العولقی به «الشرق الاوسط»: جنگنده‌های ائتلاف نبرد بیحان را فیصله دادند

استاندار شبوه بر نقش نیروهای غول‌پیکر در شکست حوثی‌ها تاکید کرد

العولقی به «الشرق الاوسط»: جنگنده‌های ائتلاف نبرد بیحان را فیصله دادند
TT

العولقی به «الشرق الاوسط»: جنگنده‌های ائتلاف نبرد بیحان را فیصله دادند

العولقی به «الشرق الاوسط»: جنگنده‌های ائتلاف نبرد بیحان را فیصله دادند

دو روز پس از اعلام آزادسازی کامل سه منطقه استان شبوه و شکست شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت ایران، عوض ابن الوزير العولقی استاندار شبوه در جنوب یمن، متعهد به اجرای انقلاب توسعه‌ای و عمرانی طی دوره آتی شد.
وی در مصاحبه با «الشرق الاوسط» در عتق مرکز استان شبوه تأکید کرد که متحد کردن صفوف و ارجحیت دادن به منافع شبوه بر احزاب، سازمان ها و جریان های سیاسی نقش مهمی در ایستادگی همه در برابر دشمن مشترک، گروه کودتاچی حوثی داشته است.
استاندار شبوه تاکید کرد که آزادسازی بیحان بدون حضور «قاطع و سرنوشت‌ساز» جنگنده های ائتلاف تحت رهبری پادشاهی عربی سعودی در نبرد و کسب پیروزی در مدت کوتاهی صورت نمی گرفت.
العولقی همچنین از نقش عمده نیروهای غول پیکر در آزادسازی سه منطقه قدردانی کرد و پیشروی واحدهای نظامی به سایر استان ها را رد نکرد.

آزادسازی بیحان
العولقی تاکید کرد: آزادسازی سه منطقه بیحان با پیگیری جدی رهبری سیاسی و ائتلاف عربی به رهبری سعودی و امارات صورت گرفت. علاوه بر این، نیروهای غول پیکر نقش کلیدی در دستیابی به پیروزی و آزادسازی سرزمین داشته اند.
وی افزود: «استان شبوه به طور کامل از وجود شبه نظامیان حوثی پاکسازی شده است، و تیم های مهندسی همچنان به طور کامل برای استخراج مین در سه منطقه آزاد شده کار می کنند. اکنون اوضاع خوب است. امیدواریم شاهد انقلاب توسعه‌ای باشیم و توجه جدی از سوی مسئولان و رهبری به این سه منطقه صورت گیرد».
استاندار شبوه از «پیگیری های رهبری سیاسی به ریاست عبد ربه منصور هادی رئیس جمهور و ائتلاف به رهبری پادشاهی عربی سعودی و امارات تشکر کرد و گفت، برای مجروحان آرزوی شفای عاجل داریم و این یک پیروزی تاریخی است که مردم شبوه آن را فراموش نخواهند کرد».
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ادامه عملیات نظامی فراتر از شبوه گفت: «به نظر می رسد برخی واحدها به استان های دیگر پیشروی کنند اما برای ما در شبوه مسائل حل شده است».

اتحاد صفوف
استاندار شبوه وعده داد که همه فرزندان شبوه و جریان ها و احزاب سیاسی آن با هم می نشینند تا منافع شبوه را امری مهم در ثبات و آزادسازی استان قرار دهند.
وی گفت: «ما با همه گروه‌ها و احزاب نشستیم و این تفاهم به وجود آمد که شبوه بالاتر از همه احزاب، تشکل‌ها و جهت‌گیری‌های سیاسی است و این تفکر، ذهن و مهارت رهبران این احزاب و مولفه‌های سیاسی است. ما از درک و تفاهم آنها با ما در این زمینه تشکر می کنیم و امیدواریم این تفاهمات در خدمت به استان شبوه و مردم آن ادامه یابد».

هوانوردی ائتلاف
وی اظهار کرد که بدون ائتلاف به رهبری سعودی، مسائل به این سرعت حل نمی شد. وی افزود: «نقش هوانوردی ائتلاف مؤثر و کلیدی بود و اگر حملات هوایی نبود، کارها و پایان دادن به اشغالگری به این سرعت پیش نمی‌رفت. ما از آنها تشکر و قدردانی می کنیم و از حمایت مستمر آنها در بخش توسعه، که نبردی کمتر از نبرد نظامی نیست، تشکر می کنیم».

تامین امنیت مناطق آزادشده
العولقی اظهار کرد: «روند عادی سازی وضعیت مناطق آزاد شده از دست حوثی ها با پیگیری مقامات محلی و کمک نیروهای ارتش در این زمینه با سرعت خوبی در حال انجام است».
وی افزود: «اوضاع خوب است، مقامات محلی در شهرستان های های آزاد شده روند عادی سازی وضعیت را پیگیری می کنند و حضور ارتش در این زمینه کمک می کند».
او اضافه کرد: «مقداری کمک‌های بشردوستانه از مرکز امداد و کمک‌های بشردوستانه ملک سلمان و برخی سازمان‌ها و شهروندان رسیده است و به کمک‌های بیشتری نیاز داریم».
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ادغام نیروهای نظامی نخبه شبوه در دستگاه های امنیتی استان گفت: «قبل از هر چیز آنها از فرزندان شبوه هستند و باید بخشی از آن و برای آن باشند».

