بیل گیتس میلیارد آمریکا و یکی از بنیانگذاران شرکت مایکروسافت در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت «ریسک ابتلا به ویروس کرونا به شدت کاهش یافته اما احتمال شیوع همه گیری بعدی بعید نیست».
شبکه آمریکایی «سی ان بی سی» به نقل از گیتس افزود «همه گیری بعدی احتمالا از یک عامل بیماری زای خارج از خانواده کرونا ویروس ها به وجود می آید».
او خاطر نشان کرد «اگر سرمایه گذاری های درستی صورت بگیرد پیشرفت فناوری های حوزه پزشکی می تواند در مقابله بهتر با آن به ما کمک کند».
گیتس در مورد آثار کرونا که دو سال از آغاز شیوع آن می گذرد افزود «بدترین مرحله همه گیری را پشت سر گذاشتیم چون بخش زیادی از جمعیت دنیا به سطحی از ایمنی دست پیدا کرده اند و شدت بیماری هم با سویه جدید اومیکرون کاهش یافته است».
این میلیارد آمریکایی تاکید کرد «دست یابی به ایمنی در بسیاری از نقاط جهان از طریق ابتلا به خود ویروس به وجود آمده چون واکسن دسترس پذیری قابل قبولی نداشته است اما احتمال بروز بیماری حاد که عمدتا تحت تاثیر سن بالا یا بیماری های زمینه ای اتفاق می افتد به خاطر همین میزان بالای ابتلا به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده است».
گیتس یادآور شد «هزینه آماده بودن برای همه گیری بعدی چندان زیاد نیست.. این مساله مثل تغییر اقلیم نیست.. اگر معقولانه عمل کنیم دفعه بعدی واکنش سریع تر وزودهنگام خواهیم داشت».
بیل گیتس به زودی کتاب خود را منتشر می کند. این کتاب موضوع اقدامات لازم برای جلوگیری از وقوع همه گیری بعدی را بررسی می کند.
بلومبرگ گزارش داد کتاب گیتس به اسم «چگونه از وقوع همه گیری بعدی جلوگیری کنیم» در سوم ماه مه منتشر می شود.
گیتس در مورد کتاب جدید خود گفت «همه گیری کرونا باعث گرفتاری و مشکلات فراوانی برای همه مردم جهان شد.. هر بار که درباره آمار قربانیان یا اخراج یک نفر از کار به خاطر همه گیری می شنوم یا با خودرویم از کنار یک مدرسه تعطیل رد می شوم فقط به یک چیز فکر می کنم: ما توان مقابله با فاجعه بعدی را نداریم».