وزیر انرژی سعودی: مقادیر زیادی اورانیوم داریم و از آن به صورت تجاری استفاده خواهیم کرد

پادشاهی قصد دارد تا ۲۰۳۰ سهم استخراج معدن در اقتصاد خود را به ۶۴ میلیارد دلار افزایش دهد

شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی سعودی در جریان شرکت در کنفرانس بین‌المللی معدن در ریاض (الشرق الاوسط)
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی سعودی در جریان شرکت در کنفرانس بین‌المللی معدن در ریاض (الشرق الاوسط)
TT

وزیر انرژی سعودی: مقادیر زیادی اورانیوم داریم و از آن به صورت تجاری استفاده خواهیم کرد

شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی سعودی در جریان شرکت در کنفرانس بین‌المللی معدن در ریاض (الشرق الاوسط)
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی سعودی در جریان شرکت در کنفرانس بین‌المللی معدن در ریاض (الشرق الاوسط)

شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی پادشاهی عربی سعودی، امروز (چهارشنبه) از تأسیس یک شرکت وابسته به «معادن» برای تأمین هرگونه منابع در خارج از کشور خبر داد.
وزیر انرژی سعودی در جریان سخنرانی خود در کنفرانس بین‌المللی معدن که در ریاض برگزار شد، گفت: ما مقادیر زیادی اورانیوم داریم و از آن به صورت تجاری بهینه بهره‌برداری می‌کنیم.
وی ادامه داد: با ذخایر اورانیوم با شفافیت کامل تعامل خواهیم کرد و به دنبال شرکای مناسب خواهیم بود.
وزیر انرژی سعودی گفت: ما در مورد تولید هیدروژن جدی هستیم و سعودی ارزان‌ترین تولیدکننده انرژی هیدروژن پاک خواهد بود.
وی افزود: ما در قابلیت‌های نفت شل جایگاه بهتری داریم و فناوری‌های باکیفیتی برای تولید داریم که سازگار با محیط زیست هستند.
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان اظهار کرد که روند تحول انرژی باید مشمول ملاحظات دقیق باشد و نه ارتباطات و نباید به خاطر تحول، امنیت انرژی را رها کنیم.
وی ادامه داد: «من همیشه می‌گویم که انتقال انرژی باید با سه محور اداره شود: تأمین امنیت انرژی، کمک به میلیاردها انسان که از توسعه اقتصادی و رفاه بی بهره اند و تغییرات آب و هوایی».
وزیر انرژی سعودی تأکید کرد که شاهزاده محمد بن سلمان به شدت بر محتوای داخلی متمرکز است و تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۲٫۸ تریلیون ریال فرصت در ارتباط با محتوای داخلی وجود دارد.
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان گفت که لازم است استانداردهایی برای سنجش عملکرد خود برای توسعه محتوای داخلی تعیین کنیم.
وزیر انرژی اضافه کرد: «پادشاهی همیشه یک کشور تولیدکننده انرژی بوده‌است، اما انرژی که امروز ارائه می‌کنیم، انرژی جوانان است. ما گرانبهاترین منبع انرژی را در زنان و مردان جوان و بلندپرواز داریم که این تحول را هدایت می‌کنند».
وزیر انرژی به افزایش تقاضای مواد معدنی به میزان ۶۰۰ درصد اشاره کرد.
به نوبه خود، بندر الخریف وزیر صنعت و منابع معدنی سعودی، امروز (چهارشنبه) در حاشیه کنفرانس بین‌المللی معدن در ریاض تأکید کرد که این کشور در تلاش است تا بخش معدن را به ستون سوم صنایع ملی تبدیل کند.
الخریف به اقدامات مهم برای توسعه بخش معدن در سطح پادشاهی از جمله صدور مجوز برای بیش از ۱۹۶۷ مجوز برای شناسایی و اکتشاف اشاره کرد.
وی با بیان اینکه ۲۵ درصد از این مجوزهای اعطا شده طی سال ۲۰۲۱ بوده‌است، بیان کرد: تعداد مجتمع‌ها و مناطق ذخیره معدنی در پادشاهی به ۴۳۱ سایت رسیده‌است.
الخریف به گام‌های اصلی پادشاهی در سطح بخش معدن، از جمله بزرگترین بررسی زمین‌شناسی منطقه سپر عربی و همچنین صدور تصمیمات مربوط به بزرگترین تخصیص سایت‌های ذخیره معدن، با مساحت حدود ۴ هزار کیلومتر مربع، برای توسعه بخش معدن در چارچوب «چشم‌انداز پادشاهی ۲۰۳۰» اشاره کرد.
وی اظهار کرد: هدف «چشم‌انداز ۲۰۳۰» گسترش پایگاه اقتصادی با تبدیل کشور پادشاهی به یک قدرت صنعتی پیشرو است تا معدن، بر اساس برآورد منابع طبیعی ۱٫۳ تریلیون دلاری و با توجه به افزایش تقاضای جهانی برای آنها، رکن سوم صنعت ملی باشد.
وی تأکید کرد که پادشاهی قصد دارد سهم معدن در تولید ناخالص داخلی را از ۱۷ میلیارد دلار به ۶۴ میلیارد دلار تا سال ۲۰۳۰ افزایش دهد.
وزیر منابع معدنی افزود: سامانه جدید سرمایه‌گذاری معدنی و پلتفرم «معدن الکترونیکی» راه اندازی شدند.
الخریف خطاب به شرکت کنندگان در کنفرانس گفت که ما باید یک مدل بین‌المللی را اتخاذ کنیم که چندین ذینفع را گرد هم آورد تا همکاری و گفت و گو در مورد آینده مواد معدنی را افزایش دهیم.
الخریف توضیح داد که «یک استراتژی جامع برای معادن و صنایع تولیدی در پادشاهی راه اندازی شد که شامل ۴۲ ابتکار با هدف افزایش سهم این بخش در تولید داخلی و ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری و شغل برای شهروندان است. ما فرصت بسیار خوبی برای کمک به تأمین مواد معدنی حیاتی داریم».
هشتمین نشست مشورتی وزرای عرب مرتبط با امور منابع معدنی توسط وزارت صنعت و منابع معدنی سعودی و با مشارکت سازمان عربی صنعت، استانداردسازی و معدن و با حضور ۳۲ وزیر و نمایندگان دولت‌ها و ۹ سازمان بین‌المللی برگزار شد. شرکت کنندگان دربارهٔ دستاوردهای حاصل شده در اجرای توصیه‌های وزیران بحث و تبادل نظر کردند.