نبرد توسعه
با این حال، العولقی، علیرغم پروژه های اجرا شده در شبوه، معتقد است که هنوز هم این اقدامات کمتر از خواسته های شهروندان است. او تاکید کرد: ما بر آموزش، امنیت، ثبات، بهداشت، کشاورزی و جاده و همچنین برق تمرکز خواهیم کرد، اینها اولویت هستند.
وی در توضیح این موضوع گفت: «برخی پروژه ها وجود دارد، اما آن چیزی نیست که شهروندان آرزوی آن را دارند، بدون برق مستمر، بدون بیمارستان یکپارچه، بدون زیرساخت و جاده یکپارچه، بدون سرویس بهداشتی در مرکز استان نمی توان گفت همه خواسته های اهالی محقق شده است. امید ما اکنون پس از پایان جنگ این است که با حمایت ائتلاف در این راستا انقلابی را آغاز کنیم».

ضد تروریسم
استاندار شبوه در رابطه با مبارزه با تروریسم و ​​گروه های افراطی اظهار کرد که این موارد در دست بررسی است، زیرا استان تازه از جنگ بیرون آمده است.
وی گفت: «پس از پایان دادن به آثار و تبعات جنگ، استان شبوه از نظر توسعه و امنیت الگویی برای استان ها خواهد بود و به زودی نشانه های آن را خواهیم دید».



مراسم ازدواج ولیعهد اردن با مهمانانی از ۷۰ کشور

شاهزاده الحسین بن عبد الله دوم ولیعهد اردن و نامزدش رجوه خالد السیف (رویترز)
شاهزاده الحسین بن عبد الله دوم ولیعهد اردن و نامزدش رجوه خالد السیف (رویترز)
TT

مراسم ازدواج ولیعهد اردن با مهمانانی از ۷۰ کشور

شاهزاده الحسین بن عبد الله دوم ولیعهد اردن و نامزدش رجوه خالد السیف (رویترز)
شاهزاده الحسین بن عبد الله دوم ولیعهد اردن و نامزدش رجوه خالد السیف (رویترز)

مراسم ازدواج شاهزاده الحسین بن عبد الله دوم با حضور مهمانانی از ۷۰ کشور پنجشنبه شب (اول ژوئیه) برگزار می شود.
شبکه تلویزیونی اردنی «المملکه» از قول ناصر الرحامنه مدیر گروه رسانه شهرداری امان بزرگ گفت «آماده پذیرایی از مهمانان هستیم و همه نیازمندی ها مثل تزیینات معابر و جاده های امان فراهم شده است و مهمانان خارجی ۷۰ کشور و شاید بیشتر در مراسم عروسی حضور دارند».
مراسم امروز پس از ورود ملک عبد الله دوم پادشاه اردن و ملکه رانیا العبد الله به کاخ زهران در مرکز امان آغاز می شود.
پس از آن ولیعهد به کاخ زهران می رود و رجوه خالد السیف نیز اندکی بعد وارد کاخ می شود و مراسم عقد برگزار می شود.
خطبه عقد توسط شیخ احمد الخلایله با حضور شاهدان و برخی اعضای خاندان سلطنتی هاشمی و خانواده خانم رجوه انجام می شود.

کاخ زهران که در اواسط دهه پنجاه میلادی ساخته شده محل برگزاری جشن های عروسی اعضای خاندان سلطنتی بوده که از جمله می توان به ازدواج ملک عبد الله دوم و ملک حسین بن طلال در این کاخ اشاره کرد.
تعدادی از مهمانان عرب و خارجی برای شرکت در مراسم ازدواج به کاخ زهران خواهند آمد و اسکورت خودروها و موتورهای سرخ پس از پایان مراسم عقد حرکت می کند و همه اردنی ها منتظر این اسکورت شناخته شده هستند.
عروس و داماد در این اسکورت قرمز خواهند بود و به کاخ الحسینیه خواهند رفت. جشن رسمی در آنجا برگزار می شود و طی مسیر چندین توقفگاه هم گذاشته شده تا مردم علاقمند به حضور در این مراسم بتوانند آنجا شرکت کنند.
اسکورت قرمز سلطنتی اردن ویژه مراسم ملی و جشن های رسمی در کشور است و جای آن در مراسم ازدواج ولیعهد نیز خالی نیست.
اسکورت قرمز از تعدادی از خیابان های امان رد خواهد شد اما حرکت آن از کاخ زهران العامر به سمت قصر الحسینیه خواهد بود و در طول این مسیر هزاران نفر از شهروندان و مقیمان اردنی حضور خواهند داشت.
اسکورت قرمز سلطنتی اردن از زمان تاسیس پادشاهی هاشمی اردن تشکیل و به نماد اصلی مراسم ملی در کشور تبدیل شد.
اداره کل امنیت اعلام کرد که در مسیر اسکورت قرمز سلطنتی اردن در مراسم ازدواج ولیعهد ۷ توقفگاه تنظیم شده است.

