار داد، نتایج این نشستها سهم تلاشهای بینالمللی مشترک برای اجرای برنامه راهبردی برای آمادهسازی جهت همهگیری (کووید-۱۹) و واکنش به آن در تسریع بهبود اقتصاد و سلامت جهانی از اثرات همهگیری را نشان داد.
پادشاهی، در دوران ریاست خود بر اجلاس سران G20، با ارائه ۵۰۰ میلیون دلار به سازمانهای بینالمللی برای کمک به مقابله با همهگیری، نقش روشنی در دستیابی به این امر داشت.
- سلامت و همهگیری
وزارت بهداشت پادشاهی با اقدامات پیشگیرانه و اقداماتی که برای محدود کردن شیوع ویروس انجام داد، با حرفهای گری و عملکرد فوقالعاده با همهگیری ویروس کرونا (کووید-۱۹) تعامل کرد. این امر به کنترل تعداد مبتلایان، افزایش کارایی سیستم بهداشتی، ارائه واکسن و درمان برای همه شهروندان و ساکنان، علاوه بر سرمایهگذاری هنگفت در زیرساختها و زنجیره تأمین کمک کرد.
سعودی در ارائه ابزارها و مکانیسمهایی برای مبارزه با ویروس کرونا، افزایش نرخ تولید واکسنها و تلاش برای ارائه آنها در اکثر کشورهای جهان، بهویژه کشورهای کمدرآمد و متوسط، کمک کردهاست.
عضویت پادشاهی در دو ابتکار: شتابدهنده ابزارهای دسترسی به کووید-۱۹ (ACT) و دسترسی جهانی واکسنهای کووید-۱۹ (COVAX) به تضمین توزیع عادلانه ابزارهای تشخیصی و واکسنها و ارائه درمان برای همه کمک کردند.
پادشاهی ۱۵۰ میلیون دلار برای حمایت از ائتلاف برای نوآوریهای آمادگی همه گیر، ۱۵۰ میلیون دلار دیگر برای اتحاد جهانی برای واکسن و ایمنسازی، و ۲۰۰ میلیون دلار برای سایر سازمانها و برنامههای بهداشتی بینالمللی و منطقه ای اختصاص داد.
- محرک اقتصادی
پادشاهی در پاسخ به درخواست ایتالیا رئیس دوره ای از کشورها برای پیوستن به ابتکار «تجارت و سلامت پس از کووید-۱۹» در سازمان تجارت جهانی، در راستای نتایج ریاست پادشاهی بر گروه ۲۰ در سال گذشته، به ابتکاراتی برای تحریک اقتصاد و حمایت از بخش خصوصی در واکنش سریع اقتصاد محلی به چالش همهگیری کمک کردهاست.
در نیمه اول سال ۲۰۲۱، تولید ناخالص داخلی غیرنفتی کشور با حمایت رشد ۷٫۵ درصدی تولید ناخالص داخلی بخش خصوصی، ۵٫۴ درصد رشد کرد.
- شاخصهای زنان
سعودی توانست شاخصهای مشارکت زنان در تجارت را ارتقا دهد، زیرا زنان سعودی برای دومین سال متوالی در گزارش «زنان، فعالیتهای تجاری و قانون ۲۰۲۱» که توسط گروه بانک جهانی منتشر شد، پیشرفت کردند.
هدف این گزارش مقایسه میزان تبعیض در سیستمهای بین زن و مرد در زمینه توسعه اقتصادی و کارآفرینی در بین ۱۹۰ کشور جهان است.
نرخ مشارکت زنان در بازار کار سعودی نیز افزایش یافتهاست و به ۳۳٫۲ درصد در سال ۲۰۲۰ رسیدهاست. علاوه بر این، سعودی سطوح بالایی از افزایش نرخ مشارکت زنان در پستهای مدیریتی میانی و ارشد را به ثبت رساندهاست.
- بازار کار
سعودی در راستای نتایج ریاست خود بر گروه بیست در سال گذشته، رسیدگی به مسئله دستمزد، بهداشت، ایمنی و حقوق در بازار کار را ادامه میدهد.
ریاض خواستار لزوم طبقهبندی صحیح کارگران برای تضمین حقوق حرفه ای کارگران، زمان کار، اطمینان از دسترسی آنان به بیمههای اجتماعی و کاهش ابهام و عدم شفافیت بین خوداشتغالی و کار وابسته شدهاست.
ابتکار عمل برای توانمندسازی جوانان جهت انتقال به بازار کار یکی از مهمترین نتایج ریاست پادشاهی عربی سعودی بر گروه ۲۰ در سال گذشتهاست که هدف آن کاهش ۱۵ درصدی میزان جوانانی که بهطور احتمال کنارگذاشته شدن آنها از بازار کار تا سال ۲۰۲۵ وجود دارد.
- آموزش
سعودی در واکنش به تحولات نشستهای گروه ۲۰، به تشویق توسعه آموزش در این کشور کمک میکند، به طوری که ۳۴ برنامه درسی جدید را برای مجموعههای جهانی تدوین کرد و ۸۹ برنامه درسی را توسعه داد که به بهبود سطح عملکرد آموزشی دانشآموزان دختر و پسر، حمایت از مهارتهای آنها، افزایش قابلیتهای آنها و بهبود نتایج پادشاهی در آزمونهای بینالمللی کمک میکند.
ایتالیا همچون سعودی پرونده آموزش را در دستور کار اصلی سال ریاست خود بر گروه برای سال ۲۰۲۱ نگه داشت.
ایتالیا همچنین یک گروه غیررسمی با تمرکز بر آموزش عالی، تحقیقات علمی و نوآوری تحت عنوان «خوشه آکادمیک غیررسمی» اضافه کردهاست.
-آسیب پذیرترین کشورها
سعودی پیشتاز کشورهای عربی و سومین کشورهای جهان در ارائه کمکهای بشردوستانه به کشورهای عربی، اسلامی و دوست برای کمک به کاهش رنج آنها در نتیجه بلایای طبیعی یا جنگ علاوه بر نقش مرکز امداد و کمکهای بشردوستانه ملک سلمان در ارائه کمک به کشورهای مختلف جهان، طبق پلتفرم ردیابی مالی سازمان ملل متحد است.
۴۷ کشور از طرح تعلیق پرداختهای خدمات بدهی در اولین تمدید آن تا اواسط سال ۲۰۲۱ با مبالغ معوق ۱۰٫۳ میلیارد دلار بهره بردند.
پادشاهی به تعلیق خدمات بدهی برای ۲۷ کشور واجد شرایط برای بهرهمندی از طرح تعلیق پرداخت بدهی کمک کرد.
-تنوع و سیاره
در زمانی که پادشاهی از وجود یک مسیر گفت و گوی مستمر در مورد آب در دستور کار گروه بیست حمایت کرد، در دوران ریاست خود بر این گروه، او «اولین نشست گفت و گوی آب» را راه اندازی کرد که بر بهترین شیوههای بیست کشور در زمینه مدیریت پایدار آب متمرکز بود. ابتکارات «سعودی سبز» و «خاورمیانه سبز» مطرح شده از سوی ولیعهد، حمایت جهانی تعدادی از کشورها و سازمانهای بینالمللی را به دست آوردهاست.