امارات عملیات قاچاق تسلیحات به ارتش سودان را کشف و خنثی کرد

 نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)
نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)
TT

امارات عملیات قاچاق تسلیحات به ارتش سودان را کشف و خنثی کرد

 نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)
نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)

خبرگزاری رسمی امارات روز (چهارشنبه) اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور، تلاش «غیرقانونی» برای انتقال سلاح و تجهیزات نظامی به ارتش سودان را ناکام گذاشتند.

این خبرگزاری به نقل از «حمد سیف الشامسی»، دادستان کل امارات، گزارش داد که نیروهای امنیتی کشور پس از بازداشت اعضای یک هسته که در زمینه واسطه‌گری، دلالی و تجارت غیرقانونی تجهیزات نظامی فعالیت می‌کردند و بدون دریافت مجوزهای لازم از نهادهای ذی‌ربط، اقدام به این کار کرده بودند، موفق به خنثی‌سازی این عملیات شدند.

بر اساس این گزارش، متهمان در حالی دستگیر شدند که در حال بررسی مقدار زیادی مهمات داخل یک هواپیمای خصوصی بودند. این هواپیما در یکی از فرودگاه‌های امارات فرود آمده و حامل حدود ۵ میلیون قطعه فشنگ بود. همچنین بخشی از پول حاصل از این معامله در اتاق‌های دو نفر از متهمان در یک هتل کشف شد.

دادستان کل اعلام کرد که تحقیقات نشان داده اعضای این شبکه با برخی فرماندهان ارتش سودان در ارتباط بودند. این افراد شامل «صلاح قوش» رئیس پیشین سازمان اطلاعات سودان، یک افسر سابق این سازمان، مشاور وزیر پیشین دارایی، یک چهره سیاسی نزدیک به «عبدالفتاح البرهان» فرمانده ارتش سودان و «یاسر العطا»، و همچنین تعدادی از بازرگانان سودانی بودند.

به گفته دادستان، متهمان معامله‌ای برای خرید تجهیزات نظامی شامل سلاح‌هایی مانند کلاشنیکف، فشنگ، تیربار و نارنجک به ارزش میلیون‌ها دلار انجام داده بودند که این اقلام از سوی ارتش سودان به یک شرکت واردکننده در داخل امارات تحویل داده شده بود.

در ادامه تحقیقات مشخص شد که این محموله نظامی در یک هواپیمای خصوصی کشف شده که از یک کشور خارجی آمده بود و به بهانه سوخت‌گیری در امارات فرود آمده بود. در مدارک رسمی، محموله آن تجهیزات پزشکی عنوان شده بود، اما پس از بررسی‌های دقیق و تحت نظارت دادستانی، تسلیحات نظامی کشف شد.