اداره کل امنیت اعلام کرد که در مسیر اسکورت قرمز سلطنتی اردن در مراسم ازدواج ولیعهد ۷ توقفگاه تنظیم شده است.
اداره راهنمایی و رانندگی و شهرداری امان بزرگ برنامه ای برای پارکینگ و توقف شهروندان علاقمند به حضور در مراسم تدارک دیده و صاحبان این خودروها می توانند در مراسم سلطنتی امروز شرکت کنند. ده ها گروه آواز محلی و ملی امشب اجرا دارند. برنامه های متنوع دیگری نیز تدارک دیده شده و اتوبوس های رایگان برای علاقمندان به حضور در مسیر حرکت اسکورت قرمز سلطنتی در نظر گرفته شده است.
شاهزاده الحسین بن عبد الله دوم پسر بزرگ ملک عبد الله دوم و ملکه رانیا ۲۸ ژوئیه ۱۹۹۴ در شهر امان به دنیا آمد و دوم ژوئیه ۲۰۰۹ به عنوان ولیعهد تعیین شد و او چندین بار به عنوان معاون پادشاهی خدمت کرده است.
رجوه نامزد ولیعهد اردن ۲۸ آوریل ۱۹۹۴ در ریاض متولد شد. او مهندس معمار سعودی و دختر خالد بن مساعد بن سیف بن عبد العزیز آل سیف و عزت السدیری و خواهر کوچک تر ۴ برادرش است.


سودانی‌ها در انتظار آتش‌بس جدید؛ نقض‌ها ادامه دارد

لم تختف من سماء الخرطوم أعمدة الدخان حتى إبان الهُدن (أ.ف.ب)
لم تختف من سماء الخرطوم أعمدة الدخان حتى إبان الهُدن (أ.ف.ب)
TT

سودانی‌ها در انتظار آتش‌بس جدید؛ نقض‌ها ادامه دارد

لم تختف من سماء الخرطوم أعمدة الدخان حتى إبان الهُدن (أ.ف.ب)
لم تختف من سماء الخرطوم أعمدة الدخان حتى إبان الهُدن (أ.ف.ب)

با وجود نقض‌های متعدد آتش‌بس در سودان، از جمله آتش‌بس ۷ روزه گذشته که پس از بحث‌های طولانی در شهر جده توسط دو طرف درگیری با میانجیگری سعودی و آمریکا حاصل شد، سودانی‌ها منتظر تمدید آتش‌بس هستند.
در همین حال، شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه پادشاهی عربی سعودی دیروز با همتای بریتانیایی خود، جیمز کلورلی، دربارهٔ تلاش‌های پادشاهی با هدف حمایت از راه حل‌های سیاسی در سودان گفت و گو کرد.
خبرگزاری سعودی اعلام کرد که این دو وزیر به صورت تلفنی دربارهٔ تلاش‌های پادشاهی برای ایجاد پل ارتباطی بین طرف‌های سودانی از طریق میزبانی از نمایندگان این کشور در مذاکرات جده و توافق‌های حاصل از آن در مورد آتش‌بس گفت و گو کردند.
پادشاهی عربی سعودی و ایالات متحده روز یکشنبه از ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع خواستند تا به گفت و گو برای دستیابی به توافق بر سر تمدید آتش‌بس ادامه دهند.
دو طرف توافق‌نامه ای را در جده امضا کرده بودند که بر اساس آن یک آتش‌بس بشردوستانه به مدت هفت روز وجود دارد که می‌تواند تمدید شود.
از سوی دیگر، آمریکا، نروژ، بریتانیا و اتحادیه اروپا در بیانیه ای که روز گذشته توسط وزارت خارجه آمریکا منتشر شد، از بیانیه اتحادیه آفریقا پس از نشست شورای صلح و امنیت دربارهٔ سودان استقبال کردند.
این کشورها اقدامات دو طرف متخاصم و رنجی که آنها برای مردم سودان وارد کردند را محکوم کردند.
این سه کشور و اتحادیه اروپا حمایت خود را از «رهبری آفریقا و نقشه راه اتحادیه آفریقا برای حل مناقشه در سودان» تأیید کردند.

آنها همچنین از تلاش‌های اتحادیه آفریقا برای ایجاد یک مکانیسم توسعه‌یافته برای اطمینان از اقدام جامع و هماهنگ منطقه‌ای و بین‌المللی به سمت یک روند صلح پایدار و از سرگیری انتقال به حکومت غیرنظامی و دموکراسی در سودان استقبال کردند.
بیانیه پایانی نشست شورای صلح و امنیت آفریقا در ۲۷ مه از طرف‌های متخاصم خواسته‌است که فوراً بدون هیچ پیش‌شرطی آتش‌بس اعلام و بسیج نیروها را متوقف کنند.
این بیانیه همچنین خواستار «تصویب راه حل مسالمت آمیز برای درگیری‌ها، اجازه دسترسی بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه، و از سرگیری روند انتقال سیاسی شد که به برگزاری انتخابات برای انتقال به یک دولت دموکراتیک با رهبری غیرنظامی ختم شود».
بیانیه نهایی «نقشه راه اتحادیه آفریقا برای حل مناقشه در سودان، با هدف خاموش کردن سلاح‌ها در سودان» را تصویب کرد و از طرف‌های سودانی و جامعه بین‌المللی خواست تا از اجرای نقشه راه حمایت کنند.
سودان در ۱۵ آوریل به ورطه نبرد بین ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع فرورفت، در حالی که احزاب نظامی و غیرنظامی در حال دست زدن به آخرین اقدامات در روند سیاسی بودند که قرار بود به تشکیل یک دولت غیرنظامی منجر شود.


