شراکت ریاض و تایلند برای افزایش امنیت غذایی

بانکوک به دنبال رفع موانع چالش های صادرکنندگان سعودی

 
بخشی از دیدار هیات کارفرمایان سعودی و تایلندی در بانکوک (الشرق الاوسط)
  بخشی از دیدار هیات کارفرمایان سعودی و تایلندی در بانکوک (الشرق الاوسط)
TT

شراکت ریاض و تایلند برای افزایش امنیت غذایی

 
بخشی از دیدار هیات کارفرمایان سعودی و تایلندی در بانکوک (الشرق الاوسط)
  بخشی از دیدار هیات کارفرمایان سعودی و تایلندی در بانکوک (الشرق الاوسط)

یک مقام تایلندی گفت تایلند و سعودی تلاش گسترده و پیگیر برای ایجاد شراکت به منظور افزایش امنیت غذایی انجام می دهند و تایلند در حال بررسی موانع پیش روی سرمایه گذاران سعودی برای صادرات به تایلند و رفع مشکلات موجود است و بخش خصوصی تایلند را برای شراکت و همکاری با شرکت های سعودی تشویق می کند.
این اظهارات سه شنبه (۵ ژوئیه) در دیدار بین معاون وزیر کشاورزی و تعاون تایلند و هیات اتاق بازرگانی و صنایع ریاض در ساختمان وزارت کشاورزی تایلند در بانکوک بیان شد. کریم العنزی رئیس هیات سعودی بود.
معاون وزیر کشاورزی و تعاون تایلند گفت «تایلند به کود سعودی نیاز مبرم دارد چون حوزه کود در تایلند پرهزینه و برای کشاورزان دشوار است».
او بر اهمیت دیدار با هیات سعودی متشکل از صد نفر از کارفرمایان زن و مرد تاکید کرد. این اولین و بزرگ ترین هیات تجاری اعزامی سعودی به تایلند در ۳۲ سال گذشته است.
کریم العنزی از اتاق بازرگانی ریاض با تاکید بر لزوم اقدام برای برقراری همکاری و شراکت بین بخش خصوصی دو کشور گفت دیدارهای دو جانبه بین کارآفرینان زن و مرد در دو کشور بهترین راه برای گفتگو و همکاری دو جانبه است. 
دکتر ابراهیم الترکی رئیس کمیته کشاورزی و آب اتاق ریاض اظهار کرد «دولت سعودی برای افزایش و بهینه سازی قابلیت های خود و توسعه روابط سرمایه گذاری و تجاری با کشورهای مختلف در راستای افزایش امنیت غذایی می کوشد و تایلند از منابع کشاورزی غنی و عظیم برخوردار بوده و نقش کلیدی در افزایش شراکت و همکاری دو جانبه دارد».
الترکی گفت «تایلند از فناوری های پیشرفته و معتبر دنیا در حوزه کشاورزی استفاده می کند و سعودی فرصت عظیمی برای همکاری و شراکت های گوناگون با تایلند به ویژه در حوزه کشاورزی دارد. یکی از شرکت های سعودی قرارداد همکاری با یکی از پژوهشگاه های پیشرو در زیست شناسی تایلند برای فعالیت در سعودی امضا کرد».
دکتر الترکی از طرف تایلندی خواست تا اطلاعات و داده های به روز در مورد روند کشت انبوه برنج بسماتی در سعودی ارایه کنند و اضافه کرد سعودی مزارع کشت تجاری برنج بسماتی در وقت حاضر ندارد اما ما با کمک طرح ها و پژوهش ها و توسعه شرکت های تایلندی برنامه کشت انبوه برنج بسماتی را اجرا خواهیم کرد.
او توضیح داد «واردات تایلند از جمله محصولات کشاورزی در سعودی مورد استقبال گسترده قرار دارند. سعودی به عنوان عضو سازمان تجارت جهانی محدودیت داد و ستد کالاهای کشاورزی ندارد و استانداردهای سعودی و خلیجی و شروط امنیت و سلامت غذا را در نظر می گیرد».
روابط تجاری و اقتصادی بین سعودی و تایلند پس از ۳۰ سال وقفه از سرگرفته و نشست سرمایه گذاری مشترک سعودی و تایلند در ماه مه در ریاض برگزار شد و وزارت سرمایه گذاری سعودی و هیات تایلندی چندین تفاهم نامه امضا کردند. مهندس خالد الفالح وزیر سرمایه گذاری سعودی آن زمان گفت «ما نقشه راه مشترک بین سعودی و تایلند تهیه کردیم که منجر به افزایش روابط سرمایه گذاری در حوزه های گردشگری و نظام درمانی و صنعت و کسب و کارهای صنایع می شود».
هیات اتاق بازرگانی ریاض در تایلند نیز در مورد افزایش همکاری بین شرکت های سعودی و تایلند در فناوری های معادن و پژوهش و رایزنی های صنعتی گفتگو کرد.
معاون وزیر صنایع تایلند با اشاره به زمینه های همکاری در حوزه فناوری های معادن گفت سابقه و فناوری تایلند در این بخش فرصت خوبی برای شرکت های سعودی به شمار می رود.
او توضیح داد «زمینه های همکاری دو جانبه در بخش های پژوهش و رایزنی صنایع و نیز سرمایه گذاری در حوزه های دیگر صنعت وجود دارد».



