فرش قرمز کن و ایده های بکر طراحان لباس سعودی

یوسف اکبر به «الشرق الاوسط»: فرش قرمز نقطه ارتباط بین ما و مشتریان است

یوسف اکبر طراح لباس
یوسف اکبر طراح لباس
TT

فرش قرمز کن و ایده های بکر طراحان لباس سعودی

یوسف اکبر طراح لباس
یوسف اکبر طراح لباس

فیلم های سعودی و طراحان لباس سعودی هر دو با هم در هفتاد و پنجمین دوره جشنواره بین المللی فیلم کن حضور دارند. نگاه ها و دوربین ها روی طراحان لباس سعودی زوم شده و برخی ستارگان سینما روی فرش قرمز لباس طراحان سعودی را به تن کردند. گریس الیزابت مدل لباس آمریکایی با پیراهن طلایی از خانم ایمان العجلان طراح لباس سعودی و نیز یک پیراهن مشکی از محمد آشی طراح لباس سعودی نگاه ها را به خود جلب کرد.
خانم نجود الرمیحی اینفولئنسر سعودی روی فرش قرمز استایلی که توسط آشی طراحی شده بود پوشیده بود.
معصوم میناوالا فشن بلاگر هندی که در اینستاگرام بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار فالوور دارد یک پیراهن رنگ روشن به تن کرده بود. یوسف اکبر طراح لباس سعودی او در این رویداد بود.
یوسف اکبر در گفتگو با «الشرق الاوسط» گفت «پیراهن صورتی لمه دار که معصوم میناوالا در فرش قرمز کن پوشیده بود یکی از قطعات کالکشن جدیدم است که با رنگ روشن و طرح پف پفی و دنباله دار نگاه ها را جذب می کند».
او افزود «این پیراهن مال مراسمی مثل فرش قرمز در جشنواره بزرگ و مهمی مثل کن است».
این فشن دیزاینر سعودی درباره اهمیت نمایش طرح های طراحان لباس در رویدادهای سینمایی بین المللی مثل کن معتقد است «موفقیت کار بستگی به استراتژی برند و استراتژی طراح لباس و برنامه کاری و مشتری دارد».
او اظهار کرد‌ «بنده به شخصه به عنوان یک طراح لباس سعودی به نمایش لباس هایم در جشنواره فیلم کن اهمیت می دهم چون کار من طراحی پیراهن مجلسی است».

A person smiling at the camera</p>
<p>Description automatically generated with low confidence
گریس الیزابت مدل لباس آمریکایی (فرانس پرس)

-فرصت بین المللی
یوسف اکبر در ادامه افزود «طراحان لباس در جشنواره های بین المللی و شناخته شده مثل کن در کانون توجه قرار می گیرند چون مراسم فرش قرمز و اهدای جوایز اسکار و غیره بینندگان فراوانی در جهان دارد و این مراسم در حقیقت پلتفرم مهمی برای نمایش پیراهن های مجلسی هستند».
درخشیدن طراحان لباس در مراسم جهانی به این سادگی نیست و شاید تا حدود زیادی تصادفی باشد. مثلا چند ستاره طراز اول سینما لباس هایی که توسط یک طراح لباس جوان طراحی شده به تن می کنند و عکس آنها در مجله ها و وبسایت های فشن جهان دست به دست می چرخد و این دستاورد بزرگی برای طراحان لباس بلندپرواز به شمار می رود.
حالا برگردیم به بحث استایل شیک و موقر بازیگران زن سعودی روی فرش قرمز جشنواره بین المللی فیلم کن. فاطمه البنوی بازیگر سعودی با استایل باوقار و شیک خود درخشید. او در فرش قرمز با پیراهن صورتی پولکی شنل دار با پرهای تزئینی ظاهر شد که توسط رامی قاضی طراح لباس لبنانی طراحی شده است.

طراحان لباس و بازیگران زن سعودی روی فرش قرمز کن امسال نگاه ها را به خود جذب کردند و بی گمان این امر باعث رونق و تبلیغ استایل شیک و باوقار سینماگران سعودی در جهان خواهد شد.
-پاویون سعودی
پاویون سعودی در دهکده بین المللی جشنواره امسال جلب نظر می کند و نهادهای مختلف دولتی و خصوصی همچون وزارت سرمایه گذاری و جشنواره فیلم دریای سرخ و جشنواره فیلم العلا و مرکز فرهنگی جهانی ملک عبد العزیز (اثراء) و شرکت نیوم و گروه ام بی سی و بخش های رسانه ای و تفریحی کشور مثل شرکت های تولید و پخش و ساخت و محتوا و جمعی از سینماگران با استعداد و موفق سعودی در آن حضور دارند.

چندین میزگرد و جلسه بحث و گفتگو از جمله میزگرد «واقعیت سینمای عرب» در منطقه بازار جشنواره کن زیر نظر سازمان فیلم و سینما با حضور محمد حفظی تهیه کننده مصری و ایمن خوجه تهیه کننده و کارگردان سعودی و لطفی ناثان کارگردان تونسی در پاویون سعودی برگزار می شود. فیلم جدید «حرقه» ساخته لطفی ناثان که فیلم برتر بازار دریای سرخ جشنواره بین المللی فیلم دریای سرخ شد در یکی از بخش های جشنواره کن حضور دارد.

A person in a dress on a red carpet in front of a large group of people</p>
<p>Description automatically generated with medium confidence
ایمان العجلان طراح لباس سعودی پیراهن گریس الیزابت مدل لباس آمریکایی را طراحی کرد (آژانس عکس اروپا)

 



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.