الجزایر برای انعقاد «قراردادهای تسلیحاتی» به ایتالیا روی می آورد


جانب من اجتماع المسؤول العسكري الإيطالي ومسؤولي الدفاع الجزائريين (وزارة الدفاع الجزائرية)
جانب من اجتماع المسؤول العسكري الإيطالي ومسؤولي الدفاع الجزائريين (وزارة الدفاع الجزائرية)
TT

الجزایر برای انعقاد «قراردادهای تسلیحاتی» به ایتالیا روی می آورد


جانب من اجتماع المسؤول العسكري الإيطالي ومسؤولي الدفاع الجزائريين (وزارة الدفاع الجزائرية)
جانب من اجتماع المسؤول العسكري الإيطالي ومسؤولي الدفاع الجزائريين (وزارة الدفاع الجزائرية)

در حالی که یک مقام عالی رتبه نظامی ایتالیایی در الجزایر به سر می برد، گزارش شد که دولت عبدالمجید تبون، رئیس جمهور این کشور به دنبال عقد معاملات تسلیحاتی با رم است. در گامی که نزدیکی دو طرف را تقویت می کند که قبلاً در زمینه انرژی به ویژه در زمینه تامین گاز الجزایر به اروپا پس از جنگ اوکراین توافقنامه هایی امضا کرده بودند.
وزارت دفاع الجزایر در بیانیه‌ای اعلام کرد که دبیرکل این وزارتخانه، سرلشکر محمد الصالح بن بیشه، شامگاه دیروز با ژنرال لوسیانو پورتولانو، مدیر تسلیحات وزارت دفاع ایتالیا، در حضور مقامات نظامی الجزایر دیدار کرد.
طبق این گزارش، این گفت و گوها به «مسائل مورد علاقه مشترک» پرداخته است.
در این بیانیه آمده است که پورتولانو در راس یک هیئت نظامی و غیرنظامی «ارشد» از الجزایر دیدن می کند.
سفر وی با دیدار با مقامات نظامی محلی آغاز شد که در این دیدار درباره وضعیت منطقه به ویژه لیبی و مالی نیز گفت و گو شد.
خبرگزاری ایتالیایی نوا به نقل از شپرد مدیا، یک وب سایت تخصصی در بخش صنایع دفاعی، نوشت که الجزایر از رم خواسته است تا یک واحد حمل و نقل دریایی آبی خاکی جدید را در چارچوب یک توافقنامه همکاری در دست توسعه بین آنها ایجاد کند.
او گفت که دومین «سکوی پیاده‌سازی»، یعنی واحدهای فرود و پشتیبانی لجستیکی که الجزایر درخواست می‌کند، «تنها یک جنبه از چارچوب همکاری را نشان می‌دهد که می‌تواند چندین کشتی دیگر را نیز در بر گیرد».
بر اساس همین سایت، نیروی دریایی الجزایر «از (فینکانتیری)، یک کلاس با سکوی فرود تقویت شده San Giusto) ) درخواست کرده است». مشخص است که روسیه تامین کننده سنتی تسلیحات الجزایر است.
جورجیا ملونی نخست وزیر ایتالیا در آغاز سال جاری از الجزایر دیدار کرد و او بر انعقاد قراردادهای متعددی نظارت داشت که شامل شرکت های کوچک، صنایع غذایی و نساجی، زیرساخت ها، کارهای عمومی، صنایع داروسازی، نیروی دریایی و حوزه فضایی نیز می شد.


وليد جنبلاط از ریاست حزب سوسیالیست ترقی خواه لبنان استعفا داد


 
ولید جنبلاط (آرشیو- رویترز)
  ولید جنبلاط (آرشیو- رویترز)
TT

وليد جنبلاط از ریاست حزب سوسیالیست ترقی خواه لبنان استعفا داد


 
ولید جنبلاط (آرشیو- رویترز)
  ولید جنبلاط (آرشیو- رویترز)

روزنامه الانباء چاپ لبنان پنجشنبه (۲۵ مه) گزارش داد که ولید جنبلاط رئیس حزب سوسیالیست ترقی خواه از سمت خود استعفا داده است.
این روزنامه حزب سوسیالیست ترقی خواه افزود جنبلاط خواستار برگزاری کنفرانس انتخاباتی در تاریخ ۲۵ ژوئیه شد و او مسئولیت آماده کردن این کنفرانس را به دبیر خانه حزب سوسیالیست ترقی خواه محول کرد.


دستیار وزیر خارجه سوریه: نشست جده مرحله جدیدی را می‌گشاید


ایمن سوسان، دستیار وزیر امور خارجه و مهاجران سوریه
ایمن سوسان، دستیار وزیر امور خارجه و مهاجران سوریه
TT

دستیار وزیر خارجه سوریه: نشست جده مرحله جدیدی را می‌گشاید


ایمن سوسان، دستیار وزیر امور خارجه و مهاجران سوریه
ایمن سوسان، دستیار وزیر امور خارجه و مهاجران سوریه

