ائتلاف انبارهای اسلحه حوثی‌ها را منهدم کرد.. هشدار نسبت به نظامی شدن فرودگاه صنعا

7 خودروی نظامی حوثی‌ها در مأرب منهدم شد.. 60 کودتاچی کشته شدند

ائتلاف انبارهای اسلحه حوثی‌ها را منهدم کرد.. هشدار نسبت به نظامی شدن فرودگاه صنعا
TT

ائتلاف انبارهای اسلحه حوثی‌ها را منهدم کرد.. هشدار نسبت به نظامی شدن فرودگاه صنعا

ائتلاف انبارهای اسلحه حوثی‌ها را منهدم کرد.. هشدار نسبت به نظامی شدن فرودگاه صنعا

ائتلاف حمایت از مشروعیت در یمن از انجام حملات هوایی و انهدام تاسیسات تولید پهپاد و انبارهای اسلحه حوثی‌ها در منطقه ذهبان صنعا خبر داد. این «ائتلاف» با اشاره به موفقیت حملات تأکید کرد، ارزیابی عملیاتی تهدید مستلزم تداوم آن است و مقابله با اقدامات خصمانه در رأس اولویت‌های ائتلاف است.
«ائتلاف» در بیانیه ای اعلام کرد، بامداد دیروز (شنبه 27 نوامبر) جنگنده‌های ائتلاف به مواضع نظامی مشروع در صنعاء حمله کرده‌اند. در این بیانیه تأکید شده که اقدامات پیشگیرانه برای مصون ماندن غیرنظامیان و تاسیسات غیرنظامی از آسیب های جانبی و عملی، مطابق با قوانین بین المللی بشردوستانه و قواعد عرفی آن اتخاذ می شود.
متعاقباً، ائتلاف اعلام کرد که تحرکات و فعالیت های خصمانه شبه نظامیان حوثی را در فرودگاه بین المللی صنعا زیر نظر داشته است. ائتلاف اعلام کرد که یک پهپاد شناسایی از فرودگاه بین المللی صنعا به یمن پرواز کرده است. این بیانیه اعلام کرد که استفاده از فرودگاه صنعا به عنوان پایگاه نظامی نقض فاحش قوانین بشردوستانه بین المللی است.
علاوه بر این، ائتلاف گفت، در 24 ساعت گذشته 10 عملیات هدف گیری را علیه شبه نظامیان حوثی در مأرب انجام داده است. بر این اساس، در این اهداف 7 خودروی نظامی منهدم شد و 60 عنصر تروریستی کشته شدند.
در همین رابطه، معمر الاریانی وزیر اطلاع رسانی، فرهنگ و گردشگری در یمن گفت: رژیم ایران و شبه‌نظامیان فرقه‌ای آن در منطقه اخیراً علنا ادعا کرده‌اند که از شبه‌نظامیان تروریست حوثی حمایت می‌کنند و پول، سلاح و کارشناسان برای طولانی‌تر کردن کودتا و کشتن یمنی‌ها در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند که این امر تجاوز و دخالت آشکار در امور یکی از کشورهای عضو سازمان ملل و سرپیچی آشکار از قطعنامه های بین المللی مرتبط با بحران یمن است.
معمر الاریانی در بیانیه‌ای که خبرگزاری یمن (سبأ) منتشر کرد، افزود: «کنفرانسی که اخیراً در تهران پایتخت ایران با عنوان (یمن محور تحول و اعتماد است) و با حضور نمایندگان نظام، سپاه پاسداران و شبه نظامیان ایرانی در منطقه با هدف بسیج مردمی ، حمایت سیاسی، مالی و نظامی از شبه نظامیان حوثی برگزار شد که ماهیت نبرد و دشمن واقعی یمنی‌ها از زمان کودتا را نشان می‌دهد».
الاریانی رژیم ایران را متهم کرد که از طریق این فعالیت ها به دنبال اعلام کنترل خود بر تصمیم شبه نظامیان حوثی و تاکید بر اینکه حوثی ها یکی از گروه های شبه نظامی فرقه ای اوست که در عراق، لبنان، سوریه و یمن برای اجرای پروژه توسعه طلبانه و سیاست های مخرب خود، گسترش هرج و مرج و تروریسم در منطقه و تهدید منافع بین المللی تاسیس کرد.
این مقام یمنی از جامعه جهانی، سازمان ملل و اعضای دائم شورای امنیت خواست تا به مسئولیت‌های قانونی خود در قبال تشدید تجاوزات ایران به یمن و نقش تهران در تضعیف تلاش‌ها برای آتش بس و برقراری صلح عمل کنند.



گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
TT

گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)

در حالی که وضعیت جنگی در نوار غزه همچنان ادامه دارد، ارتش اسرائیل روز یکشنبه دستور به بزرگ‌ترین عملیات تخلیه طی ماه‌های اخیر داد. این تخلیه مناطق وسیعی از شهر غزه و شمال آن، به‌ویژه محله‌های الزيتون، الصبرة، التفاح و الدرج را در بر می‌گیرد. ارتش از ساکنان خواسته فوراً به منطقه المواصی در جنوب منتقل شوند.

این دستور با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پخش اعلامیه از طریق پهپادها اعلام شد و شامل گسترش تخلیه مناطق پیشین مانند جبالیا البلد، الزرقاء و أبو إسكندر نیز می‌شود. منابع محلی گفته‌اند بسیاری از مردم نمی‌دانند کجا باید بروند، زیرا مناطق غربی غزه نیز از آوارگان پر شده است.

فلسطینی مجروح در حمله هوایی، در بیمارستان ناصر در خان‌یونس واقع در جنوب غزه، با پیکر برادرش که در همان حمله کشته شد، وداع می‌کند (رویترز)

ارتش اسرائیل اعلام کرده قصد دارد وارد عمق شهر غزه و حتی غرب آن شود. اگرچه منطقه المواصی به‌عنوان منطقه انسانی اعلام شده، اما در آنجا هم ارتش اسرائیل حاضر است و گه‌گاه تیراندازی یا بمباران‌هایی صورت می‌گیرد.

احتمال توافق جزئی

با وجود ادامه خشونت‌ها، تلاش‌ها برای آتش‌بس ادامه دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی خواستار تلاش برای دستیابی به توافق آتش‌بس شد. منابع فلسطینی به «الشرق الأوسط» گفته‌اند که احتمال رسیدن به توافقی جزئی در چارچوب طرح پیشنهادی فرستاده آمریکایی، استیو ویتکوف، وجود دارد.

فلسطینی‌ای در کنار پیکر کودکان کشته‌شده در حمله هوایی اسرائیل به خانه‌ای در شهر غزه پیش از مراسم تشییع در روز یکشنبه (رویترز)

این منابع افزودند مقاومت فلسطینی خواستار ضمانت اجرای کامل دوره ۶۰ روزه آتش‌بس بدون نقض آن توسط اسرائیل، و توزیع آزادسازی گروگان‌ها طی روزهای آتش‌بس هستند. همچنین تأکید شده که پروتکل‌های انسانی توافق پیشین در ژانویه ۲۰۲۵ باید رعایت شود؛ موضوعی که اسرائیل در آن زمان به‌طور کامل پایبند نبود.

بن‌بست در مذاکرات و لجبازی اسرائیل

منابع نزدیک به حماس می‌گویند: «رسیدن به توافق ممکن است اگر اسرائیل به خواسته‌های منطقی پاسخ مثبت دهد». به گفته آن‌ها، حماس پیشنهادات متعددی داده، اما هر بار بنیامین نتانیاهو آن را رد کرده و مسیر مذاکرات را مختل کرده است.

منابع تأکید کردند که «حماس» مایل به دستیابی به توافق برای توقف کشتار و محاصره در غزه است، اما نمی‌پذیرد تحت عنوان توافقی «تسلیم‌شده» عمل کند. آن‌ها همچنین از دولت ترامپ خواستند فشار بیشتری بر اسرائیل وارد کند.

پیش‌بینی شده که در صورت پیشرفت گفت‌وگوها، طی روزهای آینده دور جدیدی از مذاکرات در دوحه یا قاهره با حضور هیأت‌های حماس، اسرائیل، میانجی‌ها و نماینده آمریکا برگزار شود.

ترور ابوعمر السوری

در تحولی مرتبط، ارتش اسرائیل جمعه‌شب موفق به ترور «حکم العیسی» معروف به «أبو عمر السوری»، یکی از فرماندهان ارشد «کتائب القسام» شد. وی از نزدیکان محمد الضیف، فرمانده شهید القسام، بود. اسرائیل همچنین چندین فرمانده دیگر از حماس، جهاد اسلامی و گروه‌های مقاومت دیگر را هدف قرار داده است.

با کاهش درگیری مستقیم بین ایران و اسرائیل، تمرکز ارتش اسرائیل بار دیگر بر نوار غزه افزایش یافته و حملات زمینی، هوایی و عملیات‌های هدفمند شدت گرفته‌اند.