رونق بازار تک آهنگ و مینی آلبوم های خوانندگان در عید قربان

تک آهنگ های جدید دیاب و حسنی و لطیفه و شعیل و اصاله و جنات 


 
عمرو دیاب خواننده مصری
  عمرو دیاب خواننده مصری
TT

رونق بازار تک آهنگ و مینی آلبوم های خوانندگان در عید قربان


 
عمرو دیاب خواننده مصری
  عمرو دیاب خواننده مصری

بازار مینی آلبوم و تک آهنگ عربی در دوره عید قربان رونق گرفت و خوانندگان بسیاری در تعطیلات عید آهنگ جدید روانه بازار می کنند.
عمرو دیاب خواننده سرشناس مصری در ویدیوی کوتاهی در اکانت فیس بوک و سرویس استریم موسیقی «انغامی» گفت که او معمولا آهنگ های جدیدش را روزهای عید قربان منتشر می کند و سه تک آهنگ «وزیر السعاده» و «ناس حلوه» دارد اما زمان انتشار تک آهنگ سومش مشخص نیست. 
«الهضبه»‌ آلبوم جدید عمرو دیاب است که نام موزیسیون ها و آهنگسازان و شاعران سرشناس متعددی مثل تامر حسین و ایمن بهجت قمر و تنظیم کننده موسیقی معروف وسام عبد المنعم در آن به چشم می خورد.
این آهنگ ها در چند مرحله روانه بازار می شوند و عمرو دیاب همه را یکجا در کنسرت خود در منطقه الساحل الشمالی در ۱۲ ژوئیه اجرا می کند.
بلیت کنسرت عمرو دیاب تا صد هزار پوند مصر (هر دلار ۱۸.۸ پوند مصر) رسیده است.

تامر حسنی خواننده مصری «هدلعنی» اولین تک آهنگ تابستانه خود را در روزهای عید قربان منتشر کرد. تبلیغ فیلم جدیدش «بحبک» هم یکی دو روز پیش آغاز شد.
این ترانه همان ساعت اولیه انتشار در یوتیوب ۴ میلیون بازدید کننده داشت. خود تامر حسنی ترانه سرا و آهنگساز «هدلعنی» است و در این زمینه با مودی آهنگساز همکاری کرده. تامر حسنی در روزهای عید قربان سه تک آهنگ دیگر هم روانه بازار می کند که همه آنها در فیلم «بحبک» اجرا شده اند. «وانت بعید» یکی از این تک آهنگ ها است که تامر حسین ترانه سرا و تامر علی آهنگساز آن بودند. تامر حسنی ۲۲ ژوئیه یک کنسرت بزرگ در شهر العلمین الجدیده واقع در شمال مصر دارد که تک آهنگ های آلبوم جدیدش را اجرا می کند.
رامی صبری از جمله اولین خوانندگان مصری بود که تک آهنگ جدید در روزهای عید قربان منتشر کرد و «انتی جنان» چند روز پیش عرضه شد و عمر قریبه و اسلام الجرینی ترانه سراهای این آهنگ و تیام علی آهنگساز آن هستند.
رامی صبری در گفتگو با «الشرق الاوسط» گفت «من همیشه برای بهتر شدن در ترانه ها می کوشم و مخاطبان با شنیدن «انتی جنان» غافلگیر می شوند چون آنها به سبک خاص ترانه هایم عادت کرده ام اما این متفاوت است و من به دنبال اجرای میلودی های مختلف هستم. برخی خوانندگان بهتر از بنده موزیک کلاسیک اجرا می کنند».

لطیفه، خواننده بنام تونسی هم پس از غیبت طولانی بازگشته و آلبوم «لطیفه ۲۰۲۲» روانه بازار شد. او دوباره با شرکت روتانا همکاری کرده است.
لطیفه در گفتگو با «الشرق الاوسط» گفت «جزئیات و ترانه های این آلبوم را بیان نمی کنم تا سوپرایز باشد. اما می توان گفت اولین ترانه آلبوم در ۱۴ ژوئیه در روتانا و پلتفرم های این شرکت پخش می شود».

جنات خواننده مصری پس از غیبت نه چندان کوتاه برای اولین بار با شرکت «لایو استایلز استودیو» همکاری کرده که ثمره آن تک آهنگ «مین یحبک» است.
او درباره این تک آهنگ در گفتگو با «الشرق الاوسط» گفت «مین یحبک به لهجه مصری است. این ترانه را از میان ده ها تک آهنگ دستچین کردم و کلیپ ویدیوی آن به کارگردانی فادی حداد از لبنان در بیروت پایتخت لبنان فیلمبرداری شد. استایل و تیپ من در این کلیپ جدید است چون نقش یک کارآفرین در حوزه املاک را بازی می کنم که عاشق می شود». 
اصاله نصری خواننده سوری نیز برای انتشار چند ترانه «انا حره» که اسم آلبوم جدیدش است آماده می شود. او به تازگی تک آهنگ «غلبان» را به لهجه مصری روانه بازار کرد که از آلبوم جدید وی است. منه عدلی القیعی ترانه سرا و ایهاب عبد الواحد آهنگساز و احمد طارق یحیی تنظیم کننده این تک آهنگ هستند. آلبوم اصاله ده تک آهنگ دارد که در آن جمعی از شاعران و آهنگسازان مصری با تجربه مثل عمرو المصری و عمرو الشاذلی و ایمن بهجت قمر به چشم می خورد.

در این راستا، احمد سعد خواننده مصری تک آهنگ جدید خود «وسع وسع» را روانه بازار کرد که یکی از پربازدید کننده ترین ترانه های یوتیوب در مصر شد.

نوال الزغبی خواننده لبنانی تک آهنگ جدید به لهجه مصری آماده کرده که در روزهای عید قربان منتشر می شود. نوال در نظر دارد تک آهنگ جدید خود «حفله» را در این روزها روانه بازار کند و هانی صارو ترانه سرا و احمد زعیم آهنگساز این تک آهنگ با ریتم تند هستند. ویدیو کلیپ «حفله» در لبنان به کارگردانی فادی حداد فیلمبرداری شده است. فارس کرم خواننده لبنانی هم با همکاری شرکت روتانا تک آهنگ «قمرجی» را منتشر کرده است. فارس اسکندر ترانه ساز و آهنگساز و عمر صباغ تنظیم کننده موسیقی تک آهنگ «قمرجی» هستند.

نبیل شعیل خواننده سرشناس کویتی مینی آلبوم «نبیل شعیل ۲۰۲۲» با ۴ تک آهنگ «لا هی» و «ولا هم یحزنون» و «یا مدور» و «ذهاب» را هم در همین روزهای عید قربان منتشر کرده است.
عبادی الجوهر خواننده بزرگ سعودی هم مینی آلبومی با دو تک آهنگ «اختفی» و «دق قلبی» دارد. شاهزاده عبد الرحمان بن مساعد ترانه سرا و عبادی الجوهر آهنگساز و امیر عبد المجید تنظیم کننده موسیقی «اختفی» و علی الغامدی ترانه سرا و عبادی الجوهر آهنگساز و امیر عبد المجید تنظیم کننده موسیقی تک آهنگ «دق قلبی» هستند.



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.