ایمن سوسان، دستیار وزیر امور خارجه و مهاجران سوریه تأکید کرد: تشکیل اجلاس سران کشورهای عربی در پادشاهی عربی سعودی با آن جایگاه و ثقل بسیار بزرگ و سیاست معتدل آن بدیهی و روشن است و نمی‌توان در مورد آن صحبت کرد.
سوسان در حاشیه جلسات مقدماتی نشست وزیران که فردا (چهارشنبه) در جده (غرب سعودی) برگزار می‌شود، به «الشرق الاوسط» گفت: همه امیدوارند نشست جده مرحله جدیدی را آغاز کند.
وی افزود: اهمیت برگزاری اجلاس در سعودی چیزی است که نمی‌توان دربارهٔ آن صحبت کرد زیرا بدیهی و روشن است. باتوجه به جایگاه بلند، ثقل قابل توجه و سیاست معتدل سعودی، همه امیدوارند که اجلاس جده در میان جو خوش‌بینی که بر همه حاکم است، مرحله جدیدی را آغاز کند.
سوریه پس از ۱۲ سال غیبت در نشست‌های مقدماتی برای کار اجلاس سران کشورهای عربی که ۱۹ می در سعودی برگزار می‌شود، شرکت می‌کند.
دستیار وزیر امور خارجه سوریه اظهار کرد، «همه تلاش می‌کنند تا بتوانیم بر سال‌های ضعفی که امت عرب ما تجربه کرده، در جریان آنچه «جهنم عربی» نامید و قلب همه را خون کرد، غلبه کنیم.
وی افزود: اجازه دهید مرحله جدیدی را آغاز کنیم که بر آن تفاهم، گفت و گو، ارتباط، احترام متقابل، عدم مداخله در امور داخلی و توجه به منافع خود حکمفرما باشد.
او ادامه داد: این که ما به عنوان کشورهای عربی آگاهی و درک داریم که آنچه بر یکی از ما می‌گذرد به دیگران نیز می‌رسد، خیر یکی از ما برای دیگران خیر است و شر یکی از ما باید بر دیگران منعکس شود.
ایمن سوسان فضای جلسات تدارکاتی در حال انجام را «با جدیت، مثبت‌اندیشانه و پر از خوش‌بینی» توصیف کرد.
هیئت سوری شرکت‌کننده در این جلسات مشتمل بر رانیا احمد، دستیار وزیر اقتصاد و تجارت خارجی در امور بین‌الملل، ریاض عباس، رئیس اداره امور عربی، انس البقاعی، مدیر روابط بین‌الملل احسان رومان از دفتر وزیر امور خارجه است.
از سوی دیگر، محمد سامر خلیل وزیر تجارت خارجی دیروز (دوشنبه) در راس هیاتی سوری در جلسات شورای اقتصادی و اجتماعی در سطح وزیران شرکت کرد.
منابع دیپلماتیک غربی گفته بودند که نشست دوره ای سران کشورهای عربی که قرار است در جده برگزار شود، برای رسیدگی دقیق به تعدادی از تحولات حساس بین‌المللی و منطقه ای درخواست شده‌است. در سطح بین‌المللی، ماه‌های گذشته شاهد تشدید جنگ روسیه در اوکراین بودیم. این امر منجر به وخامت بی‌سابقه روابط غرب و روسیه با بازتاب آن در پرونده‌های اقتصادی و سیاسی، به‌ویژه در غیاب هرگونه نشانه‌ای مبنی بر امکان توقف سریع این جنگ شد.
این منابع در سطح منطقه ای به بیانیه «سعودی، ایران و چین» صادرشده در پکن اشاره کردند و گفتند: مشخص است که چین در این روند نقش ضامن و حامی را ایفا می‌کند و اگر این بیانیه به احیای روابط بین ریاض و تهران منجر شد، پس کسانی هستند که معتقدند ممکن است دری را برای سرد کردن پرونده‌های دیگری که ایران مستقیماً به آنها مرتبط است باز کند.
تحول دیگر بازگشت سوریه به تصاحب موقعیت خود در اتحادیه کشورهای عربی است که به بازگرداندن ورقی که بیش از یک دهه از عمر آن می‌گذرد کمک می‌کند.
این منابع اشاره می‌کنند که کشورهای غربی بر مرحله پس از بازگشت نظارت خواهند داشت و اینکه آیا دمشق برای برداشتن گام‌های مثبت به سمت راه‌حل سیاسی و بازگشت آوارگان ، کنترل قاچاق مواد مخدر و احترام به قطعنامه‌های بین‌المللی در مورد سوریه اقدام خواهد کرد یا خیر.


عراق: آیا السودانی از اصلاح کابینه عقب‌نشینی کرده‌است؟

  محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق (توئیتر)
  محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق (توئیتر)
TT

عراق: آیا السودانی از اصلاح کابینه عقب‌نشینی کرده‌است؟

  محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق (توئیتر)
  محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق (توئیتر)

هل تراجع رئيس الوزراء العراقي محمد شياع السوداني، عن إجراء التعديل الوزاري، الذي كان مصراً عليه قبل أسابيع؟ الإجابة المعلنة على هذا السؤال مؤطرة بظروف فنية ومالية، إذ تحتاج الحكومة إلى منح وزرائها مخصصات الموازنة لتحكم على أدائهم، وأن توفر لهم فريقاً قوياً من المديرين والمستشارين.

آخر ما قاله السوداني عن التغيير الوزاري كان تلميحاً بالتأجيل، حين صرح الخميس الماضي، بأن تقييم الوزير أمر صعب «دون أن نقر الموازنة المالية، لذلك فإنه بحاجة إلى مساحة من الوقت».

وقال أحد قيادات «تيار الحكمة» من أجنحة تحالف «الإطار التنسيقي» الحاكم، في تصريح صحافي، إن التغيير الوزاري «قد لا يغير وزيراً»، لأن المقصود منه هو «تقييم عمل الوزراء»، مستدركاً بأن «السوداني لا يريد إخفاقاً في حكومته، وهو مصر على الإصلاح».

لكن مصادر متطابقة تقول إن «العملية توقفت الآن»، وإن السوداني لن يجري أي تعديل وزاري في المدى المنظور.

وأوضح السوداني، في مناسبات عدة، أنه «يستند إلى صلاحياته الدستورية، وسيختار الوزراء الذين ينوي استبدالهم، ويرسل قائمة بالمرشحين الجدد إلى البرلمان لتمريرهم».