هیئت تجاری آمریکا در ریاض برای شناسایی فرصت های صادراتی و ورود به بازار سعودی


هیئت تجاری آمریکا به دنبال شناسایی فرصت های صادراتی و ورود به بازار سعودی است (سفارت آمریکا)
هیئت تجاری آمریکا به دنبال شناسایی فرصت های صادراتی و ورود به بازار سعودی است (سفارت آمریکا)
TT

هیئت تجاری آمریکا در ریاض برای شناسایی فرصت های صادراتی و ورود به بازار سعودی


هیئت تجاری آمریکا به دنبال شناسایی فرصت های صادراتی و ورود به بازار سعودی است (سفارت آمریکا)
هیئت تجاری آمریکا به دنبال شناسایی فرصت های صادراتی و ورود به بازار سعودی است (سفارت آمریکا)

یک هیئت تجاری آمریکا برای گسترش فرصت های تجاری شرکت های کوچک و متوسط در این کشو به ریاض پایتخت سعودی سفر کرده است. مدیران عامل شرکت های یاد شده عمدتا زن هستند.

اداره تجارت بین المللی (ITA) این برنامه را در قالب ابتکار عمل تنوع صادرات جهانی تنظیم و برگزار می کند

هیئت تجاری آمریکا به دنبال شناسایی فرصت های صادراتی و ورود به بازار سعودی است (سفارت آمریکا)

بناست که اعضای این هیئت تجاری متشکل از ۲۶ شرکت با روسا و مدیران عامل شرکت هایی که احتمالا وارد همکاری با آنها می شوند دیدار و گفتگو کنند. بخش کسب و کار سعودی و روسای صنایع گوناگون در سعودی با این هیئت دیدار خواهند کرد. کما اینکه این هیئت آمریکایی در چندین جلسه درباره گزارش های اختصاصی مدیران عامل شرکت های سعودی رایزنی می کند و نیز جلسات دیگری به طور فردی با دیپلمات های تجاری خواهند داشت. این هیئت آمریکا همچنین به دیدگاه و نظر ژرف درباره جهت گیری های بازار سعودی و فرصت های صادرات و استراتژی های موفقیت در بازار پویای سعودی دست پیدا خواهد کرد.
سفارت آمریکا در سعودی گفت سفر این هیئت آمریکایی با توجه به مناسبات اقتصادی گرم بین سعودی و آمریکا انجام شده است. تجارت دو جانبه در سال ۲۰۲۳ بالغ بر حدود ۴۲.۸ میلیارد دلار بوده است.

سفارت آمریکا در بیانیه خود افزود سعودی اقتصاد بزرگ عربی و نیز بزرگ ترین کشور در منطقه خلیج عربی است و به همین دلیل بازار جذاب برای شرکت های آمریکا دارد به خصوص در پرتو سند ۲۰۳۰ سعودی که تنوع اقتصادی و توسعه بخش های گوناگون همچون انرژی و حمل و نقل و گردشگری پایدار را دنبال می کند.
سفارت آمریکا گفت ابتکار عمل آمریکا برای حمایت از صادرات جهانی با هدف حمایت از شرکت های کمتر شناخته شده و کمتر مطرح در بازار بین المللی انجام می شود و در این راستا آمریکا با در اختیار گذاشتن منابع و مناسبات لازم برای گسترش کسب و کارها در سطح بین المللی به این شرکت ها کمک می کند.