پروژه پارک دریاچه چهلم در قالب برنامه منطقه تاریخی جده به بهره برداری رسید. این پارک از جمله قطب های گردشگری داخلی و خارجی خواهد بود و ۵ مجسمه هنرمندان بنام جهان را در خود جای داده است.
پارک در شمال منطقه تاریخی جده واقع شده و این موقعیت در افزایش نشاط اقتصادی و گردشگری مناطق اطراف پارک سهیم خواهد بود؛ چه اینکه صدها هزار گردشگر در سال از جده برای آشنایی با داستان های این منطقه باستانی و خانه های قدیمی اش بازدید می کنند.
اداره توسعه منطقه تاریخی جده مسئولیت توسعه این پارک را به عهده داشت و حالا تمام مناطق اطراف پارک آماده استقبال از گردشگران هستند. این برنامه در راستای اجرای اهداف سند چشم انداز ۲۰۳۰ سعودی و اهداف برنامه توسعه منطقه تاریخی جده و توسعه زیستگاه های طبیعی و فراهم کردن فضای منسجم و برخوردار از محیط طبیعی و ارتقای سطح کیفیت زندگی در منطقه البلد اجرا شده است.
پارک دریاچه چهلم جده از موقعیت جغرافیایی ویژه برخوردار است و به قطب های گردشگری شهر جده اضافه می شود. این پارک از سه جهت نقطه التقای مسافران به جده بوده و ضمن نزدیک بودن به دریای سرخ نقطه التقای ورودی های پشتی منطقه تاریخی البلد از جهت غرب است. این پارک از نظر گردشگری هم مزایای مختلف مثل ویوی رو به دریاچه و نزدیک بودن به دریا را دارد و گردشگران و بازدید کنندگان می توانند از این پارک به راحتی با چند قدم پیاده روی بین مدرنیته و تاریخ گشت و گذار کنند چون همه مناطق تاریخی و مدرن جده به این دریاچه راه دارند.
پارک دریاچه چهلم جده که پنجشنبه (۳۰ ژوئن) به بهره برداری رسید با برخورداری از خدمات جامع مستقیم و لجستیکی کارکرد فرهنگی و اجتماعی خواهد داشت و مرکز برگزاری برنامه های متنوع و مسابقات ورزشی گوناگون خواهد بود. مسیرهای متعدد پیاده روی و دوچرخه سواری دور تا دور پارک از تمامی خدمات و شروط برخوردار هستند. مناظر طبیعی این پارک هم برای بازدید کنندگان جذاب خواهد بود. استراحتگاه های متعددی برای گردشگران در نظر گرفته شده تا از فضاهای سبز و دریاچه و درختان سرسبز اطراف پارک لذت ببرند. دست اندرکاران این پروژه در نظر دارند پارک «دریاچه چهلم» را به یک فضای محیط زیست منسجم شهری تبدیل کنند و این بخشی از تلاش های گسترده برنامه توسعه منطقه تاریخی جده در راستای حفاظت از جایگاه این منطقه به عنوان یکی از جاذبه های تاریخی سعودی است که در ۲۰۱۴ در فهرست میراث جهانی یونیسکو قرار گرفت. در سند چشم انداز ۲۰۳۰ سعودی به تحول مستمر برای ایجاد جامعه نوآور و حفظ میراث غنی و هنرهای معماری منحصر به فرد و محیط زیست اشاره شده است.