ورغم تضارب الأنباء بشأن التعديل، ومن هم الوزراء المشمولون، لكن قراراً حكومياً بإعفاء 57 مديراً عاماً منح الانطباع بأن استبدال أكثر من 5 وزراء بات وشيكاً.

وقال المكتب الإعلامي لرئيس الوزراء، إن الأخير حدد 9 شروط لتولي منصب مدير عام، من بينها ألا يزيد عمر المرشح على 55 عاماً، وأن يكون حاصلاً على شهادة جامعية أولية، وبخدمة فعلية لا تقل عن 10 سنوات.

و ذكر 3 أعضاء في «الإطار التنسيقي»، أن إعفاء هذا العدد الكبير من المديرين في الحكومة أربك الجهاز الإداري، وبث حالة من القلق لدى المسؤولين التنفيذيين، وأثر على أدائهم.

ويتفق مراقبون وسياسيون عراقيون على أن ملف التعديل الوزاري «أكبر اختبار لقدرة السوداني»، أمام معادلة سياسية تحكمها شبكة مصالح تجمع الفرقاء داخل الائتلاف الحاكم.

وعلى ما يبدو، فإن واحداً من العوامل الأساسية التي أثارت الخلاف بين قادة «الإطار التنسيقي» والسوداني بشأن التعديل الوزاري، هو ما يشاع عن ضغوط أميركية لاستبدال شخصيات حكومية تنتمي لفصائل مسلحة، صنفتها واشنطن على لائحة الإرهاب.

وإلى جانب ذلك، فإن عملية التعديل يجب أن تقترن بقائمة مرشحين للبدلاء، وهؤلاء سيخضعون لنظام المحاصصة، وليس لإرادة السوداني الكاملة، إذ يتعين عليه انتظار مرشحين يقدمهم زعماء الأحزاب، والتفاوض عليهم، كما حدث عند تشكيل الحكومة قبل نحو 7 أشهر.

وتفرض هذه الصيغة على السوداني التعايش مع الأوزان السياسية التي تتحكم بالقرار في «الإطار التنسيقي»، كما أن المعركة التي أراد خوضها مع قادة هذا التحالف من خلال التعديل الوزاري أظهرت له الحاجة إلى أدوات غير تقليدية.

ومنذ إعلان السوداني نيته إجراء التعديل، تعامل الإطار التنسيقي مع هذا الملف بطريقتين؛ الأولى هي إظهار التأييد للمشروع، وإعلان دعمهم رئيس الوزراء، لكنه في الثانية أطلق رسائل عن مخاطر المشروع بمعزل عن اتفاق الحصص، وصلاحية قادة الأحزاب في ترشيح الوزراء، ووصلت تلك الرسائل إلى التلويح بشمول السوداني نفسه بالتغيير.

مع ذلك، فإن مقربين من رئيس الوزراء يقولون إنه «لم يتراجع عن التعديل»، وإن قرار التأجيل جاء للتأكد من الآليات المتبعة لن تخضع لأي اتجاه سياسي، سوى فاعلين في المطبخ السياسي الشيعي يعتقدون أن السوداني بالغ كثيراً في «الحديث عن صلاحيات رئيس الوزراء، لأنه أراد الحصول على تأييد شعبي واسع بعد مرور شهور قليلة على توليه المنصب».

Read also


خط امداد هوایی فوری سعودی به سودان و ادامه پذیرش کمک های مردمی در «ساهم»

(واس)
(واس)
TT

خط امداد هوایی فوری سعودی به سودان و ادامه پذیرش کمک های مردمی در «ساهم»

(واس)
(واس)

پروازهای امداد حامل کمک های انسانی مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان به سودان برای تامین نیازهای ضروری و فوری مردم سودان و کمک به کاهش پیامدهای کشمکش کنونی در کشور آغاز شدند.
در این راستا ثبت نام کادر پزشکی متخصص داوطلب سعودی برای اعزام به سودان در مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان شروع شد.
خط هوایی امدادی سعودی به سودان روز سه شنبه (۹ مه) با دو پرواز حامل ۲۰ تن ماد غذایی و سرپناه و تجهیزات پزشکی برای کمک به مردم سودان کلید خورد. این برنامه توسط مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان اجرا می شود. هواپیمای سوم سعودی حامل ده تن کمک امدادی گوناگون نیز عازم سودان شد.
ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد سعودی اوایل هفته جاری کمک های بشردوستانه فوری به ارزش صد میلیون دلار برای کاهش مشکلات مردم سودان در پی بحران فعلی در این کشور ارایه کرد و به طور همزمان کارزار کمک های مردمی از طریق سامانه «ساهم» برای کمک به مردم سودان راه اندازی شد. مردم سودان در وضع بدی قرار دارند و با کمبود شدید مواد غذایی و دارویی و سرپناه و آب آشامیدنی سالم روبرو هستند.

(واس)

دکتر سامر الجطیلی سخنگوی مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان گفت‌ «پروازهای حامل کمک امدادی از روز سه شنبه آغاز شدند و هدف کاهش مشکلات مردم سودان است. این خط هوایی امدادی بخشی از رویکرد سعودی در حوزه های مختلف بشردوستانه و امدادی و نقش انسانی کلیدی سعودی برای یاری کشورهای دوست در شرایط بحرانی است که از سوی مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان اجرا می شود».
در این راستا برنامه داوطلبانه دیگری به نام‌ «اثر» از سوی مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان به منظور توانمندسازی و مهارت آموزی متخصصان و کادر درمان سعودی علاقمند به فعالیت داوطلبانه در سودان راه اندازی شد. این نیروهای داوطلب در راستای پوشش نیازمندی های اورژانسی مردم سودان در بیمارستان ها فعالیت می کنند.
برنامه داوطلبانه «اثر» در افزایش نقش سعودی در حوزه کمک های خیرخواهانه و انسانی و پیشگامی در یاری جوامع بحران زده در کشورهای مختلف سهیم بوده و روی نقش آفرینی افراد و تیم های تخصصی سعودی در بخش های مختلف تمرکز دارد تا بتوانند با تامین اهداف این مرکز در حوزه امدادی و بشردوستانه باری از دوش مردم گرفتار و نیازمند در کشورهای مختلف بردارند.

مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان گفت که مرحله مقدماتی یکماهه برای پذیرش نیروهای داوطلب در بخش های تخصصی پزشکی و درمانی مد نظر این مرکز آغاز شده و در حال تدارک برای فعالیت در سودان و ارایه خدمات امدادی و پزشکی به نیازمندان در همه زمینه ها در این کشور هستیم.
از سوی دیگر کارزار کمک های مردمی سعودی به سودان همچنان ادامه دارد و ارزش کمک های جمع آوری شده در سه روز اول این کارزار بیش از سه میلیون ریال بوده است. بیش از ۱۲ هزار و ۴۸۱ نفر از طریق سامانه «ساهم» ویژه کمک به مردم سودان در این کارزار شرکت کردند.
مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان در این باره گفت «مردم سودان شرایط سختی دارند و وضع انسانی در این کشور بد است. به همه توصیه می کنیم در این شرایط معیشتی دشوار دست یاری به سمت مردم سودان دراز کنند تا در کاهش مشکلات مردم جنگ زده و تامین نیازمندی های فوری و اولیه آنها سهیم باشند».


 سیاستمداران تسلط حزب الله بر بیروت را به یاد می آورند: روزی نحس در تاریخ لبنان

عکسی از عناصر مسلح در مرکز بیروت ۷ مه که در وبسایت قوات لبنان منتشر شده است
عکسی از عناصر مسلح در مرکز بیروت ۷ مه که در وبسایت قوات لبنان منتشر شده است
TT

 سیاستمداران تسلط حزب الله بر بیروت را به یاد می آورند: روزی نحس در تاریخ لبنان

عکسی از عناصر مسلح در مرکز بیروت ۷ مه که در وبسایت قوات لبنان منتشر شده است
عکسی از عناصر مسلح در مرکز بیروت ۷ مه که در وبسایت قوات لبنان منتشر شده است

روز ۷ مه پانزدهمین سالگرد تصرف نظامی شهر بیروت توسط «حزب الله» و متحدانش بود. برخی از احزاب و نیروهای سیاسی لبنان بار دیگر این اقدام «حزب الله» در ۷ مه ۲۰۰۸ را محکوم و از این روز به عنوان «روز نحس در حافظه لبنان» یاد کردند.
«حزب الله» و متحدانش در سال ۲۰۰۸ دست به یک عملیات نظامی زدند و شهر بیروت و بخش های از جبل لبنان را تصرف کردند. این عملیات چندین کشته در میان غیر نظامیان در لبنان داشت و دو هفته بعد با یک توافق در شهر دوحه به پایان رسید. گروه های درگیر لبنانی در مذاکرات دوحه بر سر انتخاب میشل سلیمان (رئیس جمهور سابق) به عنوان رئیس جمهور و تشکیل کابینه به ریاست فواد السنیوره نخست وزیر اسبق توافق کردند.
سعد الحریری نخست وزیر اسبق گفت «۷ ایار: درود به بیروت شهر صبور و مردمان خوبش».
سمیر جعجع رئیس حزب قوات لبنان در توییتی نوشت «سالروز حمله ۷ ایار: دولتچه دولت بزرگ نخواهد شد».
اشرف ریفی نماینده پارلمان معتقد است «۷ ایار لکه ننگ حزب وابسته به ایران است و لبنان همچنان از تبعات آن روز رنج می برد». او افزود «در چنین روزی بود که نفوذ و سلطه ایران بر لبنان تثبیت شد اما در عین حال این روز الگوی ایستادگی و مخالفت با الگوی سلاح و فساد را کلید زد». ریفی خاطر نشان کرد «هر چقدر نفوذ و سلطه خود را تثبیت کنید اما این پروژه شما حتما نابود خواهد شد. این روز به عنوان یک روز نحس در کارنامه (حزب الله) ماندگار خواهد شد. لبنان‌ آزادی و کرامت قدرتمندتر است».
الیاس حنکش نماینده مجلس و عضو فراکسیون «الکتائب اللبنانیه» تاکید کرد «رویدادهای ۷ مه از مقاصد عاملان آن پرده برداشت».
ایهاب مطر نماینده پارلمان در توییتی گفت «۷ مه نقطه سیاه در حافظه میهن است».
جهاد بقرادونی نماینده پارلمان نیز از روز ۷ مه به عنوان «روز ننگین» یاد کرد و افزود «بیروت در آن روز قاتلانش را شکست داد و فریاد زد که سلاح (مقاومت) صرفا به سمت لبنان های آزادی خواه و ملی گرا نشانه گرفته شده است».
فارس سعید نماینده پیشین و رئیس فعلی شورای ملی پایان اشغالگری ایران در لبنان در توییتی گفت «۷ مه ۲۰۰۸ روز نحسی است. در چنین روزی بود که گروه ۱۴ مارس (نیروهای سیاسی مخالف رژیم ایران و حزب الله و رژیم سوریه) با یک ضربه کاری شکست خوردند و (حزب الله) به بیروت و الجبل حمله کرد. زخم های این حمله بر جامعه لبنان چنان بزرگ بود که در سال ۲۰۱۶ موجب فروپاشی نهایی شد». منظور او توافق بر سر انتخاب میشل عون به عنوان رئیس جمهور لبنان است.
او خاطر نشان کرد «روزی خواهد رسید که از صندوق سیاه آن روز رمز گشایی خواهیم کرد تا نسل آینده ارزش وحدت داخلی و آسیب های ناشی از کنار گذاشتن وحدت را دریابد».


ابوالغیط: اسد در صورت تمایل می تواند در نشست بعدی سران عرب شرکت کند

الأمين العام لجامعة الدول العربية أحمد أبو الغيط (رويترز)
الأمين العام لجامعة الدول العربية أحمد أبو الغيط (رويترز)
TT

ابوالغیط: اسد در صورت تمایل می تواند در نشست بعدی سران عرب شرکت کند

الأمين العام لجامعة الدول العربية أحمد أبو الغيط (رويترز)
الأمين العام لجامعة الدول العربية أحمد أبو الغيط (رويترز)

احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه کشورهای عربی، در یک کنفرانس مطبوعاتی (امروز یکشنبه) پس از نشست وزرای خارجه کشورهای عربی گفت: بشار اسد، رئیس جمهور سوریه «در صورت تمایل» می تواند در سی و دومین نشست سران کشورهای عربی که در پادشاهی عربی سعودی برگزار می شود، شرکت کند.

ابوالغیط افزود: سوریه حق دارد در همه جلسات شرکت کند و زمانی که دعوتنامه شرکت در اجلاس سران کشورهای عربی توسط کشور میزبان اجلاس، که پادشاهی عربی سعودی است، برای کشورهای عربی ارسال شود، در صورت تمایل بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، ممکن است در این اجلاس شرکت کند.

به نوبه خود، وزارت امور خارجه سوریه (یکشنبه) گفت که دمشق تصمیم بازگشت به کرسی خود در اتحادیه عرب را با علاقه و اهتمام دریافت کرده است.

وزارت خارجه سوریه در بیانیه‌ای که توسط خبرگزاری سوریه منتشر شد، اعلام کرد: دمشق روندها و تعاملات مثبتی را که در حال حاضر در منطقه عربی در حال وقوع است، دنبال کرده است که معتقد است به نفع همه کشورهای عربی و به نفع دستیابی به ثبات، امنیت و رفاه برای مردم آنها است.

او توضیح داد که مرحله بعدی مستلزم "رویکرد موثر عربی در سطوح دوجانبه و جمعی مبتنی بر گفت و گو و احترام متقابل است.


قاتل هشام الهاشمی تحلیلگر مسائل امنیتی عراق به اعدام محکوم شد

هشام الهاشمی تحلیلگر مسائل امنیتی عراق (خبرگزاری فرانسه)
هشام الهاشمی تحلیلگر مسائل امنیتی عراق (خبرگزاری فرانسه)
TT

قاتل هشام الهاشمی تحلیلگر مسائل امنیتی عراق به اعدام محکوم شد

هشام الهاشمی تحلیلگر مسائل امنیتی عراق (خبرگزاری فرانسه)
هشام الهاشمی تحلیلگر مسائل امنیتی عراق (خبرگزاری فرانسه)

دادگاه جنایی ‌عراق امروز یکشنبه برای قاتل هشام الهاشمی کارشناس و تحلیلگر مسائل امنیتی عراق حکم اعدام صادر کرد.سه فرد مسلح در ۶ ژوئیه ۲۰۲۰ الهاشمی، کارشناس امنیتی عراق را در داخل خودرویش و در برابر منزلش در منطقه الزیونه بغداد ترور کردند.محاکمه قاتل هشام الهاشمی ۱۰ بار به تعویق افتاده بود؛ در نتیجه آن، بسیاری در عراق جویای صحت و سقم اخبار حاکی از فرار قاتل از زندان شدند.مرکز اطلاع رسانی شورای عالی قضایی این کشور بعد از ظهر امروز (یکشنبه) با صدور بیانیه ای اعلام کرد که دادگاه کیفری منطقه الرصافه در حکمی، احمد حمداوی عوید، فرد متهم به قتل هشام الهاشمی، تحلیلگر سرشناس مسائل سیاسی و امنیتی را به اعدام با چوبه دار محکوم کرده است.در بیانیه مرکز اطلاع رسانی شورای عالی قضایی عراق در این باره آمده که دادگاه کیفری الرصافه به عنوان بخش شرقی شهر بغداد، حکم خود را با استناد به مفاد ماده چهارم قانون مبارزه با تروریسم شماره 13 سال 2005 میلادی این کشور صادر کرده است.در ژوئیه سال 2021 میلادی نیز، مصطفی الکاظمی نخست وزیر وقت عراق از دستگیری قاتلان الهاشمی خبر داد در حالی که تلویزیون دولتی این کشور نیز اعترافات فرد متهم که یک افسر 36 ساله با درجه ستوان یکمی است را پخش کرد.